Ljudi kupili drzavu i zavrsili posao.
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
- Casual's
#14927 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mogu. Eufor nije zvanicni dio policijske strukture BiH, i ne mogu biti dio redovnih procesa. Oni mogu samo na svoju ruku otici uhapsiti Dodika i predati ga vlastima.Johny12 wrote: ↑15/03/2025 23:38Sto nisu trazili eufor asistenciju? Evo ovi se sami nude…..made_in_sarajevo wrote: ↑15/03/2025 23:26 Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.
Npr granicna policija radi predmet i bubam radi sa fupom. Sve na teritoriji federacije fup pokriva, cim predju u rs granicna dize svoje timove da prate.
Nije to izdaja trojke da me zaobidju ovi sda ćaci, to je tako i tako rade 30 godina.
-
bosanski__
#14928 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
N.N. wrote: ↑15/03/2025 23:42 Mi smo kao narod generalno navikli da ce nam neko, nesto, za nas uraditi. Ko’ onako, za dzabe…
Nema druze vise toga, rat prosao prije 30 godina, Rubio bio osnovna, zaboli ga kita za tu tematiku.
Napraviti sasatanak i pred gospodu BHtelekom papire na stol.
Ili ode drzava niz vodu, a tada svakako i doticni ode u qurac.
Ovo i karikiram ali i ne.
Kosovari su napravili funkcionalniju drzavu od nas na parama od bureka, kifli i bijelog. Jbga, snasli se.
Kosovarima su SAD napravili državu na račun BiH kad su shvatili koji je ološ u Beogradu.Isto kao što se HR oslobodila na račun BiH.
Ko je držao onolike korpuse JNA na HR granici ?
Ameri neka se samo ne miješaju, i oni će se toliko da prepadnu da će da popuste .
I vrate sve zakone nazad , uz izvinjenje.
Još će da pitaju - " treba li još šta"?
-
saimidin
#14929 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ono može biti da si u pravu, ali isto može biti i da banke/slovenci imaju bolje info, jer slično sam čuo da razmišljaju u hr, at i sk, nisu pitali mene ali jesu nadređenemk ultra wrote: ↑15/03/2025 23:43Meni na cca 15 projekata ( vrijednost od 100k do 500k+) stoji finansiranje da se odobre sredstva... verzija 2, clickbait je ucinio svoje, pogotovo kada tipa firma iz FBiH gradi nesto u RSu.
Ne odobrava risko nove projekte, postojece odravaju
Ali evo 10 dana se nista nije desilo, iza bajrama 99% ide sve regularno, jer su svi u iscekivanju necega.
Pa jbt zove me kolega iz Slovenije, oni misle vec se ratuje![]()
Ja mislim da će naredna sedmica (ili dvije
-
Bossona
#14930 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Draško Aćimović: “Dodika je lično Putin zvao u Moskvu! Vratit će se u BiH! Ovo se hitno mora uraditi…”
15. Marta 2025.
Draško Aćimović: „Sada smo u fazi stvarnih problema! Sve što smo govorili je krenulo! Ko može uhapsiti predsjednika RS, a da to ne izazove velike probleme?! Ko će to uraditi? Da li će to EUFOR...? ...da se bori protiv policije RS-a! Nažalost, ako ne dođe do razgovora, može doći do svega u BiH – potpuno redefinisanje granica! Sve je moguće. Ja bih izabrao put mira i razgovora! Drugi put može biti izuzetno opasan!“
Hadžifejzović Aćimoviću: „Šta je rješenje?“ Aćimović: „Imamo tri varijante: ovu sada da se Dodik hapsi i zaustavi sve! Druga je da se ide na represivne metode, a treća da se napravi konferencija sa predstavnicima vlasti i opozicije iz RS-a i FBiH sa međunarodnim predstavnicima i da se BiH napravi funkcionalnom državom! To je hitno! To je konferencija stranka! Stranke mogu delegirati svoje predstavnike!“
Bh. diplomata, politički i ekonomski analitičar, Draško Aćimović, bio je večerašnji gost u „FACE TO FACE“ sa Senadom Hadžifejzovićem.
Hadžifejzović Aćimoviću: „S Dodikom niko neće da razgovara… Da neko to uradi, bio bi eliminisan iz politike. Dodika neće čak ni opozicija u entitetu…“
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše! Je li treba da opet dođemo u situaciju da imamo haos?! Budimo realni! Nemamo funkcionalnu državu! 67.000 Ukrajinaca je poginulo samo u Kurskoj regiji jer nemaju oružje! Zamislite koliko ste vezani za SAD! Regija Sumi i grad su postali mjesto gdje se civilno stanovništvo povlači… samo je pitanje kad će se nešto početi dešavati! Ako Rusi krenu koridorom iz Bjelorusije uz poljsku granicu, oni su pred Slovačkom! Mađarska i Slovačka su saveznici Rusiji! Historija se ponavlja! Preko noći se stvari mijenjaju! Za par dana su na našim granicama! Što prije razgovor vlasti i opozicije sa međunarodnim prestavnicima o stvaranju jake BiH… to je bezbjednosno pitanje! Hitno!“
-
bosanski__
#14931 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bossona wrote: ↑15/03/2025 23:54
Draško Aćimović: “Dodika je lično Putin zvao u Moskvu! Vratit će se u BiH! Ovo se hitno mora uraditi…”
15. Marta 2025.
Draško Aćimović: „Sada smo u fazi stvarnih problema! Sve što smo govorili je krenulo! Ko može uhapsiti predsjednika RS, a da to ne izazove velike probleme?! Ko će to uraditi? Da li će to EUFOR...? ...da se bori protiv policije RS-a! Nažalost, ako ne dođe do razgovora, može doći do svega u BiH – potpuno redefinisanje granica! Sve je moguće. Ja bih izabrao put mira i razgovora! Drugi put može biti izuzetno opasan!“
Hadžifejzović Aćimoviću: „Šta je rješenje?“ Aćimović: „Imamo tri varijante: ovu sada da se Dodik hapsi i zaustavi sve! Druga je da se ide na represivne metode, a treća da se napravi konferencija sa predstavnicima vlasti i opozicije iz RS-a i FBiH sa međunarodnim predstavnicima i da se BiH napravi funkcionalnom državom! To je hitno! To je konferencija stranka! Stranke mogu delegirati svoje predstavnike!“
Bh. diplomata, politički i ekonomski analitičar, Draško Aćimović, bio je večerašnji gost u „FACE TO FACE“ sa Senadom Hadžifejzovićem.
Hadžifejzović Aćimoviću: „S Dodikom niko neće da razgovara… Da neko to uradi, bio bi eliminisan iz politike. Dodika neće čak ni opozicija u entitetu…“
Aćimović: „Ovo vrijeme više nije za politikantstvo! Nemamo vremena da pokazujemo da nešto funkcioniše kad ne funkcioniše! Je li treba da opet dođemo u situaciju da imamo haos?! Budimo realni! Nemamo funkcionalnu državu! 67.000 Ukrajinaca je poginulo samo u Kurskoj regiji jer nemaju oružje! Zamislite koliko ste vezani za SAD! Regija Sumi i grad su postali mjesto gdje se civilno stanovništvo povlači… samo je pitanje kad će se nešto početi dešavati! Ako Rusi krenu koridorom iz Bjelorusije uz poljsku granicu, oni su pred Slovačkom! Mađarska i Slovačka su saveznici Rusiji! Historija se ponavlja! Preko noći se stvari mijenjaju! Za par dana su na našim granicama! Što prije razgovor vlasti i opozicije sa međunarodnim prestavnicima o stvaranju jake BiH… to je bezbjednosno pitanje! Hitno!“
Trebao mu je Senad reći da je i vojna opcija na stolu, malo da se prepane.
-
Bossona
#14932 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ivo Komšić o Dodikovom putovanju u Moskvu: “Sretan ti put i ne vraćaj se!”
15. Marta 2025.
Ivo Komšić, bivši gradonačelnik Sarajeva i član Predsjedništva RBiH, večerašnji je gost u "Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem".
Komšić: “Dodik nema mnogo opcija! Ne može izbjeći odgovornost za rušenje ustavnopravno poretka BiH! Ne može izbjeći ni odgovornost donesenih zakona u NSRS. On je sam sebe doveo u ćorsokak iz kojeg ne može izaći! On spašava svoju kožu!”
-
Benjo34
#14933 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja cekam kredit u banci, nenamjenski, rekli su mi da nece biti problema ali sad kad ovo citam, u FBiH sam, fakat ne odobravaju kredite ili je patka?
-
A_A_AKCIJA
#14934 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako dirljivo, SDAovac navija za Dodika, Vučka, pljuje po visokom predstavniku...
Slobodno okači i srpsku trobojku, šta se ustežeš...
-
Tyke
#14935 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovo je bas onako relaksirajuci video, smirujuci uz dosta razumnih objasnjenja oko samog peocesa hapsenja Dodika i ostale dvojice, koji bi po svemu sudeci mogli i pasti prije Dode kao pokusni kunici.Bossona wrote: ↑15/03/2025 22:59 Odlično gostovanje i objašnjenje oko hapšenja ustavorušitelja i optuženika!
![]()
Dodik će pobjeći iz Bosne da troši pokradene milione ili će ga njegovi isporučiti nakon što Sarajevo prekine svaki kontakt s njim i ostane bez vlasti i budžetskog novca.
Prvi korak treba biti prekompozicija vlasti na državnom nivou sa opozicijom iz Banja Luke koja će biti sve jača i brojnija.
A mi ovdje bismo odmah veceras da ih pohapse, ko u filmu samo ulete tamo i gotova prica. Nismo svjesni rizika zbog moguces obracuna policije i obezbjedjenja na obje strane.
Zato je ovo lijepo objasnjeno.
-
A_A_AKCIJA
#14936 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti fakat na zadatku ovdje?
Kakve ti gluposti pišeš, za bana.
Jako opasne laži plasiraš, koje mogu koštati ljude glava.
- N.N.
#14937 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Vucic daje zemlju da Ameri grade hotele i ostale pizde materine po Beogradu, samo da ga ne diraju,
Bosnjaci po Sarajevu organizuju kojekakve plenume baba i babuskara o zracnim koridorima i tjeranju investicije WTCa, iza kojeg ipak stoje Ameri. I pojedini buzdovani od politicara ih podrzavaju…ahahahha
Dan te jebo upravu je onaj bio kada je rekao da mi ovu drzavu, kakva je takva je, nemamo zbog nase pameti, nego zbog velikog broja hajr cesama kraj ceste/puta i Bozije milosti
Bosnjaci po Sarajevu organizuju kojekakve plenume baba i babuskara o zracnim koridorima i tjeranju investicije WTCa, iza kojeg ipak stoje Ameri. I pojedini buzdovani od politicara ih podrzavaju…ahahahha
Dan te jebo upravu je onaj bio kada je rekao da mi ovu drzavu, kakva je takva je, nemamo zbog nase pameti, nego zbog velikog broja hajr cesama kraj ceste/puta i Bozije milosti
- video
#14938 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jos samo da kaze da su tu samo da cuvaju strane ambasade i to je to
- video
#14939 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Protiv WTC a je radoncic a sve zbog svoje prcije od tornja a misli praviti jos jedan pored.N.N. wrote: ↑16/03/2025 00:08 Vucic daje zemlju da Ameri grade hotele i ostale pizde materine po Beogradu, samo da ga ne diraju,
Dan te jebo upravu je onaj bio kada je rekao da mi ovu drzavu, kakva je takva je, nemamo zbog nase pameti, nego zbog velikog broja hajr cesama kraj ceste/puta i Bozije milosti![]()
Sta mislis ko mu je opet arhitekta i za ovaj drugi.
Nema tu politike vec samo licni interes koji se gura preko vise nacina.
Last edited by video on 16/03/2025 00:13, edited 1 time in total.
- Prpa.ba
#14940 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bas forumasi i Avdo plasiraju opasne lazi, opasniji od Dodika. Red je da drzava to zurno regulise. Ali, da dusmani ne varaju - nema prelaska entitetske linije kako bi postali nedostupni drzavi. 
- Casual's
#14941 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Naprotiv. Ovdje ima par forumasa iz Zenice, realno rezonuju stvari koliko sam upratio. Fazon je sto nama BiH nije duga 15 km, malo je veca. Ako je neslaganje sa nekom politikom radikalizam, onda jesmo - zbog cega? Vjerovatno bi neko rekao Mittal, cestice, zrak, rijeka Bosna itd. Ja bi rekao, neko ko ne pise iz bot perspektive stvari moze realnije pisati. Da li je realnost radikalizam? Mozda.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#14942 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zakasnili smo jarane.N.N. wrote: ↑15/03/2025 23:28 Bosnjaci i dalje dumaju po iftarima i bistre visoku politiku![]()
Sve ovo ostaje kako i jeste. Dodik i Srbi nas uzeli lopatom. Sto je najzalosnije, likovi javno govorili sta ce i kako, da cekaju povoljan trenutak, da imaju sve napisano i pripremljeno, a Bosnjo zvirljo’ okolo i vikao elhamdulillah.
Ahahhaha
Kakvi mazlumi.
Politika nam jos ostala u vremenu kada su po Bakijama ili gdje vec se sastajali i odlucivali o drzavi.
Veze mi nemamo.
Ali kada vec ne znamo, neka bar prate trendove sto bi rekao pokojni Ivica Osim.
Evo im prijedloga, neka sjednu đe na kafu i serbe, Bosnjacki predvodnici kobajagi i dogovore se…
Uzmu avion i u Ameriku i pred gdina Rubia ili Muska i prijedlog, evo Vam gospodo BH Telekom, mozda vrijedi milijardu KM, de nam Boga vam rijesite problem u drzavi.
U kratkim crticama izbiflati sta nam treba, sta hocemo i nazad kuci.
Danas tako svijet funkcionise, valjda nam je svima jasno.
1995 se trebala platiti Clintonu kampanja da se pitanje rijesi. Cengici i comp donacije pokrali. Trebalo se prepisati od Kuvajta iz '91 ili Hrvata za Oluju. Sad gledaj gdje se magla vije. Zato ce izgleda Dodik platiti koliko treba.
-
nauticamid
#14943 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima li gdje ovih na vlasti da potvrde jel Dodole u'apsen?
- N.N.
#14944 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
To i jeste poenta, Bosnjaci nemaju neki veci, drzavni, interes od onog popularnog imal’mene tu. I tu se sva nasa borba i briga za drzavu svrsava.video wrote: ↑16/03/2025 00:12Protiv WTC a je radoncic a sve zbog svoje prcije od tornja a misli praviti jos jedan pored.N.N. wrote: ↑16/03/2025 00:08 Vucic daje zemlju da Ameri grade hotele i ostale pizde materine po Beogradu, samo da ga ne diraju,
Dan te jebo upravu je onaj bio kada je rekao da mi ovu drzavu, kakva je takva je, nemamo zbog nase pameti, nego zbog velikog broja hajr cesama kraj ceste/puta i Bozije milosti![]()
Tako da, po treci put
Posto su ovdje nekada pisali savjetnici i ostali pusikurci vladajucih, evo im prijedlog;
Iftar, kafa, cigare, na papir zahtjevi i posaljite Sven Alkalaju da proslijedi dalje;
Gdine Rubio, nudimo BHTelekom vrijednosti cc 700 000 000 $ kao znak dobre volje Americkom narodu uz molbu da nas pomognete i rijesite nam probleme pa;
Neka u kratkim crticama nabroje sta hocemo i tjt.
Moze i novi Dejton gdje ce drzava BiH snositi troskove smjestaja delegacija.
-
zippoo87
#14945 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Casual's wrote: ↑16/03/2025 00:19Naprotiv. Ovdje ima par forumasa iz Zenice, realno rezonuju stvari koliko sam upratio. Fazon je sto nama BiH nije duga 15 km, malo je veca. Ako je neslaganje sa nekom politikom radikalizam, onda jesmo - zbog cega? Vjerovatno bi neko rekao Mittal, cestice, zrak, rijeka Bosna itd. Ja bi rekao, neko ko ne pise iz bot perspektive stvari moze realnije pisati. Da li je realnost radikalizam? Mozda.
Legendo,ti si skolski primjer botovanja
- ShnjaZZZ
#14946 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne budu li privedeni u idućih 10 dana od ove države definitivno nema ništa.
Gledao sam podkast sa Ademovićem. Kad on kaže da nije siguran i da nije optimista da ga se može uhapsit onda nema dalje šta pričat. Čovjek koji je upućeniji od svih nas zajedno.
Gledao sam podkast sa Ademovićem. Kad on kaže da nije siguran i da nije optimista da ga se može uhapsit onda nema dalje šta pričat. Čovjek koji je upućeniji od svih nas zajedno.
- Casual's
#14947 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ako si onaj zippo za BiHnet foruma, rekao bih da me znaš, i onda bi sam sebi ispravio taj post.zippoo87 wrote: ↑16/03/2025 00:33Legendo,ti si skolski primjer botovanjaCasual's wrote: ↑16/03/2025 00:19Naprotiv. Ovdje ima par forumasa iz Zenice, realno rezonuju stvari koliko sam upratio. Fazon je sto nama BiH nije duga 15 km, malo je veca. Ako je neslaganje sa nekom politikom radikalizam, onda jesmo - zbog cega? Vjerovatno bi neko rekao Mittal, cestice, zrak, rijeka Bosna itd. Ja bi rekao, neko ko ne pise iz bot perspektive stvari moze realnije pisati. Da li je realnost radikalizam? Mozda.![]()
-
nauticamid
#14948 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne mora znaciti da istinu govori, ako nesto govori.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#14949 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bit ću veoma radikalan, ali onda Bošnjaci i nisu narod u pravom smislu te riječi.N.N. wrote: ↑16/03/2025 00:32To i jeste poenta, Bosnjaci nemaju neki veci, drzavni, interes od onog popularnog imal’mene tu. I tu se sva nasa borba i briga za drzavu svrsava.video wrote: ↑16/03/2025 00:12Protiv WTC a je radoncic a sve zbog svoje prcije od tornja a misli praviti jos jedan pored.N.N. wrote: ↑16/03/2025 00:08 Vucic daje zemlju da Ameri grade hotele i ostale pizde materine po Beogradu, samo da ga ne diraju,
Tako da, po treci put![]()
Posto su ovdje nekada pisali savjetnici i ostali pusikurci vladajucih, evo im prijedlog;
Iftar, kafa, cigare, na papir zahtjevi i posaljite Sven Alkalaju da proslijedi dalje;
Gdine Rubio, nudimo BHTelekom vrijednosti cc 700 000 000 $ kao znak dobre volje Americkom narodu uz molbu da nas pomognete i rijesite nam probleme pa;
Neka u kratkim crticama nabroje sta hocemo i tjt.
Moze i novi Dejton gdje ce drzava BiH snositi troskove smjestaja delegacija.
![]()
Naravno, ima i tu opet dosta krivice politike, ali jbg.
- Casual's