Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
dr_Evil

#15051 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dr_Evil »

512MB wrote: 16/03/2025 10:06 Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je da “centralne vlasti” u Sarajevu nemaju snage da uhapse Milorada Dodika.

“Nažalost, ja bih volio da je centralni neki sistem BiH moćan da se pošalje jedna brigada policije, žandarmerije da ga dovede večeras.

U dejtonski organizovanoj BiH sa MUP-om RS, sa 8000 naoružanih ljudi koje je Dodik spreman gurnuti u konflikt, zaista podržavam ovakav umjeren ili strateški pristup naših institucija koje polako stežu obruč oko Dodika.

Ako je to što Konaković širi preko medija istina onda je ovo ogroman problem. To znači da se javno priznaje da na tlu BiH imamo organizaciju od 8000 naoružanih terorista i da je država kapitulirala pred njima.
Mislim da je dobro da je Konakovic tako postavio stvari kako jesu, to jest da je rekao istinu. Ako idemo u haps Dodika, znaci da ce doci i reforma sistema na red, a onda je vazno da ti koji budu kreirali novi sporazum razumiju situaciju.

Naravno ovo je sve hipoteticki, stvari ce da idu mnogoooo sporije nego sto iko ocekuje.
JovicSA

#15052 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

made_in_sarajevo wrote: 16/03/2025 10:20 Treba konakovic izaci i reci jebat cemo im mater, saljemo rochel i one transportere BOV, ja sam na celu sa ramom, idemo mu jebati mater.

Jebo majku bas previse netflixa gledati. Malo sutra bi iko od vas potpisao da sutra posalje 20 ljudi u banja luku da hapsi ovu trojicu, a saljes ljude u pucanje, mogucu smrt, moguci belaj ogromnih razmjera. Jest to njima posao ali dodik nije smrk pa se policija popucala sa mafijom. Rekao sam vec da ce oni pobjeci i to je moje misljenje, ali ovi se ne hapse dodji u 5 ujutro i izbij vrata iz zida. Ne boji se niko njihovog mupa, ljudi razmisljaju sta dalje i sta se sve moze desiti.

Isto sam misljenja da bi im fup jebo mater, a tek fup sa sipom da bi im dar mar napravio, ali ne ide to bas tako realno
Ja to nazivam fenomen "Kosova". Isto tako u Srbiji imaš populaciju koja razmišlja na način..."treba skupiti vojsku i nagrnuti na Kosovo da im J mater za sva vremena" ali pritom ne razmišljju implikacije tog čina. Tako isto imaš i kod nas ljude koji razmišljaju na isti ili sličan način a ne razmišljaju na implikacije, recimo gubitak podrške Zapada i šta bi to značilo za BiH kao državu i Bošnjake kao narod. Ja sam rekao na početku da će ovo biti jedna duža partija šaha, za sada smo uzeli topa i laufera, kralja i kraljicu stisnuli u realtivnu izolaciju.
tramvajtrojka

#15053 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 10:21
512MB wrote: 16/03/2025 10:06 Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kazao je da “centralne vlasti” u Sarajevu nemaju snage da uhapse Milorada Dodika.

“Nažalost, ja bih volio da je centralni neki sistem BiH moćan da se pošalje jedna brigada policije, žandarmerije da ga dovede večeras.

U dejtonski organizovanoj BiH sa MUP-om RS, sa 8000 naoružanih ljudi koje je Dodik spreman gurnuti u konflikt, zaista podržavam ovakav umjeren ili strateški pristup naših institucija koje polako stežu obruč oko Dodika.

Ako je to što Konaković širi preko medija istina onda je ovo ogroman problem. To znači da se javno priznaje da na tlu BiH imamo organizaciju od 8000 naoružanih terorista i da je država kapitulirala pred njima.
Mislim da je dobro da je Konakovic tako postavio stvari kako jesu, to jest da je rekao istinu. Ako idemo u haps Dodika, znaci da ce doci i reforma sistema na red, a onda je vazno da ti koji budu kreirali novi sporazum razumiju situaciju.

Naravno ovo je sve hipoteticki, stvari ce da idu mnogoooo sporije nego sto iko ocekuje.
dr.zlo on bi da muti sitiaciju dok on navija sa sigurne udaljenosti u Austriji boli njega briga za Bosnom i kuda bi nas to sve odvelo davno je spominjao to :skoljka: tako da ne iznenađuje ovo što piše
MarshalDodik

#15054 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

Kad, egoista i mali Vucic kakav je Konakovic, ovo javno izgovori onda je fakat surova istina i tesko priznanje.

Ovaj poraz drzave fakturisati prvenstveno OHR-u pa onda i svakoj probosanskoj stranci u obimu i vremenu u kojem je bila na vlasti sve do danas :!:

Ali hipoteticki i nerealno gledano, "nasilnim hapsenjem", pri tome mislim na pruzanje otpora naoruzanog Dodikovog osiguranja, BiH bi dobila velike poene kod bitnih igraca. Primjer je Kosovo i njihove specijalne jedinice koje se ne boje puskaranja kad treba obaviti neki zadatak.
JovicSA

#15055 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

E onda se to kaže lako je tuđim k*rcem gloginje mlatiti. :mrgreen:
saimidin

#15056 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

Nema to veze tko će reći, isto bi to i bake rekao i govorio je možda samo ne ovako otvoreno, ali suština je ista, kao i 95 što je u dejtonu priznato da se nema mogućnosti sprovesti ustav na cijeloj teritoriji :bih: tako i sada imamo oružanu pobunu ali eto neki ne žele vjerovati već se međusobno svađamo tko je kriv ili više kriv, a sda je najviše ostali pomalo, ali sve je birao narod

Treba priznati realnosti reći ako je car go, i onda tražiti šta da se obuče

Problem je što komšije su spremne na eskalaciju i pokrenuli su jer znaju da :bih: nije spremna, samo je pitanje dokle su spremni ići, a to će zavisiti od usa gdje će postaviti crvene linije
CrveniKuk

#15057 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by CrveniKuk »

Koliko ljudi na ovoj temi živi u BiH?
Point.

#15058 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

Oznaka Tablica wrote: 16/03/2025 09:21
Point. wrote: 16/03/2025 02:48
Oznaka Tablica wrote: 16/03/2025 02:45

Juzna interkonekcija
Šta je sa njom? Čović, kao ni oba HDZa to nisu prihvatili.
Jah...
BOkire, pomalo s lazima. Vraticete zelene nekad na vlast, mozda, ne morate lazima to raditi. Jos ramazan. Strpite se malo.

https://federalna.ba/juzna-interkonekci ... ciju-kiisx
Polako dilbere, nekad je dobro pročitati i razumjeti post osobe koju citiraš a i sam tekst kojim misliš poentirati.

Na tečnom bosanskom jeziku sam napisao da HDZ to nije usvojio, što se može pročitati i u samom tekstu.
L u c i f e r

#15059 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

muha_sa wrote: 16/03/2025 10:21
L u c i f e r wrote: 16/03/2025 10:11
muha_sa wrote: 16/03/2025 10:08 Dobro jutro :D
Jesmol razradili plan kako i kad privest osumnjicene :? ako ga mi na forumu ne razradimo ništa od hapšenje iliti privodjenja :-)
Al ako ne bude danas do iftara, onda nista od toga
Znaš nas--u sve se razumijemo--najbolji smo treneri, selektori, znamo postavit najbolju taktiku i razradit kad treba kojeg igraca uvest a kojeg na klupu poslat :D o politickim dešavanjima suvišno pricat--sad cemo i taktiku za privodjenje razradit i ENDE--GOTOV Je :D
Ma ja ba, ovaj rad: :nargila: :kafa1:
mali_balon

#15060 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

Posaljes sipu da ga hapsi gdje je od 30 specijalaca npr 20ak srba i dodju i bl da hapse dodika i sta vi mislite da ce se desiti......hajte molim vas.....nije ovo pugb
Ovo se rijesava politicki i samo ga se srbi mogu kutarisat...tj da opozicija u rs napokon skupi ono malo muda i krene u preuzimanje vlasti i kupovinu papaka u snsdu
Last edited by mali_balon on 16/03/2025 10:50, edited 2 times in total.
Škobo Habu

#15061 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

MarshalDodik wrote: 16/03/2025 10:30

Kad, egoista i mali Vucic kakav je Konakovic, ovo javno izgovori onda je fakat surova istina i tesko priznanje.

Ovaj poraz drzave fakturisati prvenstveno OHR-u pa onda i svakoj probosanskoj stranci u obimu i vremenu u kojem je bila na vlasti sve do danas :!:

Ali hipoteticki i nerealno gledano, "nasilnim hapsenjem", pri tome mislim na pruzanje otpora naoruzanog Dodikovog osiguranja, BiH bi dobila velike poene kod bitnih igraca. Primjer je Kosovo i njihove specijalne jedinice koje se ne boje puskaranja kad treba obaviti neki zadatak.
Ovo je država kojoj su svezane ruke 1995. godine u Daytonu. Zahvali Aliji na tome.

Da nije bilo intervencija međunarodne zajednice, odnosno odluka Visokog predstavnika u rasponu od Vestendorpa do Ashdowna, mi danas ne bi imali ni institucije koje podižu tužbu protiv Dodika.

Nije ni čudo što on zagovara "izvorni Dayton".
JovicSA

#15062 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Škobo Habu wrote: 16/03/2025 10:48

Ovo je država kojoj su svezane ruke 1995. godine u Daytonu. Zahvali Aliji na tome.

Da nije bilo intervencija međunarodne zajednice, odnosno odluka Visokog predstavnika u rasponu od Vestendorpa do Ashdowna, mi danas ne bi imali ni institucije koje podižu tužbu protiv Dodika.

Stoji i to, još bi se možda dogovarali oko jedinstvenih tablica, novca i slično.
PM72

#15063 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PM72 »

mali_balon wrote: 16/03/2025 10:48 Posaljes sipu da ga hapsi gdje je od 30 specijalaca npr 20ak srba i dodju i bl da hapse dodika i sta vi mislite da ce se desiti......hajte molim vas.....nije ovo pugb
Nek uplate SEAL ili SAS i biće rješeno :lol:
saimidin

#15064 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

:bih: nikada nije imala potpunu kontrolu nad cijelim teritorijem, ovo je sada na neki način pokušaj uspostavljanja, ali vidimo da hajdučija ne :izet: ništa osim brutalne sile, koju na žalost :bih:
nema

Dobro možda bi se moglo reći da jeste imala kontrolu preko vp i uz pomoć sfora kada se otjeralo poplašena i dovodilo dodika, pa tamo do kraja mandata padija, ali možda tako nešto bude i sada

Ovdje se sada traži šta bi bilo ako ih eufor pohapsi, šta posle i kako dalje, jer sve dok nema preletača/cijepanja snsd, opozicija džaba laje a karavani prolaze
JovicSA

#15065 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

John Rambo bi možda to i sam riješio samo da ga puste. :mrgreen:
laik1981

#15066 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by laik1981 »

mali_balon wrote: 16/03/2025 10:48 Posaljes sipu da ga hapsi gdje je od 30 specijalaca npr 20ak srba i dodju i bl da hapse dodika i sta vi mislite da ce se desiti......hajte molim vas.....nije ovo pugb
Ovo se rijesava politicki i samo ga se srbi mogu kutarisat...tj da opozicija u rs napokon skupi ono malo muda i krene u preuzimanje vlasti i kupovinu papaka u snsdu
Jedino ga stranci mogu uhapsiti, kao i odluciti sta dalje sa njim.

Meni nije jasno sta se ocekuje od domacih intitucija koje su razorene visedecenijskim stranackim zapisljavanjima, uhljebljavanjem podobnih, a ne sposobnih, nepotizmom i korupcijom. Te intitucije postoje samo na papiru, a bez stranaca ih ne bi bilo ni na papiru.
MarshalDodik

#15067 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

JovicSA wrote: 16/03/2025 10:30 E onda se to kaže lako je tuđim k*rcem gloginje mlatiti. :mrgreen:
Ali vidi, hajde da uzmemo primjer ljekara.
U slucaju pogresnog ili neadekatnog reagovanja, pristupa ili lijecenja sa letalnim ishodom spremni smo lincovati ljekara.
Raja koja nema veze sa pokojnikom ali zbog zbog emocionalnog soka i empatije barem bi komentarisala u smislu da se taj ljekar vise ne bavi poslom kojim ne zna i za koji nije sposoban, a mozda ni pravilno obucen (u smislu kupljene diplome.....

Zasto se sad iste stvari ne bi prigovarale Sudskoj policiji, sipi i ostalim operativcima koji trebaju sprovesti hapsenje ???
Kod nas te sluzbe i operativci na slucaju Dodik mole svece za politcki :mrgreen: dogovor koji nece rezultirati hapsenjem ili jos smjesnije mole se za Dodikom bijeg :lol:
mali_balon

#15068 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

PM72 wrote: 16/03/2025 10:50
Ma to ovi milenijalci neka uplaciju...oni misle to ko u igrici ili onom sto se igraju rata sa replikama zaboravio kako se zove....a da im pravo zrno proleti pored glave sasrali bi sta su jeli prije 20dana
512MB

#15069 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 512MB »

dr_Evil wrote: 16/03/2025 10:21

Svakako je dobro da neko istinu govori. Ljudi trebaju znati istinu, pogotovo povratnici u RS, izloženi su opasnosti i niko neće prsta mrdnuti da im pomogne.
mali_balon

#15070 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mali_balon »

laik1981 wrote: 16/03/2025 10:53
Jedino ga stranci mogu uhapsiti, kao i odluciti sta dalje sa njim.

Meni nije jasno sta se ocekuje od domacih intitucija koje su razorene visedecenijskim stranackim zapisljavanjima, uhljebljavanjem podobnih, a ne sposobnih, nepotizmom i korupcijom. Te intitucije postoje samo na papiru, a bez stranaca ih ne bi bilo ni na papiru.
Stanci ga nece hapsiti...sto bi lord owen rekao dont dream dreams......stranci su tu da drze situaciju pod kontrolom na drzavnim organima i domacim politicarima je da dokazu da mogu da se izbore sa situacijom tj da pokazu zrelost...inace nista od eu i nato integracija
L u c i f e r

#15071 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

mali_balon wrote: 16/03/2025 10:54
PM72 wrote: 16/03/2025 10:50
Ma to ovi milenijalci neka uplaciju...oni misle to ko u igrici ili onom sto se igraju rata sa replikama zaboravio kako se zove....a da im pravo zrno proleti pored glave sasrali bi sta su jeli prije 20dana
Samo skrolujes prsticem, a mile na idecem videu vec uhapsen
MarshalDodik

#15072 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by MarshalDodik »

JovicSA wrote: 16/03/2025 10:49
Škobo Habu wrote: 16/03/2025 10:48

Stoji i to, još bi se možda dogovarali oko jedinstvenih tablica, novca i slično.
Pa bosanci/bosnjaci nisu poznati kao pretjerano hrabri i ludi kada je u pitanju rat. Takav je bio rahm.Alija a i pola armije.

OHR je morao nastaviti tamo gdje su ti nabrojani Visoki predstavnici stali.
Sad nemamo puno od institucije koju su rodili, a nisu podigli othranili i odgojili.
LipeCvat

#15073 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by LipeCvat »

SanskiBiser wrote: 16/03/2025 09:49
SanskiBiser wrote: 16/03/2025 09:12

Meni je skoro Srbin kolega iz Prijedora pricao kako je dosao neki iz Chele rodom (MZ u Prijedoru), Bosnjak iz Svicarske, investitor tj. posrednik za cist svicarski kapital slicno Enesu Kahrimanovicu iz Austroneta u Kozarcu koji radi sa austrijskim investitorima...i taj je htio da kupi kompletan ribnjak Sanicani, rekli mu da moze ALI da po 2% ucesca u vlasnistvu moraju dobiti KORT iiiiiiii pogodi ko jos drugi ..... BINGO :lol: Talovi, svuda talovi, najvazniji faktor stabilnosti i mira u BiH :D BTW lik odustao nakon toga vratio se praznih ruku u Svicu.
ne znam jel ovo što piskaramo na tačnoj temi ali vjerujem da može doprinjeti sprječavanju secionizma . U kojoj mjeri ne usuđujem se davati procjene . Još ću jedan primjer pa ako nas upozore neću više 😊 .
Ne sjećam se tačno koje godine je onaj tip iz Cazina kupio prijeratnu prijedorsku mesnu industriju IMPRO . Plan mu je bio izvoz za arapske zemlje , halal meso i halal proizvodi . Nadam se da ne griješim u opisu poslova jer ima tome fino godina a i meni je sve tanje pamćenje ,ali onog čega se sjećam ko danas su komentarisanja uz kafu kako borci vojske RS moraju raditi kod balija i da su čak sa bismilom morali obaviti svakodnevne zadatke 🙂🙂 . Lak poso a para dobra .
Dodik bi trebao nestati sa političke scene u prvom redu zbog Srba . Tip je izgradio takav sistem da i minorno uplitanje sa BiH nivoa kod njegovih sunarodnjaka izaziva nekakav oblik solidarnosti , čak i kod ovih koji svakodnevno sarađuju sa ostalim i drugačijim . Hebi ga to je primarni razlog što “ naši “ u RS sa nostalgijom pričaju o BiH .
Koristim priliku da se zahvalim kolegi @ mk ultra jer po mom skromnom mišljenju radi više za BiH od svih BiH institucija .
nauticamid

#15074 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by nauticamid »

Prodje 15., a trojkasi sute.

Mislim na ove botove. Sta se sad ceka, moze li info?

Ima li gdje drzave?

Da onako nesto u nekoj drzavi izjavi MVP ili bi on bio uhapsen ili smijenjen. Ili ako ima obraza, sam bi podnio ostavku.

Sta ima u chacilendu? Dok bosnje ismijavaju situaciju u chacilendu, dotle im jedan chaci otima pola drzave mirnim putem.

Sta kazu, moglo bi se zapucati ako ga krenu hapsiti :oops:
Sto ti je diploma iz Kiseljaka. Ma jok, cekat ce vas s ruzama.

Kakvu Vam ljudi prodaju pricu i kako da ih covjek nazove.
gold'n'brown

#15075 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gold'n'brown »

Ja predlazem kopanje tunela ispod palate RS i onda dok bude u hali izvuci ga kroz taj tunel.
Post Reply