Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Tyke wrote: ↑14/03/2025 16:57
Znaci srbi, oni domaci iz maticne drzave Srbije, starosjedioci, mladost i buducnost svoje zemlje ne zele dobro Srbiji i protiv Genocidne Tvorevine su jer im ne odgovara aktuelna vlast i jer zele u SVOJOJ drzavi da mijenjaju. A Dodik bi i u njihovoj zemlji da odredjije i naredjuje, zamisli ti tog bezobrazluka.
I kazu onda ovdje da smjena Vucica ne donosi nikakvu promjenu.
Ja imam samo jedno pitanje. Ko je nakon Vucica alternativa, a koja ce donijeti bilo kakvu promjenu??
Trenutni bunt studenata je opravdan, jer neko mora u trenutnoj situaciji. Al, fali pokrica u svakom smislu. I ne nazire se rijesenje ...
Pitanje o alternativi se nikad ne postavlja, jer to pitanje ubija demokratski proces. "Što da izlazim na izbore kad nema alternative, svi isti?"
Uvijek postoji alternativa, makar bila mala kao zrno graška. Čak i to malo zrno graška je bolje od "razvijene biljke korupcije i nepotizma".
Jer političari su kao pelene, potrebno ih je često mjenjati da se ne usmrde. Čim su dugo na poziciji, automatski se osile i više im nije bitan ni novac koliko im je bitna moć i da se osjete nedodirljivi. Imaš masu primjera DESPOTA u okruženju poput Orbana, Vučića, Dodika koje hitno treba ukloniti jer su počeli gušiti i svoj narod.
Ko god da dođe biće bolji.
Samo jednom se desila alternativa u Srbiji u vidu Đinđica. Eto, mozda i Tadic kao privid bolje Srbije.
Vucic je Srbiju uzurpirao vise od Milosevica u ono vrijeme. Sve demokratski. I da popusti ovaj vikend, Vucic i SNS ce jos dugo vladati Srbijom.
Kaze nema alternative i zapeo za Đinđića koji je proslost, a onda kaze Vicic uzurpirao Srbiju vise od Milosevica. Pa to i jeste bit problema, sto Stbiji treba kakva-takva promjena za pocetak i da ta promjena u startu zna da ako ne bude funocionisala i gurala Srbiju naprijed da ce i ona zavrsiti kao i prethodnik (Vucic), to je poenta.
A ne sumnjam da pametne glave koje odlicno guraju ove proteste evo mjesecima sigurno vise znaju od tebe i pametniji su, skolovaniji, a ti ostani pri toj pameti da ne treba dirati Vucica jer nema alternativu koji ti zamisljas. Nema veze sto Vucic gura BiH u rat preko Dodika i sto nas koristi kao sredstvo.
Aha. Znaci ima nalog za hapsenje ali nema potjernice. Nisam siguran u cemu je razlika ali hajde de...
Koliko obicno protekne vremena dok se ne izda potjernica? Vjerovatno dok se nena ne vrati sigurno u banjaluku nece biti izdata.
Pa presao je granicu izmedju RS i Srbije, a kako znamo u RS nije mu odredjen pritvor.
Trenutno je RS odvojena od BiH i to je realnost.
Trenutno sam u RS i nisam vidio ni policijsko auto
Isto danas isao za Prijedor nigdje ni jedng policajca nisam vidio, mozda su u BG u pricuvi ili su svi oko Dodika.
Ali i dalje sam misljenja da nemamo drzave ovo sto imamo sada nije drzava dao sam im roka do petka da uhvate ovu trojku oni se i dalje secu prelaze granice drze skupove vode sjednice daju nacrte novih zakona ovo ni u jednon normalnoj drzavi nebi bilo moguce, ali smo mozda na nekom duzem putu da napravimo funkcionalnu drzavu vidjet cemo pred nama je.