Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#10676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

bosanski__ wrote: 10/03/2025 21:53 Šta će se desiti ako ode Dodik ?

Doći će drugi Dodik.

Ista politika podržana iz Beograda, ko god tamo bio.
U najboljem slučaju za BiH light verzija srpskog sveta.

Pravo riješenje je demontaža RS, da ne postoji više, da je nema više.

To treba da bude ultimativni cilj, a ne oterati Dodika, da bi došao bilo ko iz opozicije , a svima je Beograd glavni grad.
Zato treba ovo bh. sud da odradi.

Drugačije će se ponašati ako znaju da im prijeti tvorza ili mađarski exil ukoliko pređu crvenu liniju.

Ako ovo prođe, imaš crno na bijelo da je RS-u Sarajevo glavni grad.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

Isto kosto su sami srbi uhapsili milosevica i isporucili ga hagu pa karadzica, mladica itd isto ce to uraditi i MUP PC... otvoreno se zagovara sa opozicija entiteta zamjeni ministre u VM BiH i onda naloze institucijama da rade po zakonu. Mile tu ne moze nista i da ga cuvaju crvenoarmejci. Tako kada ce to biti sve zakonski. Ide procedura da se javi sudu BiH i ulozi zalbu pa ovo ono, neces ima zakon procedura potjernica itd... Nece hapsiti stanovnike PC vec mileta rudonju. Tačka.
kamberovica polje

#10678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kamberovica polje »

mahiraga wrote: 10/03/2025 21:54 Škakljivo je poslati sipu na 8000 mupovaca, polako pustiti da dignu ruke od njega. Svijet je poslao poruku i stanovnicima RS-a i nadam se da će shvatiti kuda ide miletova ladja . Ako to nije dovoljno, sankcije ce odraditi svoje.

Za to vrijeme, pokusati provuci novu vlast na državnom nivou, i pustiti opoziciji vremena da uhvati par preletaca i uzmu entitet.

Oba puta individualno vode do pobjede, jedino sami sebe možemo poraziti individualnim huškanjem i nedo Bog ekscesima.

Da je Bake tu sa strukturom, sad bi trpali hurme u rusak i pravac linija sa isaretom Bisere koja u Jemenu ugovara curokotovo ulje za prvu pomoc na liniji.
:lol:
Stabilizator

#10679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Tesko da ce se u skorije vrijeme naći toliko lud, toliko hrabar i toliko sposoban da izraste u lidera koji bi ponovo poveo srpski narod u ovakve avanture.

Nikad ne reci nikad i drzavu treba jačati ali u skorije vrijeme nema šanse da ce neko krenuti tim putem.

Na duže staze BiH je u EU, tako da ovo oko Dodika je " last dance"

Image
video

#10680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Sjećate li se Gabriela Escobara, izaslanika SAD-a za Zapadni Balkan? Sada je otpravnik poslova u ambasadi u Brazilu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sjecate ... /250310215

Odoh ja do sedam brace :roll:
No Mind

#10681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Doći će drugi Dodik.

To treba da bude ultimativni cilj, a ne oterati Dodika, da bi došao bilo ko iz opozicije , a svima je Beograd glavni grad.
:D
zippoo87

#10682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

hahhahahahaha Tadica na RTRSu.
Kaze da ce nova administracija napraviti poseban dogovor sa RS-om (koji njima odgovara) i da ce samo saopstiti "politickom Sarajevu" to sto su se "Oni" dogovorili i da ce Sarajevo to morati da prihvati :lol: :lol:
Pa sunce ti poljubim,kakvi su ovo moroni i kome se daje medijski prostor.
I onda se neko cudi sto je RS unistena na svim poljima...pa sta se imas cuditi,sa ovakvim neznalicama i lazovima ?
addem

#10683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by addem »

Ljudi napokon imamo diplomatiju koja radi svoj posao. Joj Bisera neretva te povratila.
svi u napad

#10684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by svi u napad »

Stvari idu u zeljenom pravcu i sad ne smijemo pogrijesiti. Ovu situaciju trebamo iskoristiti i ne pasti niti u neko euforicno stanje niti zbog mira ici na silu na neke dogovore sa srpskom opozicijom. S njima treba ici na dogovore ali treba imati 6 ociju jer su svi oni plod njihove obavjestajne sluzbe i svi rade po njihovom uputstvu. Danas citam Deklaraciju SDS-a gdje ima svasta nesto i gdje se ide na stvaranje nove vlade koja ima za cilj spasavanje RS-a ali tu se navodi i ocuvanje entitetske imovine te ono klasicno "da svi integracioni procesi moraju biti usklađeni sa Republikom Srbijom"
Dakle i oni kao i Trivicka ce slijediti politiku Srbije. Gospodo BiH nije nikakva pokrajina Srbije niti ste vi ekspozitura neke banke vec politicka partija u BiH.
Dakle idemo ka miru i pregovorima ali ne pod uslovima gdje smo mi opet donji i u iscekivanju kad ce im opet naum pasti secesija. Podici optuznice protiv udarnog trojca a onda policija u saradnji sa EUFOr-om uhapsiti navedene. Nije lak zadatak ali vjerujte da njihova policija nece pucati i braniti Dodaru. Naravno pored ovog obavezno ispitati dogadjaje u SIPI i istu ocistiti od neprijatelja drzave a ako se ustanovi da je Culum dao usmenu naredbu za praznjenje tj.napustanje radnog mjesta protiv istog pored otkaza podnjeti i krivicnu prijavu.
Na kraju samo da kazem da ovi hajteri koji stalno nesto protiv dijaspore pisu da bi se trebali raspitati sta je nasa dijaspora u SAD i Kanadi uradila za BiH. Bio sam prije 10-ak godina u SAD (Chikago, Detroit i St. Louis) i mogu reci da sam bio impresioniran radom nase dijaspore. Na zalost u domovini neki su po nalogu srpskih sluzbi sirili lazne informacije o njima pa je "Vezir" cak napravio i novi drugi Kongres Bosnjaka iako je godinu ranije dijaspora osnovala u Sa Svjetski Kongres Bosnjaka. Dakle podrzima Luckya i raju jer oni nam zele dobro i na putu jacanja nase drzave moramo biti jedinstveni. Zivjeli.
NediM17

#10685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 22:05 hahhahahahaha Tadica na RTRSu.
Kaze da ce nova administracija napraviti poseban dogovor sa RS-om (koji njima odgovara) i da ce samo saopstiti "politickom Sarajevu" to sto su se "Oni" dogovorili i da ce Sarajevo to morati da prihvati :lol: :lol:
Pa sunce ti poljubim,kakvi su ovo moroni i kome se daje medijski prostor.
I onda se neko cudi sto je RS unistena na svim poljima...pa sta se imas cuditi,sa ovakvim neznalicama i lazovima ?
Slusam i ne vjerujem. :lol:
Škobo Habu

#10686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Samo Dodikovi i Vučićevi poltroni i mediji "ne vide" o kakvim se bleferima i hazarderima radi.

Zanimljivo je pratiti medije u službi obojice. Načini na koji se izvrću i uljepšavaju izjave međunarodnih zvaničnika su za sociološkog promatranja.

Destilirana propaganda.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#10687 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Meni je nevjerovatno da i Trumpova Amerika ima jača saopćenja od EU :-)

Interesantno je to da je američka podrška izgleda stvarno jedna veoma dugoročna stvar. Ipak ima nešto što njih drži ovdje za Bosnu i Hercegovinu.

Ja mislim da je to ipak veoma promišljena kalkulacija. Oni su svjesni da možda mi kao takvi nemamo najjače adute koje možemo nuditi, ali smo zauzvrat od svih grupa na balkanu sa Albancima jedini koji će uvijek biti najviše za SAD.
Bošnjaci su muslimani, i oni su svjesni da ćemo mi ovdje uvijek biti nešto drugačiji od ostalih i da ćemo biti prvi koji možda neće glumiti Ruse, ali će radije gledati u Vašington nego u Brisel. I to će dugoročno vjerovatno ostati tako.
Bosna i Hercegovina na cijelom balkanu, pa zapravo i u cijelom istočnom dijelu evrope nema niti jednog istinskog "prijatelja" gdje je partnerstvo zasnovano na historijskim odnosima a ne isključivo interesima (hoću reći, možda i imamo partnere, ali ne postoji za nas neki "prijateljski" narod u okruženju na ličnom nivou kao što je to slučaj npr. između Srba i Grka, Hrvata i drugih katoličkih zemalja istočne EU i tkd.).

S toga smo mi uvijek od interesa za SAD, jer, budimo realni, i iz mog ličnog iskustva (a i čitajući ovdje) teško bi nama bilo npr. sutra morati jasno odlučiti između EU i Amerike. Kod Hrvata je to drugačije, Plenki je već kupio Rafale umjesto da traži neke američke avione, a Srbi su svakako uz Rusiju...

Ne znam, vjerovatno baljezgam, ali to je neki moj educated guess.
bh.tornjak

#10688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bh.tornjak »

Ove reakcije i izjave govore o tome da se nesto krupno trebalo desiti.
naravno, nama obicnim smrtnicima nece niko reci ali obavjestajci znaju ...podnose izvjestaje svojim nadredjenima a ovi dalje prosledjuju.
samo otkazivanje Dodikovog "gostovanja" u majcici govori tj. potvrdjuje da se svi konci vuku iz majcice i to je sada svima i na zapadu jasno.
nama ta potvrda ne treba,mi to znamo

Interesantno je da se jos ni jednom nije Pomfritije oglasio...inace je ko vegeta....malo Miloradu zacini corbu malo dragom Aci
no_sekirli

#10689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Doći će drugi Dodik.

Prvi politicar ili stranka koja izidje sa prijedlogom o ukidanju RSa ce u konacnici odraditi posao za jacanje RSa.

Kani se corava posla. Samo EU, a tamo neka RSaju do zore, bice relevantni kao ja u Bijeloj kuci.
No Mind

#10690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

no_sekirli wrote: 10/03/2025 22:14

Doći će drugi Dodik.

Prvi politicar ili stranka koja izidje sa prijedlogom o ukidanju RSa ce u konacnici odraditi posao za jacanje RSa.

Kani se corava posla. Samo EU, a tamo neka RSaju do zore, bice relevantni kao ja u Bijeloj kuci.
Ma vidis da je salonac, samo nije dobro izvEzban...
mahiraga

#10691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mahiraga »

Amerika nas zapisava i to trebamo draga srca prihvatiti. Jednostavno, hoće Evropi da pokaže da su bitniji faktor u njihovom dvorištu. Globalna sila čija riječ odzvanja.

Dok američki kongresmeni najavljuju akcije, EU potencira razgovor, pruza diplomatsku podršku i stidljivo predlaze sankcije.
Ovaj potez je trebala EU uraditi, poslije ponižavanja od strane amera u slučaju ukrajina.
emmir1

#10692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Nije se Mile oporavio od tvita Rubia

Dodje puno jači samar, govor u senatu i mnogo jača poruka od vrlo vaznog covjeka
Toffee karamela

#10693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Toffee karamela »

video wrote: 10/03/2025 19:32 Auuuuuu sto ga/ih gaze saopstenjima sta je ovo braco i sestre drage :D

Ne mozes upratiti vise vijesti, tuku sa svih strana.

E jesi ozlobirO milorade e svaka ti cast!
mene je strah za ovog čovjeka. je li ga iko recentno vidio živog

Obrade, javi se :(

Image
SaraFina

#10694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Situacija u Bosni i Hercegovini je teška. Svima u svijetu za sve je kriva RS, iako to nema veze sa realnošću, ali im je tako lakše”, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je naveo da se “plaši da je Evropi to najlakše, da na jednom primjeru pokaže svoju moć i svoju snagu”.
plašim se da to opet ne bude srpski narod. Pošto ne mogu da je pokažu u Ukrajini, pošto ne mogu da je pokažu na mnogim drugim mjestima, plašim se da nam se to opet ne dogodi. To moramo svojim političkim znanjem, diplomatskim vještinama, svojim ugledom, svojom ozbiljnošću i odgovornošću da spriječimo”, rekao je Vučić.
no_sekirli

#10695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Denis i Zeljko ako su pametni, odmah veceras Krampu i novoj garnituri da posalju poziv za posjetu.

Zahvalit im se sto misle na nas, I organizirat paradu. Bolje poljubit Krampu prsten, nego smrdlji Orbanu ili Vucicu. I reci im otvoreno, ako nece Kanada, nece Grenland, nece Panama, evo mi bi postali 51st state :mrgreen:
zigson

#10696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

SaraFina wrote: 10/03/2025 22:21
Situacija u Bosni i Hercegovini je teška. Svima u svijetu za sve je kriva RS, iako to nema veze sa realnošću, ali im je tako lakše”, izjavio je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, prenosi Tanjug.

Vučić je naveo da se “plaši da je Evropi to najlakše, da na jednom primjeru pokaže svoju moć i svoju snagu”.
plašim se da to opet ne bude srpski narod. Pošto ne mogu da je pokažu u Ukrajini, pošto ne mogu da je pokažu na mnogim drugim mjestima, plašim se da nam se to opet ne dogodi. To moramo svojim političkim znanjem, diplomatskim vještinama, svojim ugledom, svojom ozbiljnošću i odgovornošću da spriječimo”, rekao je Vučić.
Da i ja malo opsujem
Jebem li mu(im) majku mitomansku
Dosta od mene :D
dale cooper

#10697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dale cooper »

SaraFina wrote: 10/03/2025 22:21

:mrgreen:
Škobo Habu

#10698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

sehohari wrote: 10/03/2025 22:10 Meni je nevjerovatno da i Trumpova Amerika ima jača saopćenja od EU :-)

Interesantno je to da je američka podrška izgleda stvarno jedna veoma dugoročna stvar. Ipak ima nešto što njih drži ovdje za Bosnu i Hercegovinu.

Ja mislim da je to ipak veoma promišljena kalkulacija. Oni su svjesni da možda mi kao takvi nemamo najjače adute koje možemo nuditi, ali smo zauzvrat od svih grupa na balkanu sa Albancima jedini koji će uvijek biti najviše za SAD.
Bošnjaci su muslimani, i oni su svjesni da ćemo mi ovdje uvijek biti nešto drugačiji od ostalih i da ćemo biti prvi koji možda neće glumiti Ruse, ali će radije gledati u Vašington nego u Brisel. I to će dugoročno vjerovatno ostati tako.
Bosna i Hercegovina na cijelom balkanu, pa zapravo i u cijelom istočnom dijelu evrope nema niti jednog istinskog "prijatelja" gdje je partnerstvo zasnovano na historijskim odnosima a ne isključivo interesima (hoću reći, možda i imamo partnere, ali ne postoji za nas neki "prijateljski" narod u okruženju na ličnom nivou kao što je to slučaj npr. između Srba i Grka, Hrvata i drugih katoličkih zemalja istočne EU i tkd.).

S toga smo mi uvijek od interesa za SAD, jer, budimo realni, i iz mog ličnog iskustva (a i čitajući ovdje) teško bi nama bilo npr. sutra morati jasno odlučiti između EU i Amerike. Kod Hrvata je to drugačije, Plenki je već kupio Rafale umjesto da traži neke američke avione, a Srbi su svakako uz Rusiju...

Ne znam, vjerovatno baljezgam, ali to je neki moj educated guess.
Ne razumijem na što se to odnose "historijski odnosi"?

Kao da su savezništva nacija urođena prirodnim putem, a ne zasnovana na zajedničkim interesima. Isti takvi interesi vežu Europu i Ameriku, pa više ne postoje. Ako uzmemo stavove EU i Amerike - trenutno su nam oni veći prijatelji nego li Turska.

Turska vanjska politika niti smrdi, niti miriše. Kalkulišu, a to je osnova turskog interesa.

Ameri, bez obzira da li se rade o republikancima ili demokratama, Dayton smatraju jednim od svojih najvažnijih produkta na globalnom planu, i kao takvog će ga nastaviti tretirati. Trump, u tom kontekstu, pokušava sa Ukrajinom isto ono što je Clintonova administracija sa Daytonskim sporazumom, samo što je Trump daleko nesposobniji po tom pitanju - jer on nikada nije ni bio sklon diplomaciji, niti zna šta je to. Vanjska politika mu se svodi na ultimatume, a jedina zemlja koja može računati na potpuno savezništvo sa ovakvom Amerikom jeste Izrael.

Ovakva BiH nikoga ništa ne košta: ni Amerikance, niti EU. Žarište je pod kontrolom, a Vučićeva Srbija, to je već potpuno izvjesno ima dvije opcije: ili se povinovati trenutnim interesima EU, ili će pod sankcije.
GandalfSivi

#10699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Toffee karamela wrote: 10/03/2025 22:21
Obrade, javi se :(
Mislis, Vasa ekselenciji, Ambasadore BiH pri EU u Briselu? 😎
Nikola Testa

#10700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nikola Testa »

neon-x wrote: 10/03/2025 21:24 Iz ovog Emelinog intervjua s Rutte-om jasno je da covjek ne zna previse o pojedinostima nasim i da ima precih problema, ali tu je podrska drzavi i institucijama i mislim da nemamo mi vise sta previse kukati i kamciti pomoc. Poruka je u sustini nije 92., ako proba iko protiv drzave nesto, nece se provesti dobro, a isto su i Amerikanci porucili.

Malo je i jadno traziti da nam oni ovdje hapse nekoga, cuvaju nas i uredjuju drzavu. Ovo sada samo treba hladno ali odlucno nastaviti provoditi zakon sve po proceduri pa kud puklo. Otici po Dodika, pa on neka zapuca ako smije.

Nece biti dobro ako se ovo bude dugo razvlacilo i postane pitanje za razmatranje kod krajnje americke desnice i likova poput JD Vance koje su tukli u skoli a koji sebe vide sada kao veliki krstase. I sam Rubio kaze da razmatraju sta da cine, i da postoje interne razlike medju njima oko ovog pitanja. Zato mislim da ne treba kukati previse nego samo traziti njihovu podrsku drzavi da obavi posao i krenuti u rjesavanje.
Bio sam u slicnoj dilemi, ali rubio je rekao da postoje razlike medju nama a ne medju njima.
Post Reply