Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
lord-executioner

#17401 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

doktor78 wrote: 19/03/2025 08:45
No Mind wrote: 19/03/2025 08:42
doktor78 wrote: 19/03/2025 08:37 Je li Mile danas u Trebinju? Kako misli do njega doći?
Ja, trebao bi biti, tako je najavljeno. Ja mislim ako ode, ice helikopterom garant. Mozda i preskoči ovaj put.
Neki su zagovarali da ga boli briga i da ce kolima otici, sumnjam.da smije...
Sta god bude uradio, to ce biti dosta indikativno.
A u 10.30 najavljen sastanak sa Stevandićem u Banjaluci.
Ako se to zaista dogodi, postavlja se pitanje kako se ovaj vratio iz Srbije, a da ga ne uhapse.
Ma nije vise to pitanje. Postoji milion nacina da se predje granica mimo redovnih kontrola. Mislim da je otislo predaleko, i da je jedina varijanta sad da se ide na "release the kraken" varijantu, da se pozove EUFOR da asistira u punom kapacitetu i ide u hapsenje. Ljiga Covic pominje razgovore, cim on pomene da treba razgovarati, ja znam da je dijalog najgore rjesenje u ovom trenutku. SIPA moze operativno djelovati, stovise mora po naredbi Tuzilastva i Suda, tako da to sto nema direktora nije faktor, najvise rangirani obavezan je pristupiti izvrsavanju naredbe. Ako SIPA nece, neka ide Granicna, ovlastena je. U krajnjoj liniji, neka Vijece ministara imenuje onog Suada za v.d.-a na tri mjeseca. Ako se ovo nastavi jos sedmicu, dvije, mjesec, ako se omoguci da se ovaj narativ i stanje odrzava, bit ce kasno i bit ce teze vratiti se u normalne okvire.
statixx

#17402 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Prvo je Dodik, a sada i Vucic izvrsio pritisak na moguce hapsenje od strane EUFOR-a, porucivsi da bi to bila "katastrofa".

Drugim rijecima, ne mijesajte se, neka institucije rade svoj posao.
No Mind

#17403 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Vjecita_zavrzlama wrote: 19/03/2025 08:45
mali_balon wrote: 19/03/2025 06:38
problemnatravunu wrote: 19/03/2025 06:33
KAKO JE OVO MOGUĆE , JEL TO SAD i PARLAMENT BIH "PIŠA" OTVORENO I JAVNO PO AMERIČKIM SANKCIJAMA zbog šačice bandita??? :shock:
A sve se zaklinjemo u Amerikance i njihove poteze spram BiH , a protiv ove bande koja otvoreno ruši državu ?!!

Ne bi me više začudilo, da kad Tramp i ekipa čuje za ovo , samo kažu , "lajhman ninanet" , nema više BiH , nema " dejtona" , odmah da ste se raspišali , boli nas više qrac za vama :bih:
Jel to stvarno mislis da se ovdje desavaju stvari bez znanja i aminovanja amerikanaca i ostatka mz....trojka nije krenula u ovu avanturu bez jake podrske i instrukcija iz MZ
Bas tako, cak mislim da si ovo naredili a ne samo aminovali
Jutro je pametnije, sto bi rekao kolega Maršal :D ... Kad se malo prespava, jasnije se vidi. Nema sanse da bi NS povukla ovakav potez na svoju ruku. Znači SNSD ide van, HDZ mora ostati u jednačini.
tuitamo

#17404 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

Casual's wrote: 19/03/2025 08:53
tuitamo wrote: 19/03/2025 08:37
Casual's wrote: 19/03/2025 08:34
Nema ovdje sukoba nikakvog. Zavrsite ce na ovom. Gutat cemo knedle radi poginulih boraca i civila. Mozda nam jednom dodje iz guzice u glavu.
Nisam baš siguran da tako svi rezonuju stvari. Posebno što neće završiti na ovome. Zna se koji je cilj.
Tu su i nezaštićeni ne-srbi u RS-u.
Ne rezonuju svi, ali velika vecina. Nije atmosfera za sukoba. Dodika je isto sjebalo sto se raja slabo lozi u RS. Ovo ce zavrsiti cisto na politickim odlukama. Upravo gledamo ko je iskusniji politicar.
Sve dok se zakoni ignorišu i nemaju primjenu, ja se slažem sa tobom.

Problem kreće kad provođenje nekog od ovih divljih zakona dođe u koliziju sa državnim.

Onda je problem. A doći će negdje. Mora.
enko 1964
Grijem se na: južnu konekciju

#17405 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by enko 1964 »

Jebu nas genocidaši uzduž i poprijeko.
Sada ćemo ih častiti sa stotinjak miliona penala za nekakve neizgrađene hidroelektrane na Vrbasu.
axe22

#17406 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

No Mind wrote: 19/03/2025 08:58
mali_balon wrote: 19/03/2025 06:38

Jel to stvarno mislis da se ovdje desavaju stvari bez znanja i aminovanja amerikanaca i ostatka mz....trojka nije krenula u ovu avanturu bez jake podrske i instrukcija iz MZ
Jutro je pametnije, sto bi rekao kolega Maršal :D ... Kad se malo prespava, jasnije se vidi. Nema sanse da bi NS povukla ovakav potez na svoju ruku. Znači SNSD ide van, HDZ mora ostati u jednačini.
Bas se jasno vidi odluka Ns i Nip-a.
Cudno kako to odmah nismo vidjeli.

Krenulo pravdanje i pronalazenje bilo kakvog razloga za to.
axe22

#17407 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

doktor78 wrote: 19/03/2025 08:45
No Mind wrote: 19/03/2025 08:42
doktor78 wrote: 19/03/2025 08:37 Je li Mile danas u Trebinju? Kako misli do njega doći?
Ja, trebao bi biti, tako je najavljeno. Ja mislim ako ode, ice helikopterom garant. Mozda i preskoči ovaj put.
Neki su zagovarali da ga boli briga i da ce kolima otici, sumnjam.da smije...
Sta god bude uradio, to ce biti dosta indikativno.
A u 10.30 najavljen sastanak sa Stevandićem u Banjaluci.
Ako se to zaista dogodi, postavlja se pitanje kako se ovaj vratio iz Srbije, a da ga ne uhapse.

Kao i svaki drugi politicar, potjernjca ne igra ulogu.
Bossona

#17408 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

Zubčević: Martovske ide (u tri pm)
19. marta 2025.
Edin Zubčević
Dok građani žive u strahu šta donosi dan a šta noć, jer Dodik sa svojom bandom kriminalaca rastura ovo malo državice što je ostalo nakon dejtonskog davljenja Republike Bosne i Hercegovine i poslijeratne pljačke svega čega su se zeleni termiti i njihovi koalicioni nacionalistički partneri i kriminalci dohvatili, NiP i NS pomažu Dildoradu u borbi protiv države, institucija i protiv svih nas. Nečinjenjem i činjenjem.

Juče je zavjerenički Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojio prijedlog Marinka Čavare o izmjenama Zakona o finansiranju institucija BiH kojima se omogućava isplata plata u gotovini – sa 14 glasova za, 12 protiv i 10 suzdržanih – kako bi Čavara i njemu slični crnolistaši izbjegli sankcije američke administracije. Osim što političari sami sebi određuju i povećavaju plate, ko sebi, uz sve ostale privilegije, sad imaju i tu povlasticu da platu mogu dobiti u gotovini, u koverti na ruke.

Pored glasova SNSD-a, SDS-a i HDZ-a, jedan od dvanaest koji su glasali za ovaj prijedlog je Denis Zvizdić (SDA, NiP), neradnik što je naplatio od ove države milion maraka u platama, a između ostalog znaju ga i kao teklića B Izetbegovića i Vučića u sabotaži revizije tužbe protiv Srbije. Život je posvetio borbi protiv Bosne i Hercegovine na račun građana Bosne i Hercegovine.

Ali to ni izdaleka nije sve.

Među suzdržanima su Mia Karamehić-Abazović (NiP), Nihad Omerović (NiP), Šemsudin Dedić (SDA), Edin Ramić (SDA), Nermin Mandra (SDA) i Šemsudin Mehmedović (SDA, Naprijed), a da ne bi zafalilo “patriota” tu su Zlatan “svanulo” Begić (DF) i Vlatko Glavaš (DF). U SDfA društvu (NiP treba računati kao SDA zombije) našlo se oboje iz Naše stranke – Peđa Kojović i Sabina “principijelna” Čudić. Tako je ova sumnjiva družina našla zajednički jezik kako bi pomogla usvajanje ovog sramnog zakona. Na taj način su zajedno sa Zvizdićem i njegovom SNSD-SDS-HDZ rajom svako za svoj račun zarili po jedan nož u leđa Bosne i Hercegovine. Dvadeset i dva noža! Falio im je još jedan pa da bude kao u Pompejevom pozorištu kad onomad ubiše Cezara, a da bi ubili i Cezara i Republiku.

Nije stvar u američkim sankcijama, o njima bi se moglo nadugo i naširoko govoriti, već o tome da ovakav tajming upućuje samo na ujudrumu koja je direktno protiv države i institucija i to kad je državi najteže, a institucije jedva da efektivno postoje. Dok mi gledamo šta rade Dodik, Stevandić i Višković, u Federaciji se udružuju kako bi pomogli nekome poput Čavare koji je činio i čini sve što je u njegovoj moći, kao i njegov šef Čović, da oslabi i/ili blokira institucije i državu.

Ergo, Zvizdić i njegova nacionalistička bratija, Kojović i Čudić i njihovi SDfA saveznici su naši neprijatelji, uz sve druge koji se svog neprijateljstva ne stide niti ga kriju. Da su “spavači” ne bi se u ovako savršen vakat probudili. Oni direktno ugožavaju naše živote i živote naše djece, na različite načine, a mi ih za to debelo plaćamo.

Zaista je Bosna i Hercegovina čudo od zemlje koliko je sebi porodila neumornih dušmana. A nikoga više na horizontu nema ko se za tu decenijama silovanu Bosnu i Hercegovinu bori. Strašno je vidjeti da se stvari nisu bitno promijenile od rata. Dok mi čuvamo stražu prema neprijatelju – “naši” nam opet zabijaju nož u leđa.
https://nomad.ba/zubcevic-martovske-ide-u-tri-pm
Dok je u toku državni udar branioci i promotori evropskih principa ispunjavaju želje Čovićevih crnolistaša i Dodikovih crnolistaša, secesionista i pučista.

Ima li Konakaovića ili njegovih gkasnogovornika da nam objesne jesu li ovo te vrijednosti na putu ka EU, izdaja i guranje prsta u oko kako često kaže našim najvaćnjim saveznicima koji su uvodili sankcije crnolistašima koje spašava njegov stranački SDA preletač Penis Pizdić.
Kome oni prodaju damu pod bubrege, isto vaći za Sabinu Ćudić i Peđu Kojovića koji su ispali još ljigaviji licemjerni miševi.

Bakirov futavac Šemso Mehmedović je uvijek bio licmejerni smrad čiji je glas prevagnuo kada je bilo manetanje PDV harača, nakon što se na početku kao protivio lažnom borbom interesa građana da bi ga Bakir nakon par sedmica kupio i pridobio njegov odlučujući harač glas ,.......

Fuj ljigavci ogavni nemate ni vi obraza niti karaktera kao ni oni protiv kojih ste telalili dok niste zajahali i pokazali da ste u biti druga strana iste medalje,......
lord-executioner

#17409 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lord-executioner »

statixx wrote: 19/03/2025 08:56 Prvo je Dodik, a sada i Vucic izvrsio pritisak na moguce hapsenje od strane EUFOR-a, porucivsi da bi to bila "katastrofa".

Ja i?
No Mind

#17410 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

axe22 wrote: 19/03/2025 09:03

Pa vidjet cemo i to brzo, ako su na svoju ruku uradili ovako nesto, valjda ce ih US ambasada zestoko krotikovati. Ako ambasada suti, ili je neka blaga izjava, onda je to jes jedno govno koje smo svi skupa s njima pojeli.
DaysleepeR

#17411 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Iza ovog sastava uzdržanih mora stajati neki plan i dogovor. Nije baš normalno da su i SDA i DF i NiP i NS isto glasali.
Među suzdržanima su Mia Karamehić-Abazović (NiP), Nihad Omerović (NiP), Šemsudin Dedić (SDA), Edin Ramić (SDA), Nermin Mandra (SDA) i Šemsudin Mehmedović (SDA, Naprijed), a da ne bi zafalilo “patriota” tu su Zlatan “svanulo” Begić (DF) i Vlatko Glavaš (DF). U SDfA društvu (NiP treba računati kao SDA zombije) našlo se oboje iz Naše stranke – Peđa Kojović i Sabina “principijelna” Čudić.
Ono što meni pada na pamet (nisam siguran da sam u pravu, pa neka me neko ispravi) ali puštanjem zakona u Dom Naroda gdje bi trebao biti oboren je zapravo način da se isti ponovo ne nađe u proceduri.
Vjerovatno griješim, ali imam veliki problem da nađem ikakav rezon iza ovoga.
DonieBrasco

#17412 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s ... /250319025

Kako ce ovo izacni na nos Covicu, HDZ, kad tad.
axe22

#17413 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

No Mind wrote: 19/03/2025 09:10

Pa vidjet cemo i to brzo, ako su na svoju ruku uradili ovako nesto, valjda ce ih US ambasada zestoko krotikovati. Ako ambasada suti, ili je neka blaga izjava, onda je to jes jedno govno koje smo svi skupa s njima pojeli.
Ambasada je prosle godine vec dala svoje misljenje, nisu papagaji pa da ponavljaju svaki mjesec dana svoju izjavu.
Sad kad guras i nadas se da imas Usa iza sebe ti kontriras njima i to oko velike stvari.
Kasno ce biti kad izgubis podrsku, a nasi se politicari bas trude da je izgube.

I nema se tu sta UGODITI Hdz-u, valjda smo svi skontali kako radi Hdz, ako prodje ovo Dodi i oni bi odmah isto uradili.
Dodik je pokusni kunic za plan HDZ koji imaju, Heceg-Bosna i pripajanje Hrvatskoj.

I valjda je vaznija podrska USa nego Hdz-a.
No Mind

#17414 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

DonieBrasco wrote: 19/03/2025 09:13 https://www.klix.ba/vijesti/bih/dodik-s ... /250319025

Kako ce ovo izacni na nos Covicu, HDZ, kad tad.
Ma hoce vraga... izvuce se, kao i svaki put, jos ce nesto i hajrovat. Dok ne budu imali opoziciju, to je tako.
made_in_sarajevo

#17415 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

nakon juce i jutros nekih informacija ovo sto MMM1977 pise mi apsolutno odgovora situaciju u drzavi. da je namjerno glasano tako jer cavara je jak igrac u HDZ-u, a radi toga HDZ definitivno mora dodika pustiti niz vodu.

da se razumijemo nakon svega sto sam cuo, ne iznenadjuje me nista, pa ni to da su samo glupi ispali i glasali za ovo, ali i da su namjerno glasali radi daljih koraka i dodika.

bukvalno posto nismo na izvori informacija kao vrh policije i politicari, mozemo cekati informacije ko sta cuje ili pustiti vrijeme da pokaze ko je bio upravu na kraju.

ako ovo sve prodje da se dodik povali bez ispaljenog metka, mi ne da smo na konju, bit cemo jaci od amerike u tom trenutku, a trojci onda spomenik dici realno. ali kazem ako prodje sve da je takticki uradjeno i da sutra ovi padnu bez ispaljenog metka. ako su samo glupi i odemo u kurac pa i trojku nabiti na kurac jer ce zasluziti to.

meni je danas sve otvoreno i sve prihvatam kao realnost i da je jednostavno tako da rade sve takticki sa strancima, da su glupi i ispali glupani sa ovim glasanjem i da mogu dodika povaliti bez metka i to da je dodik ipak glavni baja...
Casual's

#17416 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

https://www.klix.ba/vijesti/bih/za-peta ... /250319031

To je ta trgovina? To je to glasanje? Mamu im jebem pedersku
Styling

#17417 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Styling »

Vezano za ovaj sav hype oko Cavare, htjela bih ove hejtere da pitam nesto. Prije svega zelim da naglasim da ovim postom ne pokusavam opravdati postupak, ali pokusavam sagledati obje strane ovog slucaja.

Naime, Cavara je glasovima Hrvata u BiH izabran da bude njihov predstavnik u Parlamentu. Znaci oni su ga postavili i on legitimno tu sjedi (svidjalo se to nekome ili ne). Niti ga ko moze istjerati. Da li mu CIK zbog sankcija moze oduzeti mandat je neka druga tema.

Po zakonu on ima pravo da za svoj rad u parlamentu bude placen, jer nije volonter vec profesionalno angazovani parlamentarac. Drzava je duzna da mu tu placu isplati inace rizikuje tuzbu za krsenje osnovnih ljudskih prava i krsenje sopstvenog zakona.

Kako pomiriti te dvije strane? Da li je vaznije postovati americke sankcije ili sopstvene zakone?

Koliko znam i Zeljka Cvijenovic i Nikola Spiric su pod sankcijama pa uredno primaju budzetsku placu u gotovini preko Poste Srpske. Ne vidim da se ni Ameri a ni svekoliko forumsko pucanstvo nesto bune zbog toga.
statixx

#17418 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

lord-executioner wrote: 19/03/2025 09:05
statixx wrote: 19/03/2025 08:56 Prvo je Dodik, a sada i Vucic izvrsio pritisak na moguce hapsenje od strane EUFOR-a, porucivsi da bi to bila "katastrofa".

Ja i?
Ocito vjeruju da institucije nece uraditi nista i da je jedina prijetnja EUFOR.
No Mind

#17419 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

axe22 wrote: 19/03/2025 09:16
No Mind wrote: 19/03/2025 09:10

Ambasada je prosle godine vec dala svoje misljenje, nisu papagaji pa da ponavljaju svaki mjesec dana svoju izjavu.
Sad kad guras i nadas se da imas Usa iza sebe ti kontriras njima i to oko velike stvari.
Kasno ce biti kad izgubis podrsku, a nasi se politicari bas trude da je izgube.

I nema se tu sta UGODITI Hdz-u, valjda smo svi skontali kako radi Hdz, ako prodje ovo Dodi i oni bi odmah isto uradili.
Dodik je pokusni kunic za plan HDZ koji imaju, Heceg-Bosna i pripajanje Hrvatskoj.

I valjda je vaznija podrska USa nego Hdz-a.
US podrska je esencijalna, zato i ne vjerujem da bi napravili takvu ludost, na svoju ruku... Bilo bi fino da nam objasne ovo glasanje, ali i to se nece desiti.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#17420 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Velkoski »

Styling wrote: 19/03/2025 09:21 .
Dakle, kada zatraže treći entitet da im damo i to?

Zapravo, zašto ne lobiramo kod stranaca da im svima onda skinu sankcije? Daj ba, nemoj ovih mentalnih vratolomija.
DaysleepeR

#17421 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Juče je Vučić u istoj emisiji pričao kako su stotine hiljada demonstranata prošle NGO obuku kako se treba hodati ulicom tokom protesta, dakle desno i lijevo kako bi izgledalo da ima više ljudi na ulici nego što ima.

I ti od čovjeka koji takve nebuloze lupa uzimaš ono što kaže za ozbiljno?
Trappist

#17422 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Trappist »

Styling wrote: 19/03/2025 09:21 Vezano za ovaj sav hype oko Cavare, htjela bih ove hejtere da pitam nesto. Prije svega zelim da naglasim da ovim postom ne pokusavam opravdati postupak, ali pokusavam sagledati obje strane ovog slucaja.

Naime, Cavara je glasovima Hrvata u BiH izabran da bude njihov predstavnik u Parlamentu. Znaci oni su ga postavili i on legitimno tu sjedi (svidjalo se to nekome ili ne). Niti ga ko moze istjerati. Da li mu CIK zbog sankcija moze oduzeti mandat je neka druga tema.

Po zakonu on ima pravo da za svoj rad u parlamentu bude placen, jer nije volonter vec profesionalno angazovani parlamentarac. Drzava je duzna da mu tu placu isplati inace rizikuje tuzbu za krsenje osnovnih ljudskih prava i krsenje sopstvenog zakona.

Kako pomiriti te dvije strane? Da li je vaznije postovati americke sankcije ili sopstvene zakone?

Koliko znam i Zeljka Cvijenovic i Nikola Spiric su pod sankcijama pa uredno primaju budzetsku placu u gotovini preko Poste Srpske. Ne vidim da se ni Ameri a ni svekoliko forumsko pucanstvo nesto bune zbog toga.
:run:
axe22

#17423 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by axe22 »

Styling wrote: 19/03/2025 09:21

Znaci idemo politikom Dodika i RS?
Sta nama tamo neka Amerika treba da kroji pravila, mi najbolje znamo. A onda kad useremo isti tu Ameriku molimo da pomogne.

Genijalno.
DaysleepeR

#17424 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Styling wrote: 19/03/2025 09:21 Vezano za ovaj sav hype oko Cavare, htjela bih ove hejtere da pitam nesto. Prije svega zelim da naglasim da ovim postom ne pokusavam opravdati postupak, ali pokusavam sagledati obje strane ovog slucaja.

Valjda je cilj sankcija da ljudi odstupe sa tih pozicija, a ne da im država omogući da tu ostanu.

Ako je ovo trebala biti odbrana pravog razloga glasanja za ovo, onda smo baš u banani.
Porodice Foht

#17425 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Porodice Foht »

Kakve bolan institucije? Pa Pic.kousti jedino racuna da bez Eufora Bik iz Laktasha ima sansu da blokadama kupi jos malo vremena. Zato ce dici sada frku u Briselu da Eufor bude po strani.
U panici su svi.” Sejo se (i danas) super osjeca… :zoka:
Post Reply