Ima drugi problem, meni se desilo: Otvoreno mi rečeno, pogledaj, minimalna količina tog proizvoda koju mogu naručiti je 5. Tebi ću prodati jedan. U ovih 15 godina koliko postojim kao uvoznik, ti si jedini koji ga traži. Dakle, 4 proizvoda, koja moram platiti proizvođaču, neću nikada prodati. Bačen novac. Zato mi se ne isplati da ti naručujem.kuli1961 wrote: ↑28/02/2025 20:52 Danas sam stupio u kontakt sa sjedištem Murx-a, Špionica u Tuzli, oko ovih Mapei proizvoda.
Naravno, nemaju na stanju, ali su bili ljubazni, uslužni i iz trećeg pokušaja su uspjeli da mi daju kompletnu info.
Rezime: voljni su naručiti, ali cijeli paket, tj 6 ili 10 kom u paketu, nisu voljni da mi prodaju npr 2, iako mi treba samo 1 a da njima u ponudi lagera ostane 4, ili 8, rok narudžbe/isporuke- 25-30 dana, jedinične cijene- nešto niže nego u BL, ali i dalje bitno skuplje nego u Zagrebu.
Ovakvom poslovnom politikom- "neću da na lageru imam bilo šta drugo sem osnovnog, a neću ni da se potrudim da zanatlijama ponudim/preporučim/demonstriram "novi" proizvod"- zaista nas tjeraju da svoje potrebe rješavamo u inostranstvu.
Kad je već tako, a evo, jeste, trudiću se da ih olajavam i blatim gdjegod i kako god mogu.
Mogao sam se naljutiti. Ali, toliko puta mi se tu isplatilo kupovati, i time što sam tu uspio kupiti ono šta nigdje drugo nisam uspio naći, i popustima koje sam tu dobijao, da sam prihvatio taj razlog. Treba imati razumijevanja sa obje strane.