Naša stranka
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#3076 Re: Naša stranka
vidi se to i na forumu. Čim izleti neka 'važnija' vijest tu su odmah sa komentarima predloženim iz štaba 
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Haris.ba
#3078 Re: Naša stranka
Pa ni sada savjetnici ne mogu voditi ministarstva.Pandakonda wrote: ↑03/03/2025 18:20 Međutim onda su se svi ministri uhvatili za glavu kad su skontali da su im onda u kabinetima ostali samo SDA sluzbenici koje ni lopatom ne mozes otjerati i shvatili su da sa njima ne mogu voditi ministarstvo. Onda se logicno pojavila potreba za savjetnicima jer je to normalna stvar svugdje
Fadil je pokusao uvesti to sto pricas sa izmjenama zakona o drzavnim sluzbenicima. I onda su stranci preko ustavnog suda FBiH to proglasili neustavnim.
Savjetnici su ukinuti jer su se pokazali u praksi kao cisti uhljebarij.
Pomocnici ministra se mogu skloniti ako ne rade posao kako treba. Postoji zakonski put. Do sada su se mogli svi promjeniti tri puta. Tako da ta prica ne drzi vodu.
Ovdje se radi o zaposljavanju stranackih vojnika.
-
palermo
#3079 Re: Naša stranka
Pa.ja podrzah njihovo saopstenje. Al su u pravu I ovi koji kazu, oni su vlast nisu opozicija. Ako nista makar stavi adtesu kojem saopstenje ide.Pandakonda wrote: ↑03/03/2025 18:02 U kantonalnim vladama to sto si premijer nema nikakve veze. Bukvalno si samo prvi ispred ostalih. Odluke na vladi se donose prostom većinom, Naša Stranka je vise puta preglasana tako. Npr. Nasa Stranka nije htjela popustiti vezano za povećanje plata sindikatu zdravstva i na kraju su ih NiP i SDP preglasali na vladi pa se moralo podici.
Po meni je ok da su ovako javno izasli sa ovim da jasno kazu svoj stav kao stranke iako znaju da ne mogu blokirati
- babonja
#3080 Re: Naša stranka
Vrlo rijetko u stvarnom životu repliciram bilo kome o bilo cemu ako on sam ne konta u startu. Kazu da je to recept za dug zivot . Repliciranje na forumima i slicnim nikad. Ali ipak neki izuzetak...Thorgerson wrote: ↑03/03/2025 08:52 @babonja
Druze, mozda nesvjesno to radis, ali fkt se vidi da su ljudi navikli na ho-ruk sda politiku.
Prvo, kome i kako zabraniti bilo sta u slobodnoj drzavi, sastajanje nije krsenje zakona. Gdje se prekrsi zakon, ide procedura. Vidjeli smo eto na primjeru i jednog Dodika.
Uostalom, oni i hoce to, oni hoce tu reakciju iz federacije. Prije bi je i dobili, ali sad ocito neko pametan smisleno savjetuje i plete mrezu.
Pa zar vi fkt mislite da je problem uzeti mikrofon i sasuti dodiku sve u 16.
Nije u tome poenta. Poenta je da pokazemo i dokazemo svima, iako se to zna, ali nebitno - ko je problem. I mi imamo drzavu i zakone. Ne treba konakovic forto da izlaze i daju populisticke izjave, kao sto je to bio prije slucaj. Trebaju nam akcije. Od izjava nema nista. Ali od npr slanja tuzbi snsd, itekako ima. I ako se to radi kroz institucije, to nije politicki obracun. Nije. Moze on pricati sta hoce, ali tuzilastvo i sudstvo su neovisni.
Daj odgovor dodiku, on ce reci eh eto vidite s kim mi imamo posla. Lupam, on trazi da srbi daju otkaz to je ok, i hajd evo da uradimo to sto ti trazis - pa to bi bio kec na desetku i ovaj bi rekao, eto i kako da s njima suradjujemo, otinmmaju telefone, zabranjuju sastanke i sl.
Imaju zakoni, i svaki ovaj politicar u rs snosi odgovornost za svoje postupke. Polako.
Ofirno se potura krivica na pogresnu stranu. Uvijek se to potura Bosnjacima. kao budi dobar sa nekim zamjenikom koji doslovno ucestvuje u projektu rusenja ustavnog poretka, nek on radi sta hoce i kako hoce da slucajno ne bi rekao da je ugrozen i da mu se brani da rusi i drzavu kako mu je sef zamislio. Sve je to fula. Postoji Ustav BiH, zakon o ministarstvima i sl. Ministarstva imaju svoje nadleznosti i svaki sluzbenik treba da radi iskljucivo u skladu sa nadleznostima koje ima unutar ministarstva i vezano za nadleznosti tog.ministarstva. najbolji primjer je npr. Relacija Hurtic- ona njegova zamjenica novinarka...Hoce da ide gdje je njoj hurcu cejf, on kaze nema veze sa ministarstvom nemere, sjedi mirno dje ti kazem. Mozda je brutalno ali tako stvari funkcionisu. Bas bi me zanimalo koje bi opravdanje dao njegov zamjenik Forti da ga slucajno pozove i priupita sta on to radi i kakve to veze ima sa ministarstvom i ko mu je dozvolio da to radi, jer Forto je onaj koji upravlja ministarstvom.
I da odgovorim onom balonu na "sto se to srbi ne smiju sastati dze to pise" pa ne mogu se sastajati, nije to guslarsko sijelo, svi sluzbenici su se zakleli na i za Ustav BIH. Nisu se zakleli stranci, popu i Dodiku. Ima svoj opis posla vezanih za nadleznosti institucije u kojoj rade i svoje djelovanje moraju lišiti svih pristrasnosti, politickih ili bilo kojih drugih konotacija. Niko od njih se ne bi smio naci ni blizu a kamoli odazvati tom sastanku. Ako misle da su upravu nek javno navedu da su se odazvali tom sastanku- imenom i prezimenom ako smiju a nece jer znaju da je to nespojivo sa duznostima bilo kojeg lica koje je u institucijama...
Razmisljam sta bi bilo kad bi se i ono malo sto ima Bosnjaka u RS u organima kad bi popili samo jednu kafu zajednicku, mislim da bi ih ekspresno ispizdili i podijelili otkaze bez pitanja.
Ovo su ocite stvari i odgovornost je na onim koji imaju mehanizme i zakone i pravilnike aaa ne koriste ih...
-
HelaS
#3081 Re: Naša stranka
Zna li Okerić šta je "islamofobija"Okerić stav Naše stranke o skraćivanju časova nazvao "islamofobičnim"
Kakva drskost primitivnog čovjeka
- nivla
#3082 Re: Naša stranka
oni se fino trebaju dogovoriti, a ne ovako prosipati, teleca glava okeric je primitivac ko i zahiragic, vlast je medjutim trojka kojoj pripadaju i okeric i ns, pa valjda mogu nastupati sa zajednickim stavom kao sto su za lgbt nastupili, nip sutio ns podrzao, valjda su zbog navike da se cine usluge ovi iz nipa racunali da ih na nece prozivati za casove, a nije ih prozivao za uzasne mjere koje je ministrica donijela u oblasti obrazovanja i udzbenike sa laznim historijskim faktimaHelaS wrote: ↑03/03/2025 22:51Zna li Okerić šta je "islamofobija"Okerić stav Naše stranke o skraćivanju časova nazvao "islamofobičnim"Prigovor resornom ministarstvu zbog samovoljne odluke da učenici imaju manji broj sati nastave zbog vjerskog razloga nije islamofobija već čist i precizan zahtjev za poštivanje propisa i zakona koje je upravo Okerić potpisao sa svoje pozicije, ili je glasao.
Kakva drskost primitivnog čovjeka![]()
- drug_profi
#3084 Re: Naša stranka
Politicka scena se i sastoji od krkana, i ponekog zalutalog cestitog intelektualca, zapravo budale.
-
zippoo87
#3085 Re: Naša stranka
Pa ove "telece glave" u svakoj stranci sluze za "prljave poslove",citaj ovakve izjave,za napade na neistomisljenike i na guranje licnih narativa. Ovakve bizone isture,kada treba braniti svoje vodje.
Ista matrica kod svih stranaka...u SDA Zahiragic,u NiPu Okeric,u SNSDu Vulicka,...DF onj bizon iz Tz,Mesalic...nastavi niz
Ista matrica kod svih stranaka...u SDA Zahiragic,u NiPu Okeric,u SNSDu Vulicka,...DF onj bizon iz Tz,Mesalic...nastavi niz
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3086 Re: Naša stranka
I forum otanjio zbog ramazana
I bolje je
I bolje je
- Styling
- Truba
#3088 Re: Naša stranka
ma to me ne zanima
ali me zanima kad tim istim ljudima smetaju blagoslovi, osveštenja, badnjaci, mačkare, adventi, svete nikole, paraskeve i pantelije
ali me zanima kad tim istim ljudima smetaju blagoslovi, osveštenja, badnjaci, mačkare, adventi, svete nikole, paraskeve i pantelije
-
Sociolog
#3089 Re: Naša stranka
Pozz kolega forumash,
Sam znas, koliko je grad u periodu 1998/05. bio liberalniji i tolerantniji po tom pitanju ..
Iz godine u godinu, postajemo sve konzervativnije drustvo, nazalost
- Truba
#3090 Re: Naša stranka
smjena generacija
sasvim normalan proces
ništa neće biti košto bilo je
mi imamo svoj mikrosvijet tako da ja i nemam dodira s većinskim narodom
sasvim normalan proces
ništa neće biti košto bilo je
mi imamo svoj mikrosvijet tako da ja i nemam dodira s većinskim narodom
- Skijaš
#3091 Re: Naša stranka
Ćudić je dodala i da "o evropskom putu možemo donositi odluke isključivo nakon okončanja ustavne krize i imenovanja novih ministara umjesto SNSD-ovih."
"To znači da Naša stranka u ovim okolnostima neće učestvovati u donošenju odluka na državnom nivou, niti o Planu rasta kao ni podržati budžet u Predstavničkom domu", saopštila je.

"To znači da Naša stranka u ovim okolnostima neće učestvovati u donošenju odluka na državnom nivou, niti o Planu rasta kao ni podržati budžet u Predstavničkom domu", saopštila je.
- Svemirco
#3092 Re: Naša stranka
https://www.klix.ba/vijesti/bih/izbjega ... /250318195
"suzdržani"?
Koji Q?
Što sam glasao za vas glasao sam...
"suzdržani"?
Koji Q?
Što sam glasao za vas glasao sam...
-
tap3ah75
#3093 Re: Naša stranka
Pa žao im kolega iz rs.
Da im djeca ne budu gladna i žedna.
Mada treba i na temu o sda isto ovo napisati
Da im djeca ne budu gladna i žedna.
Mada treba i na temu o sda isto ovo napisati
- drug_profi
#3095 Re: Naša stranka
Ovo je sramota. Ugasili ste.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3096 Re: Naša stranka
Pa ovo i jeste glavna razlika izmedju glasackog tijela NS i SDA.
Znas koliko ce ovakvih reakcija biti medju glasacima SDA zbog glasanja Mandre i co? Nula.
I hvala bogu da je tako. Da su u vlasti napokon stranke od kojih glasaci ocekuju konkretne stvari.
- drug_profi
#3097 Re: Naša stranka
Ja sam stvarno ogorčen.
Doduše glasao sam za SDP na državnom nivou ako se dobro sjećam. Sbog Saše.
Ali na federalnom sam dao glasove NS. Zbog Miokovića i zbog Mašić Damira...
Last edited by drug_profi on 18/03/2025 22:51, edited 1 time in total.
- cyprus
#3098 Re: Naša stranka
Stvarno WTF
Koje je objašnjenje za ovo? Mora bit neko...
- 512MB
#3099 Re: Naša stranka
A toliko si se bio zadO da ih braniš i ispo magarac, jebiga sad uživajdrug_profi wrote: ↑18/03/2025 22:47 Ja sam stvarno ogorčen.
- drug_profi
#3100 Re: Naša stranka
Za razliku od tebe koji nisi ispo magarac, dok glasaš za ŽK i SDFA.512MB wrote: ↑18/03/2025 23:03A toliko si se bio zadO da ih braniš i ispo magarac, jebiga sad uživajdrug_profi wrote: ↑18/03/2025 22:47 Ja sam stvarno ogorčen.
Ali na federalnom sam dao glasove NS. Zbog Miokovića i zbog Mašić Damira...![]()
Jel tako?
A vidiš da nisam glasao za ove koji su "suzdržani" bili.
A ti?
Glavaš Vlatko? Mandra Nermin?