Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
statixx

#17951 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

palermo wrote: 19/03/2025 16:52 Ma ne smeta meni ovo bahacenj Dodika I comp ( mislim, smeta, al haj izdrzalo bi se) ne smeta mi toliko ni sto se nije krenulo u akciju hapsenja shvatam, rizik je, ne mora se zaista grlom u jagode) , al ono sto mi stvarno smeta je sto ja ne vidim.nikakvu viziju izlaska iz ovog od strane pro-bih politicara.......ista, nesta....ovako, onako....bilosta...
Jedino ostaje ona Napoleonova: "Nikad ne prekidaj neprijatelja dok cini greske".

Danasnje bahacenje je ocit pokusaj provokacije. Nije nikakav pokusaj primjene zakona. Dodik nema vojsku, i ako se ljudi nisu prepali JNA, nece ni njegovog mupa.

Ove prijetnje konfiskacijom imovine i zatvorom do 6 godina su, racionalno gledajuci, potezi ocajnika. Dodik radi izolacije ulazi u zadnju fazu ludila. Ne znam odakle su prepisivali ovaj oblik diktature kojim prijeti. Na koncu, kada upotrijebi silu vidjet cemo hoce li EUFOR reagovati i kako ce reagovati. Tada ce sve biti jasno. A do tada vazi ona "gradjani da ostanu mirni i ne nasjedaju na provokacije". Nema nam druge.
elcaliente

#17952 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Romanija wrote: 19/03/2025 17:09
House wrote: 19/03/2025 16:57 defetizam back on the menu boys.
Kakav ba defetizam, ovdje potpuni slom. Da ne d'o bog dodje do bilo kakvog belaja niko sa ovog foruma u trat ne bi isao, ili smo prestari, ili smo premladi, ili nas masa ne zivi u BiH. Ali bajtovi internetovski trpe svasta.
Tesko da bi bilo ko poslao svoje djete da gine za neke ideale.
Tananarive

#17953 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Tananarive »

statixx wrote: 19/03/2025 17:18
palermo wrote: 19/03/2025 16:52 Ma ne smeta meni ovo bahacenj Dodika I comp ( mislim, smeta, al haj izdrzalo bi se) ne smeta mi toliko ni sto se nije krenulo u akciju hapsenja shvatam, rizik je, ne mora se zaista grlom u jagode) , al ono sto mi stvarno smeta je sto ja ne vidim.nikakvu viziju izlaska iz ovog od strane pro-bih politicara.......ista, nesta....ovako, onako....bilosta...
Jedino ostaje ona Napoleonova: "Nikad ne prekidaj neprijatelja dok cini greske".

Danasnje bahacenje je ocit pokusaj provokacije. Nije nikakav pokusaj primjene zakona. Dodik nema vojsku, i ako se ljudi nisu prepali JNA, nece ni njegovog mupa.

Ove prijetnje konfiskacijom imovine i zatvorom do 6 godina su, racionalno gledajuci, potezi ocajnika. Dodik radi izolacije ulazi u zadnju fazu ludila. Ne znam odakle su prepisivali ovaj oblik diktature kojim prijeti. Na koncu, kada upotrijebi silu vidjet cemo hoce li EUFOR reagovati i kako ce reagovati. Tada ce sve biti jasno. A do tada vazi ona "gradjani da ostanu mirni i ne nasjedaju na provokacije". Nema nam druge.
konačno koncizna analiza i glas razuma nakon kakofonije ovih riđanovaca :bih: :thumbup:
Prpa.ba

#17954 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

GandalfSivi wrote: 19/03/2025 17:10 Ako dobijemo SIPA-u sutra, vec se isplatilo. Njima je uspjeh pojaviti se na javnom mjestu, mi preuzimamo institucije.

Samo polako…
A ako ne dobijemo SIPA-u, sto je daleko izvjesniji scenario?
made_in_sarajevo

#17955 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ali definitivno nema vise baje. Nikad u ovolikom strahu nije bio, da ga mora SAJ takticki naoruzan do zuba cuvati i pratiti na svakom koraku. Svjestan je on svega ali gotovo je sad, mora do kraja jesti govna koja je zakuho. Samo je pitanje zavrsetka ali meni bi najdraze bilo, opirao sam hapsenju....
relativno84

#17956 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by relativno84 »

Spoiler
Show
Image
:run:
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#17957 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

elcaliente wrote: 19/03/2025 17:19
Romanija wrote: 19/03/2025 17:09
House wrote: 19/03/2025 16:57 defetizam back on the menu boys.
Kakav ba defetizam, ovdje potpuni slom. Da ne d'o bog dodje do bilo kakvog belaja niko sa ovog foruma u trat ne bi isao, ili smo prestari, ili smo premladi, ili nas masa ne zivi u BiH. Ali bajtovi internetovski trpe svasta.
A neko te to pita? Mislim hoces li ili neces
elcaliente

#17958 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

made_in_sarajevo wrote: 19/03/2025 17:21 Ali definitivno nema vise baje. Nikad u ovolikom strahu nije bio, da ga mora SAJ takticki naoruzan do zuba cuvati i pratiti na svakom koraku. Svjestan je on svega ali gotovo je sad, mora do kraja jesti govna koja je zakuho. Samo je pitanje zavrsetka ali meni bi najdraze bilo, opirao sam hapsenju....
Strah ili bahatost ili pak pokazivanje srednjaka Rami.
elcaliente

#17959 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

mk ultra wrote: 19/03/2025 17:22
elcaliente wrote: 19/03/2025 17:19
Romanija wrote: 19/03/2025 17:09 Kakav ba defetizam, ovdje potpuni slom. Da ne d'o bog dodje do bilo kakvog belaja niko sa ovog foruma u trat ne bi isao, ili smo prestari, ili smo premladi, ili nas masa ne zivi u BiH. Ali bajtovi internetovski trpe svasta.
A neko te to pita? Mislim hoces li ili neces
To jeste ako si qurate srece a ako nisi, pare sa banke, pasos u ruke i Allahmanet.
palermo

#17960 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

statixx wrote: 19/03/2025 17:18

Pa nije da se ja ne slazem sa.tobom. Al negdje na kraju opet ostaje da ce neko sa ove strane morati reci makar buuuu.....a.ja ne vidim ko ce. Da ne nebrajam sad imena.
GandalfSivi

#17961 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Prpa.ba wrote: 19/03/2025 17:20
GandalfSivi wrote: 19/03/2025 17:10 Ako dobijemo SIPA-u sutra, vec se isplatilo. Njima je uspjeh pojaviti se na javnom mjestu, mi preuzimamo institucije.

Samo polako…
A ako ne dobijemo SIPA-u, sto je daleko izvjesniji scenario?
Nije (jos) kraj svijeta, ali i mom navijackom strpljenju bi u jednom momentu bio kraj. Mada je lijepo vidjeti kako se levat gubi i prijeti zapljenom imovine…

P.S. Ne slazem se da je daleko izvjesnini scenario, jebem ga vise, nema mi logike da ovo od jucer i ovo od sutra nije povezano. Ali kod nas nikada ne znas. Vidjet cemo…
Dr Arsla

#17962 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Image
Bošnjaci zadnjih 30 godina su na ovoj terapiji što se tiče osjećaja pripadnosti državi i borbe za istu
canvra888

#17963 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Realno, ni SDA vjerovatno ne bi ništa drugačije ovu situaciju izmanevrisala. Mislim da ni oni, niti trojka imaju petlje i sposobnosti za neke konkretne korake, ponajprije da potraže pomoć od zapada. Mislim, nije da bi i jedni i drugi to uradili zbog svojih pozicija, jer bi to faktički značila kapitulacija njihove političke karijere, a u trenutnoj situaciji bi vjerovatno bio najpametniji potez, upravo zbog onog što je @kudrilo napisao.

A to je da sa ovoliko produbljenom krizom samo daje blueprint novim Dodikovcima da, u najboljem slučaju, ispipavaju svoje granice. Da se odmah sasjeklo, ne bi nijednom više to naumpalo, a ovako samo vide da imaju ogromnog prostora za svoje ideje i djelovanje pa dokle ide, ide.

Bošnjačka politika je dno dna, koga god da pogledaš.
Bosanski_kralj

#17964 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

Koje promjene raspoloženja na forumu..ko žena u pmsu
hilmija frlj
Location: Iz boja u boj, do konačne pobjede, do slobodne Bosne i Hercegovine

#17965 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by hilmija frlj »

Johny12 wrote: 19/03/2025 17:02
Velkoski wrote: 19/03/2025 16:35 ja očekujem da RS proglasi nezavisnost

sorry, prešao sam u pesimističnu fazu
Pa vidi da mirni razlaz fercera, druga strana se ne opire puno……

Zivimo u trumpovskom dobu, cijene se jaki i oni koji imaju “karte”. Jedina nasa karta je da je mirni razlaz = rat kao deterent Dodiku.

No kako drzava ocigledno nema zube i ta karta je izbijena iz ruku….

Doba ashdowna, petricha, clintona i liberalnih politika je davno proslo….. prilagodite se
Izgleda da nismo spremni braniti ovakvu Bosnu i Hercegovinu
canvra888

#17966 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by canvra888 »

Bosanski_kralj wrote: 19/03/2025 17:28 Koje promjene raspoloženja na forumu..ko žena u pmsu
Pa ovdje se do prije pretprošlog petka pisalo u zanosu euforije kao da je saga sa Dodikom već gotova i da je već iza rešetaka :D
Prpa.ba

#17967 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Prpa.ba »

GandalfSivi wrote: 19/03/2025 17:25 Nije (jos) kraj svijeta, ali i mom navijackom strpljenju bi u jednom momentu bio kraj. Mada je lijepo vidjeti kako se levat gubi i prijeti zapljenom imovine…

P.S. Ne slazem se da je daleko izvjesnini scenario, jebem ga vise, nema mi logike da ovo od jucer i ovo od sutra nije povezano. Ali kod nas nikada ne znas. Vidjet cemo…
Prvo v.d. ministar je iz HDZ-a, dakle opstruirace proces jer zasto ne bi u interesu mira i dogovora sva 3 naroda, a drugo i da ne opstruira, nece SNSD podrzati v.d. za SIPA-u osim ako nije neki novi Culum.

Pogresno sam se ja izrazio, nije izvjesnije, nego je sigurno, pa ne znam na cemu temeljis optimizam? Cavarina plata je nivo nategnutosti ko prelazak Igora i Gorice u Patriotsku ligu. :mrgreen:
emmir1

#17968 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Ja sam siguran da kuha na sve strane.

Ĉim je Vucic pomenuo Eufor u kontekstu hapsenja, sprema se tu svasta

Opet sjednica UN na zahtjev EU zemalja.

Europa nikada nije ovako jasno Rusiju nazivala neprijateljom i velikom prijetnjom.
U svom ovom geopolitickom haosu, imam dojam da se za nas odvija vrlo dobra situacija u pogledu odnosa EU i Rusije i Amerika

EU svjesna da sada mora da ojača i da se sama brine za svoje dvoriste

Dodika je Vucic uvalio i on sada ne moze nazad.
Prekrsio si zakone i vise nema nego zatvor

Njemu je sada ili secesija ili zatvor, trece opcije kod njega nema

Zato tako sumanuto trazi podrsku bilo kakvu, prijeti svom narodu da ce im oduzimati imovinu ako ne stanu uz njega.

To pokazuje sav oĉaj u kojem se nalazi
emmir1

#17969 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

U svemu ovome i sda botovi pokazuju koliko su očajni.

Tačno covjeku dojam da bi radije da propadne drzava nego da se rijesi ova situacija pozitivno po BIH
korisnicki

#17970 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by korisnicki »

Čuj to bjegunci?
A lete nam iznad glava.
Policija im salutira.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#17971 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

Ima li tog habera iz Vašingtona :?
statixx

#17972 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

emmir1 wrote: 19/03/2025 17:31 Ja sam siguran da kuha na sve strane.

Ĉim je Vucic pomenuo Eufor u kontekstu hapsenja, sprema se tu svasta

Opet sjednica UN na zahtjev EU zemalja.

Europa nikada nije ovako jasno Rusiju nazivala neprijateljom i velikom prijetnjom.
U svom ovom geopolitickom haosu, imam dojam da se za nas odvija vrlo dobra situacija u pogledu odnosa EU i Rusije i Amerika

EU svjesna da sada mora da ojača i da se sama brine za svoje dvoriste

Dodika je Vucic uvalio i on sada ne moze nazad.
Prekrsio si zakone i vise nema nego zatvor

Njemu je sada ili secesija ili zatvor, trece opcije kod njega nema

Zato tako sumanuto trazi podrsku bilo kakvu, prijeti svom narodu da ce im oduzimati imovinu ako ne stanu uz njega.

To pokazuje sav oĉaj u kojem se nalazi
Kako nema, pa Jelavic nije u zatvoru.
Bosanski_kralj

#17973 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bosanski_kralj »

emmir1 wrote: 19/03/2025 17:34 U svemu ovome i sda botovi pokazuju koliko su očajni.

Tačno covjeku dojam da bi radije da propadne drzava nego da se rijesi ova situacija pozitivno po BIH
Ovo je apsolutno tačno
BadBoy

#17974 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by BadBoy »

Mi samo čekamo da neko sa strane nešto uradi. Može li kako FBI da dođe da ih pohapsi da ne moram mi?
18mn97

#17975 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 18mn97 »

emmir1 wrote: 19/03/2025 17:34 U svemu ovome i sda botovi pokazuju koliko su očajni.

Sere mi se kad vidim sta pisu.
Post Reply