Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
zippoo87

#10601 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zippoo87 »

SaraFina wrote: 10/03/2025 21:00
sajber87 wrote: 10/03/2025 20:53
SaraFina wrote: 10/03/2025 19:31

Covjek zna nasu dijasporu. Nije ovo spontano.
Nema dijaspora veze sa ovim vec to sto ameri ni u najludjim snovima nece dozvoliti bilo kakvu rusku guberniju u srcu evrope kao sto nece dozvoliti ni islamsku malu "fildzan" drzavicu koju ispod zita hinjski gura ova sda ekipa pogonjena prekodrinskim vjetrovima mrzitelja demokratske proevropske bosanske drzave.
Uostalom nadam se da je sada malo jasnije zasto je zapad te 2022 predvodjen amerikom pomnozio sda sa nulom i kome je tim potezom istinski pomogao.
Američki senator je istakao značajnu bosansku zajednicu u saveznoj državi Iowa, koja je, kako je rekao, obogatila američko društvo. Dodao je da mnogi Bosanci u SAD-u imaju porodice u domovini te da je razgovarao s njima o trenutnoj situaciji.
Grassley je podsjetio da je Sud Bosne i Hercegovine osudio Dodika zbog udara na državne institucije, nakon čega je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluke kojima se zabranjuje rad državnim agencijama i sudstvu na teritoriji tog entiteta. Senator je naglasio da ga takav razvoj događaja "izuzetno zabrinjava".
Hahha pomnozi sajber87 sa nulom
Koliko ovdje vecina na forumu samo gusla i veze o zivotu nema,nevjerovatno a ovo je kao "progresivni" dio naseg drustva. Kakvi li su tek ostali :D
CrveniKuk

#10602 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by CrveniKuk »

U strahu su velike oči…da m je samo vidjeti sada oči Dodika, Košarca,Viškovića…oči ko mjesec velik.
L u c i f e r

#10603 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

emmir1 wrote: 10/03/2025 20:56 Ako sada ne uhapsimo Dodika, to ce biti najveci zajeb ikad.

Samo treba sacekat da prodje ovaj 15. Mart
hvatajte ga zivog :izet:

sudjenje bi bilo show :lol:
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10604 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

Image

8-)
statixx

#10605 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Jel HNS/Covic u stalnom zasjedanju. Ocito je mudro cekao reakcije MZ i sad ce promjenit plocu. To bi se trebalo vidjeti odmah na narednoj sjednici.
Slo Burner
Grijem se na: Pelet
Vozim: Bembaru

#10606 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Slo Burner »

@luckylaka odradio senatora u St Louisu, a vi mu za repku ne vjerujete
No Mind

#10607 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

emmir1 wrote: 10/03/2025 20:49 Prvih dana kada je Dodik krenuo u eskalaciju, ovdje smo čitali upise kako smo sjebali odnose sa Hrvatima i da to treba popravljat.

Sada kada se stvari odvijaju kako mi zelimo, opet nam Covic i Hrvati na meti.

Kao okurazili smo se, sada treba Covica sjebat.

Treba malo stat na loptu.

Sa Hrvatima treba gradit partnerstvo i dobre odnose, ne glasat za Komsica, pa i novi izborni zakon.

Ako je BIH uredjena tako da svako bira svog predsjednika, pa zasto da im otimamo to pravo.

Jasno, milion razloga je zasto biti za i protiv.
Mnogo vise protiv Covica, ne postoji veci licemjer.

Ali mi moramo gradit neka partnerstva za buducnost

Siguran sam da Hrvastka nije zaintersovana da pripaja bilo koji dio BiH, za razliku od Srbije.
Ne znam ko te slagao, BiH nije tako uredjena. Gradjani Federacije bez obzira na svoju etnicku pripadnost i mjesto prebivalista biraju clanove Predsjedništva iz reda hrvatskog i bošnjačkog naroda. I to je to, nigdje se ne biljezi koje je etnije glasac niti to ima veze sa glasanjem. Zao mi je ali ne mozes oteti nesto sto nikad nije ni postojalo.
Last edited by No Mind on 10/03/2025 21:12, edited 1 time in total.
SaraFina

#10608 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

statixx wrote: 10/03/2025 21:07 Jel HNS/Covic u stalnom zasjedanju. Ocito je mudro cekao reakcije MZ i sad ce promjenit plocu. To bi se trebalo vidjeti odmah na narednoj sjednici.
Čović će morati da se opredijeli: ili će asistirati državnom udaru ili je za državu i državne institucije. A kontra Dodika.
kudrilo

#10609 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kudrilo »

Nakon večerašnjih izjava senatora i Rubija, nek mu posudi Zmaj vratilo, kaiš ima i on sam.
Image
statixx

#10610 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

no_sekirli wrote: 10/03/2025 20:56
GandalfSivi wrote: 10/03/2025 20:45 Aaaaaaaaaa, odjebao ga Vucic!!!

Ovo je top vijest :thumbup:
Svakako bi bio docekan s jajima, suzavcima i dimnim bombama. :D
Stabilizator

#10611 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Casual's wrote: 10/03/2025 21:03 Dodik ovo radi uz podrsku Covica i Vucica. Svakako, to su prve osobe kojima je isao nakon presude. Amer nije glup da vidi kako Hrvati rade sa Rusima da bi oni uzeli parce. Jako je vazno da ih je ovaj Senator spominjao.

Evropa nas je hebala vise puta. Bez obzira sto nismo nakloni Ameru (zbog Palestine), treba priznati da samo oni drze kontrolu.
Tačno.
Nama treba nasa drzava da bude važnija od Palestine. Ne treba se tu previse talasati.
No Mind

#10612 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

duh_sa_sjekirom wrote: 10/03/2025 20:56 Kišobrandžija s Trebevića spašava svoju guyicu.
U subotu mu najavljuju haos, nema se vremena baviti bajom
Ne treba mu u trenutku nikako dodatni teret i jos jedan Bosanac koji Srbijancima soli pamet i glumi veceg katolika od pape, na to su
ljudi sad malo vise osjetljivi.
sajber87

#10613 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sajber87 »

SaraFina wrote: 10/03/2025 21:00
sajber87 wrote: 10/03/2025 20:53
SaraFina wrote: 10/03/2025 19:31

Covjek zna nasu dijasporu. Nije ovo spontano.
Nema dijaspora veze sa ovim vec to sto ameri ni u najludjim snovima nece dozvoliti bilo kakvu rusku guberniju u srcu evrope kao sto nece dozvoliti ni islamsku malu "fildzan" drzavicu koju ispod zita hinjski gura ova sda ekipa pogonjena prekodrinskim vjetrovima mrzitelja demokratske proevropske bosanske drzave.
Uostalom nadam se da je sada malo jasnije zasto je zapad te 2022 predvodjen amerikom pomnozio sda sa nulom i kome je tim potezom istinski pomogao.
Američki senator je istakao značajnu bosansku zajednicu u saveznoj državi Iowa, koja je, kako je rekao, obogatila američko društvo. Dodao je da mnogi Bosanci u SAD-u imaju porodice u domovini te da je razgovarao s njima o trenutnoj situaciji.
Grassley je podsjetio da je Sud Bosne i Hercegovine osudio Dodika zbog udara na državne institucije, nakon čega je Narodna skupština Republike Srpske donijela odluke kojima se zabranjuje rad državnim agencijama i sudstvu na teritoriji tog entiteta. Senator je naglasio da ga takav razvoj događaja "izuzetno zabrinjava".
Sve je to ok, ali americki interesi su jedno a ovo je drugo. Interes bosnjaka mora biti eu, demokratija, distanciranje od ruskih ili iranskih interesa i tada smo saveznici sto je vjerovatno najvaznije pitanje za bosnjake. Dijaspora moze lobirati ali americki interes je iznad svega. Zato nikad prosjecnom bosnjaku nece biti jasno koliko je vazno sto je u ovo vrijeme vlast trojka a ne sda(zahvaljujuci amerima, hvala im do neba)
statixx

#10614 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Sad je na drzavi da pokaze zube, odnosno tuzilastvu. Stranci podrzavaju, ali traze da pravosudje uradi najtezi dio posla. Dosta zavisi od HDZ.
muha_sa

#10615 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by muha_sa »

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ice/579071

"Granice ste ozidali vi, koji ste ujeli ruku koja vas hrani, i bez koje ne biste ni postojali tu, i u takvom poludržavnom obliku. Mi smo ovdje ispaštali radi vas. Niste vi tamo ispaštali radi nas. NIKAD. Nikad u historiji svijeta. Ne širimo mi mržnju Gorice protiv Srba građana Bosne i Hercegovine. Mi širimo ogorčenost vašim bezobrazlukom, nezadovoljstvo vašom nezahvalnošću, i razočarenje vašom sebičnošću. Jer to ste vi koji dolazite da se miješate u politiku Srbije.

A sve suprotno smo mi. By the way, hoćete li objasniti borcima RS kako ste ih pokrali zgrčući milione eura u otimačini od njihove djece, ili da dođem ja da im nacrtam, sad kad smo već počeli politički da se posjećujemo? I od kojih para vam tata kupuje vilu na Dedinju u Beogradu, i od kojih para vi otvarate skupe restorane, plaćate luksuzna putovanja... Dok djeca palih boraca žive u siromaštvu? Biće nam zadovoljstvo da otvorimo ta pitanja značajno javno kada našu zemlju ponovo vratimo u naše ruke", zaključio je Stojković.
L u c i f e r

#10616 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by L u c i f e r »

Stabilizator wrote: 10/03/2025 21:10
Casual's wrote: 10/03/2025 21:03 Dodik ovo radi uz podrsku Covica i Vucica. Svakako, to su prve osobe kojima je isao nakon presude. Amer nije glup da vidi kako Hrvati rade sa Rusima da bi oni uzeli parce. Jako je vazno da ih je ovaj Senator spominjao.

Evropa nas je hebala vise puta. Bez obzira sto nismo nakloni Ameru (zbog Palestine), treba priznati da samo oni drze kontrolu.
Tačno.
Nama treba nasa drzava da bude važnija od Palestine. Ne treba se tu previse talasati.
zao mi je neduznih ljudi, ali ni njihovim politicarima nije bilo maslo za ramazana glede nas

https://www.dialogos.ba/palestinci-su-1 ... vu-bozica/
Riddle

#10617 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Riddle »

Joooj samo nemojte promašiti ovaj volej, ne galami o pobjedama nad nekakvim tamo taborima, sklanjaj što prije ovu gamad u što većem broju i tiho završavaj što više stvari možeš da država malo prodiše. Dugo ili nikad nisam vidio ovoliko podrške za BiH.
luckylaka

#10618 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by luckylaka »

Slo Burner wrote: 10/03/2025 21:08 @luckylaka odradio senatora u St Louisu, a vi mu za repku ne vjerujete
Idemo dalje :bih: ne tupimo zube djaba na forumu
saimidin

#10619 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by saimidin »

Meni je nevjerovatno da se još nije pojavilo tih nekoliko iz snsd da pređu u "nezavisne" i da krene rušenje, nije valjda da svi kontaju neko će drugi :evil:

Ne vjerujem da će biti uhapšen, ako bude blizu dobit će info da kidne jer očito ima dosta svojih policajaca, ali ima i opcija da se samo ušuti i ostane šef četniteta uz povremene oralne proljeve da naloži bazu
zenit dozic

#10620 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zenit dozic »

Posto je 2:0 najopasniji rezultat
predlazem cirilici, zeljani i ostalim stovateljima UZPa, da lobiraju preko Kabirija😁 a genocidasima preko galijanija i Maska posto je njegova Tesla bre po poreklu nebesko auto.
Do tad go Tvump i MAGA
CrveniKuk

#10621 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by CrveniKuk »

Nisamsdaali wrote: 10/03/2025 21:05 Vala ja sam naklonjen, žao mi je Palestinaca ali Amerika je preznačajan partner i prijatelj
Možda malo izlazim iz teme, ali ne smijemo zaboraviti nikad zašto smo i zbog koga smo ovdje, jer da nije njih bilo, danas ne bi bilo potrebe za bilo kakvom podrškom bilo koga iz svijeta. Devedesetih nam bila namjenjena sudbina nestanka,kako nas Bošnjaka, Bosnanaca, tako nam i nama drage Bosne i Hercegovine. Zahvaljujem se svoj našoj dijaspori, mnogim našim ljudima, koji su iskreno i iz srca radili za našu domovinu, ali najviše se zahvaljujem svim našim pripadnicima Armije RBiH, kao i MUP RBiH, koji su svojom borbom omogućili da ostanemo i budemo ovdje. Hvala našim dragim momcima! Hvala našoj dragoj Armiji! Hvala svim onim, koji su danas vecinom zaboravljeni, a koji su ostali živi! Hvala svim onim našim RVI! Našim šehidima i poginulim borcima…hvala vam moji dragi momci…hvala vam od srca.
Možemo mi ovdje pjevati slavopjeve koliko god hoćemo, ali da njih nije bilo,ne bi bilo ni ove naše drage Bosne i Hercegovine.
Neka nam živi naša Bosna i Hercegovina!
no_sekirli

#10622 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

statixx wrote: 10/03/2025 21:10
no_sekirli wrote: 10/03/2025 20:56
GandalfSivi wrote: 10/03/2025 20:45 Aaaaaaaaaa, odjebao ga Vucic!!!

Ovo je top vijest :thumbup:
Svakako bi bio docekan s jajima, suzavcima i dimnim bombama. :D
Ma propade Vucicu plan. On kontao da ce mu Krmak pomoci u "homogeniziranju" vlastitih gradjana i "borbi za srpsko pitanje". Na kraju skontao da ga ovaj jos vise uvaljuje u govna.
Nadam se da sad i krug oko Dodika vidi, da nemaju bas ni apsolutnu podrsku iz Srbije.

Ovo je cini mi se najinteresantnije razdoblje u politickom zivotu BiH od Dejtona.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#10623 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

DaysleepeR

#10624 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DaysleepeR »

Neko je neki dan ovdje genijalno napisao, da su Srbi u BiH samo radili na jacanju drzavnih institucija svo ovo vrijeme i na jacanju drzave, danas bi zivjeli 5 puta bolje od Srba u Srbiji, kao sto Srbi u Hrvatskoj zive 5 puta bolje od Srba u Srbiji. A i dalje bi imali RS, samo mnogo slobodniju za sve.
Tek ce skontati sta im je Dodik uradio sve ove godine.
drogon2

#10625 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Jel ono Zaha neki dan gostovao na nekoj tv kada je govorio kako su ga ismijavali kad je prije par godina rekao da se treba okrenuti istoku,a kao ispostavilo se da je bio u pravu :lol:
Post Reply