Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Ja_Ja

#17976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Ja_Ja »

statixx wrote: 19/03/2025 17:18
Ove prijetnje konfiskacijom imovine i zatvorom do 6 godina su, racionalno gledajuci, potezi ocajnika. Dodik radi izolacije ulazi u zadnju fazu ludila. Ne znam odakle su prepisivali ovaj oblik diktature kojim prijeti. Na koncu, kada upotrijebi silu vidjet cemo hoce li EUFOR reagovati i kako ce reagovati. Tada ce sve biti jasno. A do tada vazi ona "gradjani da ostanu mirni i ne nasjedaju na provokacije". Nema nam druge.
Nista bolje se nije moglo desiti od ovih danasnjih prijetnji. Covjek otvoreno prijeti onima koje bi trebao da predstavlja. Samo im daje mali primjer onoga sto ih moze slijediti.

Apsolutno nije upitno da ce biti uhapsen. Hapsenje je samo pitanje vremena. Sada samo dodaje na ono sto ce ocigledno biti dugogodisnja robija. Najgore od svega jeste sto povlaci i druge sa sobom kao ove komandire policijskih stanica itd.
Johny12

#17977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

emmir1 wrote: 19/03/2025 17:34 U svemu ovome i sda botovi pokazuju koliko su očajni.

Tačno covjeku dojam da bi radije da propadne drzava nego da se rijesi ova situacija pozitivno po BIH
Nisu svi botovi i siguran sam da vecina zeli da drzava pobijedi.
Ovo je kritika sadasnje vlasti i poteza koje vuce ili ne vuce.
Ljudi je potrebno uvjerenje da drzava fukcionise a od vlasti jedina poruka je da zabijemo glavu u pijesak kao nojevi
dale cooper

#17978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

emmir1 wrote: 19/03/2025 17:34 U svemu ovome i sda botovi pokazuju koliko su očajni.

Tačno covjeku dojam da bi radije da propadne drzava nego da se rijesi ova situacija pozitivno po BIH
Ma za njih se uvijek znalo da će tražiti vlastiti interes i mogućnost povratka na vlast pa kako god to bilo.
Messier

#17979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Messier »

Prpa.ba wrote: 19/03/2025 17:29
GandalfSivi wrote: 19/03/2025 17:25 Nije (jos) kraj svijeta, ali i mom navijackom strpljenju bi u jednom momentu bio kraj. Mada je lijepo vidjeti kako se levat gubi i prijeti zapljenom imovine…

P.S. Ne slazem se da je daleko izvjesnini scenario, jebem ga vise, nema mi logike da ovo od jucer i ovo od sutra nije povezano. Ali kod nas nikada ne znas. Vidjet cemo…
Prvo v.d. ministar je iz HDZ-a, dakle opstruirace proces jer zasto ne bi u interesu mira i dogovora sva 3 naroda, a drugo i da ne opstruira, nece SNSD podrzati v.d. za SIPA-u osim ako nije neki novi Culum.

Pogresno sam se ja izrazio, nije izvjesnije, nego je sigurno, pa ne znam na cemu temeljis optimizam? Cavarina plata je nivo nategnutosti ko prelazak Igora i Gorice u Patriotsku ligu. :mrgreen:
Iskreno , koga boli sta ko i sta radi?

To su samo neki homo sapiensi koji ce za 20 godina snimati dokumentarac u bbc produkciji, smrt BH

Na koju ce se inicirati neke nove generacije , i ta shvatanja prenositi u buducnost, sljedecim generacijama.

Ono, formirana dox filmovima.
Produkcija strasna, mora da je istina.

VIbra u Bosni je losa.
To je sustina.
Niko nije zadovoljan, al fora je sto niko nema para.

I onda sta, koja je opcija?
saimidin

#17980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

statixx wrote: 19/03/2025 17:18
palermo wrote: 19/03/2025 16:52 Ma ne smeta meni ovo bahacenj Dodika I comp ( mislim, smeta, al haj izdrzalo bi se) ne smeta mi toliko ni sto se nije krenulo u akciju hapsenja shvatam, rizik je, ne mora se zaista grlom u jagode) , al ono sto mi stvarno smeta je sto ja ne vidim.nikakvu viziju izlaska iz ovog od strane pro-bih politicara.......ista, nesta....ovako, onako....bilosta...
Jedino ostaje ona Napoleonova: "Nikad ne prekidaj neprijatelja dok cini greske".

Danasnje bahacenje je ocit pokusaj provokacije. Nije nikakav pokusaj primjene zakona. Dodik nema vojsku, i ako se ljudi nisu prepali JNA, nece ni njegovog mupa.

Ove prijetnje konfiskacijom imovine i zatvorom do 6 godina su, racionalno gledajuci, potezi ocajnika. Dodik radi izolacije ulazi u zadnju fazu ludila. Ne znam odakle su prepisivali ovaj oblik diktature kojim prijeti. Na koncu, kada upotrijebi silu vidjet cemo hoce li EUFOR reagovati i kako ce reagovati. Tada ce sve biti jasno. A do tada vazi ona "gradjani da ostanu mirni i ne nasjedaju na provokacije". Nema nam druge.
Problem i jeste što oni već koriste silu, odbijanje mupa četniteta da postupa po zakonima :bih: koji su važeći, jer je ustavni sud :bih: stavio van snage zakone četniteta, to je upotreba sile, a rekli su i da će se silom suprostaviti ako neko pokuša da ih uhapsi

Nema nam druge osim gledati ovu upotrebu sile jer je :bih:
slabija, a neće biti ako se eufor uključi, ali da li će, vrijeme će sve pokazati
neon-x

#17981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Prpa.ba wrote: 19/03/2025 16:57
neon-x wrote: 19/03/2025 16:52 Ovdje ozbiljni ljudi vjeruju da se rat ili tezi konflikti mogu izbjeci i da se isplati prvo pokusati rijesiti ovo mirno korak po korak: deligitimizacija, potjernice, podrska MZ, saradnja sa opozicijom, izbacivanje iz vlasti, sankcije, do eventualnog hapsenja uz minimalni rizik.
Kolega, sasvim mi je sada jasno zasto se ne slazemo i hvala na dobro poslozenom komentaru.
neon-x wrote: 19/03/2025 16:52 Za rat nikada nije kasno.
Dok ozbiljni ljudi budu implementirali svoje vjerovanje, doci cemo u situaciju da ce biti kasno za rat. Do tad cemo de facto zivjeti u rezervatu, a u svakom trenutku "podrska MZ", "saradnja sa opozicijom" i "sankcije" se mogu, i vjerovatno hoce, okrenuti protiv nas.

Posto nisu mogli izvesti da izgubimo drzavu u ratu, napravili su genijalan plan, i pronasli idealne izvodjace radova, da drzavu izgubimo u miru.
Pobrojano se moze desiti samo ako svijet bude u teskoj banani, a onda cemo mi biti svakako u banani sta god sada uradili i slijedi nam prseljenje u Tursku. Dakle, u tolikoj banani svijet mora biti da bi se tvoji strahovi ostvarili.

Inace, rat je nasa nuklearna opcija koja u konacnici nama ide u prilog, ali logicno da je necemo koristiti za polumrtvog Dodika ako prvi ne zapuca.
zigson

#17982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Navikli ljudi na gromoglasne medijske ispade i osudjivanja, koja su nam uglavnom donosila donacije u vidu hurmi, pa kad se radi tiho onda im cudno, tako da razumijem histeriju u potpunosti.
Dr Arsla

#17983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Dodik se upustio u ovu avanturu uz prisustvo Eufora u BiH i stranih sudija u Ustavnom sudu. Evo propadne mu to, biva uhapšen ili pobjegne, svejedno i sve ostane isto. Dva entiteta, dom naroda sa mogućnošću blokada itd. Sad da pretpostavimo hipotetički za nekih 15-20 godina u PC se pojavi novi Dodik ali tada neće biti Eufora a ni stranih sudija u Ustavnom sudu. Evo da budemo i dio NATO-a i EU tada. Ni to nisu nikakve garancije. Nato po članu 5 dužan je da štiti napadnuti članicu. Međutim kod nas bi napad bio iznutra. Opet bi bila priča, to je vaš problem i sami ga rješavajte
GandalfSivi

#17984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

GandalfSivi wrote: 19/03/2025 17:25 Nije (jos) kraj svijeta, ali i mom navijackom strpljenju bi u jednom momentu bio kraj. Mada je lijepo vidjeti kako se levat gubi i prijeti zapljenom imovine…

P.S. Ne slazem se da je daleko izvjesnini scenario, jebem ga vise, nema mi logike da ovo od jucer i ovo od sutra nije povezano. Ali kod nas nikada ne znas. Vidjet cemo…
Prvo v.d. ministar je iz HDZ-a, dakle opstruirace proces jer zasto ne bi u interesu mira i dogovora sva 3 naroda, a drugo i da ne opstruira, nece SNSD podrzati v.d. za SIPA-u osim ako nije neki novi Culum.

Pogresno sam se ja izrazio, nije izvjesnije, nego je sigurno, pa ne znam na cemu temeljis optimizam? Cavarina plata je nivo nategnutosti ko prelazak Igora i Gorice u Patriotsku ligu. :mrgreen:
Za HDZ stoji, za SNSD ne. Mogu se skroz iz igre izbaciti ako je volje ovih prvih. Cijelo vrijeme kontam da su u mogucnosti traziti Izborni zakon, jer ovo jeste veca drama od toga, ali ako su spremni popustiti samo zbog Cavarinog zahtjeva (normalno, tu je vec dugo vremena jak medjunarodni pritisak na njih, pa je ovo mozda bilo daj jos da cvaknemo nesto usput), puna saka brade.
axe22

#17985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Preleti nekaka cudan helikopter preko Tuzle u pravcu Kalesije(zvornik), da nije Ramo slucajno?
(Skroz mali, tako da sumnjam da je poveo i sinove)
Last edited by axe22 on 19/03/2025 17:48, edited 1 time in total.
axe22

#17986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

DaysleepeR wrote: 19/03/2025 17:15
axe22 wrote: 19/03/2025 16:31
DaysleepeR wrote: 19/03/2025 16:27

Ja sam Forto lično. Ali prijepodne.
Popodne sam Čudićka.
I u koje doba dana je Ljepse?
Uvijek kao Čudićka, jer sam najljepša.
:thumbup:
House

#17987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by House »

axe22 wrote: 19/03/2025 17:45 Preleti nekaka cudan helikopter preko Tuzle u pravcu Kalesije(zvornik), da nije Ramo slucajno?
vjerovatno žuri na iftar.
nivla

#17988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nivla »

eto isaka
Image
Dr Arsla

#17989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

axe22 wrote: 19/03/2025 17:45 Preleti nekaka cudan helikopter preko Tuzle u pravcu Kalesije(zvornik), da nije Ramo slucajno?
Jest, kreno Ramke u potjeru za Dodom :lol:
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#17990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hilmija frlj »

zigson wrote: 19/03/2025 17:43 Navikli ljudi na gromoglasne medijske ispade i osudjivanja, koja su nam uglavnom donosila donacije u vidu hurmi, pa kad se radi tiho onda im cudno, tako da razumijem histeriju u potpunosti.
Samo da ne bude da se našima zavrću ruke koja Aliji u Daytonu.
madesa

#17991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by madesa »

House wrote: 19/03/2025 17:47
vjerovatno žuri na iftar.
Ili otvara novu pumpu ili restoran
the the

#17992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by the the »

Thorgerson wrote: 19/03/2025 05:17
the the wrote: 19/03/2025 00:37
Spoiler
Show
Jes, kad bi Vucic bio orlova vijeka onda moze taj scenarij

Nista od Dodika bitno necemo gledati osim bjezanija, izbjegavanja, dok ne padne u zaborav ko i Milosevici, ko sto ce i Vucic

Vucic ne ide u NATO da ga pitaju sta misli, niti da ga pitaju za pomoc, nego da mu pokazu sta znaju o njemu i sta se nece tolerisati dalje, znaci pravi se lud al to moze jos malo, to je svima jasno osim njegovom poremecenom egu.

I ostali sastanci ce biti u tom duhu, nece taj pomagati vise ni sebi a kamoli politickoj opciji koja se smjenjuje.

Nije sve ni do nasih kapaciteta, ali se pusta invalidu napokon da prohoda, nove terapije su stigle i urodice plodom, al predugo se sjedilo ne slusaju extremiteti, nema se ni snage odmah za sve
Mi smo 30 godina ovisili o drugima da nam obavljaju posao, sad uz nadzor nas se pokusava prvi put osposobiti na relativno teskom zadatku, al sto jest jest plijen nam je oslabio dovoljno da cemo ga i mi u neko dogledno doba savladati uz opste odusevljenje auditorija bez cije pomoci ne bismo se ni usudili da probamo ustat a kamoli da krenemo kako tako u ovaj poduhvat.
Malo mi je napuhana ta teorija da eto nas neko tjera sa obavimi posao, da se testira drzava.

Ipak mislim da realno te zemlje boli qrac.

Jer da je neki test u pitanju, pa ne bi odabrali najtezi moguci zadatak za to. Koliko to ima hapsenja aktivnih politicara na ovako visokim pozicijama u drzavi? Pada mi na pamet nedavna desavanja u juznoj koreji i hapsenje predsjednika, a oni nemaju ni blizu komplikovano uredjenje kao mi. Pa su jedva to sproveli. I gdje to jos imamo takav slucaj? Ovdje se radi o najmocnijem politicaru u drzavi. Jer, ma sta ko pricao, dodik ima 400k glasova. Kako je do njih dosao, nije bitno. Kao i svi ostali.

I onda eto EU, amerika i ostali skontaju, eh hajmo sad da vidimo kako ce to nasa Bosna da rijesi. Ako jeste fkt to, ako jeste test, onda je poprilican glup odabir zadataka za taj test. To je ravno tome da djetetu koji ide u 2. Razred osnovne das ne znam rat i mir da procita i analizira.
Odmah usporedba sa Korejom, sreca nije Sjevernom 😁

Prvo da ti odgovorim na pitanje, gdje se moglo vidjeti. Pa nema bas puno situacija da postoji nesredjena drzava sa manjkavostima i pri tom da jedan od nezadovopjnih politicara pokusa da uradi drzavni udar. Bude pocesto u Africi ali Evropa uglavnom ima dredjene drzavne sisteme.

Nama najblizi slucaj korumpiranog politicara ogrezlog u pljacki u pokusaju da izvrsi drzavni udar je bio u Makedoniji.
Covjek je bukvalno izazvao pocetak rata koji se na kraju zavrsio sa oiacanom drzavom.

Dodik nikad slabiji, pokro svake izbore a zadnje tesko, nema ni 50 naoruzanih a da ne gledaju preko ramena kuda bjezati i kome se predati ako zapuca kojim slucajem, prakticno odbacen, vuce se ko Kalabic 47 od Jataka do Jataka, al glavni jataci trenuto jedino sto imaju je botove da pokusavaju dokazati da se nista nece desiti i da ce dzukac izac jaci.

Znaci na Bakirovu zalost, izace ko prebijen ker sto i njemu od srca zelim i jedva cekam da vidim taj rasplet. AkoBogda da dovimo da se obojici dzukela vrati pravedno jos na ovom svijetu a na onom hoce jer se to zlo nece provuci nekaznjeno.

Sabura, uci nas ovaj Sveti Mjesec, kako nas muslimane tako i sve one koji nasim strpljenjem bivaju osnazeni da ostanu uvjereni u vrijednost mira i prosperiteta, naspram zastite okorjelog lopova krijumcara i stranig agenta svakom ko vise plati.

Vucic se bori da mu zivot potraje dan duze a ne potencijalni ubica svog licnog obezbijedjenja.

Puno pozdrava svima, a narocito dobronamjernim i iskreno zabrinutim bosancima, nikad jaca BiH nije bila nikad pametniji bosanci, nema vise spontanih pocetaka narodnih ustanaka dok se polusvijet bogati i zauzima fotelje.

:bih:
Last edited by the the on 19/03/2025 17:53, edited 1 time in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#17993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

(Skroz mali, tako da sumnjam da je poveo i sinove)
Ramo u akciji
Image

:D
sajber87

#17994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

palermo wrote: 19/03/2025 16:47
sajber87 wrote: 19/03/2025 16:40
Velkoski wrote: 19/03/2025 16:35 ja očekujem da RS proglasi nezavisnost

sorry, prešao sam u pesimističnu fazu
Ih da hoce, ali sacekajmo kako ce se raspetljati zakon o drzavnoj imovini :mrgreen:
Kojoj drzavnoj imovini ?? Kakv crni Zakon :D
Jos prije jedno mozda dvije godine pisao sam ovdje da je po meni zakon o drzavnoj imovini nuklearna opcija, da li ti mislis da se odustalo od njega, naravno da dogovora nece biti, ostaje samo her smit ili mislis da se taj zakon nikad nece donijeti. :mrgreen: Mozda grijesim ali meni djeluje tako
Prpa.ba

#17995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

neon-x wrote: 19/03/2025 17:42 Pobrojano se moze desiti samo ako svijet bude u teskoj banani, a onda cemo mi biti svakako u banani sta god sada uradili i slijedi nam prseljenje u Tursku. Dakle, u tolikoj banani svijet mora biti da bi se tvoji strahovi ostvarili.
Bojim se da je ovo vec banana-svijet, u kojem npr. nas "najznacajniji partner" diskutuje modalitete humanog preseljenja palestinaca iz Gaze. Ili u kojem se Ukrajinu pusta niz vodu. I u kojem EU ni po koju cijenu ne zeli sranje na Balkanu koje bi joj odvuklo ono malo paznje sa Rusije.

Neka nam je Bog na pomoci.
MMM1977

#17996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MMM1977 »

Od ove teme se može fasovati šizofrenija svega mi :D Šta se desilo pa odjednom ovolika navala negative? Otišao helikopterom u Zvornik, pa? Jel' treba da rušimo helikopter? Šta treba konkretno uraditi? Pa polako majka mu stara, šta vam je?
palermo

#17997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Da napravim mali off. Nije bas totalni off, al eto u odnosu na ovu yekucu diskusiju. Malo svrnuh na temu Vlada Kantona Sarajevo I pade.mi na pamet, jel se u ovim kantonima ista podizima, radi glede ove situacije. Ono nije bas da ih se ne tice, svi granice sa RS-om, sta mislite ima.li tu kakvih planova, ima.li kakve koordinacije sa visim.nivoima....postoje i kantonalni MUP-ovi...kantoni su kod nas.gotovo.male drzave...
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#17998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Slo Burner »

Pravo je pitanje sta sad kuhaju Lagumdzija I Slovenka u VS?
Imam osjecaj da će nam se svidjeti
elcaliente

#17999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Prpa.ba wrote: 19/03/2025 17:52
neon-x wrote: 19/03/2025 17:42 Pobrojano se moze desiti samo ako svijet bude u teskoj banani, a onda cemo mi biti svakako u banani sta god sada uradili i slijedi nam prseljenje u Tursku. Dakle, u tolikoj banani svijet mora biti da bi se tvoji strahovi ostvarili.
Bojim se da je ovo vec banana-svijet, u kojem npr. nas "najznacajniji partner" diskutuje modalitete humanog preseljenja palestinaca iz Gaze. Ili u kojem se Ukrajinu pusta niz vodu. I u kojem EU ni po koju cijenu ne zeli sranje na Balkanu koje bi joj odvuklo ono malo paznje sa Rusije.

Neka nam je Bog na pomoci.
Sta ti mislis prpa koji ce se izlaz Dodiku naci?
Ocigledno je da se iza kulisa radi na nekom izlazu.
Neki Evropski zakoni koje ce on pustiti itd.
Romanija

#18000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Romanija »

Messier wrote: 19/03/2025 17:40

Iskreno , koga boli sta ko i sta radi?

To su samo neki homo sapiensi koji ce za 20 godina snimati dokumentarac u bbc produkciji, smrt BH

Na koju ce se inicirati neke nove generacije , i ta shvatanja prenositi u buducnost, sljedecim generacijama.

Ono, formirana dox filmovima.
Produkcija strasna, mora da je istina.

VIbra u Bosni je losa.
To je sustina.
Niko nije zadovoljan, al fora je sto niko nema para.

I onda sta, koja je opcija?
Otkud ti to, sva moja raja u Sa komparativno zive bolje od mene u Engleskoj, dobri poslovi i dobre plate za BiH standarde. Vise se njih ibreti hoce li na odmor u Grcku, Gironu ili Rim, i vjerovatno vecina nikad nija otvorila klix ako i znaju sta je to. na svaki pomen situcije mi kazu da ne serem i da ne sirim paniku ""iz dijaspore" :D A svi smo veterani narodnooslobodilackog rata 92-95.
Last edited by Romanija on 19/03/2025 17:56, edited 1 time in total.
Post Reply