Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Maliodmene
#13601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Znaci uskoro mozemo ocekivati Vukana na mjestu ministra sigurnosti i njegov kadar na celu SIPE?
Mozda se to i ceka.
Mozda se to i ceka.
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#13602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Ako su znali da nema ništa od hapšenja, privođenja i tkd, nisu ni trebali ulaziti u ovaj proces (nećemo se lagati da u sudu nije bilo i uticaja politike).
Ako nemaš plan, ne talasaj.
Ili imaju plan kojeg realiziraju, plan u rangu onoga što sam već pisao par puta ovdje.
Ako su znali da nema ništa od hapšenja, privođenja i tkd, nisu ni trebali ulaziti u ovaj proces (nećemo se lagati da u sudu nije bilo i uticaja politike).
Ili imaju plan kojeg realiziraju, plan u rangu onoga što sam već pisao par puta ovdje.
-
zigson
#13603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
-
nauticamid
#13604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koji sabur?lord-executioner wrote: ↑13/03/2025 23:05E pa to. Evo ponavljam, ja cu biti sretan ako se moja demoraliziranost i pesimizam pokazu pogresnim, ali postoje situacije koje traze brzu akciju. Sabur ce nas sahraniti.necko_hz wrote: ↑13/03/2025 23:00Strpljenje, zdrav razum, hladna glava i slične fraze koje se ovdje obilato koriste kako bi se objasnio manjak (re)akcije sa naše strane, u principu, nije loša taktika kada bi se temeljila na svjesnoj odluci da se ide na taj način.lord-executioner wrote: ↑13/03/2025 22:42 Frka u kojoj bi oni pruzili otpor, ili cak zapucali, stetila bi prije svega njima. Zar se tom riziku ne izlaze specijalac ili djelatnik SIPAe kod svakog hapsenja? Ne podrzavam da iko izgubi zivot zbog ovih likova, ali lisavanje slobode lica koja pruzaju otpor je gotovo pa neizostavno u svakom predmetu npr. organiziranog kriminala. Meni je ovo ravno tome da sad neko propuca par ljudi, a policija slegne ramenima i kaze jbg ovo je visok rizik, neka ga jos mjesec dva pa cemo ga maznuti kad krene kod nane po pekmez. Gdje ce vise zglajzati? Kako? Sta ce se promijeniti? Krenut ce sami po taj pekmez bez MUPa?
Ali, gledajući mentalitet nas i naših političara iskazan u svim potezima od kraja agresije naovamo, pa još i komentare i mindset onih koji se pozivaju na 'strpljenje i hladnu glavu', mislim da se pomenuta taktika navodi i potencira isključivo iz nedostatka muda da se uradi bilo šta drugačije.
I takva taktika "nenasjedanja i hladne glave" dovela nas je do toga da je RS progresivno iz godine u godinu postajao sve jača država u državi, a može nas komotno dovesti i do toga da nam sutra traže pasoše na entitetskoj liniji.
Sudeći po svemu, mislim da bi se i tad govorilo da ne trebamo nasjedati, da trebamo zadržati hladnu glavu, jer u slučaju adekvatne reakcije, mogao bi neko i poginuti.
A što bi iko bio spreman poginuti za državu? Jebo državu.
Dok je ne izgubiš.
Tek tada kreće hvatanje za glavu.
Nemaju damu i to je to. U bilo kojoj drzavi bi ovi halometi bili uhapseni prvi dan.
Cuj moglo bi doci do sukoba i mogao bi neko poginuti
Pa naravno da ce doci do sukoba, bilo prvi ili stoti dan. Pa nece se on sam predati. Zna se sve ko ga cuva i koliko ljudi. Shodno tome se napravi akcija od toliko i toliko ljudi i udje se u konfrotaciju sa tom ekipom jer se nece predati bez upotrebe sile. I to sve vazi za one koji imaju damu.
A ko nema, za to ima sabur.
Sve sto ga se vise pusta i sto se odgadja akcija, to ce ga kasnije biti teze uhapsiti.
- PreWiBa
#13605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne bih baš rekao, prilično sam konstantan.zigson wrote: ↑13/03/2025 23:27sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Ili imaju plan kojeg realiziraju, plan u rangu onoga što sam već pisao par puta ovdje.sto ti variras iz dana u dan, iz sata u sat u stvari
Ne bih rekao da sam pesimističan, ali jesam oprezan.
-
nauticamid
#13606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Koliko je bitno VM dok covjek rusi drzavu?video wrote: ↑13/03/2025 23:06Ne treba DN za imenovanje ministara.
Samo ZD.
Jos mu daju da bude zamjenik presjedavajuce pa samim tim se njegova pika pa odluke u VM prolaze sa jednim glasom
Njega vise i ne zanima VM. Je li to ikome jasno?
Umjresto da ga hapse, oni ganjaju potpise.
Last edited by nauticamid on 13/03/2025 23:31, edited 1 time in total.
- video
#13607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ti stvarno prelazis sve granice svojim trolanjem.sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Medjed je svojim pistupcima doprinjeo svemu ovome.
Svi potezi su iznudjeni.
Lik je udario na VP i samim tim na Ustav i aneks 10 mirovnog ugovora.
Sta se pravis blesav
I prestani se praviti tosa kad to nisi.
Il mozda to radis zbog drugih stvari...
-
ReymondReddington
#13608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Teze forumasima ovo pada od dodika 
- Prpa.ba
#13609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima naziv za prostor gdje se kalkulise sa opravdanosti "upotrebe muda za mlacenje gloginja" dok se neometano rusi postojeci pravni poredak.
Mala pomoc: taj naziv nije "drzava".
Evo pitanje i za eksperte koji analiziraju kompleksnost uslova u kojima treba djelovati SIPA: sta to tacno cini operaciju privodjenja osumnjicenika Dodika - operacijom visokog rizika?
Na osnovu kojih informacija smatraju da ce legitimne sigurnosne snage entiteta RS pociniti teska krivicna djela oruzane pobune i proizvesti taj rizik?
Hoce li iko iz sigurnosnih snaga entiteta RS biti sankcionisan zbog prijetnji ustavnom poretku? Ili su prijetnje rekla-kazala, pa i Culum sit, i MUP RS na broju, pobunjenici u naponu snage, a drzava na saburanju od 99 godina.
Mala pomoc: taj naziv nije "drzava".
Evo pitanje i za eksperte koji analiziraju kompleksnost uslova u kojima treba djelovati SIPA: sta to tacno cini operaciju privodjenja osumnjicenika Dodika - operacijom visokog rizika?
Na osnovu kojih informacija smatraju da ce legitimne sigurnosne snage entiteta RS pociniti teska krivicna djela oruzane pobune i proizvesti taj rizik?
Hoce li iko iz sigurnosnih snaga entiteta RS biti sankcionisan zbog prijetnji ustavnom poretku? Ili su prijetnje rekla-kazala, pa i Culum sit, i MUP RS na broju, pobunjenici u naponu snage, a drzava na saburanju od 99 godina.
- House
#13610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
kadirovcima*
njima ne odgovara pad dodika.
- video
#13611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Pa gdje ti vidis da sam to ja i tvrdio.nauticamid wrote: ↑13/03/2025 23:30Koliko je bitno VM dok covjek rusi drzavu?
Citaj dalje
-
zigson
#13612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nisam ni rekao da si optimista, nego mislim na to da ides iz pesimizma, hajde nazovimo opreza, u duboki pesimizam.sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:28Ne bih baš rekao, prilično sam konstantan.zigson wrote: ↑13/03/2025 23:27sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Ili imaju plan kojeg realiziraju, plan u rangu onoga što sam već pisao par puta ovdje.sto ti variras iz dana u dan, iz sata u sat u stvari
Ne bih rekao da sam pesimističan, ali jesam oprezan.
- Zombi_Rex
#13613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mi drzave nemamo, ovaj orgija još uvijek tuzilastvo ni mukajet iz dana u dan urinira po zakonima ove drzave koja izgleda je samo fikcija jer da nije on bi još prije 7 dana bio u pritvoru zbog drzavnog udara
Naši politicari šute i štite svoja imanje i račune
Naši politicari šute i štite svoja imanje i račune
- kamberovica polje
#13614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Dodik se sam prijavio.sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Kakve veze ima trojka sa suđenjem?
- PreWiBa
#13615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kada?video wrote: ↑13/03/2025 23:31Ti stvarno prelazis sve granice svojim trolanjem.sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Medjed je svojim pistupcima doprinjeo svemu ovome.
Svi potezi su iznudjeni.
Lik je udario na VP i samim tim na Ustav i aneks 10 mirovnog ugovora.
Sta se pravis blesav
I prestani se praviti tosa kad to nisi.
Il mozda to radis zbog drugih stvari...
To je sve poslije presude sada u februaru.
Kažem, nisu trebali raditi na presudi ako nemaju alata, ako nemaju ništa osigurano. Mogli su još sačekati godinu, odugovlačiti...
Pa bolan, ovaj proces je išao godinu dana mislim, ispada da ništa nisu radili niti planirali za dan D.
-
zigson
#13616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ima drzave itekako, pokazat ce se svima. Lagano
-
upitan
#13617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Neki ne poznaju osnovne cinjenice o VM,rekao bi covjek nacitani...Maliodmene wrote: ↑13/03/2025 23:11A direktor SIPE? Jel mora ici preko DN imenovanje i smjena?video wrote: ↑13/03/2025 23:10Da, upravo tako.no_sekirli wrote: ↑13/03/2025 23:08
Nemaju oni sta blokirati, Dom naroda se ne pita nista kod imenovanja. Ali mislim da ne moze bez HDZa. biti izabran.
Rekao je Dino neki dan plan, ako Vukana izaberu u VM, skinut ce Kosarca sa mjesta potpredsjednika, i napravit ce prohodnim VM za donosenje odluka i zakona.
Sad, bas se ne kontam najbolje u fukncioniranje VM, ali mislim da ako se predsjednica i 2 zamjenika ne sloze, neka tacka ne moze na dnevni red.
Mada su sad prece neke druge stvari u drzavi od ovoga
*Kod imenovanja novog Vijeca ministara potrebna opca (22 od 42 zastupnika) i entitetska vecina (trecina zastupnika iz tog entiteta) u Zastupnickom domu.
Za smjenu bilo kojeg ministra potrebna je, osim opce, i tzv. etnicka većina (dva od pet delegata) u svakom od tri kluba Domu naroda Parlamentarne skupstine BiH.
To otvara mogcnost "proceduralnih blokada", ukljucujuci rusenje kvoruma,sto je SNSD i radio.
Ima opcija da B.Kristo podnese ostavku...
Kome je do VM,treba njega uhapsiti
- no_sekirli
#13618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Cuj nije se trebalo ici u sudjenje? Kako to?
Takvom analogijom, ne treba se onda nesto ni buniti na ove poteze presudjenog krsitelja zakona i mirna Bosna.
Po dvadeseti put pisem ovdje, ljudi iz drzavnih organa, bili oni uhljebi, patriote, oni sa placenim poslovima, nakon 10-15-25 godina gotive, drzavnih para i beneficija konacno trebaju zaraditi svoju platu. Neka ne ocekuju od covjeka koji radi u skladistu, nastavnika, sljakera sa baustele da idu uvodit red i provodit zakon.
Ako ljudi iz suda, tuziteljstva, vojske, 5 razina policije u suradnji sa MZ ne mogu ovo rijesiti, ja ne vidim tko ce.
Narod niti ima ovlasti, niti ima s cim.
Takvom analogijom, ne treba se onda nesto ni buniti na ove poteze presudjenog krsitelja zakona i mirna Bosna.
Po dvadeseti put pisem ovdje, ljudi iz drzavnih organa, bili oni uhljebi, patriote, oni sa placenim poslovima, nakon 10-15-25 godina gotive, drzavnih para i beneficija konacno trebaju zaraditi svoju platu. Neka ne ocekuju od covjeka koji radi u skladistu, nastavnika, sljakera sa baustele da idu uvodit red i provodit zakon.
Ako ljudi iz suda, tuziteljstva, vojske, 5 razina policije u suradnji sa MZ ne mogu ovo rijesiti, ja ne vidim tko ce.
-
Malisa11
#13619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bitno je gledati da se zna sta se desava a ne slusati i vjerovati narativu medijabumerangss wrote: ↑13/03/2025 18:18Hvala
Gledao sam malo 10ak minuta ali ne mogu više, jako iritantno a imam vusok pritisak pa da ne bih završio na KUM-u prebacio sam na nesta opustajuce... ali ne mogu da ne pratim temu![]()
- PreWiBa
#13620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Očigledan je uticaj politike na odluke suda.kamberovica polje wrote: ↑13/03/2025 23:34Dodik se sam prijavio.sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:26 Nije se onda trebalo ići u suđenje. Ovo je ispala velika greška Trojke koja može koštati Bosnu i Hercegovinu višestruko.
Kakve veze ima trojka sa suđenjem?
- PreWiBa
#13621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Trebalo je se izabrati drugi trenutak.no_sekirli wrote: ↑13/03/2025 23:36 Cuj nije se trebalo ici u sudjenje? Kako to?
-
nauticamid
#13622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Gdje vidis da ja tvrdim da ti tvrdisvideo wrote: ↑13/03/2025 23:34Pa gdje ti vidis da sam to ja i tvrdio.nauticamid wrote: ↑13/03/2025 23:30Koliko je bitno VM dok covjek rusi drzavu?
Citaj dalje
Samo sam svoj post naslonio na tvoj, a u vezi tih ganjanja potpisa da dovedu novog covjek u VM.
A Dodika zaboli qrc za VM jer je donio i donosi zakone gdje manji entitet pretvara u drzavu. Tacno se opasno trola u FBIH.
- dale cooper
#13623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kako ovi koji se decenijama zalažu za rahat patnju i Daytonu dok se boje ne rastope odjednom izgubiše to dugogodišnje strpljenje dok čekaju
da se uhapsi Dodika. Pa drugovi de malo još strpljenja.
da se uhapsi Dodika. Pa drugovi de malo još strpljenja.
- no_sekirli
#13624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Glavno je da ti poznajes zakon.upitan wrote: ↑13/03/2025 23:35Neki ne poznaju osnovne cinjenice o VM,rekao bi covjek nacitani...
*Kod imenovanja novog Vijeca ministara potrebna opca (22 od 42 zastupnika) i entitetska vecina (trecina zastupnika iz tog entiteta) u Zastupnickom domu.
Za smjenu bilo kojeg ministra potrebna je, osim opce, i tzv. etnicka većina (dva od pet delegata) u svakom od tri kluba Domu naroda Parlamentarne skupstine BiH.
To otvara mogcnost "proceduralnih blokada", ukljucujuci rusenje kvoruma,sto je SNSD i radio.
Ima opcija da B.Kristo podnese ostavku...
Kome je do VM,treba njega uhapsiti
Iznad ti je opisano kako moze. Jedno mjesto iz RS je upraznjeno jer je Nesic dao ostavku. Tako da DN ne treba za imenivanje. Iz RSa u ZD ruke postoje, na federalnim je hoce li Vukana izabrafi.
VM jedne drzave, tj.vlada je najbitniji organ jedne drzave, ako nema vlade, dzaba sve ostalo.
- no_sekirli
#13625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Slazem se.sehohari wrote: ↑13/03/2025 23:37Trebalo je se izabrati drugi trenutak.no_sekirli wrote: ↑13/03/2025 23:36 Cuj nije se trebalo ici u sudjenje? Kako to?
Taj trenutak je trebao biti jos prije 10-15 godina.