Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#14901 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Awakened wrote: 15/03/2025 23:15
mk ultra wrote: 15/03/2025 23:13
Awakened wrote: 15/03/2025 23:10

Sve to razumijem i dijelim tvoje frustracije, kao i vecina ovdje. Ali, ovo se moze rijesiti drugim, doduse nesto sporijim nacinom.
Fazon je sto nijedna banka nece kredit da izda zadnja 4mj jer se boje rata

Tome su najvise novinari krivi
Meni posao stoji boli me k za vlast.
Posao bi tek stao da se zapuca bez potrebe.
Samo novinari ;-)

Realno ugasi vijesti i nista se ne desava
Samo se vrte u krug.
Casual's

#14902 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/03/2025 23:13
Casual's wrote: 15/03/2025 23:10 Fazon je sto ce ovi zakoni u RS ostati, mozda ce nesto malo ublaziti i to je to. Vucic i Dodik su pobjednici svakako. Naravno, krivac za ovo stanje su stranci. Dodik je cijelo vrijeme u pravu za Shita, ispade da je qrac od ovce fakat.
Eto ga, tacno sta sam pisao gore.

Dosle patriote ovdje da nam otvore oci sta se desava sa drzavom, i citiraju Dodika da potkrijepe svoje tvrdnje. I velicaju uspjehe Vucica.

Tacno da ti se zeludac okrene ko je nama drzavu "branio" ovih 30 godina.
Mislim, da i budala moze vidjeti sta se desava sa drzavom. Ako ovdje nekome treba neko dolaziti i otvarati oci, onda bi se trebao pregledati. Treba sa distance pogledati sta se desava, kako se neko ponasa. Naravno, niko ovdje ne zna sta ce se desiti u narednim danima, ali moze se naslutiti gledajuci ono sto se desavalo u proteklih 20 godina.
Johny12

#14903 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Awakened wrote: 15/03/2025 23:14
Johny12 wrote: 15/03/2025 23:09
Awakened wrote: 15/03/2025 22:58

Neka samo jedan od vas kaze sta bi vi konkretno uradili u ovoj situaciji, a da bi bilo podrzano od EU i USA. Pa da ostali malo nalaze rupe u vasim rjesenjima. Ovako je samo mlacenje prazne slame.
Jel eufor rekao da ce podrzati svaku akciju legitimnih organa?

Gdje je ta akcija, naredba, itd
Naredba, akcija od koga? Od ljudi koji su na njegovoj strani? Pa valjda se taj problem mora rijesiti prvo.
Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.

Moze se traziti i od eufora da sami urade, isti sud koji je odredio pritvor.

Mojne samo da je sipa bila jedina opcija.

Iskreno al iskreno se nadam da ne pises to samo zato sto podrzavas trenutnu vlast i branis ih po svaku cijenu.
Casual's

#14904 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Johny12 wrote: 15/03/2025 23:17

Naredba, akcija od koga? Od ljudi koji su na njegovoj strani? Pa valjda se taj problem mora rijesiti prvo.
Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.

Iskreno al iskreno se nadam da ne pises to samo zato sto podrzavas trenutnu vlast i branis ih po svaku cijenu.
Sud i tuzilastvo BiH moze od policije RS traziti da ga uhapsi. Ako ne postupe bez valjanog razloga onda mogu podici optuznicu protiv odgovornih. Fazon je sto se trebalo bar 20 optuznica, protiv 20 ljudi podici u proteklih 5 dana - ali kurko. Federalna ne moze bez centralne potjernice, ali kazu da ce se raspisati u narednoj sedmici.
mk ultra

#14905 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

Casual's wrote: 15/03/2025 23:17
izbjeglica_iz_besmisla wrote: 15/03/2025 23:13
Casual's wrote: 15/03/2025 23:10 Fazon je sto ce ovi zakoni u RS ostati, mozda ce nesto malo ublaziti i to je to. Vucic i Dodik su pobjednici svakako. Naravno, krivac za ovo stanje su stranci. Dodik je cijelo vrijeme u pravu za Shita, ispade da je qrac od ovce fakat.
Eto ga, tacno sta sam pisao gore.

Dosle patriote ovdje da nam otvore oci sta se desava sa drzavom, i citiraju Dodika da potkrijepe svoje tvrdnje. I velicaju uspjehe Vucica.

Tacno da ti se zeludac okrene ko je nama drzavu "branio" ovih 30 godina.
Mislim, da i budala moze vidjeti sta se desava sa drzavom. Ako ovdje nekome treba neko dolaziti i otvarati oci, onda bi se trebao pregledati. Treba sa distance pogledati sta se desava, kako se neko ponasa. Naravno, niko ovdje ne zna sta ce se desiti u narednim danima, ali moze se naslutiti gledajuci ono sto se desavalo u proteklih 20 godina.
stipe-mesic-vs-milorad-dodik-t51164.html#p1889085

2008 godina

Prije jebenih 17 godina

Ko tu koga jebe
Pola tema pobrisano
Koju god da kliknes isto citas
Bossona

#14906 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

malakh wrote: 15/03/2025 22:03 eno dragan lukač na atv-u poziva sda, hvali ih.... :lol: :lol:

ne možemo mi ni zamisliti koliko je sda propustila zicera da ga zabiberi dodiku. trojka mu ga na prvom zabiberi.
Image

Image
Image

Bakiru je ispružena ruka jako utrnila od dugog čekanja i leđa se iskrivila od težine pojaseva za spašavanje svog ahbaba,..... :mrgreen:
Last edited by Bossona on 15/03/2025 23:43, edited 1 time in total.
ljubijankic

#14907 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

To je ovo sto pricam cijelo vrijeme, sta i ako Dodik i citava narodna skupstima ode u zatvor za 5 mjeseci kada ce zakoni ostati na snazi
zippoo87

#14908 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

Vide li ovi botovi SDFA ove slike isto kao i mi ili se to kod njih na nickovima zacrni,pa ne vide pa nas ubjedjuju da trava nije zelena :? :?
Koji je K sa njima...kako oni ne vide ono sto drugi vide :?
:lol:
made_in_sarajevo

#14909 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.

Npr granicna policija radi predmet i bubam radi sa fupom. Sve na teritoriji federacije fup pokriva, cim predju u rs granicna dize svoje timove da prate.

Nije to izdaja trojke da me zaobidju ovi sda ćaci, to je tako i tako rade 30 godina.
zippoo87

#14910 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

ljubijankic wrote: 15/03/2025 23:23
To je ovo sto pricam cijelo vrijeme, sta i ako Dodik i citava narodna skupstima ode u zatvor za 5 mjeseci kada ce zakoni ostati na snazi
A da zakone nece ponistiti Ustavni Sud BiH ?
N.N.

#14911 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

Bosnjaci i dalje dumaju po iftarima i bistre visoku politiku :zzzz:
Sve ovo ostaje kako i jeste. Dodik i Srbi nas uzeli lopatom. Sto je najzalosnije, likovi javno govorili sta ce i kako, da cekaju povoljan trenutak, da imaju sve napisano i pripremljeno, a Bosnjo zvirljo’ okolo i vikao elhamdulillah.
Ahahhaha
Kakvi mazlumi.

Politika nam jos ostala u vremenu kada su po Bakijama ili gdje vec se sastajali i odlucivali o drzavi.
Veze mi nemamo.

Ali kada vec ne znamo, neka bar prate trendove sto bi rekao pokojni Ivica Osim.

Evo im prijedloga, neka sjednu đe na kafu i serbe, Bosnjacki predvodnici kobajagi i dogovore se…
Uzmu avion i u Ameriku i pred gdina Rubia ili Muska i prijedlog, evo Vam gospodo BH Telekom, mozda vrijedi milijardu KM, de nam Boga vam rijesite problem u drzavi.
U kratkim crticama izbiflati sta nam treba, sta hocemo i nazad kuci.
Danas tako svijet funkcionise, valjda nam je svima jasno.
Bossona

#14912 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Bossona »

Bbby wrote: 15/03/2025 23:06
Bossona wrote: 15/03/2025 22:59 Odlično gostovanje i objašnjenje oko hapšenja ustavorušitelja i optuženika!

:thumbup:
njegovi isporučiti nakon što Sarajevo prekine svaki kontakt s njim i ostane bez vlasti i budžetskog novca.
Vidljivo na primjeru UINO kako Sarajevo prekida kontakt :run:
Kada Dodikovci izgube pristup vlast i budžetsku lovu nakon što dođe Vukan i njegovi na vlast, koje je terorisao svih ovih godina još ako izgubi vlast i manjem entitetu nakon što ga njegovi puste niz vodu, bježat će on i njegovi optuženici glavom bez obzira. Ne zaboravi da ih mnogi prate i da nemaju sna i ne znaju ko će ih izdati i prodati.
Awakened

#14913 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Awakened »

Mozes naci moje postove od ranije; SDA ne mogu smisliti, a Trojku ne podrzavam u dosadasnjem pristupu. Ovdje cisto pisem imajuci na umu situaciju u kojoj smo trenutno, bez obzira ko je u vlasti. Defetizam ne podnosim, a ni ishitrene reakcije koje samo mogu situaciju uciniti gorom za sve nas.
mk ultra

#14914 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

made_in_sarajevo wrote: 15/03/2025 23:26 Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.

Npr granicna policija radi predmet i bubam radi sa fupom. Sve na teritoriji federacije fup pokriva, cim predju u rs granicna dize svoje timove da prate.

Nije to izdaja trojke da me zaobidju ovi sda ćaci, to je tako i tako rade 30 godina.
Sve si to lijepo srocio, ali od hapsenja nece biti nista, jer ocigledno da tako treba

I sta sad? Nista

O tome govorim, trabunjanje sa svih strana, i na kraju veliko nista.
Osim sto su mediji digli hajku na kvadrat

Inace sve po starom, radi se, dolazi se u pederaciju na posao i tako

Cekamo sada red "postujemo teritorijalni integritet BiH"

Javite kad krene novi krug tamo krajem maja
Pa ce to drzati do godisnjih sredinom juna
Pa onda opet kuhanje u oktobru da se smiri do bozica
Onda od bozica do kraja januara nista
Onda ramazan 2026
:lol:
Last edited by mk ultra on 15/03/2025 23:33, edited 1 time in total.
Casual's

#14915 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

N.N. wrote: 15/03/2025 23:28 Bosnjaci i dalje dumaju po iftarima i bistre visoku politiku :zzzz:
Sve ovo ostaje kako i jeste. Dodik i Srbi nas uzeli lopatom. Sto je najzalosnije, likovi javno govorili sta ce i kako, da cekaju povoljan trenutak, da imaju sve napisano i pripremljeno, a Bosnjo zvirljo’ okolo i vikao elhamdulillah.
Ahahhaha
Kakvi mazlumi.

Politika nam jos ostala u vremenu kada su po Bakijama ili gdje vec se sastajali i odlucivali o drzavi.
Veze mi nemamo.

Ali kada vec ne znamo, neka bar prate trendove sto bi rekao pokojni Ivica Osim.

Evo im prijedloga, neka sjednu đe na kafu i serbe, Bosnjacki predvodnici kobajagi i dogovore se…
Uzmu avion i u Ameriku i pred gdina Rubia ili Muska i prijedlog, evo Vam gospodo BH Telekom, mozda vrijedi milijardu KM, de nam Boga vam rijesite problem u drzavi.
U kratkim crticama izbiflati sta nam treba, sta hocemo i nazad kuci.
Danas tako svijet funkcionise, valjda nam je svima jasno.
Svakako, palamudimo bezveze. Fazon je sto ce uzeti i BHT i aerodrome, a da nismo dobili nista vidljivo. Dodik fino to radi, izvolite rudnike, kopajte, jebite se, a dajte mi zakone - i dobit ce ih. Nezavnisnost jos nece, ali na dobrom je putu.
made_in_sarajevo

#14916 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Neko je kredit spominjao, mk ultra mislim. Meni asa daje novi stambeni kad prodam trenutni stan i to bez problema sve odobrili mi samo da udjemo u realizaciju. Za firmu isto revolving i manji kredit nista nije problem ni da novo uzmemo sve kad ovo zatvorimo u aprilu. Neki dan partnerska firma isto kredit uzela za poslovanje nisu imali problema.
mk ultra

#14917 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

made_in_sarajevo wrote: 15/03/2025 23:32 Neko je kredit spominjao, mk ultra mislim. Meni asa daje novi stambeni kad prodam trenutni stan i to bez problema sve odobrili mi samo da udjemo u realizaciju. Za firmu isto revolving i manji kredit nista nije problem ni da novo uzmemo sve kad ovo zatvorimo u aprilu. Neki dan partnerska firma isto kredit uzela za poslovanje nisu imali problema.
Pola ovih mojih ceka, niko marke da dobije
Bice dok sunce ugrije :mrgreen:

Ps cekamo sankcije
Pa da ih prekorace ko sto je Mahle napravio fabriku u Laktasima, gradile je firme iz Federacije :kiss:
bosanski__

#14918 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

Grbavi ide u Moskvu za par dana i pitanje je hoće li se vratiti uopšte ?😁

Tamo na računima ima stotine miliona i nekretnine, prema ministru VP.

Evo Aćimović poziva na hitnu konferenciju o BiH, kako ne bi bilo još gore.
Zna čovjek ko je jači.😉
Čak kaže da bi Rusi mogli na granicu da nam dođu preko Mađarske ( diskretna prijetnja).😮

Još jedan dodikov igrač iz sjene.
made_in_sarajevo

#14919 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

mk ultra wrote: 15/03/2025 23:30
made_in_sarajevo wrote: 15/03/2025 23:26 Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.

Sve si to lijepo srocio, ali od hapsenja nece biti nista, jer ocigledno da tako treba

I sta sad? Nista

O tome govorim, trabunjanje sa svih strana, i na kraju veliko nista.
Osim sto su mediji digli hajku na kvadrat

Inace sve po starom, radi se, dolazi se u pederaciju na posao i tako
Ja mislim da ce se oni noge uhvatiti kad dodje do hapsenja. Jednostavno takve su osobe i ja takvoj poziciji da nije bas posalji specijalnu nek izbiju vrata iz stoka i klepi smrka, gasija... Treba na milion sitnica misliti o sigurnosti ali mislim da bez eufora se nece ovo odraditi. Oni svakako guslaju pricu hapsenje=napad na rs i gasenje, pola policajaca ce ga cuvati zivotom jer su i sami kriminalci, dileri, tako da eufor taman uleti tu da bi sutra opet svi mogli medjusobno raditi.

Ali kazem kad dodje vrijeme hapsenja, a hoce sigurno oni ce se ispaliti vani. Moje misljenje
Johny12

#14920 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Casual's wrote: 15/03/2025 23:19

Sud i tuzilastvo BiH moze od policije RS traziti da ga uhapsi. Ako ne postupe bez valjanog razloga onda mogu podici optuznicu protiv odgovornih. Fazon je sto se trebalo bar 20 optuznica, protiv 20 ljudi podici u proteklih 5 dana - ali kurko. Federalna ne moze bez centralne potjernice, ali kazu da ce se raspisati u narednoj sedmici.
Hvala sto si udopunio moj komentar.

Ujedno dobar odgovor awakendu. Ko sto kazes, do sada je trebalo biti brdo optuznica i potjernica
saimidin

#14921 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

mk ultra wrote: 15/03/2025 23:16
mk ultra wrote: 15/03/2025 23:13

Fazon je sto nijedna banka nece kredit da izda zadnja 4mj jer se boje rata

Tome su najvise novinari krivi
Meni posao stoji boli me k za vlast.
Samo novinari ;-)

Samo se vrte u krug.
Čekaj jel se ništa ne dešava osim klikbait članaka ili su banke prestale davati kredite, ili su banke prestale zbog klikbaita :shock: :?
Johny12

#14922 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Sto nisu trazili eufor asistenciju? Evo ovi se sami nude…..
N.N.

#14923 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by N.N. »

Mi smo kao narod generalno navikli da ce nam neko, nesto, za nas uraditi. Ko’ onako, za dzabe…
Nema druze vise toga, rat prosao prije 30 godina, Rubio bio osnovna, zaboli ga kita za tu tematiku.

Napraviti sasatanak i pred gospodu BHtelekom papire na stol.
Ili ode drzava niz vodu, a tada svakako i doticni ode u qurac.
Ovo i karikiram ali i ne.

Kosovari su napravili funkcionalniju drzavu od nas na parama od bureka, kifli i bijelog. Jbga, snasli se.
Johny12

#14924 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Johny12 »

Awakened wrote: 15/03/2025 23:28

Mozes naci moje postove od ranije; SDA ne mogu smisliti, a Trojku ne podrzavam u dosadasnjem pristupu. Ovdje cisto pisem imajuci na umu situaciju u kojoj smo trenutno, bez obzira ko je u vlasti. Defetizam ne podnosim, a ni ishitrene reakcije koje samo mogu situaciju uciniti gorom za sve nas.
Ako je tako fer je
mk ultra

#14925 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mk ultra »

saimidin wrote: 15/03/2025 23:37
mk ultra wrote: 15/03/2025 23:16

Samo novinari ;-)

Samo se vrte u krug.
Čekaj jel se ništa ne dešava osim klikbait članaka ili su banke prestale davati kredite, ili su banke prestale zbog klikbaita :shock: :?
Meni na cca 15 projekata ( vrijednost od 100k do 500k+) stoji finansiranje da se odobre sredstva... verzija 2, clickbait je ucinio svoje, pogotovo kada tipa firma iz FBiH gradi nesto u RSu.
Ne odobrava risko nove projekte, postojece odravaju

Ali evo 10 dana se nista nije desilo, iza bajrama 99% ide sve regularno, jer su svi u iscekivanju necega.

Pa jbt zove me kolega iz Slovenije, oni misle vec se ratuje :shock:
Last edited by mk ultra on 15/03/2025 23:44, edited 1 time in total.
Post Reply