Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
SaraFina

#10726 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Nisamsdaali wrote: 10/03/2025 22:49 Sa plenkofićem treba razgovarati, on ima MNOGO više za izgubiti od Čovića
Plenki je razuman političar i karijerista. Čović je metuzalem. Partijski činovnik.
Skijaš

#10727 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Skijaš »

bosanski__ wrote: 10/03/2025 21:53
Pravo riješenje je demontaža RS, da ne postoji više, da je nema više.

To treba da bude ultimativni cilj, a ne oterati Dodika
Postojanje dva multietnicka entiteta je ustavna kategorija i nema potrebe za drasticnim izmjenama koje ti trazis. Potrebno je izboksovati da su i u realnom zivotu multietnicki a ne samo na papiru.

S druge strane, za stavljanje Distrikta u iskljucivu nadleznost FBiH postoje i mehanizmi i mandat, a evo i razlog.
18mn97

#10728 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by 18mn97 »

Zeljana Zovko, dokazani dusman Bosne i Hercegovine.
SaraFina

#10729 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

tramvajtrojka wrote: 10/03/2025 22:50
skupljac_zeljeza wrote: 10/03/2025 22:42
manuchao91 wrote: 10/03/2025 22:32 Ee bože šta pišu po ovom kamenjarskom forumu dole
Šta god im spomenem odmah počnu vrtit slike Srebrenice,mitove o 23 posto ( ahahah) i kako smo nebitni ,a ne kontaju i jedni i drugi da nikad nisu bili u goroj poziciji nego ovih dana.
Pa i nisu u dobroj situaciji jer reakcije iz svijeta prestižu jedna drugu. I kada Zovko kaže ne znači ništa. Ili Milanović koji nije nadležan ni za šta, ali bi da bude kao Vučić. Plenkovića muče ankete da SDP jača kao što Vučića muče studenti. Hiljadu problema imaju, ali mi smo im prioritet. Razumijem i njih da pokušavaju da šta hajruju u ovoj krizi. Mi imamo dobre karte trenutno samo treba dovršiti pametno partiju.

Neka narice ko je jebe sada imamo bitnijih stvari od ovog infatilnog sdaovskog narativa stvaranja dva otvorena fronta država BiH i institucije idu, ide apsolutni fokus na ovu stvar i niko iz trojke se ne zamara sa ovim od strane hrvata jer to kvari sadasnji momentum i potrebni su nam sami hrvati da bi ova stvar imala smisla dugoročno :mrgreen: :mrgreen: , a vremena za opoziciona desavanja u njihovom spektru ce biti

Tako da je ovo sada nigdje veze stvar koja nije vrijedna daljnje polemike
Vi za discipliniranje stožernika obratite se Plenkoviću. Plenki je briselski ćata i karijerista. Čho mora uraditi sto mu ovaj nalozi. Znaci nema nikakvih dodatnih frontova ni otvaranja. A nema ni sufliranja SNSD-u u pokusajima državnog udara. I ova tuka ima da se primiri. Nije na sijelu u Čapljini. Neka ih izvoli Plenki disciplinirati.
manuchao91

#10730 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

tramvajtrojka wrote: 10/03/2025 22:47
manuchao91 wrote: 10/03/2025 22:32 Ee bože šta pišu po ovom kamenjarskom forumu dole
Šta god im spomenem odmah počnu vrtit slike Srebrenice,mitove o 23 posto ( ahahah) i kako smo nebitni ,a ne kontaju i jedni i drugi da nikad nisu bili u goroj poziciji nego ovih dana.
Al ne možeš nikakve argumente protiv njih koristit
Ljudi bukvalno pišu da je ovo njihova pobjeda ,da senatori i generali govore njima u korist
Takvu dozu imbecinolnosti mozes samo pročitati kod njih dole.
To je nestavrno
cetalji iz vukojebina u han pijesku i okoline zvornika, sta ce ba on on iz sela kod zvornika gdje je medvjed prva zivotinja nego da ga baca na putina i kinu i pise infantilne stvari, jos kad se tu udrobi sljakerska zidarska dijaspora iz Austrije dobijes onu kanalizaciju naspram koje glupan kakav je Yasmin ispadne kao dobitnik nobelove nagrade :lol: :lol: , a svi znaju moje stavove o mulahusicu
No Mind

#10731 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Ljudi bukvalno pišu da je ovo njihova pobjeda ,da senatori i generali govore njima u korist
To je nestavrno
Pregorio im mozak od mrznje... Svaka tebi cast kad imas zeludac da tamo odeš i jos komuniciras sa tim psihopatama sa otezanom percepcijom stvarnosti. Ja mislim da normalan covjek ne bi trebao imati posla sa tim budalama, ko ih :izet: nek zive u svom jadnom svijetu, na kraju ce svi i fizicki oboliti jedan po jedan.
manuchao91

#10732 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by manuchao91 »

To je nestavrno
cetalji iz vukojebina u han pijesku i okoline zvornika, sta ce ba on on iz sela kod zvornika gdje je medvjed prva zivotinja nego da ga baca na putina i kinu i pise infantilne stvari, jos kad se tu udrobi sljakerska zidarska dijaspora iz Austrije dobijes onu kanalizaciju naspram koje glupan kakav je Yasmin ispadne kao dobitnik nobelove nagrade :lol: :lol: , a svi znaju moje stavove o mulahusicu
Haha kad im napišes nesto sto im ne paše postave sliku mladića i Srebrenice i kažu vidi jesmo vas poklali
sajber87

#10733 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

Pa i nisu u dobroj situaciji jer reakcije iz svijeta prestižu jedna drugu. I kada Zovko kaže ne znači ništa. Ili Milanović koji nije nadležan ni za šta, ali bi da bude kao Vučić. Plenkovića muče ankete da SDP jača kao što Vučića muče studenti. Hiljadu problema imaju, ali mi smo im prioritet. Razumijem i njih da pokušavaju da šta hajruju u ovoj krizi. Mi imamo dobre karte trenutno samo treba dovršiti pametno partiju.

Po meni ovo pokazuje strah i paniku zbog desavanja koja su ispred nas. Nemojmo zaboraviti da pitanje drzavne jos nije rijeseno kao i pitanje izbornog zakona a i ustav ce se morati mjenjati. Drzavna imovina ce po mom misljenju biti "nuklearna" opcija jer ne vidim da se moze rijesiti drugacije nego odlukom visokog predstavnika
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10734 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR wrote: 10/03/2025 22:32 SDA ako voli ovu zemlju, mora obuzdati svoje portale i botove, ne kontam ovo sto rade sekunde jedne...
tramvajtrojka

#10735 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

SaraFina wrote: 10/03/2025 22:56

Neka narice ko je jebe sada imamo bitnijih stvari od ovog infatilnog sdaovskog narativa stvaranja dva otvorena fronta država BiH i institucije idu, ide apsolutni fokus na ovu stvar i niko iz trojke se ne zamara sa ovim od strane hrvata jer to kvari sadasnji momentum i potrebni su nam sami hrvati da bi ova stvar imala smisla dugoročno :mrgreen: :mrgreen: , a vremena za opoziciona desavanja u njihovom spektru ce biti

Vi za discipliniranje stožernika obratite se Plenkoviću. Plenki je briselski ćata i karijerista. Čho mora uraditi sto mu ovaj nalozi. Znaci nema nikakvih dodatnih frontova ni otvaranja. A nema ni sufliranja SNSD-u u pokusajima državnog udara. I ova tuka ima da se primiri. Nije na sijelu u Čapljini. Neka ih izvoli Plenki disciplinirati.
Ovo je dokaz njezine nemoći, zeljana zovko se u eu parlamentu puta kao vulicka u nasem klaun za zabavljanje sirokih narodnih masa

sto bi rekla jedna stara izreka
pipl must trust us :mrgreen: :mrgreen:

Kao sto vidiš nista nije prepušteno slučaju i sve se ima unaprijed isplanirano hvala im sto su sjeli na volej koji je tek poceo

poslusaj kemu od vcrs ima i pitanje pred kraj emisije o suradnji sa hrvatima i HDZ-om, i ovaj intervju otvara neka nova pitanja koja ce tek doci uskoro na svjetlo dana, kad sam ti onda govorio za HDZ i da as treba vjerovati institucijama tako i sada sit down and relax :mrgreen:
Point.

#10736 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Point. »

GandalfSivi wrote: 10/03/2025 18:55 E svaka cast Dodiku. Uspio je lik ujediniti svijet kao rijetko ko ovih dana. Kakva epska fula, do sada nezabiljezena svega mi…

P.S. Moze li ko zalijepiti tweet Chuck Grassleya Zeljani Zovko na zadnji post, blokirala me je :(
8-)
Last edited by Point. on 10/03/2025 23:07, edited 1 time in total.
SaraFina

#10737 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

To je nestavrno
Olako ti shvataš ono mjesto. Ondje ti pišu ljudi koji su u vrhu HDZ-a BiH. Ne Čović i Čavara doduše, no osobe koje su u hijerarhiji stranke povisoko. Osim toga imaš i odvjetnika iz Zegeja koji fino kotiraju u HDZ—u Hrvatske. Vjerovao ili ne, no tako je. Prije je pisala Sopa, Šušnjar, Knezović, Tvrle debeli Itd Itd
Sve sto izadje u HMS izadje s onog mjesta. Cetnici su folklor i dekoracija samo.
tramvajtrojka

#10738 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2025 23:01
DaysleepeR wrote: 10/03/2025 22:32 SDA ako voli ovu zemlju, mora obuzdati svoje portale i botove, ne kontam ovo sto rade sekunde jedne...
Image
Image
Image
Image
Image

Kanonada SDF kanalizacije al tu je i fini jaran bandic u rušenju drzave :mrgreen: :mrgreen: :lol:
skupljac_zeljeza

#10739 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

18mn97 wrote: 10/03/2025 22:55 Zeljana Zovko, dokazani dusman Bosne i Hercegovine.
Znaju da im curi vrijeme.
Britanski ambasador Julian Reilly, nakon što je saslušao vijećnika HDZ-a BiH, upitao je ga da li je svjestan da u BiH jednog dana neće biti konstitutivnih naroda, ali i da je konstitutivnost naroda element kojeg se BiH mora odreći na putu prema članstvu u Evropskoj uniji.
Lug

#10740 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

SaraFina wrote: 10/03/2025 22:37
Lug wrote: 10/03/2025 22:33
Stabilizator wrote: 10/03/2025 22:02 Tesko da ce se u skorije vrijeme naći toliko lud, toliko hrabar i toliko sposoban da izraste u lidera koji bi ponovo poveo srpski narod u ovakve avanture.

Nikad ne reci nikad i drzavu treba jačati ali u skorije vrijeme nema šanse da ce neko krenuti tim putem.

Na duže staze BiH je u EU, tako da ovo oko Dodika je " last dance"

Image
nece krenuti tim putem, ali ce biti stanje kao i prije udara, a evo ti dokaz.
"SDS ističe da je neophodno očuvati imovinu RS-a, poštujući Dejtonski mirovni sporazum i međunarodno pravo, te da svi integracioni procesi moraju biti usklađeni sa Republikom Srbijom.
SDS-ovci su kažnjavani smjenama a ima ih i po svjetskim kazamatima. Tako da te izjave, koje su plasirali jednim dijelom su i zbog Dodika da ih ne proglasi izdajnicima. Ja vjerujem da će oni u budućnosti biti kooperativni.
Nadam se zaista da si u pravu. Iz tvojih usta u bozije usi.
Ali, moram primjetiti i ovo sto je rekao Grassley, "Zaključio je da će raditi s administracijom Donalda Trumpa "kako bi se izvršio pritisak na Dodika i njegove saveznike da odustanu od svojih politika i poštuju Dejtonski mirovni sporazum koji je okončao rat 1995. godine".

Mislim da bi Dodik trebao biti kaznjen a ne pritisak da samo odustane od svoje politike. Ako odustane, mozda nesto i dobije za uzvrat.
Nisam bas prevelik optimista da cemo krenuti naprijed. Ukraina se mora odreci teritorije da bi dobila mirovni sporazum.
Jedino sto me cini optimistom je to sto su 92-95 Republikanci bili zagovornici bombardiranja i ukidanja embarga, bili su na nasoj strani 100%. Da su oni bili u Dejtonu, mislim da bi puno bolje prosli kao drzava.
Ali, valjda ce biti jasnije u sljedecim danima.
SaraFina

#10741 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

tramvajtrojka wrote: 10/03/2025 23:02
SaraFina wrote: 10/03/2025 22:56

Ovo je dokaz njezine nemoći, zeljana zovko se u eu parlamentu puta kao vulicka u nasem klaun za zabavljanje sirokih narodnih masa

sto bi rekla jedna stara izreka
pipl must trust us :mrgreen: :mrgreen:

Kao sto vidiš nista nije prepušteno slučaju i sve se ima unaprijed isplanirano hvala im sto su sjeli na volej koji je tek poceo

poslusaj kemu od vcrs ima i pitanje pred kraj emisije o suradnji sa hrvatima i HDZ-om, i ovaj intervju otvara neka nova pitanja koja ce tek doci uskoro na svjetlo dana, kad sam ti onda govorio za HDZ i da as treba vjerovati institucijama tako i sada sit down and relax :mrgreen:
Nema veze koliko se Zovko pita. Bitno je da se disciplinira. I ona i stozernik i vrhuška stranke. Oni neka discipliniraju niže razine.
Plenković to može odlično i učinkovito uraditi. A vi ćete dobiti plus jer ste bili konstruktivni i za dijalog.
Za sve do sada postignuto :thumbup: :kiss:
DaysleepeR

#10742 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2025 23:01
https://www.facebook.com/share/19Xh8C5D ... tid=wwXIfr
no_sekirli

#10743 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Ne mislim bas da Covic mora poslusati Plenkovica, kao sto nije poslusao ni Sanadera, pa mu ovaj osnovao konkurenciju u vidu HDZ1990, da ga pokusa disciplinirati.

Malo je Covic duze na politickoj sceni nego Plenkovic, a ima i 10 puta vise para i uticaja od Plenkija kako u BiH, tako i u HR preko hercegovackog lobija i braniteljskih udruga.

Potcjenjujete vi Covica isto da je neki cato u biblioteci.
SaraFina

#10744 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Lug wrote: 10/03/2025 23:08
SaraFina wrote: 10/03/2025 22:37
Lug wrote: 10/03/2025 22:33

nece krenuti tim putem, ali ce biti stanje kao i prije udara, a evo ti dokaz.
"SDS ističe da je neophodno očuvati imovinu RS-a, poštujući Dejtonski mirovni sporazum i međunarodno pravo, te da svi integracioni procesi moraju biti usklađeni sa Republikom Srbijom.
SDS-ovci su kažnjavani smjenama a ima ih i po svjetskim kazamatima. Tako da te izjave, koje su plasirali jednim dijelom su i zbog Dodika da ih ne proglasi izdajnicima. Ja vjerujem da će oni u budućnosti biti kooperativni.
Nadam se zaista da si u pravu. Iz tvojih usta u bozije usi.
Ali, moram primjetiti i ovo sto je rekao Grassley, "Zaključio je da će raditi s administracijom Donalda Trumpa "kako bi se izvršio pritisak na Dodika i njegove saveznike da odustanu od svojih politika i poštuju Dejtonski mirovni sporazum koji je okončao rat 1995. godine".

Mislim da bi Dodik trebao biti kaznjen a ne pritisak da samo odustane od svoje politike. Ako odustane, mozda nesto i dobije za uzvrat.
Nisam bas prevelik optimista da cemo krenuti naprijed. Ukraina se mora odreci teritorije da bi dobila mirovni sporazum.
Jedino sto me cini optimistom je to sto su 92-95 Republikanci bili zagovornici bombardiranja i ukidanja embarga, bili su na nasoj strani 100%. Da su oni bili u Dejtonu, mislim da bi puno bolje prosli kao drzava.
Ali, valjda ce biti jasnije u sljedecim danima.
USA želi da država odradi Dodika institucionalno. Sto rekoše Cmoljo i Bata, od početka se stavlja fokus na jačanje države i institucija. I da naša politička opcija nešto poduzme. I evo jeste. Dodiku nema povratka u politički opus.
Kad se Dodik odradi, budi siguran da će sve buduće separatističke struje iz RŠ dva puta porazmisliti. Jer se njemu avantura nije isplatila. A i sama država je dokazala moć nad entitetom. I ovim procesuiranjem Baje popela se desetak gradi na ljestvici.
tramvajtrojka

#10745 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

SaraFina wrote: 10/03/2025 23:05
To je nestavrno
Olako ti shvataš ono mjesto. Ondje ti pišu ljudi koji su u vrhu HDZ-a BiH. Ne Čović i Čavara doduše, no osobe koje su u hijerarhiji stranke povisoko. Osim toga imaš i odvjetnika iz Zegeja koji fino kotiraju u HDZ—u Hrvatske. Vjerovao ili ne, no tako je. Prije je pisala Sopa, Šušnjar, Knezović, Tvrle debeli Itd Itd
Sve sto izadje u HMS izadje s onog mjesta. Cetnici su folklor i dekoracija samo.
Oni su izašli iz domena bitnosti zadnjih 14ak godina nekada su bili bitni, dok je dns to samo kanalizacija apartcika i eho komora ludjaka cije stavove niko ne shvaca iole ozbiljnije. Možda su i nekada i imali neku snagu argumenata al u zadnjih desetak godina je to freak show bez da su ama bas ista pogodili, od crtanja u paintu raznih mapa do tema dal se zapitas jesul ovo dani komedije u Bijeljini il osoba sa poremećajem u razvoju

Kada ti se svaka tema svede na to da su ovamo sve nesposobne muje koje jedino znaju vrtiti cevape a da su oni u svojim vukojebinama uber ljudi dodje do kratkog spoja u malim i nerazvijenim mozgicima :mrgreen: :mrgreen: , da ova teska artiljerija sa klixa ode tamo pa sami bi ugasili servere za sedam dana svega mi 8-)

I nebitni su da se vise rijec o njima napise ko ih jebe
Last edited by tramvajtrojka on 10/03/2025 23:17, edited 1 time in total.
No Mind

#10746 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

To je nestavrno
Nestvarno, ako je ono krema HDZove misli onda razumijem tvoje tvrdje stavove u vezi te stranke. Sa onim zlom tamo nije moguc nikakav kompromis. NSDAP su pravi Ghandijevci za njih.
skupljac_zeljeza

#10747 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

no_sekirli wrote: 10/03/2025 23:15

Ali je realnost da ovi predratni političari jedan po jedan završavaju karijeru. I njemu sat odbrojava.
SaraFina

#10748 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

no_sekirli wrote: 10/03/2025 23:15 Ne mislim bas da Covic mora poslusati Plenkovica, kao sto nije poslusao ni Sanadera, pa mu ovaj osnovao konkurenciju u vidu HDZ1990, da ga pokusa disciplinirati.

Malo je Covic duze na politickoj sceni nego Plenkovic, a ima i 10 puta vise para i uticaja od Plenkija kako u BiH, tako i u HR preko hercegovackog lobija i braniteljskih udruga.

IZ i nametanje je organizirao i izlobirao Plenković lično. Ni Čović ni Milanče. Naravno da će ga Čović poslušati. Zarad podrške. A i stranke. Interesi pojedinca ne mogu biti iznad interesa stranke. :D A Čović je partijski pulen.
no_sekirli

#10749 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

skupljac_zeljeza wrote: 10/03/2025 23:17
no_sekirli wrote: 10/03/2025 23:15

Ali je realnost da ovi predratni političari jedan po jedan završavaju karijeru. I njemu sat odbrojava.
Slazem se, i treba Covica odraditi po inerciji, jer kako stvari stoje izgubit ce i drugog jarana s kojim je vedrio i oblacio zadnjih 20 godina.
A jednom kad ostane sam, osusit ce se kao list na vjetru :mrgreen:
SaraFina

#10750 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

tramvajtrojka wrote: 10/03/2025 23:17

Oni su izašli iz domena bitnosti zadnjih 14ak godina nekada su bili bitni, dok je dns to samo kanalizacija apartcika i eho komora ludjaka cije stavove niko ne shvaca iole ozbiljnije. Možda su i nekada i imali neku snagu argumenata al u zadnjih desetak godina je to freak show bez da su ama bas ista pogodili, od crtanja u paintu raznih mapa do tema dal se zapitas jesul ovo dani komedije u Bijeljini il osoba sa poremećajem u razvoju

Kada ti se svaka tema svede na to da su ovamo sve nesposobne muje koje jedino znaju vrtiti cevape a da su oni u svojim vukojebinama uber ljudi dodje do kratkog spoja u malim i nerazvijenim mozgicima :mrgreen: :mrgreen: , da ova teska artiljerija sa klixa ode tamo pa sami bi ugasili servere za sedam dana svega mi 8-)

I nebitni su da se vise rijec o njima napise ko ih jebe
Ja ti kažem da onim šovinističkim glasilom od stožernika drmaju elitni članovi onog foruma. A to nije malo. I pozicije pojedinaca u HDZ-u BiH i HDZ HR, takodjer nisu beznačajne.
Sad sto je srozan nivo diskusije, s onim upadima poluludih cetalja to je nešto drugo.
Post Reply