Politicko desavanje u RS vol 1

Post Reply
Haris.ba

#4876 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

Ludzak wrote: 14/03/2025 07:00 Hajmo mu se sakupiti i donirati za auto. :-)
Pocetniku kupiti auto. E svasta. :D
Prpa.ba

#4877 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Prpa.ba »

Mislim da nije pravi momenat da mu kupujemo auto. Kupicemo mu auto kada se stvore povoljne okolnosti. :mrgreen:
Chloe
Photo mod

#4878 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Chloe »

Bilo je pitanje kad će doći reakcija na njegove izjave u kojima ne štedi nikoga, popratim ga s vremena na vrijeme.

Nedavno na njihovoj skupštini, u raspravi sa Stevandićem, rekao mu nešto u fazonu koliko se druži sa vjerskim poglavarima
a ne zna da je popu Šimi ukradeno biciklo ... :lol:

juče

Čudno da je kandidat za ministra sigurnosti, obzirom da proziva bez problema,
kako Dodika tako Trojku,
osim ako sa funkcijom ne bi pokazao neku drugu stranu. :-)
a primjer je sam Dodik, koji startao u politici skroz drugom pričom.
DaysleepeR

#4879 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DaysleepeR »

Vukanović je srpski Ramo Isak.
Ne toliko u smislu kriminala, ali u smislu cirkusa, apsolutno.
HD_2015

#4880 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by HD_2015 »

Chloe wrote: 14/03/2025 09:01 Bilo je pitanje kad će doći reakcija na njegove izjave u kojima ne štedi nikoga, popratim ga s vremena na vrijeme.

Nedavno na njihovoj skupštini, u raspravi sa Stevandićem, rekao mu nešto u fazonu koliko se druži sa vjerskim poglavarima
a ne zna da je popu Šimi ukradeno biciklo ... :lol:

juče

Čudno da je kandidat za ministra sigurnosti, obzirom da proziva bez problema,
kako Dodika tako Trojku,
osim ako sa funkcijom ne bi pokazao neku drugu stranu. :-)
a primjer je sam Dodik, koji startao u politici skroz drugom pričom.
Ovakvi su opasniji od Dodika. Sada bavimo banditom Dodikom. Sutra ćemo nekim drugim.
SmokingMan

#4881 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by SmokingMan »

Hajde, bio ti je onaj kaubojac Mektich, red je da se kontinuitet dekadencije institucija nastavi. :D
Peacean

#4882 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Otkrivena strašna izjava Stevandića na sjednici NSRS-a upućena opoziciji: "Moramo pobiti sve ovo"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkrive ... /250314027
vernes81

#4883 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by vernes81 »

Peacean wrote: 14/03/2025 09:34
Otkrivena strašna izjava Stevandića na sjednici NSRS-a upućena opoziciji: "Moramo pobiti sve ovo"
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otkrive ... /250314027
On moze ubit nekog samo ako sjedne na njeg :D
PM72

#4884 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by PM72 »

DaysleepeR wrote: 14/03/2025 09:03 Vukanović je srpski Ramo Isak.
Ne toliko u smislu kriminala, ali u smislu cirkusa, apsolutno.
Niđe veze...Ja od Rame ne čuh nijednu pametnu,hem glup,hem neobrazovan hem lopuža
mishic

#4885 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

"Zatim se Stevandić okreće, očigledno nestrpljiv jer ne može nastaviti s govorom, te poručuje jednom od poslanika:"

"Ma, moramo pobiti sve ovo. Ma pobiću ih sve, majke mi".

Ko je jednom ubijao do mile volje pa prošao (još uvijek) nekažnjeno, normalno je da poželi da nastavi.
mishic

#4886 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by mishic »

"Cvijanović na forumu u Bakuu kazala da je BiH neuspješna država, a da je Dodik žrtva "pravosudnog progona"

Sva je sreća da se tačno zna ko ovoj kozi vjeruje a ko odavno zna šta i koga ona zastupa.
Tyke

#4887 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

A Cvijanovicku inace ozbiljno shvataju po pitanju Dodika i brizi prema BiH, to cujemo sa svih strana Evropskih i Americkih zvanicnika.
A i rezolucija o Srebrenici im ide u prilog, pobiranje ovo-ono.
Ludzak

#4888 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Ludzak »

Haris.ba wrote: 14/03/2025 08:21
Samo odeš na fb klix stranicu i da vidiš kako se javljaju 'humanitarci'...
swanfilter

#4889 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

Tyke wrote: 14/03/2025 15:47 A Cvijanovicku inace ozbiljno shvataju po pitanju Dodika i brizi prema BiH, to cujemo sa svih strana Evropskih i Americkih zvanicnika.
A i rezolucija o Srebrenici im ide u prilog, pobiranje ovo-ono.
Oni uvjerenja, sto dalje prodaju ublehe, prije ce im prica proci.

Baku im je po tom pitanju postao jos i najblizi centar moci. Iduca destinacija je Pjongjang.
Peacean

#4890 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Peacean »

Dodik: Neprijatelji spriječili historijski dan za RS u Srbiji
https://n1info.ba/vijesti/dodik-neprija ... -u-srbiji/

Ih ti neprijatelji :D
Tyke

#4891 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

Znaci srbi, oni domaci iz maticne drzave Srbije, starosjedioci, mladost i buducnost svoje zemlje ne zele dobro Srbiji i protiv Genocidne Tvorevine su jer im ne odgovara aktuelna vlast i jer zele u SVOJOJ drzavi da mijenjaju. A Dodik bi i u njihovoj zemlji da odredjije i naredjuje, zamisli ti tog bezobrazluka.

I kazu onda ovdje da smjena Vucica ne donosi nikakvu promjenu.
DonieBrasco

#4892 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by DonieBrasco »

Tyke wrote: 14/03/2025 16:57 Znaci srbi, oni domaci iz maticne drzave Srbije, starosjedioci, mladost i buducnost svoje zemlje ne zele dobro Srbiji i protiv Genocidne Tvorevine su jer im ne odgovara aktuelna vlast i jer zele u SVOJOJ drzavi da mijenjaju. A Dodik bi i u njihovoj zemlji da odredjije i naredjuje, zamisli ti tog bezobrazluka.

Ista matrica kao kod nas koja zeli dozivotni zagrljaj SDA-SNSD-HDZ jer kao nema drugih opcija.
swanfilter

#4893 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

Tyke wrote: 14/03/2025 16:57 Znaci srbi, oni domaci iz maticne drzave Srbije, starosjedioci, mladost i buducnost svoje zemlje ne zele dobro Srbiji i protiv Genocidne Tvorevine su jer im ne odgovara aktuelna vlast i jer zele u SVOJOJ drzavi da mijenjaju. A Dodik bi i u njihovoj zemlji da odredjije i naredjuje, zamisli ti tog bezobrazluka.

Ja imam samo jedno pitanje. Ko je nakon Vucica alternativa, a koja ce donijeti bilo kakvu promjenu??

Trenutni bunt studenata je opravdan, jer neko mora u trenutnoj situaciji. Al, fali pokrica u svakom smislu. I ne nazire se rijesenje ...
Haris.ba

#4894 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

Ludzak wrote: 14/03/2025 16:33
Ma dok ga ne pocnu nane grliti po Bascarsiji nista ne pikam.

:bih:
swanfilter wrote: 14/03/2025 17:08

Ja imam samo jedno pitanje. Ko je nakon Vucica alternativa, a koja ce donijeti bilo kakvu promjenu??

Trenutni bunt studenata je opravdan, jer neko mora u trenutnoj situaciji. Al, fali pokrica u svakom smislu. I ne nazire se rijesenje ...
A gdje pise da se mora nazirati rjesenje? Bolesna biljka ne moze dati zdrav porod.
Ili, komsto kaze jedan svjetski pravnik - sto se grdo rodi vrijeme ne popravi.
swanfilter

#4895 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

Haris.ba wrote: 14/03/2025 17:09
Ludzak wrote: 14/03/2025 16:33

Ma dok ga ne pocnu nane grliti po Bascarsiji nista ne pikam.

:bih:

A gdje pise da se mora nazirati rjesenje? Bolesna biljka ne moze dati zdrav porod.
Ili, komsto kaze jedan svjetski pravnik - sto se grdo rodi vrijeme ne popravi.
Ok. Ima i toga. Posebno u slucaju ovih protesta u Srbiji. Nego, ovdje se ljudi nakacili toliko, kao da je konacno dosao trenutak da i ta Srbija progleda. A ja sam uvjerenja da se nista promijeniti nece.
Haris.ba

#4896 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Haris.ba »

swanfilter wrote: 14/03/2025 17:19 Ok. Ima i toga. Posebno u slucaju ovih protesta u Srbiji. Nego, ovdje se ljudi nakacili toliko, kao da je konacno dosao trenutak da i ta Srbija progleda. A ja sam uvjerenja da se nista promijeniti nece.
Hoce li otici Vucic ne znam. Ali, narod koji je glasao za Vucica je i dalje u Srbiji. Isti mediji ce biti i poslije Vucica.
Opozicija u Srbiji jedini problem ima u licnosti, sto je Vucic uspio ono sto oni nisu sposobni. Nista vise. Nista drugo ne bi radili politicki i oni da su na vlasti.
Tyke

#4897 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by Tyke »

Haris ti je manje-vise odgovorio, bitna je promjena. Vucic je toliko ogrizao i takve odnose uspostavio sa istomisljenicima (Orban, Dodik, Putin...) i toliko su ohrabrili cetnike iz BiH (mislim na SNSD) koji imaju isti cilj da se to jednostavno mora pokolebati, osakatiti, usporiti, prolongirati, nazovi to kako hoces.
Dodik to toliko oslonio na Vucica i tu strukturu vlasti da ne bira rijeci i sredstva protiv svoje i tamosnje opozicije i svih srba koji ne misle kao oni, sto bi pogodovalo i nama u slucaju njega i SNSD-a kad bi pala vlast u Srbiji. Imali bismo dovoljno prostora da se pozabavimo Dodikom, hapsenjem, davanjem vjetra u ledja opozicijo da ih sklone sa politicke scene jer isti ne bi imali podrsku tamosnje vlasti i naroda, svi bi se sebi pozabavili.
swanfilter

#4898 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by swanfilter »

Tyke wrote: 14/03/2025 17:35

Haris ti je manje-vise odgovorio, bitna je promjena. Vucic je toliko ogrizao i takve odnose uspostavio sa istomisljenicima (Orban, Dodik, Putin...) i toliko su ohrabrili cetnike iz BiH (mislim na SNSD) koji imaju isti cilj da se to jednostavno mora pokolebati, osakatiti, usporiti, prolongirati, nazovi to kako hoces.
Dodik to toliko oslonio na Vucica i tu strukturu vlasti da ne bira rijeci i sredstva protiv svoje i tamosnje opozicije i svih srba koji ne misle kao oni, sto bi pogodovalo i nama u slucaju njega i SNSD-a kad bi pala vlast u Srbiji. Imali bismo dovoljno prostora da se pozabavimo Dodikom, hapsenjem, davanjem vjetra u ledja opozicijo da ih sklone sa politicke scene jer isti ne bi imali podrsku tamosnje vlasti i naroda, svi bi se sebi pozabavili.
Jedina promjena u Srbiji se nazirala u vidu Đinđica. Znamo kako se zavrsio taj kratak period.

Srbija kasni vise od same BiH. Zavrsena prica.
kuglanje_ze

#4899 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by kuglanje_ze »

Pitanje o alternativi se nikad ne postavlja, jer to pitanje ubija demokratski proces. "Što da izlazim na izbore kad nema alternative, svi isti?"
Uvijek postoji alternativa, makar bila mala kao zrno graška. Čak i to malo zrno graška je bolje od "razvijene biljke korupcije i nepotizma".
Jer političari su kao pelene, potrebno ih je često mjenjati da se ne usmrde. Čim su dugo na poziciji, automatski se osile i više im nije bitan ni novac koliko im je bitna moć i da se osjete nedodirljivi. Imaš masu primjera DESPOTA u okruženju poput Orbana, Vučića, Dodika koje hitno treba ukloniti jer su počeli gušiti i svoj narod.
Ko god da dođe biće bolji.
muha_sa

#4900 Re: Politicko desavanje u RS vol 1

Post by muha_sa »

hatemondays wrote: 13/03/2025 22:12
Adisice wrote: 13/03/2025 20:45 Al opet iz Doboja idu autobusi radnika u Tešanj.Tako da ima nade da su to samo pojedinci :bih:
U slucaju belaja ti isti bi tu istu fabriku sa osmjehom na licu zapalili a radne kolege odveli na nake stijene da ih nema. Sve je ti je to u pet deka, 183 dana u njihovim rukama mi nece promijeniti nikakva sarena laza o odlasku na posao u Federaciju. Mene se najvise frapirali moji drugovi iz zgrade, ulice kad su se mrtvi hladni obukli u uniforme i poceli da guslaju kako je zivot na Palama a ono odraslo u carsiji. Ima tu puno gena koje nikakvo zaposljavanje i milostinja nece popraviti.
Najvise mi je zao nasih ljudi koji zivi na teritoriji pc, nama je lako palamuditi a strane. Nasi politicari sada u ovoj situaciji moraju vise biti sa njima umjesto da seru po tv, ovo ce ono ce. U auta gospodo, natrpajte nesto u gepek i pravac sirom pc , ima ljudi kojima treba makar topla rijec.
:thumbup:
Post Reply