Naša stranka
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3026 Re: Naša stranka
Je li to ona livada gdje su sad koze? Ulaz u Sarajevo, a koze pasu....
-
Sociolog
#3027 Re: Naša stranka
ano, ano, da da_BataZiv_0809 wrote: ↑01/03/2025 08:42 Je li to ona livada gdje su sad koze? Ulaz u Sarajevo, a koze pasu....
-
Hakiz
#3028 Re: Naša stranka
Neka koza. Drugi gradovi se ponose ozelenjavanjem, urbanim farmama itd, mi se stidimo prirode.
Šta kaže Rambo: "Beton, beton, samo beton, beton nama treba".
Šta kaže Rambo: "Beton, beton, samo beton, beton nama treba".
- babonja
#3029 Re: Naša stranka
Nešto gledam drama u državi, RS sa ekipom pravi državni udar, eskalira se i prijeti da preraste u haos. A gospoda iz NS? Muk. Ili su se vec ispalili ili hadumi nemaju ideja i pameti da pokazu da rade išta a oni su ti koji učestvuju u vlasti i šatro predstavljaju Bošnjačku ups. prdon šatro Bosansku stranu.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#3030 Re: Naša stranka
Drzava se brani institucionalno a ne verbalnim prepucavanjem.
-
Novak20
#3031 Re: Naša stranka
Tko zna što je "Sabinin" plan koji je započeo izbacivanjem SNSD iz vlasti. Da li je plan dobar ili loš, da li se zakasnilo ili krenulo na vrijeme u realizaciju vidjeti ćemo u narednom periodu.babonja wrote: ↑02/03/2025 12:57 Nešto gledam drama u državi, RS sa ekipom pravi državni udar, eskalira se i prijeti da preraste u haos. A gospoda iz NS? Muk. Ili su se vec ispalili ili hadumi nemaju ideja i pameti da pokazu da rade išta a oni su ti koji učestvuju u vlasti i šatro predstavljaju Bošnjačku ups. prdon šatro Bosansku stranu.
Jedno je sigurno, a to je da od EU puta BiH i reformi definitivno nema ništa. Institucije će se upinjati da brane suverenitet BiH, Dodik i srpska politika da suverenitet razbijaju u RS i blokiraju institucije pa i odluke PIC i herr Schmidta.
Kada do toga dođe, suverenitet BiH se mora uspostavljati silom i to na teritoriju RS jer dogovora očito nema ni oko čega.
I onda nema povratka nazad nikome od učesnika i objekata "Sabininog" genijalnog plana.
-
zippoo87
#3032 Re: Naša stranka
Znaci Sabina je "kriva" sto Dodik 15 godina radi na slabljenju drzave i pokusajima otcjepljenja?Novak20 wrote: ↑02/03/2025 13:24Tko zna što je "Sabinin" plan koji je započeo izbacivanjem SNSD iz vlasti. Da li je plan dobar ili loš, da li se zakasnilo ili krenulo na vrijeme u realizaciju vidjeti ćemo u narednom periodu.babonja wrote: ↑02/03/2025 12:57 Nešto gledam drama u državi, RS sa ekipom pravi državni udar, eskalira se i prijeti da preraste u haos. A gospoda iz NS? Muk. Ili su se vec ispalili ili hadumi nemaju ideja i pameti da pokazu da rade išta a oni su ti koji učestvuju u vlasti i šatro predstavljaju Bošnjačku ups. prdon šatro Bosansku stranu.
Jedno je sigurno, a to je da od EU puta BiH i reformi definitivno nema ništa. Institucije će se upinjati da brane suverenitet BiH, Dodik i srpska politika da suverenitet razbijaju u RS i blokiraju institucije pa i odluke PIC i herr Schmidta.
Kada do toga dođe, suverenitet BiH se mora uspostavljati silom i to na teritoriju RS jer dogovora očito nema ni oko čega.
I onda nema povratka nazad nikome od učesnika i objekata "Sabininog" genijalnog plana.
Jer da nije "Sabina" pokrenula smjenu SNSD-ovih kadrova,mi bi vec imali usvojene EU zakone??
Oh wait...
- babonja
#3033 Re: Naša stranka
Niko i ne ocekuje verbalna naprdjivanja, ali neka inicijativa npr. Insistirati cemo na brzoj transformaciji sigurnosnih snaga u bilo kojem pokusaju donosenju zakona koji nisu u skladu sa Ustavom BIH i odlukama Ustavnog suda npr. Insistirati cemo da se po brzom postupku sankcionise bilo ko uzme ucesca u nezakonitim aktivnostima. Fortin zamjenik saziva S službenike u Vijecu ministara BIH i daje im instrukcije, jel se Forto ocitovo i reko e neces majcin sine, moze mu ukinuti kancelariju, telefon, službeno auto, malo ga pritisnut, pokrenuti disciplinske postupke...Nesto, ista a sad za sad je nista.
NS ima odgovornost kao dio famozne Trojke za zadnjih nekoliko godina. SNSD ekipa hara zadnjih 17 godina, zna se koje bio odgovoran i za sta ranije, isto kao sto se zna ko je su-odgovoran sto je Dodik u šesnaestercu i namješta se da zada finalni udarac, upravo "Sabinini", imaju vlast i učestvuju u vlasti i imaju poluge ali su nesposobni za to i to su pokazali i dokazali.
NS ima odgovornost kao dio famozne Trojke za zadnjih nekoliko godina. SNSD ekipa hara zadnjih 17 godina, zna se koje bio odgovoran i za sta ranije, isto kao sto se zna ko je su-odgovoran sto je Dodik u šesnaestercu i namješta se da zada finalni udarac, upravo "Sabinini", imaju vlast i učestvuju u vlasti i imaju poluge ali su nesposobni za to i to su pokazali i dokazali.
-
mali_balon
#3034 Re: Naša stranka
A cime ce to potkrijepiti.,..sto se to srbi ne smiju sastati dze to pise.....pod kojim osnovom da uzima telefone......da sankcionise.....babonja wrote: ↑03/03/2025 05:09 Niko i ne ocekuje verbalna naprdjivanja, ali neka inicijativa npr. Insistirati cemo na brzoj transformaciji sigurnosnih snaga u bilo kojem pokusaju donosenju zakona koji nisu u skladu sa Ustavom BIH i odlukama Ustavnog suda npr. Insistirati cemo da se po brzom postupku sankcionise bilo ko uzme ucesca u nezakonitim aktivnostima. Fortin zamjenik saziva S službenike u Vijecu ministara BIH i daje im instrukcije, jel se Forto ocitovo i reko e neces majcin sine, moze mu ukinuti kancelariju, telefon, službeno auto, malo ga pritisnut, pokrenuti disciplinske postupke...Nesto, ista a sad za sad je nista.
Da se razumijemo Forto je obicna slina.....ali nemojmo populizma......
Sda ekipa hara zajedno sa snsdeom 17 godina pa je dovela do tog da je bosnjaka manje u svim ministarstvima.....sda kadrovi su zaposljavali srbe na mjesta gdje treba da bude zaposlen bosnjak itd itd...mada je imto glupo ali eto tako je ta neka raspodjela dogovorena
.....jer sda ne zanima drzava BiH nego njihova fildzan drzavica.....
- Thorgerson
#3035 Re: Naša stranka
@babonja
Druze, mozda nesvjesno to radis, ali fkt se vidi da su ljudi navikli na ho-ruk sda politiku.
Prvo, kome i kako zabraniti bilo sta u slobodnoj drzavi, sastajanje nije krsenje zakona. Gdje se prekrsi zakon, ide procedura. Vidjeli smo eto na primjeru i jednog Dodika.
Uostalom, oni i hoce to, oni hoce tu reakciju iz federacije. Prije bi je i dobili, ali sad ocito neko pametan smisleno savjetuje i plete mrezu.
Pa zar vi fkt mislite da je problem uzeti mikrofon i sasuti dodiku sve u 16.
Nije u tome poenta. Poenta je da pokazemo i dokazemo svima, iako se to zna, ali nebitno - ko je problem. I mi imamo drzavu i zakone. Ne treba konakovic forto da izlaze i daju populisticke izjave, kao sto je to bio prije slucaj. Trebaju nam akcije. Od izjava nema nista. Ali od npr slanja tuzbi snsd, itekako ima. I ako se to radi kroz institucije, to nije politicki obracun. Nije. Moze on pricati sta hoce, ali tuzilastvo i sudstvo su neovisni.
Daj odgovor dodiku, on ce reci eh eto vidite s kim mi imamo posla. Lupam, on trazi da srbi daju otkaz to je ok, i hajd evo da uradimo to sto ti trazis - pa to bi bio kec na desetku i ovaj bi rekao, eto i kako da s njima suradjujemo, otinmmaju telefone, zabranjuju sastanke i sl.
Imaju zakoni, i svaki ovaj politicar u rs snosi odgovornost za svoje postupke. Polako.
Druze, mozda nesvjesno to radis, ali fkt se vidi da su ljudi navikli na ho-ruk sda politiku.
Prvo, kome i kako zabraniti bilo sta u slobodnoj drzavi, sastajanje nije krsenje zakona. Gdje se prekrsi zakon, ide procedura. Vidjeli smo eto na primjeru i jednog Dodika.
Uostalom, oni i hoce to, oni hoce tu reakciju iz federacije. Prije bi je i dobili, ali sad ocito neko pametan smisleno savjetuje i plete mrezu.
Pa zar vi fkt mislite da je problem uzeti mikrofon i sasuti dodiku sve u 16.
Nije u tome poenta. Poenta je da pokazemo i dokazemo svima, iako se to zna, ali nebitno - ko je problem. I mi imamo drzavu i zakone. Ne treba konakovic forto da izlaze i daju populisticke izjave, kao sto je to bio prije slucaj. Trebaju nam akcije. Od izjava nema nista. Ali od npr slanja tuzbi snsd, itekako ima. I ako se to radi kroz institucije, to nije politicki obracun. Nije. Moze on pricati sta hoce, ali tuzilastvo i sudstvo su neovisni.
Daj odgovor dodiku, on ce reci eh eto vidite s kim mi imamo posla. Lupam, on trazi da srbi daju otkaz to je ok, i hajd evo da uradimo to sto ti trazis - pa to bi bio kec na desetku i ovaj bi rekao, eto i kako da s njima suradjujemo, otinmmaju telefone, zabranjuju sastanke i sl.
Imaju zakoni, i svaki ovaj politicar u rs snosi odgovornost za svoje postupke. Polako.
-
palermo
#3036 Re: Naša stranka
Samo da izrazim podrsku stavu Nase stranke vezano za skracivanje skolskih sati u vrijeme Ramazana.
-
seksi_ideje
#3037 Re: Naša stranka
Ko posti, nek posti. To je privatna stvar. Ustanova nije. I tu se sve i zavrsava
- Styling
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3039 Re: Naša stranka
naša stranka ima svoje glasače i ako ne izadju s ovim stavom gubiće svoje
ali vako i dalje imaju bijes ostalih
da je to kako odvagati cini mi se da su najslabija karika trojke ako prne u fenjer nip
ostade tronožac na sdp
što znači vraća se sda
moraju kirurški precizno pisati saopcenja i davati izjave
a tu je i teret bojana bosnjaka
da je to kako odvagati cini mi se da su najslabija karika trojke ako prne u fenjer nip
ostade tronožac na sdp
što znači vraća se sda
- pezzar
#3040 Re: Naša stranka
Ja bih rado, da nisam 'vaki kilav podnio kakvu prijavu. Ugroženo mi je pravo djeteta na obrazovanje. Svaki dan jedan čas manje. Na mjesec dana, cijela sedmica nastave manje.Truba wrote: ↑03/03/2025 12:54 naša stranka ima svoje glasače i ako ne izadju s ovim stavom gubiće svoje
ostade tronožac na sdp
što znači vraća se sda
- dulekrele
#3041 Re: Naša stranka
NS pise saopstenje. Jel oni misle da smo mi ludi. Njihov koalicioni partner je donjeo tu glupu odluku pa nek se njime obrate i sa njima to rijese.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#3042 Re: Naša stranka
kad sam se vratio 1995 u sarajevo pita me profa fizike pavle valentić...legenda druge gimnazije koji je oborio na popravni emira kusturicu (umjesto tranzistora emir nacrtao radio) kaze koliko ste u sirokom imali sat...ne sjećam se 35 ili 40 minutapezzar wrote: ↑03/03/2025 13:10Ja bih rado, da nisam 'vaki kilav podnio kakvu prijavu. Ugroženo mi je pravo djeteta na obrazovanje. Svaki dan jedan čas manje. Na mjesec dana, cijela sedmica nastave manje.Truba wrote: ↑03/03/2025 12:54 naša stranka ima svoje glasače i ako ne izadju s ovim stavom gubiće svoje
ostade tronožac na sdp
što znači vraća se sda
kaže on ih šta bih ja napravio od djaka da to imam
moj zaključak nakon 30 godina
napravio bi ti moj
- Styling
-
Malisa11
#3044 Re: Naša stranka
Sramota. Ali jbga, stranka, vjera, para. To je nasa mantra. DZe drzava?
- drug_profi
#3045 Re: Naša stranka
Naopako postavljeno sve kod njih.
Umjesto da je vjera privatna i lična stvar, kod njih je javna i društvena.
Oni bi da mogu uveli tokom ramazana svima slobodne dane, da mogu danju spavat, da im brže i lakše prođe post, tj. gladovanje u njihovom slučaju.
Jer vjerniku nije post težak, ako je pravi vjernik, sve da traje i 20 sati.
Umjesto da je vjera privatna i lična stvar, kod njih je javna i društvena.
Oni bi da mogu uveli tokom ramazana svima slobodne dane, da mogu danju spavat, da im brže i lakše prođe post, tj. gladovanje u njihovom slučaju.
Jer vjerniku nije post težak, ako je pravi vjernik, sve da traje i 20 sati.
- Better Man
#3046 Re: Naša stranka
Vjeri nije mjesto u obrazovnim institucijama i vjera je privatna stvar svakog pojedinca, pa tako i post. I radi toga ne treba skračivati nastavu.
-
Hakiz
#3047 Re: Naša stranka
Jao, Pavle, odakle ga izvučeTruba wrote: ↑03/03/2025 13:16kad sam se vratio 1995 u sarajevo pita me profa fizike pavle valentić...legenda druge gimnazije koji je oborio na popravni emira kusturicu (umjesto tranzistora emir nacrtao radio) kaze koliko ste u sirokom imali sat...ne sjećam se 35 ili 40 minutapezzar wrote: ↑03/03/2025 13:10Ja bih rado, da nisam 'vaki kilav podnio kakvu prijavu. Ugroženo mi je pravo djeteta na obrazovanje. Svaki dan jedan čas manje. Na mjesec dana, cijela sedmica nastave manje.Truba wrote: ↑03/03/2025 12:54 naša stranka ima svoje glasače i ako ne izadju s ovim stavom gubiće svoje
ostade tronožac na sdp
što znači vraća se sda
kaže on ih šta bih ja napravio od djaka da to imam
moj zaključak nakon 30 godina
napravio bi ti mojod govana se pita ne pravi
![]()
![]()
![]()
-
breuer
#3048 Re: Naša stranka
potpuno se slažem kolega, haj nek se Naša stranka makar oko nečega oglasila...Better Man wrote: ↑03/03/2025 15:14 Vjeri nije mjesto u obrazovnim institucijama i vjera je privatna stvar svakog pojedinca, pa tako i post. I radi toga ne treba skračivati nastavu.
-
Hakiz
#3049 Re: Naša stranka
Styling wrote: ↑03/03/2025 14:10 Ovom Selmanovicu je svaka za samara
https://www.klix.ba/vijesti/bih/selmano ... /250303119
Ovo on išareti na džihad? Ako neće biti skraćena nastava zbog posta je haman napad na suverenitet, na državu? Sekularnog uređenja, usput rečeno.Sramotno je, dodaje Selmanović, da se u vlastitoj zemlji, u jeku napada na naš suverenitet, "moramo pravdati za ono što su naši preci vijekovima praktikovali".
Kaže kolega forumaš, trolao mi je na odgovor.
U ovom kontekstu, nisam baš siguran.
Jedan takav odgovor ništa ne znači. Kada počnu da se sabiru, gomilaju slične izjave, onda počinje drugačije izgledati.
- dječak sa šibicama
#3050 Re: Naša stranka
Treba ukinut skolu, ko je vidio hajra od skolovanja i znanja, za hecima tu je Torabi za biznis stranacka halka, sta ti vise treba.