Potreban mi je savjet, s obzirom da u stanu koji se gradi je raspored poput ovog na slici, 4 sobe, sve vezane jednom terasom, voljela bih da svaka soba ima svoje hlađenje s obzirom da će biti na suncu čitav dan sve 4 sobe. Grijanje je već riješeno sa radijatorima i centralnim grijanjem, tako da ne treba nešto posebno oko toga razmišljati, veći je fokus hlađenje, eventualno malo grijanje, područje Sarajevo.
Razmišljam o multi split sistemu s obzirom da bi vanjska jedinica bila na terasi pa da ne ode puno prostora, a i radi estetike, no tuđi komentari su takvi da imam osjećaj da su multi split sistemi katastrofa loši po pitanju kvalitete u odnosu na monosplit, što mi nema logike na prvu, ali opet šta danas ima logike.
Da li neko ima savjet za najbolji pristup, s obzirom na blizinu svih soba, te osvrt na multisplit sistem danas, da li je kvaliteta se poboljšala u odnosu na prethodne godine, posebno ako bi se razmatrao kvalitetniji brend poput Mitsubishi, Daikin, da li imate neki brend za preporučiti kada je u pitanju multi split? Hvala vam svima, lijep pozdrav
https://ibb.co/NnQ8wJZC