OC Bjelasnica i Igman

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Ateista

#1051 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 11/03/2025 12:33
Ateista wrote: 11/03/2025 12:29
BadBoy wrote: 10/03/2025 10:36

Dole u ski rentu Bracom su mi ljudi potvrdili ono što sam i ja posumnjao: ove sezone, u odnosu na prošlu (koja je bila najgora u posljednih 10 godina što se tiče snijega) ZOI se daleko manje trudio. Kaže čovjek prošle sezone su ginuli da izvuku maksimum, ratraci stalno peglali, topovi pucali. Ove godine, što sam i ja primijetio, potrudili su se svojski oko Super G trke i to je to... Iskreno za ostalo imaju minus kod mene u odnosu na prošlu godinu, kada su izvukli maksimum iz najgore sezone.
To je definitivno, vise su se trudili i izvlacili vise iz nikakvih uslova, sada su mogli puno vise da su se potrudili, ali nisu. Sezona je svakako bila bolja, ali uz malo vise truda je mogla biti jos bolja, ali sta se moze.
To je to. To mi je u suštini i jedina zamjerka - na uloženi trud. Ne znam sve okolnosti naravno, ali kad iz onako loše sezone kao prošle izvuku maksimum svojim trudom, šta bi tek bilo od ove da su se isto toliko trudili... Elem, to bi bilo to, vidimo se naredne godine :D
Izgleda da je to to, vrijeme je da se pakuje oprema, skida galerija i prebaci na ljetne gume. :D

Zadovoljan sam sve u svemu, aplikacija mi je izmjerila ukupno 20 dana skijanja ove godine (sve ukupno, ne samo Bjelasnica) i oko 800km predjenih na skijama, nije ni tako lose. :D
F&N
Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...

#1052 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Nemam tu aplikaciju. Ja sam opalio 15 dana, da je bilo sve ok i ja bih bio sigurno na barem 17 dana ali i ovako je dobro.
Ostaje zal za 2kom meni inace najdrazom stazom, ali obzirom na kolicine padavina snijega pitanje je kad ce opet biti prilike spustiti se niz 2.

Imamo ovdje @tramvajtrojka da ga pingamo za radove koji ce siguran se aktuelizirati od proljeca.
chino

#1053 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by chino »

Apsolutno je moguće skijanje u budućnosti samo pod uslovom da nesposobnjakovići riješe problem vode (topove su nabavili) jer činjenica je da budu minusi (cijeli januaru su gore bili dobri minusi). I to je najvažnije.

Kakav je samo snijeg pao u decembru, pa da su radili topovi polovinu januara bili bi extra. A ne samo jedna i pol staza da radi cijelu sezonu.

Oni su ove godine ono malo vode što su skupili čuvali za takimčenja. Smiješno..
F&N

#1054 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Trenutno na Bjelasnici popaljeni topovi i pada blagi snijeg. Znaci bice jos skijanja/bordanja. Bravo ZOI. Molio sam Boga jos makar jedan dan ove godine. 8-) Bila bi furka da malo otvore ranije a zatvore kasnije skijaliste jer se i dan produzio. Kako god, sezona nije zavrsena. :bih:
team87

#1055 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by team87 »

F&N wrote: 17/03/2025 13:19 Trenutno na Bjelasnici popaljeni topovi i pada blagi snijeg. Znaci bice jos skijanja/bordanja. Bravo ZOI. Molio sam Boga jos makar jedan dan ove godine. 8-) Bila bi furka da malo otvore ranije a zatvore kasnije skijaliste jer se i dan produzio. Kako god, sezona nije zavrsena. :bih:
Mislim da k.urcu mom pale topove da izvines, opet je jugo najavljen od petka tako da samo se bacaju u trosak bezveze.

Ali svakako svaka im cast sto se trude.
gold'n'brown

#1056 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

F&N wrote: 11/03/2025 15:03 Nemam tu aplikaciju. Ja sam opalio 15 dana, da je bilo sve ok i ja bih bio sigurno na barem 17 dana ali i ovako je dobro.
Ostaje zal za 2kom meni inace najdrazom stazom, ali obzirom na kolicine padavina snijega pitanje je kad ce opet biti prilike spustiti se niz 2.

Imamo ovdje @tramvajtrojka da ga pingamo za radove koji ce siguran se aktuelizirati od proljeca.
Ja sam 16 dana po aplikaciji, al eto nadam se mozda jos jednom iza Bajrama :D
F&N

#1057 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Koja vam je to app?
gold'n'brown

#1058 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

F&N wrote: 17/03/2025 14:49 Koja vam je to app?
https://play.google.com/store/apps/deta ... nica.igman
Ateista

#1059 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Jos nije gotova sezona. :D
Moram priznati da se nisam ovome nadao.
Ateista

#1060 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 17/03/2025 14:49 Koja vam je to app?
Ja koristim weski, nije vezana za jednu planinu vec za bilo koju.
Treba samo upaliti da snima na pocetku i zavrsiti na kraju skijanja, ako ostavis poslije biljezi ti i hodanje i voznju kao skijanje, ali moze se to naknadno editovati. :D
Biljezi broj zica, broj predjenih km, max i prosjecnu brzinu i slicno.
F&N

#1061 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

E jvala za preporuku. Skinem ih pa poredim.
BadBoy

#1062 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Šta mislite hoće li valjati uslovi da se baci koja žica narednih par dana? Nešto sam skeptičan jer je baš bilo okopnilo a ovo nije dovoljno snijega...
Ateista

#1063 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

BadBoy wrote: 18/03/2025 00:50 Šta mislite hoće li valjati uslovi da se baci koja žica narednih par dana? Nešto sam skeptičan jer je baš bilo okopnilo a ovo nije dovoljno snijega...
Na web kamerama djeluje da je fino pokrio snijeg, ali je tesko procijeniti visinu. Posto vidim i ja da rade topovi (ne znam na sta rade jer je pretprosli vikend jezero bilo skoro prazno :lol: ) ocito je da imaju namjeru da otvore do vikenda. Vjerovatno ce to biti samo kolijevka, cisto da je nesto otvoreno, temperature po prognozi i nisu bas dobre tako da ce mozda vrijediti doci ujutru i skijati do 11-12, tesko da ce biti uslova za duze. Opet, i to je nesto, ja sam se vec bio pomirio da je kraj sezone i skinuo galeriju, valja je vracati za vikend ili skije u auto.
BadBoy

#1064 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by BadBoy »

Ateista wrote: 18/03/2025 12:59
BadBoy wrote: 18/03/2025 00:50 Šta mislite hoće li valjati uslovi da se baci koja žica narednih par dana? Nešto sam skeptičan jer je baš bilo okopnilo a ovo nije dovoljno snijega...
Na web kamerama djeluje da je fino pokrio snijeg, ali je tesko procijeniti visinu. Posto vidim i ja da rade topovi (ne znam na sta rade jer je pretprosli vikend jezero bilo skoro prazno :lol: ) ocito je da imaju namjeru da otvore do vikenda. Vjerovatno ce to biti samo kolijevka, cisto da je nesto otvoreno, temperature po prognozi i nisu bas dobre tako da ce mozda vrijediti doci ujutru i skijati do 11-12, tesko da ce biti uslova za duze. Opet, i to je nesto, ja sam se vec bio pomirio da je kraj sezone i skinuo galeriju, valja je vracati za vikend ili skije u auto.
Ma i ja sam isto onu nedjelju u glavi završio sezonu kad ovo iznenađenje sinoć :lol:

Danas svakako nije radio centar a ne znam koliko će se zadržati do vikenda. Hajde vidjećemo
Ateista

#1065 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

Htio sam danas ici ali vidim samo gornja kolijevka radi, znaci moglo bi se otici gore sestosjedom i vrtiti gornju dio kolijevke i penjati se heliodromom. Nije to to pa sam odustao, dakle ono pretprosli vikend je ipak bilo zatvaranje sezone.
last mohicans

#1066 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by last mohicans »

Koliko je u suštini bilo dana skijanja? Jesu li se isplatile te sezonske ko je uzimao? Čini mi se da je svake godine manje skijanja.
Ateista

#1067 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

last mohicans wrote: 22/03/2025 23:25 Koliko je u suštini bilo dana skijanja? Jesu li se isplatile te sezonske ko je uzimao? Čini mi se da je svake godine manje skijanja.
Ja sam na Bjelasnici skijao 13 dana, posto sam zakasnio i nisam uzeo po onoj prvoj cijeni sezonsku opet mi se nije isplatila, da sam uzeo po toj promotivnoj bilo bi na granici.
Pri tome sam zimski godisnji skijao vani a na Bjelasnici vikendima, tako da sam kad se sve uzme u obzir zadovoljan ovom sezonom, puno bolja nego prosla.
Ko ima vise slobodnih dana, provede gore godisnji i slicno, mogao bi imati znatno vise dana skijanja i moze se bas dobro isplatiti.
F&N

#1068 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ja skinuo onu aplikaciju Bjelasnica. Tacno 16 dana skijanja u mom slucaju bordanja, 186,2 kilometra 82 zice. Najvise se deralo kolijevkom ali se islo i na tehnicki i kada je bio otvoren i zatvoren, jedinicom, stinji dol... Vec druga godina kako nisam ni jednom se spustio niz dvojku ostaje nada za narednu sezonu.

Sto bi rekli elham ove godine :mrgreen: stim da sam vecinu februara proveo u znaku operacije i oporavka a bilo je odlicnih dana u februaru koje sam propustio :(

Moglo je jos ali dosta i ovo, svakako i vise nego prosle godine.

Sezonska, kupljena u prvom valu predsezonskih akcija, se isplatila cistom matematikom, aBd ide i naredne godine :)
A i da se nije isplatila matematicki, vrijedilo je onih par vikenda kada je red bio po 50 metara za kupovinu karte 8-)
Ateista

#1069 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by Ateista »

F&N wrote: 26/03/2025 08:10 Ja skinuo onu aplikaciju Bjelasnica. Tacno 16 dana skijanja u mom slucaju bordanja, 186,2 kilometra 82 zice. Najvise se deralo kolijevkom ali se islo i na tehnicki i kada je bio otvoren i zatvoren, jedinicom, stinji dol... Vec druga godina kako nisam ni jednom se spustio niz dvojku ostaje nada za narednu sezonu.

Sto bi rekli elham ove godine :mrgreen: stim da sam vecinu februara proveo u znaku operacije i oporavka a bilo je odlicnih dana u februaru koje sam propustio :(

Sezonska, kupljena u prvom valu predsezonskih akcija, se isplatila cistom matematikom, aBd ide i naredne godine :)
A i da se nije isplatila matematicki, vrijedilo je onih par vikenda kada je red bio po 50 metara za kupovinu karte 8-)
Tebi se defintivno isplatila, cak i kad se uzmu u obzir oni popusti povremeni.
U principu, i meni bi se ova isplatila matematicki da sam godisnji proveo gore umjesto u Italiji, imao bih sigurno jos 4-5 dana vise. Zbog odlaska tamo i nisam bio siguran da li da kupim sezonsku ove godine, ali ipak sam odlucio da uzmem, na zalost malo kasno pa sam platio vise nego prosle godine.

Sto se tice cekanja, i bez sezonske se mogu izbjeci redovi, ako imas talon moze se online platiti i upisati broj talona, ne treba ni na automatu preuzeti kartu. Oni redovi mi stvarno nisu jasni.

Sve u svemu, ni ja ne zalim sto sam je uzeo najvise zbog neke opustenosti da odem kad god mi je cejf. Kad placam svaki put dnevnu onda kalkulisem jesu li dobri uslovi i koliko cu skijati, vrijedi li placati i slicno. Ovako kad jednom platim sezonsku vise ne razmisljam i idem kad god mi je cejf, makar i bili losi uslovi mogu probati par zica i otici, svejedno mi je, samo sto malo goriva potrosim.

Nadam se da nije nista ozbiljno sto se tice te operacije.
F&N

#1070 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by F&N »

Ateista wrote: 26/03/2025 13:59
F&N wrote: 26/03/2025 08:10 Ja skinuo onu aplikaciju Bjelasnica. Tacno 16 dana skijanja u mom slucaju bordanja, 186,2 kilometra 82 zice. Najvise se deralo kolijevkom ali se islo i na tehnicki i kada je bio otvoren i zatvoren, jedinicom, stinji dol... Vec druga godina kako nisam ni jednom se spustio niz dvojku ostaje nada za narednu sezonu.

Tebi se defintivno isplatila, cak i kad se uzmu u obzir oni popusti povremeni.
U principu, i meni bi se ova isplatila matematicki da sam godisnji proveo gore umjesto u Italiji, imao bih sigurno jos 4-5 dana vise. Zbog odlaska tamo i nisam bio siguran da li da kupim sezonsku ove godine, ali ipak sam odlucio da uzmem, na zalost malo kasno pa sam platio vise nego prosle godine.

Sto se tice cekanja, i bez sezonske se mogu izbjeci redovi, ako imas talon moze se online platiti i upisati broj talona, ne treba ni na automatu preuzeti kartu. Oni redovi mi stvarno nisu jasni.

Sve u svemu, ni ja ne zalim sto sam je uzeo najvise zbog neke opustenosti da odem kad god mi je cejf. Kad placam svaki put dnevnu onda kalkulisem jesu li dobri uslovi i koliko cu skijati, vrijedi li placati i slicno. Ovako kad jednom platim sezonsku vise ne razmisljam i idem kad god mi je cejf, makar i bili losi uslovi mogu probati par zica i otici, svejedno mi je, samo sto malo goriva potrosim.

Nadam se da nije nista ozbiljno sto se tice te operacije.
Bukvalno ovo boldirano je jedna stvar koja se toliko promjenila bas ovako kako kazes od kad sam poceo kupovati sezonsku. I ono sad svaki put kad idem, idem rasterecen bez da mislim hocu li iskoristiti dan, koliko zica itd... bukvalno ako mi se vozi 2 zice to je to odoh piti kafu uzivati, totalno rasterecenje u odnosu na odlazak na skijanje/bordanje.

Ja sam zadovoljan sezonom :) Poredjenja radi sa proslom ova je duplo bolja ali ostaje zal sto nisu ulozili vise truda da neke staze budu otvorene vise dana nego sto su bile.
Isto evo sad gledam gore pada snijeg, pitanje je da lice biti otvoren opservatorij. Nadati se da hoce. Skrise se pare u novu opremu dana jednog nije bio otvoren ali evo cekamo pa cemo da vidimo sta ce da se desi.
gold'n'brown

#1071 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

Nista topovi na ovom hladnom vremenu :(
Mrsko izgleda ovim iz ZOI-a, kontaju kud je bas moralo zahladniti mi krenuli pakovati se polako.
neki

#1072 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by neki »

Koja korist od topova kad će za tri dana biti 20 stepeni?
insaneinthebrain

#1073 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by insaneinthebrain »

bar za jedan kliz :zzzz:
gold'n'brown

#1074 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by gold'n'brown »

neki wrote: 07/04/2025 16:42 Koja korist od topova kad će za tri dana biti 20 stepeni?
Sezona traje do 15.4., valjda bar do tada treba uciniti sve da bude skijanja. Moze se odrzati staza bar 5 dana, a u gornjem dijelu sigurno i duze. Na kraju krajeva i neke su sezonske prodali.
tramvajtrojka

#1075 Re: OC Bjelasnica i Igman

Post by tramvajtrojka »

gold'n'brown wrote: 07/04/2025 19:21
neki wrote: 07/04/2025 16:42 Koja korist od topova kad će za tri dana biti 20 stepeni?
Sezona traje do 15.4., valjda bar do tada treba uciniti sve da bude skijanja. Moze se odrzati staza bar 5 dana, a u gornjem dijelu sigurno i duze. Na kraju krajeva i neke su sezonske prodali.
Image

et culi su te
Post Reply