Thorgerson wrote: ↑19/03/2025 05:17
the the wrote: ↑19/03/2025 00:37
Jes, kad bi Vucic bio orlova vijeka onda moze taj scenarij
Nista od Dodika bitno necemo gledati osim bjezanija, izbjegavanja, dok ne padne u zaborav ko i Milosevici, ko sto ce i Vucic
Vucic ne ide u NATO da ga pitaju sta misli, niti da ga pitaju za pomoc, nego da mu pokazu sta znaju o njemu i sta se nece tolerisati dalje, znaci pravi se lud al to moze jos malo, to je svima jasno osim njegovom poremecenom egu.
I ostali sastanci ce biti u tom duhu, nece taj pomagati vise ni sebi a kamoli politickoj opciji koja se smjenjuje.
Nije sve ni do nasih kapaciteta, ali se pusta invalidu napokon da prohoda, nove terapije su stigle i urodice plodom, al predugo se sjedilo ne slusaju extremiteti, nema se ni snage odmah za sve
Mi smo 30 godina ovisili o drugima da nam obavljaju posao, sad uz nadzor nas se pokusava prvi put osposobiti na relativno teskom zadatku, al sto jest jest plijen nam je oslabio dovoljno da cemo ga i mi u neko dogledno doba savladati uz opste odusevljenje auditorija bez cije pomoci ne bismo se ni usudili da probamo ustat a kamoli da krenemo kako tako u ovaj poduhvat.
Malo mi je napuhana ta teorija da eto nas neko tjera sa obavimi posao, da se testira drzava.
Ipak mislim da realno te zemlje boli qrac.
Jer da je neki test u pitanju, pa ne bi odabrali najtezi moguci zadatak za to. Koliko to ima hapsenja aktivnih politicara na ovako visokim pozicijama u drzavi? Pada mi na pamet nedavna desavanja u juznoj koreji i hapsenje predsjednika, a oni nemaju ni blizu komplikovano uredjenje kao mi. Pa su jedva to sproveli. I gdje to jos imamo takav slucaj? Ovdje se radi o najmocnijem politicaru u drzavi. Jer, ma sta ko pricao, dodik ima 400k glasova. Kako je do njih dosao, nije bitno. Kao i svi ostali.
I onda eto EU, amerika i ostali skontaju, eh hajmo sad da vidimo kako ce to nasa Bosna da rijesi. Ako jeste fkt to, ako jeste test, onda je poprilican glup odabir zadataka za taj test. To je ravno tome da djetetu koji ide u 2. Razred osnovne das ne znam rat i mir da procita i analizira.
Odmah usporedba sa Korejom, sreca nije Sjevernom
Prvo da ti odgovorim na pitanje, gdje se moglo vidjeti. Pa nema bas puno situacija da postoji nesredjena drzava sa manjkavostima i pri tom da jedan od nezadovopjnih politicara pokusa da uradi drzavni udar. Bude pocesto u Africi ali Evropa uglavnom ima dredjene drzavne sisteme.
Nama najblizi slucaj korumpiranog politicara ogrezlog u pljacki u pokusaju da izvrsi drzavni udar je bio u Makedoniji.
Covjek je bukvalno izazvao pocetak rata koji se na kraju zavrsio sa oiacanom drzavom.
Dodik nikad slabiji, pokro svake izbore a zadnje tesko, nema ni 50 naoruzanih a da ne gledaju preko ramena kuda bjezati i kome se predati ako zapuca kojim slucajem, prakticno odbacen, vuce se ko Kalabic 47 od Jataka do Jataka, al glavni jataci trenuto jedino sto imaju je botove da pokusavaju dokazati da se nista nece desiti i da ce dzukac izac jaci.
Znaci na Bakirovu zalost, izace ko prebijen ker sto i njemu od srca zelim i jedva cekam da vidim taj rasplet. AkoBogda da dovimo da se obojici dzukela vrati pravedno jos na ovom svijetu a na onom hoce jer se to zlo nece provuci nekaznjeno.
Sabura, uci nas ovaj Sveti Mjesec, kako nas muslimane tako i sve one koji nasim strpljenjem bivaju osnazeni da ostanu uvjereni u vrijednost mira i prosperiteta, naspram zastite okorjelog lopova krijumcara i stranig agenta svakom ko vise plati.
Vucic se bori da mu zivot potraje dan duze a ne potencijalni ubica svog licnog obezbijedjenja.
Puno pozdrava svima, a narocito dobronamjernim i iskreno zabrinutim bosancima, nikad jaca BiH nije bila nikad pametniji bosanci, nema vise spontanih pocetaka narodnih ustanaka dok se polusvijet bogati i zauzima fotelje.