Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
skupljac_zeljeza

#18576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Mr.Sojic wrote: 20/03/2025 12:17

https://avaz.ba/vijesti/bih/962404/poja ... -palate-rs

E jesu se sasrali.
Ovako ih strah u manjem, a tek u Federaciji :gunjastajl:
Ovaj prizor čisto sumnjam da prija i Srbima koji tu prolaze. Izaziva sigurno nelagodu jer nije uobičajeno, a opet šalje im poruku koliko im je predsjednik siguran da se mora okružiti ovim prstenovima vozila i specijalaca sa dugim cijevima. Koliko dugo planira ovako?
MMM1977

#18577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Do kada im je onaj rok da pređu u institucije RS?
Dr Arsla

#18578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

madesa wrote: 20/03/2025 12:23 znaci OSA znala da krmak prelazi

Definitivno sve je u drzavi propalo.

Cestitke na propaloj drzavi :bih: :thumbup:
Stani malo. Kad sam prije 2 dana pisao za OSU ovdje me ubjeđivali da im to nije u opisu posla :?
doktor78

#18579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by doktor78 »

MMM1977 wrote: 20/03/2025 12:47 Do kada im je onaj rok da pređu u institucije RS?
Zar nije istekao juče?
tomhagen

#18580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tomhagen »

palermo wrote: 20/03/2025 12:01
Prpa.ba wrote: 20/03/2025 11:31
palermo wrote: 20/03/2025 11:14 Iako tvoja teza o tome.da Bosnjaci trebaju biti jaci od Hrvata I Srba ima smisla odnosno jedino tada se mogu izbjeci ovakve situacije, ne vjerujem da.nacini koje ti predlazes su produktivni.

Ja bih se ipak radije fokusirao na jacanje drzavotvorne bosnjacke svijesti, dozrijevanju kao nacije, stavljanju Bosne I Hercegovine u fokus itd. A onda ce uslijediti prirodni procesi asimilacije koji ce naravno imati razlicite oblike a vjerovatno I sama bosnjacka nacija pretrpjeti transforrmaciju.

Takodje, u toj tvojoj yezi ima jedna falinka, mi nismo Izrael iza kojeg stoji Amerika I mocan finasijski kapital. Mi nismo ni Kosovo koje je sustinski samo albanska pokrajina sa stayusom drzave. Mi smo okruzeni Srbijom I Hrvatskom I to se nece promijeniti. Oni su tu. I ne idu nigdje. Nase je da mi ojacamo toliko da zapravo njima bude najisplativije biti dobar susjed/komsija.
Ja sam stava da folklor poput npr. redovnije i revnosnije kontrole saobracaja na prometnim pravcima upravo jeste sitna gesta koja doprinosi dozrijevanju kao nacije. Ne da je presudno ili fokus, gluho bilo, nego da je dio portfolija stvari za raditi.

Bosnjacka svijest je u stanju permanentnog grca i straha za svoju egzistenciju, plus idiotskih kulturoloskih ratova na rascjepu mladomuslimani/kozmopolite, gdje se jedino nude razlicite vrste grca i straha.

Dosta ljudi ne dozivljava svoje stubiste kao svoje, pa ni mjesnu zajednicu, ni opstinu, ni kanton, kamoli entitet i drzavu. Dijelom zbog ovog globalnog individualizma, dijelom zbog "slijeganja" od masovnih migracija devedesetih, dijelom zbog nepostojanja jake tacke okupljanja. Jedina je "cjelovita drzava u njenim granicama", a to ne znaci puno. Hajde budi motivisan da gines za ideju dejtonske BiH, da bi ti sutra neki novi Stevandic srao niz glavu, po zakonu, jos da ga uvazavas. Hvala. :mrgreen:

Zbog straha od tudje reakcije, svoj diskurs smo lisili razmatranja bilo cega osim "zivotnih pitanja".
Mozda smo se terminoloski razisli ( a mozda I nismo :D ) al ja zaista ne.mislim da treba nekome, kao individualcu, otezavayi zivot. Al slazem se sa.tobom da taj foklor, koji zapravo I nije folklor nego vazna stvar, treba koristiti da drzavu stavljas u prvi plan. Policija jeste slika drzave, u svakoj zemlji zapada ( a obisao sam ih mnogo) yi ces vidjeti policajca na ulici, I to ti daje sigurnost da ti jesi dosao negdje gdje postoji zakon I red. S toga, nemam ja nista protiv patrola, policijskih auta koja ce biti I na raskrscima, putevima, koja ce biti vidljiva. To je drzava

Inace, simbolika je vazna stvar u dozrjevanju drzavotvorne svijesti jedne nacije. Ucimo se od Hrvata, ne stavljaju oni dzaba zastavu na svaki cosak gdje zivi vise od deset Hrvata...na yaj nacin pokazuju kome ti pripadas....Jedan Bingo koji otvori svoj yrzni centar u centru tzv.zapadnog Mostara ucini vise za BiH kao drzavu od stotine ispraznih saopsyenja. Ti ides kupovayi u trzni centar BH btanda. Ljudi zapravo i ne znaju koliko.je to veliki korak naprijed. A jel Dzambic ( ili kako se vec zove) lopov I ratni profiterb je prilicno periferna stvar. Kao primjer samo navodim.

Nego udaljisli smo se od teme. Ovo sto danas dolazi od I informacija je prilicno pozitivno. Al ko zna sta ce popodne donijeti :D
Isti onaj patriotski Bingo sto je tamo negdje 2016-2017 tokom nekih fudbalskih kvalifikacija u Tušu u Lukavici prodavao navijačke rekvizite Srbije, sve sa šalovima, zastavama, zastavicama za auta, onim kondomima za retrovizore...Lično vidio. Dok je istovremeno par stotina metara dalje u Federaciji prodavo iste takve rekvizite u plavo-žutim bojama sa zvjezdicama. Naravno u Lukavici nije bilo ni jednog plavo-žutog artikla, biće da se rasprodalo.
Last edited by tomhagen on 20/03/2025 12:50, edited 1 time in total.
Styling

#18581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Dr Arsla wrote: 20/03/2025 12:47

Stani malo. Kad sam prije 2 dana pisao za OSU ovdje me ubjeđivali da im to nije u opisu posla :?
Naravno da posao OSA nije da hapsi. Njihovo je sakupljaju i distribuiraju obavjestajne informacije. Policija je tu hapsi.
DaysleepeR

#18582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

palermo wrote: 20/03/2025 11:14 Iako tvoja teza o tome.da Bosnjaci trebaju biti jaci od Hrvata I Srba ima smisla odnosno jedino tada se mogu izbjeci ovakve situacije, ne vjerujem da.nacini koje ti predlazes su produktivni.

Ja bih se ipak radije fokusirao na jacanje drzavotvorne bosnjacke svijesti, dozrijevanju kao nacije, stavljanju Bosne I Hercegovine u fokus itd. A onda ce uslijediti prirodni procesi asimilacije koji ce naravno imati razlicite oblike a vjerovatno I sama bosnjacka nacija pretrpjeti transforrmaciju.

Takodje, u toj tvojoj yezi ima jedna falinka, mi nismo Izrael iza kojeg stoji Amerika I mocan finasijski kapital. Mi nismo ni Kosovo koje je sustinski samo albanska pokrajina sa stayusom drzave. Mi smo okruzeni Srbijom I Hrvatskom I to se nece promijeniti. Oni su tu. I ne idu nigdje. Nase je da mi ojacamo toliko da zapravo njima bude najisplativije biti dobar susjed/komsija.
Ja sam stava da folklor poput npr. redovnije i revnosnije kontrole saobracaja na prometnim pravcima upravo jeste sitna gesta koja doprinosi dozrijevanju kao nacije. Ne da je presudno ili fokus, gluho bilo, nego da je dio portfolija stvari za raditi.

Bosnjacka svijest je u stanju permanentnog grca i straha za svoju egzistenciju, plus idiotskih kulturoloskih ratova na rascjepu mladomuslimani/kozmopolite, gdje se jedino nude razlicite vrste grca i straha.

Dosta ljudi ne dozivljava svoje stubiste kao svoje, pa ni mjesnu zajednicu, ni opstinu, ni kanton, kamoli entitet i drzavu. Dijelom zbog ovog globalnog individualizma, dijelom zbog "slijeganja" od masovnih migracija devedesetih, dijelom zbog nepostojanja jake tacke okupljanja. Jedina je "cjelovita drzava u njenim granicama", a to ne znaci puno. Hajde budi motivisan da gines za ideju dejtonske BiH, da bi ti sutra neki novi Stevandic srao niz glavu, po zakonu, jos da ga uvazavas. Hvala. :mrgreen:

Zbog straha od tudje reakcije, svoj diskurs smo lisili razmatranja bilo cega osim "zivotnih pitanja".
Mozda smo se terminoloski razisli ( a mozda I nismo :D ) al ja zaista ne.mislim da treba nekome, kao individualcu, otezavayi zivot. Al slazem se sa.tobom da taj foklor, koji zapravo I nije folklor nego vazna stvar, treba koristiti da drzavu stavljas u prvi plan. Policija jeste slika drzave, u svakoj zemlji zapada ( a obisao sam ih mnogo) yi ces vidjeti policajca na ulici, I to ti daje sigurnost da ti jesi dosao negdje gdje postoji zakon I red. S toga, nemam ja nista protiv patrola, policijskih auta koja ce biti I na raskrscima, putevima, koja ce biti vidljiva. To je drzava

Inace, simbolika je vazna stvar u dozrjevanju drzavotvorne svijesti jedne nacije. Ucimo se od Hrvata, ne stavljaju oni dzaba zastavu na svaki cosak gdje zivi vise od deset Hrvata...na yaj nacin pokazuju kome ti pripadas....Jedan Bingo koji otvori svoj yrzni centar u centru tzv.zapadnog Mostara ucini vise za BiH kao drzavu od stotine ispraznih saopsyenja. Ti ides kupovayi u trzni centar BH btanda. Ljudi zapravo i ne znaju koliko.je to veliki korak naprijed. A jel Dzambic ( ili kako se vec zove) lopov I ratni profiterb je prilicno periferna stvar. Kao primjer samo navodim.

Nego udaljisli smo se od teme. Ovo sto danas dolazi od I informacija je prilicno pozitivno. Al ko zna sta ce popodne donijeti :D
Napisa ti ovo i osta živ.

Dakle PR je veći benefit nego je li neko pokrao neke pare od države?
klixoris

#18583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by klixoris »

studiorum_tuzlaensis wrote: 20/03/2025 12:36
Sad je stanje ujednačeno na sve tri strane, odliv mozaka se nažalost već desio i mora se ispočetka graditi.
:lol: :lol: :lol:
Pozdravio te Zvonko Maric !
DaysleepeR

#18584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Prvo izvor pa onda možemo razgovarati.
Dr Arsla

#18585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Styling wrote: 20/03/2025 12:49

Naravno da posao OSA nije da hapsi. Njihovo je sakupljaju i distribuiraju obavjestajne informacije. Policija je tu hapsi.
Pa i ja sam to tvrdio i odmah naglasio da neće ga OSA uhapsiti ali da trebaju dostaviti info
studiorum_tuzlaensis

#18586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

Ova vozila izazivaju nelagodu svakom čovjeku.

Još jedan pogrešan korak jer projicira strah od vlastitog naroda. Mašinerija je potrebnija na entitetskoj liniji da zaštiti novi Ustav, npr. najbliža mu je Gradiška koju čuva granična policija :D ili tamo Jajce-Crna Rijeka gdje je put ionako zatvoren za teretna vozila. :D

Postao je zarobljenik svojih čuvara. 8)

drš' se mileee i nastavi :bih:

@klixoris namjerno sam, ne moraš mi vjerovat
Dimu1927

#18587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dimu1927 »

tomhagen wrote: 20/03/2025 12:49

Isti onaj patriotski Bingo sto je tamo negdje 2016-2017 tokom nekih fudbalskih kvalifikacija u Tušu u Lukavici prodavao navijačke rekvizite Srbije, sve sa šalovima, zastavama, zastavicama za auta, onim kondomima za retrovizore...Lično vidio. Dok je istovremeno par stotina metara dalje u Federaciji prodavo iste takve rekvizite u plavo-žutim bojama sa zvjezdicama. Naravno u Lukavici nije bilo ni jednog plavo-žutog artikla, biće da se rasprodalo.
Isti patriotski bingo ne istakne zastavu za drzavni praznik i ne zatvori objekat nego radi u rs. Daje legitimitet istim onim koji ne priznaju ovu drzavu
ljubijankic

#18588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Nemoj tako o nasem dobrom ratnom profiteru. Hvala Bogu sto imamo njega i jos dosta njih koji nisu morali u rov nego su teskom mukom svercalo robu i prodavali je narodu po pet puta vecim cijenama :bih: Nije bilo lako surađivati sa Srbima i Hrvatima u tim vremenima ali morao je neko i to. Najlakse je bilo otici u rov :bih: :bih:
DaysleepeR

#18589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Bingo na desnoj obali Mostara je vrijedniji od 12 Binga u Federaciji.
I najmanje 100 puta vrijedniji od ostalih poštenih trgovaca koji nemaju objekat u HZHRB ili RS.
banjaluka078
Moderator

#18590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

A vidi Srebre Bošnjakinje, do Lukašenka dobacila. :D

https://www.klix.ba/vijesti/bih/lukasen ... /250320086
skupljac_zeljeza

#18591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Stoga su bošnjački ministri blizu odluke da blokiraju donošenje odluke o prihvatanju Ćulumove ostavke.

Ključnu ulogu u tome ima ministar odbrane Zukan Helez, jer bez njegovog glasa, ostavka ne može biti prihvaćena.

Sve dok Ćulum ne bude razriješen, on će formalno raspolagati ovlastima koje može prenositi na druge službenike SIPA-e

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... uluma.html
studiorum_tuzlaensis

#18592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

nema više rovova, ali zato
državni zatvor u Vojkovićima je smješten na otprilike 140 duluma, a infrastruktura zauzima 24.000 kvadrata. Zatvor je zatvorenog tipa koji ima kapacitet za smještaj blizu 300 zatvorenika i 80 ljudi za pritvor.
Vesela ekipa Darko Elez i slični ih čekaju tamo. Ne znam gdje je Đ. Ždrale trenutno :D
statixx

#18593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

skupljac_zeljeza wrote: 20/03/2025 13:02
Stoga su bošnjački ministri blizu odluke da blokiraju donošenje odluke o prihvatanju Ćulumove ostavke.

Ključnu ulogu u tome ima ministar odbrane Zukan Helez, jer bez njegovog glasa, ostavka ne može biti prihvaćena.

Sve dok Ćulum ne bude razriješen, on će formalno raspolagati ovlastima koje može prenositi na druge službenike SIPA-e

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... uluma.html
Ovo bi bilo idealno, neka ga Dodik hapsi.
zigson

#18594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

studiorum_tuzlaensis wrote: 20/03/2025 13:04 nema više rovova, ali zato
državni zatvor u Vojkovićima je smješten na otprilike 140 duluma, a infrastruktura zauzima 24.000 kvadrata. Zatvor je zatvorenog tipa koji ima kapacitet za smještaj blizu 300 zatvorenika i 80 ljudi za pritvor.
Vesela ekipa Darko Elez i slični ih čekaju tamo. Ne znam gdje je Đ. Ždrale trenutno :D
Uziva u carima slobode :D
BAK-eV

#18595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BAK-eV »

statixx wrote: 20/03/2025 12:04
BAK-eV wrote: 20/03/2025 11:53
Ljudi krse zakon!
Nemas pojma ili si zlonamjeran.
A mozda si i glup!
Nevjerovatno da se ljudi polako primaju na Dodikovu i Karanovu pricu.

Mislim da je jedino Stevandic upitan jer moguce je da ga pokriva imunitet, ali Dodik i Viskovic su izvrsna vlast i imaju imunitet samo od gadjanske, ali ne i od krivicne odgovornosti.
Po ovakvim genijalcima, eto niko ne smije uhapsiti n.pr.Dzambica ako se nalazi u Bingu, jer ga stiti Bingo redar, koji je za to placen i samo radi svoj posao. :D
palermo

#18596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

DaysleepeR wrote: 20/03/2025 12:51

Napisa ti ovo i osta živ.

Dakle PR je veći benefit nego je li neko pokrao neke pare od države?
Ziv, ziv.....mislim ja.

A ovo tvoje, pa to je ona stara prezvakana prica da drzava pocinje na Carsiji a zavrsava na Ilidzi. A ti je svojim postom potvrdujes. Doduse, shvatam da ne razumijes, al sta je tu je.
skupljac_zeljeza

#18598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Otkazana sjednica Vijeća ministara: Darko Ćulum nije razriješen s mjesta direktora SIPA-e
statixx

#18599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Podmukli pokusaj HDZ-a :D
U zahtjevu kojeg je potpisao Ivica Bošnjak, zamjenik ministra sigurnosti koji obnaša ovu funkciju od ostavke Nenada Nešića, ne stoji ko će zamijeniti Ćuluma kao v.d. direktor.
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#18600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by F&N »

https://www.klix.ba/biznis/finansije/re ... /250320074

Samo ne treba srljati u sukobe. Sami ce se oni urusiti. Samo izolacija i dodatne sankcije. :wink:
Post Reply