Samo novinari
Realno ugasi vijesti i nista se ne desava
Samo se vrte u krug.
Samo novinari
Mislim, da i budala moze vidjeti sta se desava sa drzavom. Ako ovdje nekome treba neko dolaziti i otvarati oci, onda bi se trebao pregledati. Treba sa distance pogledati sta se desava, kako se neko ponasa. Naravno, niko ovdje ne zna sta ce se desiti u narednim danima, ali moze se naslutiti gledajuci ono sto se desavalo u proteklih 20 godina.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/03/2025 23:13Eto ga, tacno sta sam pisao gore.
Dosle patriote ovdje da nam otvore oci sta se desava sa drzavom, i citiraju Dodika da potkrijepe svoje tvrdnje. I velicaju uspjehe Vucica.
Tacno da ti se zeludac okrene ko je nama drzavu "branio" ovih 30 godina.
Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.
Sud i tuzilastvo BiH moze od policije RS traziti da ga uhapsi. Ako ne postupe bez valjanog razloga onda mogu podici optuznicu protiv odgovornih. Fazon je sto se trebalo bar 20 optuznica, protiv 20 ljudi podici u proteklih 5 dana - ali kurko. Federalna ne moze bez centralne potjernice, ali kazu da ce se raspisati u narednoj sedmici.Johny12 wrote: ↑15/03/2025 23:17Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.
Moze se traziti i od eufora da sami urade, isti sud koji je odredio pritvor.
Mojne samo da je sipa bila jedina opcija.
Iskreno al iskreno se nadam da ne pises to samo zato sto podrzavas trenutnu vlast i branis ih po svaku cijenu.
stipe-mesic-vs-milorad-dodik-t51164.html#p1889085Casual's wrote: ↑15/03/2025 23:17Mislim, da i budala moze vidjeti sta se desava sa drzavom. Ako ovdje nekome treba neko dolaziti i otvarati oci, onda bi se trebao pregledati. Treba sa distance pogledati sta se desava, kako se neko ponasa. Naravno, niko ovdje ne zna sta ce se desiti u narednim danima, ali moze se naslutiti gledajuci ono sto se desavalo u proteklih 20 godina.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑15/03/2025 23:13Eto ga, tacno sta sam pisao gore.
Dosle patriote ovdje da nam otvore oci sta se desava sa drzavom, i citiraju Dodika da potkrijepe svoje tvrdnje. I velicaju uspjehe Vucica.
Tacno da ti se zeludac okrene ko je nama drzavu "branio" ovih 30 godina.

To je ovo sto pricam cijelo vrijeme, sta i ako Dodik i citava narodna skupstima ode u zatvor za 5 mjeseci kada ce zakoni ostati na snazi
A da zakone nece ponistiti Ustavni Sud BiH ?ljubijankic wrote: ↑15/03/2025 23:23To je ovo sto pricam cijelo vrijeme, sta i ako Dodik i citava narodna skupstima ode u zatvor za 5 mjeseci kada ce zakoni ostati na snazi
Kada Dodikovci izgube pristup vlast i budžetsku lovu nakon što dođe Vukan i njegovi na vlast, koje je terorisao svih ovih godina još ako izgubi vlast i manjem entitetu nakon što ga njegovi puste niz vodu, bježat će on i njegovi optuženici glavom bez obzira. Ne zaboravi da ih mnogi prate i da nemaju sna i ne znaju ko će ih izdati i prodati.
Mozes naci moje postove od ranije; SDA ne mogu smisliti, a Trojku ne podrzavam u dosadasnjem pristupu. Ovdje cisto pisem imajuci na umu situaciju u kojoj smo trenutno, bez obzira ko je u vlasti. Defetizam ne podnosim, a ni ishitrene reakcije koje samo mogu situaciju uciniti gorom za sve nas.Johny12 wrote: ↑15/03/2025 23:17Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.
Iskreno al iskreno se nadam da ne pises to samo zato sto podrzavas trenutnu vlast i branis ih po svaku cijenu.
Sve si to lijepo srocio, ali od hapsenja nece biti nista, jer ocigledno da tako trebamade_in_sarajevo wrote: ↑15/03/2025 23:26 Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.
Npr granicna policija radi predmet i bubam radi sa fupom. Sve na teritoriji federacije fup pokriva, cim predju u rs granicna dize svoje timove da prate.
Nije to izdaja trojke da me zaobidju ovi sda ćaci, to je tako i tako rade 30 godina.
Svakako, palamudimo bezveze. Fazon je sto ce uzeti i BHT i aerodrome, a da nismo dobili nista vidljivo. Dodik fino to radi, izvolite rudnike, kopajte, jebite se, a dajte mi zakone - i dobit ce ih. Nezavnisnost jos nece, ali na dobrom je putu.N.N. wrote: ↑15/03/2025 23:28 Bosnjaci i dalje dumaju po iftarima i bistre visoku politiku![]()
Sve ovo ostaje kako i jeste. Dodik i Srbi nas uzeli lopatom. Sto je najzalosnije, likovi javno govorili sta ce i kako, da cekaju povoljan trenutak, da imaju sve napisano i pripremljeno, a Bosnjo zvirljo’ okolo i vikao elhamdulillah.
Ahahhaha
Kakvi mazlumi.
Politika nam jos ostala u vremenu kada su po Bakijama ili gdje vec se sastajali i odlucivali o drzavi.
Veze mi nemamo.
Ali kada vec ne znamo, neka bar prate trendove sto bi rekao pokojni Ivica Osim.
Evo im prijedloga, neka sjednu đe na kafu i serbe, Bosnjacki predvodnici kobajagi i dogovore se…
Uzmu avion i u Ameriku i pred gdina Rubia ili Muska i prijedlog, evo Vam gospodo BH Telekom, mozda vrijedi milijardu KM, de nam Boga vam rijesite problem u drzavi.
U kratkim crticama izbiflati sta nam treba, sta hocemo i nazad kuci.
Danas tako svijet funkcionise, valjda nam je svima jasno.
Pola ovih mojih ceka, niko marke da dobijemade_in_sarajevo wrote: ↑15/03/2025 23:32 Neko je kredit spominjao, mk ultra mislim. Meni asa daje novi stambeni kad prodam trenutni stan i to bez problema sve odobrili mi samo da udjemo u realizaciju. Za firmu isto revolving i manji kredit nista nije problem ni da novo uzmemo sve kad ovo zatvorimo u aprilu. Neki dan partnerska firma isto kredit uzela za poslovanje nisu imali problema.
Ja mislim da ce se oni noge uhvatiti kad dodje do hapsenja. Jednostavno takve su osobe i ja takvoj poziciji da nije bas posalji specijalnu nek izbiju vrata iz stoka i klepi smrka, gasija... Treba na milion sitnica misliti o sigurnosti ali mislim da bez eufora se nece ovo odraditi. Oni svakako guslaju pricu hapsenje=napad na rs i gasenje, pola policajaca ce ga cuvati zivotom jer su i sami kriminalci, dileri, tako da eufor taman uleti tu da bi sutra opet svi mogli medjusobno raditi.mk ultra wrote: ↑15/03/2025 23:30Sve si to lijepo srocio, ali od hapsenja nece biti nista, jer ocigledno da tako trebamade_in_sarajevo wrote: ↑15/03/2025 23:26 Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.
Npr granicna policija radi predmet i bubam radi sa fupom. Sve na teritoriji federacije fup pokriva, cim predju u rs granicna dize svoje timove da prate.
Nije to izdaja trojke da me zaobidju ovi sda ćaci, to je tako i tako rade 30 godina.
I sta sad? Nista
O tome govorim, trabunjanje sa svih strana, i na kraju veliko nista.
Osim sto su mediji digli hajku na kvadrat
Inace sve po starom, radi se, dolazi se u pederaciju na posao i tako
Hvala sto si udopunio moj komentar.Casual's wrote: ↑15/03/2025 23:19Sud i tuzilastvo BiH moze od policije RS traziti da ga uhapsi. Ako ne postupe bez valjanog razloga onda mogu podici optuznicu protiv odgovornih. Fazon je sto se trebalo bar 20 optuznica, protiv 20 ljudi podici u proteklih 5 dana - ali kurko. Federalna ne moze bez centralne potjernice, ali kazu da ce se raspisati u narednoj sedmici.Johny12 wrote: ↑15/03/2025 23:17Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.
Sto nisu trazili eufor asistenciju? Evo ovi se sami nude…..made_in_sarajevo wrote: ↑15/03/2025 23:26 Tuzilastvo bih je dao nalog sudskoj policiji bih. Oni trazili asistenciju sipa jer logicno nemaju ni K od kapaciteta za ovaj posao. Nakon ove potjernice ne moze se bas dici fup, mup ks i reci hajde u banja luku po dodika. Jedino pored sipe ko ima ovlasti na cijeloj drzavi je granicna policija. Dakle fup i kantonalni mupovi mogu raditi do entitetske granice i obratno mup rs. Mogu raditi zajedno i biti u nekoj saradnji na akciji, ali konkretne poteze mup rs ili kantonalni. Fup moze jedino asistirati mupu rs u hapsenju, ne moze ga ramo hapsiti u banja luci. Na teritoriji federacije svaki kanton i fup ce imati pravo i morat ce hapsiti svu trojicu ako se pojave.
Ako je tako fer jeAwakened wrote: ↑15/03/2025 23:28Mozes naci moje postove od ranije; SDA ne mogu smisliti, a Trojku ne podrzavam u dosadasnjem pristupu. Ovdje cisto pisem imajuci na umu situaciju u kojoj smo trenutno, bez obzira ko je u vlasti. Defetizam ne podnosim, a ni ishitrene reakcije koje samo mogu situaciju uciniti gorom za sve nas.Johny12 wrote: ↑15/03/2025 23:17Moze sudska policija, moze federalna kako citam isto tako, sada kad ima sudski nalog. U svakom slucaju nije sipa jedina.
Meni na cca 15 projekata ( vrijednost od 100k do 500k+) stoji finansiranje da se odobre sredstva... verzija 2, clickbait je ucinio svoje, pogotovo kada tipa firma iz FBiH gradi nesto u RSu.