Naša stranka

Post Reply
tap3ah75

#3101 Re: Naša stranka

Post by tap3ah75 »

cyprus wrote: 18/03/2025 22:49 Stvarno WTF :-) Koje je objašnjenje za ovo? Mora bit neko...
I mene ono baš baš zanima ima li neko objašnjenje u vezi ovog glasanja?
Ima li neki simpatizer NS koji može nečim i nekako opravdati ovo?
Ja naivno vjerujem kao ima se neki veći plan - ali kurko izgleda
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3102 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

tap3ah75 wrote: 18/03/2025 23:58
cyprus wrote: 18/03/2025 22:49 Stvarno WTF :-) Koje je objašnjenje za ovo? Mora bit neko...
Mislim da simpatizeri i glasaci NS ovo ne podrzavaju i da nece biti objasnjenja.
Hakiz

#3103 Re: Naša stranka

Post by Hakiz »

Ne interesuje me i da ima "viši cilj".

Jedan čovjek, jedan Čavara, da je toliko bitan? Nije se zaobišla sankcija cijelom HDZ-u pa da se opravdanje traži u "ugrozbi naroda" koji za tu partiju većinom glasa. Jedan lik.

Pa nije Čavara neki kralj, božanstvo, nije ni lik kao što je bio Verner fon Braun pa da su njegov genij, mozak, sposobnosti u nekim stručnim oblastima toliko bitni da ga se rehabilituje.

Lik kojeg, kada ga sutra ne bude, neće niko pamtiti.

I za takvog lika se ide u ovo?

Sjećate se kada je Sanja Vlaisavljević napisala da je Kordić izlaskom iz zatvora rehabilitovan? Svi koji su se tada ljutili na Sanju, a sada govore da iza rehabilitacije Čavare postoji "viši cilj", bi trebali sada da se pospu pepelom.

Nema opravdanja.
Styling

#3104 Re: Naša stranka

Post by Styling »

Hakiz wrote: 19/03/2025 11:09 Ne interesuje me i da ima "viši cilj".

Jedan čovjek, jedan Čavara, da je toliko bitan? Nije se zaobišla sankcija cijelom HDZ-u pa da se opravdanje traži u "ugrozbi naroda" koji za tu partiju većinom glasa. Jedan lik.

Pa nije Čavara neki kralj, božanstvo, nije ni lik kao što je bio Verner fon Braun pa da su njegov genij, mozak, sposobnosti u nekim stručnim oblastima toliko bitni da ga se rehabilituje.

Lik kojeg, kada ga sutra ne bude, neće niko pamtiti.

I za takvog lika se ide u ovo?

Sjećate se kada je Sanja Vlaisavljević napisala da je Kordić izlaskom iz zatvora rehabilitovan? Svi koji su se tada ljutili na Sanju, a sada govore da iza rehabilitacije Čavare postoji "viši cilj", bi trebali sada da se pospu pepelom.

Nema opravdanja.
On nije rehabilitovan. Nem a za sta biti rehabilitovan niti moze biti rehabilitovan. Lik sjedi u rukovodstvu Parlamenta. On je legalno izabran. On radi. On je dio Kolegija. Sta vam je?
zippoo87

#3105 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Nema nikakve logike da je NS glasala za ovo.
Zaista nevjerovatno.
Tj. Bili su suzdrzani,sto je haman pa isti K kao i "za"
tap3ah75

#3106 Re: Naša stranka

Post by tap3ah75 »

_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2025 09:26
Mislim da simpatizeri i glasaci NS ovo ne podrzavaju i da nece biti objasnjenja.
Je li ovo sada ide na neki viši nivo na usvajanje/ponovno glasanje?
da neće kakav twist tada biti ... ono kao u Privedite osumnjičene ... kad ga gledaš prvi put :D
Altsa

#3107 Re: Naša stranka

Post by Altsa »

zippoo87 wrote: 19/03/2025 12:03 Nema nikakve logike da je NS glasala za ovo.
Zaista nevjerovatno.
Tj. Bili su suzdrzani,sto je haman pa isti K kao i "za"
Logike nema ali je ocito i NS postala dio politickog tala i prepakiranja. Drugi razlog ne vidim zasto je pristala na ovo.
Styling

#3108 Re: Naša stranka

Post by Styling »

De, bolan, malo stvari posmatrajte iz sireg ugla. Ne radi se nista onako, ni dzaba. Toliko ste zapjenili da ne vidite sta se zeli postici ovim.
Altsa

#3109 Re: Naša stranka

Post by Altsa »

Ma jasno je da je u pitanju ja tebi ovo ti meni ono. Ali nisu jednom preveslali ove nase pa se mora biti skeptican.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3110 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

tap3ah75 wrote: 19/03/2025 12:06
_BataZiv_0809 wrote: 19/03/2025 09:26

Je li ovo sada ide na neki viši nivo na usvajanje/ponovno glasanje?
da neće kakav twist tada biti ... ono kao u Privedite osumnjičene ... kad ga gledaš prvi put :D
Ide na Dom Naroda gdje SNSD blokira.
Skijaš

#3111 Re: Naša stranka

Post by Skijaš »

Meni je nepojmljivo da se suzdrzanost pri donosenju ovog zakona predstavlja gorim od ispunjavanja zahtjeva HDZ-a po pitanju monopola nad etnickom kvotom, za sto je trebala aktivna uloga i sto je (nadam se samo privremeno) svrstalo NS u kos samo bosnjackih stranaka. Tad se tu, identitetsku krizu predstavljalo kao cijenu izvlacenja HDZ-a iz Dodikovog zagrljaja pa me buni ovaj bunt po pitanju ispunjavanja minornog HDZ-ovog zahtjeva. Rodilo se, ljuljajte ga.

Ono sto pozitivno iznenadjuje je promjena kursa NS-a po pitanju Dodika, promjena koja je dovela pavijana u corsokak. Ako Sabina i Pedja ovo uspiju istjerati do kraja, postedice generacije visedecenijske patnje i stagnacije.
ultima_palabra

#3112 Re: Naša stranka

Post by ultima_palabra »

Sabina kaze da je to pokusaj da se deblokira DN.
Skijaš

#3113 Re: Naša stranka

Post by Skijaš »

ultima_palabra wrote: 19/03/2025 14:58 Sabina kaze da je to pokusaj da se deblokira DN.
:thumbup: Da, kao ocigledan ustupak HDZ-u kojem popustaju evo vec dvije godine. I to jos bijahu suzdrzani po pitanju ovog. Ne znam cemu citava ova frka na forumu.
Skijaš

#3114 Re: Naša stranka

Post by Skijaš »

Dakle :-D posto izgleda da je NS konacno odlucila izvuci se iz gepeka i preuzeti volan :thumbup: :bih: ....

Sarajevske politicke opcije trebaju sjesti sa HNS ekipom i usvojiti zajednicku deklaraciju razumijevanja. Ta bi deklaracija obuhvatila sve oblike diskriminacije i dominacije koji otezavaju saradnju i stvaranje povjerenja.

1. Izborni zakon : posto je Dodik bio taj koji je blokirao indirektan izbor tri clana Predsjednistva, sa opozicijom iz manjeg entiteta treba pokusati dogovoriti izmjene kojim bi se u buducnosti tri clana Predsjednistva biralo u Parlamentu. To bi rjesenje podrazumjevalo i korekcije diskriminirajucih propisa po kojim se iz jednog entiteta bira Srbina, a iz drugog Bosnjaka i Hrvata, pa bi se umjesto toga iz jednog entiteta biralo jednog clana a iz drugog dva clana Predsjednistva. Covic, Sejdic i Finci siti, a ovce na broju. Sarajevske stranke su (koliko ja znam) spremne bez odlaganja podrzati takvo rjesenje.

2. prekid prakse nametanja samo hrvatskog identiteta u onim podrucjima gdje su Hrvati brojniji, Ili u nekim slucajevima kao sto se radi u Drvaru, i gdje nisu brojniji. Obiljezja samo hrvatskog naroda ne bi trebala biti isticana na objektima javne uprave ako se ne istice i obiljezja druga dva naroda niti bi trebalo koristiti neustavni termin Hercegbosanska zupanija, kao ni obiljezja tog kantona a koja su takodje neustavni. U ustavu drugog kantona, Zapadnohercegovackog, pise da su sluzbeni jezici hrvatski i "bosnjacki", a srpski se uopste i ne spominje. Stranke koje cine HNS trebaju biti spremne bez odlaganja poceti raditi na tom da ti i svi drugi oblici diskriminacije bosnjackog i srpskog naroda postanu proslost.

E sad, ako HNS-ovci nisu spremni na brisanje diskriminacije, ako im je dominacija neprihvatljiv koncept samo u situacijama kada oni nisu ti koji dominiraju, imamo ozbiljan problem i prepustanje pozicije clana Predsjednistva HDZ-u ce u stvari biti transplantacija problematicne politike sa terena na najvisi nivo upravljanja. Mediji i javnost u Hrvatskoj, a ni mnogi politicari, nisu svjesni druge strane medalje, tj. da bosanskohercegovacki HDZ i stranke okupljene oko HDZ-a nisu sirocad koju samara bezobrazno Sarajevo, nego da, u poredjenju sa izborom Komsica, prave puno gore i agresivnije poteze. Poteze s kojim se pocelo deceniju i po prije nego sto je Komsic uopste izabran u Predsjednistvo. I ako cemo rjesavati jedno, moramo rjesavati i drugo. Pa ako HDZ i stranke oko HDZ-a odbiju, svima ce biti jasnije u cemu je zaista problem, i Ivanu u Kiseljaku i Ivani u Zagrebu.
Pandakonda

#3115 Re: Naša stranka

Post by Pandakonda »

Skijaš wrote: 24/03/2025 06:12 Dakle :-D posto izgleda da je NS konacno odlucila izvuci se iz gepeka i preuzeti volan :thumbup: :bih: ....

Sarajevske politicke opcije trebaju sjesti sa HNS ekipom i usvojiti zajednicku deklaraciju razumijevanja. Ta bi deklaracija obuhvatila sve oblike diskriminacije i dominacije koji otezavaju saradnju i stvaranje povjerenja.

1. Izborni zakon : posto je Dodik bio taj koji je blokirao indirektan izbor tri clana Predsjednistva, sa opozicijom iz manjeg entiteta treba pokusati dogovoriti izmjene kojim bi se u buducnosti tri clana Predsjednistva biralo u Parlamentu. To bi rjesenje podrazumjevalo i korekcije diskriminirajucih propisa po kojim se iz jednog entiteta bira Srbina, a iz drugog Bosnjaka i Hrvata, pa bi se umjesto toga iz jednog entiteta biralo jednog clana a iz drugog dva clana Predsjednistva. Covic, Sejdic i Finci siti, a ovce na broju. Sarajevske stranke su (koliko ja znam) spremne bez odlaganja podrzati takvo rjesenje

2. prekid prakse nametanja samo hrvatskog identiteta u onim podrucjima gdje su Hrvati brojniji, Ili u nekim slucajevima kao sto se radi u Drvaru, i gdje nisu brojniji. Obiljezja samo hrvatskog naroda ne bi trebala biti isticana na objektima javne uprave ako se ne istice i obiljezja druga dva naroda niti bi trebalo koristiti neustavni termin Hercegbosanska zupanija, kao ni obiljezja tog kantona a koja su takodje neustavni. U ustavu drugog kantona, Zapadnohercegovackog, pise da su sluzbeni jezici hrvatski i "bosnjacki", a srpski se uopste i ne spominje. Stranke koje cine HNS trebaju biti spremne bez odlaganja poceti raditi na tom da ti i svi drugi oblici diskriminacije bosnjackog i srpskog naroda postanu proslost.

E sad, ako HNS-ovci nisu spremni na brisanje diskriminacije, ako im je dominacija neprihvatljiv koncept samo u situacijama kada oni nisu ti koji dominiraju, imamo ozbiljan problem i prepustanje pozicije clana Predsjednistva HDZ-u ce u stvari biti transplantacija problematicne politike sa terena na najvisi nivo upravljanja. Mediji i javnost u Hrvatskoj, a ni mnogi politicari, nisu svjesni druge strane medalje, tj. da bosanskohercegovacki HDZ i stranke okupljene oko HDZ-a nisu sirocad koju samara bezobrazno Sarajevo, nego da, u poredjenju sa izborom Komsica, prave puno gore i agresivnije poteze. Poteze s kojim se pocelo deceniju i po prije nego sto je Komsic uopste izabran u Predsjednistvo. I ako cemo rjesavati jedno, moramo rjesavati i drugo. Pa ako HDZ i stranke oko HDZ-a odbiju, svima ce biti jasnije u cemu je zaista problem, i Ivanu u Kiseljaku i Ivani u Zagrebu.
Opozicija iz RSa je bila protiv ovoga jos u Neumu kada su bili pregovori. Jedino ako su spremni sada tu kompromis napraviti radi ulaska u vlast. Ali tada su apsolutno bili jednaki sa Dodikom po pitanju tog stava. Ono sto su tad dodik i opozicija bili spremni progutati je da se brise etnicki prefiks pozicija, sto bi zadovoljilo presudu jer se onda tehnicki moze kandidovati bilo ko, ali je uslov da RS ostane jedna izborna jedinica i da se bira direktnim putem. HDZ je bio protiv ovog prijedloga jer ne zele brisanje etnickih prefiksa sa bilo kojih pozicija.
Skijaš

#3116 Re: Naša stranka

Post by Skijaš »

Poenta je, ne mislim da se govori dovoljno o tom zasto neka rjesenja nisu prihvatljiva Sarajevu a zasto neka jesu. Dakle, fokus ne bi trebao biti na tom treba li mijenjati, naravno da treba, nego zasto ne moze ovako ili onako, te nas ne treba biti sram ili strah spomenuti diskriminaciju koju sprovodi HDZ. Previse ih ignorise slona u sobi i Sarajevo zato djeluje kao da nesto mulja i krije, da je Sarajevo to koje blokira izmjene izbornog zakona a u stvari se radi o otvorenom pokusaju HDZ-a da dobije jos jednu platformu za svoje nasilnistvo od kojeg ne zeli odustati.
dr.gog
Grijem se na: briketi kanabisa
Horoskop: Vodolija

#3117 Re: Naša stranka

Post by dr.gog »

Lijep je osjećaj čitati ovo sa drugim pasošem u jakni (ne daj Bože, nije EU Reich).
Pokušaću blago i uz granicu pristojnosti.

Kada će moji bivši politički predstavnici tzv."naše stranke" predati diplomatske pasoše drugih zemalja i prestati raditi za strane obavještajne službe, shodno uputama redovno dobijenim iz mermerno-čeličnog psetarnika u krugu nekadašnje kasarne >Maršal Tito<?
Mislim, ukoliko nesretnici i nesretnice nisu ubjeđeni u "viši cilj održanja balansa".
Isto bih veselo i upitao obavještajne kriminalce Saudijske Arabije iz exteritorije na Mojmilu, a o 6 vojnih centara u Butmiru da ne govorim. Ali to su samo jedna vrsta Orki..

Nažalost nemam tastaturu svog novog maternjeg jezika trenutno, te bih ovom prilikom pozdravio neželjene uljeze -veleposlanike SAD, Velike Britanije I države Moskovije, bivše Rusije. Naravno, želim im sve najgore i da što prije napustite BiH.
_BataZiv_0809
Nindža revizor

#3118 Re: Naša stranka

Post by _BataZiv_0809 »

dr.gog wrote: 24/03/2025 15:08 Lijep je osjećaj čitati ovo sa drugim pasošem u jakni (ne daj Bože, nije EU Reich).

Kada će moji bivši politički predstavnici tzv."naše stranke" predati diplomatske pasoše drugih zemalja i prestati raditi za strane obavještajne službe, shodno uputama redovno dobijenim iz mermerno-čeličnog psetarnika u krugu nekadašnje kasarne >Maršal Tito<?
Mislim, ukoliko nesretnici i nesretnice nisu ubjeđeni u "viši cilj održanja balansa".
Isto bih veselo i upitao obavještajne kriminalce Saudijske Arabije iz exteritorije na Mojmilu, a o 6 vojnih centara u Butmiru da ne govorim. Ali to su samo jedna vrsta Orki..

Nažalost nemam tastaturu svog novog maternjeg jezika trenutno, te bih ovom prilikom pozdravio neželjene uljeze -veleposlanike SAD, Velike Britanije I države Moskovije, bivše Rusije. Naravno, želim im sve najgore i da što prije napustite BiH.
Gdje si to sad
Sociolog

#3119 Re: Naša stranka

Post by Sociolog »

dr.gog wrote: 24/03/2025 15:08 Lijep je osjećaj čitati ovo sa drugim pasošem u jakni (ne daj Bože, nije EU Reich).

svaka cast za post :thumbup:
I naravno Dzej

#3120 Re: Naša stranka

Post by I naravno Dzej »

E moj Damire o kakvoj ti ideologiji pričaš... Kakvu je Vreto ideologiju djelio sa Nasom strankom, kad je iz ideološki liberalne stranke prešao u centralno desnu. Jedina ideologija svih stranaka je : ideologija šupaka i mutavaca
zippoo87

#3121 Re: Naša stranka

Post by zippoo87 »

Ma dobro Damir nije desno ali izgleda ni on ne zna gdje je tacno :D
Nije los covjek ali ocito da i on brzo izgubi zivac,jer je u 3-4 godine promijenio ,koliko 2-3 stranke ?
Ali u NSu ima definitivno problema,kako je Forto predsjednik...neki su i ovdje pisali da je autoritativan i da ne da sa sobom pricati a nije neki kapacitet u politickom smislu i logicno je da onda na prvu zafunta sa ljudima. Tjera svoje,neda da mu se kaze gdje grijesi i onda ljudi dodju u corsokak sa njim i napuste stranku.

A Damir je ono lokalni politicar...on bi to nesto malo radio okolo svoje zgrade,haustora i tako to...
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3122 Re: Naša stranka

Post by Bobi »

Forto je kupio svoju poziciju :D.Damir je kokuz i sve uzima sebi.Vidio da mu se uzimanje ne povecava pa napustio. Jednostavno. Sve se vrti oko para.
Tango556

#3123 Re: Naša stranka

Post by Tango556 »

Bobi wrote: 27/03/2025 19:31 Forto je kupio svoju poziciju :D.Damir je kokuz i sve uzima sebi.Vidio da mu se uzimanje ne povecava pa napustio. Jednostavno. Sve se vrti oko para.
Damir vala nije kokuz. Daleko od toga :)
gozila555

#3124 Re: Naša stranka

Post by gozila555 »

hoce li vratit i mandat stranci :? to bi bio odlican potez,bio bi prvi koji je to uradio.mada sumnjam da hoce.poslanicka plata u bh je kraljevska.
Sociolog

#3125 Re: Naša stranka

Post by Sociolog »

Tango556 wrote: 27/03/2025 20:48
Bobi wrote: 27/03/2025 19:31 Forto je kupio svoju poziciju :D.Damir je kokuz i sve uzima sebi.Vidio da mu se uzimanje ne povecava pa napustio. Jednostavno. Sve se vrti oko para.
Damir vala nije kokuz. Daleko od toga :)
ozenio je moju docenticus faksa, iz Musale, kod Radio Sarajeva...vala nikako mi nisu par.....bogato se UDAO :mrgreen: :bih:
Post Reply