Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
neon-x

#10626 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

Iz ovog Emelinog intervjua s Rutte-om jasno je da covjek ne zna previse o pojedinostima nasim i da ima precih problema, ali tu je podrska drzavi i institucijama i mislim da nemamo mi vise sta previse kukati i kamciti pomoc. Poruka je u sustini nije 92., ako proba iko protiv drzave nesto, nece se provesti dobro, a isto su i Amerikanci porucili.

Malo je i jadno traziti da nam oni ovdje hapse nekoga, cuvaju nas i uredjuju drzavu. Ovo sada samo treba hladno ali odlucno nastaviti provoditi zakon sve po proceduri pa kud puklo. Otici po Dodika, pa on neka zapuca ako smije.

Nece biti dobro ako se ovo bude dugo razvlacilo i postane pitanje za razmatranje kod krajnje americke desnice i likova poput JD Vance koje su tukli u skoli a koji sebe vide sada kao veliki krstase. I sam Rubio kaze da razmatraju sta da cine, i da postoje interne razlike medju njima oko ovog pitanja. Zato mislim da ne treba kukati previse nego samo traziti njihovu podrsku drzavi da obavi posao i krenuti u rjesavanje.
dimitrov

#10627 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dimitrov »

Isto kao što se nepotrebno paničilo i crnjačilo, ne treba ni sada biti previše euforičan da nam nebi skočilo na nos. Mudro, mirno i hladno riješiti situaciju i pokušati napokon graditi državu kako treba sa normalnim ljudima. Sumnjam da će poslije ovoga zadugo pasti nekome napamet da krene njegovim putem, a mora se iskoristiti prilika da se dobije nešto veliko :bih:
statixx

#10628 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Dodik je navukao gnjev protestanata i sad je samo teret Vucicu. Sad ce tek opozicija da lesinari nad njim.
SaraFina

#10629 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Precjednik nam je politički rahmetlija. Treba smrtovnice još polijepili i citulju objaviti u novinama. :bih:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10630 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Nesto kontam, pa nisu poruke Amerike i NATO-a znacajno razlicite nego sto su bile ranije. Uvijek je bilo dogovorite se, preuzmite odgovornost, a mi smo to docekivali sa negodovanjem. Ocekivali smo da oni potezom pera rijese nase probleme.

E sada nije tako. Ocigledno se klatno povjerenja u institucije snazno nagnulo unaprijed. I to je ono sto mene veseli.

Mislim da je Trojka uradila lavovski posao na tom terenu i da je istrpila i trpi strasne udare, ali ce povjerenje u institucije sistema ostati njihovo trajno nasljedje.
Vjecita_zavrzlama

#10631 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

drogon2 wrote: 10/03/2025 21:23 Jel ono Zaha neki dan gostovao na nekoj tv kada je govorio kako su ga ismijavali kad je prije par godina rekao da se treba okrenuti istoku,a kao ispostavilo se da je bio u pravu :lol:
Pa sda se jest okrenula istoku ali zato jer su baceni
Stabilizator

#10632 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

dimitrov wrote: 10/03/2025 21:25 Isto kao što se nepotrebno paničilo i crnjačilo, ne treba ni sada biti previše euforičan da nam nebi skočilo na nos. Mudro, mirno i hladno riješiti situaciju i pokušati napokon graditi državu kako treba sa normalnim ljudima. Sumnjam da će poslije ovoga zadugo pasti nekome napamet da krene njegovim putem, a mora se iskoristiti prilika da se dobije nešto veliko :bih:
Bićemo mirni minimum 10-15 god.

Draško, Trivic itd nemaju muda da dzarkaju mečku. HdZ bez snsd ne moze nista.
sajber87

#10633 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 21:05
SaraFina wrote: 10/03/2025 21:00
sajber87 wrote: 10/03/2025 20:53

Nema dijaspora veze sa ovim vec to sto ameri ni u najludjim snovima nece dozvoliti bilo kakvu rusku guberniju u srcu evrope kao sto nece dozvoliti ni islamsku malu "fildzan" drzavicu koju ispod zita hinjski gura ova sda ekipa pogonjena prekodrinskim vjetrovima mrzitelja demokratske proevropske bosanske drzave.
Uostalom nadam se da je sada malo jasnije zasto je zapad te 2022 predvodjen amerikom pomnozio sda sa nulom i kome je tim potezom istinski pomogao.
Američki senator je istakao značajnu bosansku zajednicu u saveznoj državi Iowa, koja je, kako je rekao, obogatila američko društvo. Dodao je da mnogi Bosanci u SAD-u imaju porodice u domovini te da je razgovarao s njima o trenutnoj situaciji.
Grassley je podsjetio da je Sud Bosne i Hercegovine osudio Dodika zbog udara na državne institucije, nakon čega je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluke kojima se zabranjuje rad državnim agencijama i sudstvu na teritoriji tog entiteta. Senator je naglasio da ga takav razvoj događaja "izuzetno zabrinjava".
Hahha pomnozi sajber87 sa nulom
Koliko ovdje vecina na forumu samo gusla i veze o zivotu nema,nevjerovatno a ovo je kao "progresivni" dio naseg drustva. Kakvi li su tek ostali :D
Da li ti zaista mislis da americki interes moze promjeniti bilo kakvo lobiranje. Kao spremali se republikanci da podrze putinovu rusku guberniju u srcu evrope i onda nakon lobiranja promjenili misljenje. :mrgreen:
Prozapadna proevropska demokratska bosnjacka politika je americki i evropski interes i saveznik, proruska i proiranska bosnjacka politika vodi bosnjake u palestinizaciju i nestanak. Time sto su ameri sprijecili sda da vlada pokazali su sta je njihov interes u vezi nas.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#10634 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pici »

_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2025 21:28 Nesto kontam, pa nisu poruke Amerike i NATO-a znacajno razlicite nego sto su bile ranije. Uvijek je bilo dogovorite se, preuzmite odgovornost, a mi smo to docekivali sa negodovanjem. Ocekivali smo da oni potezom pera rijese nase probleme.

E sada nije tako. Ocigledno se klatno povjerenja u institucije snazno nagnulo unaprijed. I to je ono sto mene veseli.

Mislim da je Trojka uradila lavovski posao na tom terenu i da je istrpila i trpi strasne udare, ali ce povjerenje u institucije sistema ostati njihovo trajno nasljedje.
Uvjek je bilo rijesavajte to u institucijama i dogovarajte pa i onaj incko i ovaj smit to trube non stop al djaba seljadiji pricat, navikli na seljacka sjela i dogovor u kafani da sklope poso... prosto, eu a pogotovo ameri nece to vise da trpe... imate parlament imate sud i rijesite, sve mimo toga nemre i tacka.
Vjecita_zavrzlama

#10635 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

sajber87 wrote: 10/03/2025 21:31

Koliko ovdje vecina na forumu samo gusla i veze o zivotu nema,nevjerovatno a ovo je kao "progresivni" dio naseg drustva. Kakvi li su tek ostali :D
Da li ti zaista mislis da americki interes moze promjeniti bilo kakvo lobiranje. Kao spremali se republikanci da podrze putinovu rusku guberniju u srcu evrope i onda nakon lobiranja promjenili misljenje. :mrgreen:
Prozapadna proevropska demokratska bosnjacka politika je americki i evropski interes i saveznik, proruska i proiranska bosnjacka politika vodi bosnjake u palestinizaciju i nestanak. Time sto su ameri sprijecili sda da vlada pokazali su sta je njihov interes u vezi nas.
Nakon ovoga sumnjam da ce sda vise zadugo biti vlast
zippoo87

#10636 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

Lobiranje=razgovaranje
Dakle,nasa dijaspora tamo ima kontakte sa ovim covjekom i covjek je upuceniji u situaciju,nego da googla o BiH i na osnovu toga donosi zakljucke.
Fino je naglasio da je nasa dijaspora tamo dobra i da ima razgovore sa njima a naravno da ce ti ljudi prenijeti realnu situaciju,jer im je stalo do BiH,iako su daleko.
Ovo sto ti pises da politicari eto tek tako napamet to sve govore,rade,odlucuju,je u domenu obdanista.

Evo samo uzmi sebe za primjer,uzmi bilo koju drzavu na svijetu...da li znas unutarnju politicku situaciju u bilo kojoj od njih,ko su im "vodje";predsjednici,istaknuti clanovi,ko su desnicari,ko ljevicari ???
Eto odaberi bilo koju drzavu i daj me uputi u njene unutarnje stvari
DaysleepeR

#10637 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Malo su se neki preacunali kad su likovali nakon odlaska Murphy-a i ovoga sa USAID-om.

Uopste me ne bi cudilo da BiH projekti budu u ovih 20% koji ostaju od USAID-a...
bosanski__

#10638 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bosanski__ »

- Sipa se neće usuditi da hapsi Dodika, a MUP RS to neće svakako.

BiH će raspisati tjeralicu ,a Dodik će paziti kud ide i to je to.

Zakoni u RS ostaju koje su izglasali.

Moje predviđanje.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10639 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

pici wrote: 10/03/2025 21:33
_BataZiv_0809 wrote: 10/03/2025 21:28 Nesto kontam, pa nisu poruke Amerike i NATO-a znacajno razlicite nego sto su bile ranije. Uvijek je bilo dogovorite se, preuzmite odgovornost, a mi smo to docekivali sa negodovanjem. Ocekivali smo da oni potezom pera rijese nase probleme.

Uvjek je bilo rijesavajte to u institucijama i dogovarajte pa i onaj incko i ovaj smit to trube non stop al djaba seljadiji pricat, navikli na seljacka sjela i dogovor u kafani da sklope poso... prosto, eu a pogotovo ameri nece to vise da trpe... imate parlament imate sud i rijesite, sve mimo toga nemre i tacka.
:kiss: pici
SaraFina

#10640 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

Senator Grassley uporedio Dodika s Karadžićem: SAD će ga zaustaviti!
Bogami precjednik je u g..
L u c i f e r

#10641 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

Stabilizator wrote: 10/03/2025 21:30
dimitrov wrote: 10/03/2025 21:25 Isto kao što se nepotrebno paničilo i crnjačilo, ne treba ni sada biti previše euforičan da nam nebi skočilo na nos. Mudro, mirno i hladno riješiti situaciju i pokušati napokon graditi državu kako treba sa normalnim ljudima. Sumnjam da će poslije ovoga zadugo pasti nekome napamet da krene njegovim putem, a mora se iskoristiti prilika da se dobije nešto veliko :bih:
Bićemo mirni minimum 10-15 god.

Draško, Trivic itd nemaju muda da dzarkaju mečku. HdZ bez snsd ne moze nista.
amin

u tom ce valjda i popis, 60-70% :sinbad:
bh.tornjak

#10642 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bh.tornjak »

Casual's wrote: 10/03/2025 20:48
DaysleepeR wrote: 10/03/2025 20:45 Ni Hrvatska ne stoji dobro sa Trumpom

https://www.klix.ba/biznis/finansije/hr ... /250303197
Jeba ih juzna interkonekcija :mrgreen:
isto mi je proslo kroz glavu
Tvump je biznismen...koliko sam procito o njemu jos za prvog mandata ne podnosi kad mu se neko suprostavi (makar bio u pravu)
ili kako on hoce ili nikako...
NediM17

#10643 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by NediM17 »

Al' trenutno seru gicko prasic i onaj tadic na ptpc.
Kako spinuju i okrecu ove poruke raznih svjetskih lidera.
zigson

#10644 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

Image[/url]

Evo jedna za laku noc :D
Thorgerson

#10645 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Srbi u Bosni imaju sve. Imaju 49% teritorije na kojoj mogu da rade sta im je volja. Na drugo 51% teritorije, u drzavnim institucijama imaju svoj komad, u federaciji srbi rade normalno po firmama i nicim nisu ugrozeni. Dakle, nije isto kada bosnjak ide ulicom u istocnom sarajevu i vidi plakat ratka mladica. Toga u Sarajevu nema. I ljiljane su planski i godinama uklanjali, tako da ni ljiljane necete bas vidjeti u Sarajevu. Dok je trobojka na svakoj jebenoj banderi, kolcu.

Nasi stave spomen plocu na kazane. Ovi pobili 8000+ ljudi i ne mogu da se udostoje da to priznaju. A razvlacili ih do tercijarnih grobnica. Dakle, ubili - zatrpali, otkopali - zatrpali, pa opet otkopali - zatrpali.

Nema sta nisu pokusali da pronadju bilo kakvu grobnicu koju je napravila Armija BIH.

I sve to, sve im je malo. Pa kako jeboga zivot. Kako? Kakve su to mentalne tikve, da i dan danas pricaju o ugrozenosti, a mi bosanci, bosnjaci, ostali, normalni srbi, hrvati kojima je stalo do drzave - nismo ugrozeni.
Stabilizator

#10646 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

bosanski__ wrote: 10/03/2025 21:35 - Sipa se neće usuditi da hapsi Dodika, a MUP RS to neće svakako.

Moje predviđanje.
Da si ti ziv i zdrav. Zakone je Ustavni sud stavio van snage u petak.
drag_gost

#10647 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drag_gost »

Mi smo zaboravili ocito koliko imamo prijatelja u svijetu, a gdje ne bi zaboravili kada su nas SDA i njihovi sateliti 30 godina vukli u propast. Ovo me podsjeca malo na vrijeme sa pocetka ovog stoljeca gdje su ovi prijatelji i simpatizeri bili glasni. Ljudi moraju znati da bez obzira ko bio predsjednik SAD, politika prema BiH se nece promjeniti. Mile se malo zaigrao, idiot. Vrijeme je da svi odu na smetljiste historije, ali prvo u zatvore.
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#10648 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by arman1 »

bosanski__ wrote: 10/03/2025 21:35 - Sipa se neće usuditi da hapsi Dodika, a MUP RS to neće svakako.

Moje predviđanje.
Po Banja Luci im se priviđaji strenđeri kako osmatraju i slikaju. Čak su počeli i vještice da love. Ako ovako nastave na kraju će se porokati između sebe.
sajber87

#10649 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

zippoo87 wrote: 10/03/2025 21:34

Lobiranje=razgovaranje
Dakle,nasa dijaspora tamo ima kontakte sa ovim covjekom i covjek je upuceniji u situaciju,nego da googla o BiH i na osnovu toga donosi zakljucke.
Fino je naglasio da je nasa dijaspora tamo dobra i da ima razgovore sa njima a naravno da ce ti ljudi prenijeti realnu situaciju,jer im je stalo do BiH,iako su daleko.
Ovo sto ti pises da politicari eto tek tako napamet to sve govore,rade,odlucuju,je u domenu obdanista.

Evo samo uzmi sebe za primjer,uzmi bilo koju drzavu na svijetu...da li znas unutarnju politicku situaciju u bilo kojoj od njih,ko su im "vodje";predsjednici,istaknuti clanovi,ko su desnicari,ko ljevicari ???
Eto odaberi bilo koju drzavu i daj me uputi u njene unutarnje stvari
Ja sam i rekao da je lobiranje i razgovor ok i da to treba raditi konstantno ali velike sile odluke donose dugorocno i dugom analizom. Dijaspora i treba sa objasnjava gdje god je to moguce i na svakom mjestu ali to nije presudno.
Sto bi veliki lane gutovic rekao ne moze da skodi a cim ne skodi znaci da koristi :mrgreen:
Last edited by sajber87 on 10/03/2025 21:40, edited 1 time in total.
bh.tornjak

#10650 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by bh.tornjak »

Chmoljo wrote: 10/03/2025 20:51
Američki senator je istakao značajnu bosansku zajednicu u saveznoj državi Iowa, koja je, kako je rekao, obogatila američko društvo. Dodao je da mnogi Bosanci u SAD-u imaju porodice u domovini te da je razgovarao s njima o trenutnoj situaciji.
Neki dan smo pricali o dijaspori, kako znaju pametovati, kako ih znamo prozivati jer pametuju a lelemudaju i tako to.

Ovo je odlican primjer kako dijaspora moze uraditi fantasticne stvari i ne znam moze li iko normalan ista reci ovim nasim ljudima koji si dobacili do senatora.

Svaka cast.

@GandalfSivi nisam znao da nam je zajednica tako bitna u Iowi? Znas li ovu ekipu?
Pipa je tamo aktivna....i ove godine ce Novu Godinu cekati u Des Moinsu :lol: :lol:
Post Reply