Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Seyfo
#10026 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Kakva budala je taj Bakir,dobro smo mi ikako. Ja bih mu odmah uputio protestnu notu.
Nego...ja se evo navikavam treći dan na život bez Dodika ,kako reče Helez patriota. I opet Dodik iskače iz paštete. Pokvari mi svaki put dan. I apetit.
Nikako da se naviknem.
Navike su čudo. Teško se stiču i teško mijenjaju.
Nego...ja se evo navikavam treći dan na život bez Dodika ,kako reče Helez patriota. I opet Dodik iskače iz paštete. Pokvari mi svaki put dan. I apetit.
Nikako da se naviknem.
Navike su čudo. Teško se stiču i teško mijenjaju.
- No Mind
#10027 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A_A_AKCIJA
za:
viewtopic.php?p=19798991#p19798991
Konkretne informacije o slijedu događaja koji je pred nama. Odmah se izbiju neki povrsni argumenti za politicka prepucavanja koja zagadjaju temu!
Konkretne informacije o slijedu događaja koji je pred nama. Odmah se izbiju neki povrsni argumenti za politicka prepucavanja koja zagadjaju temu!
- Stabilizator
#10028 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ne slazem se za Mađare. U politici ne treba biti osjećaja. Moraš sa svima razgovarati. Politicki interes i cilj je iznad svega.Nisamsdaali wrote: ↑10/03/2025 01:10 Kao neutralac je lako sagledati situaciju : sda botovi pričaju da je trojka ista ko i sda, trojkini članovi/botovi pričaju da je trojka savršena. Realnost je između : da je trojka sasvim dobar korak unaprijed u odnosu na prethodnu vlast iako imaju još puno da savladaju.
Ono sto mi se kod Dine konkretno svidja je sto mi djeluje da uči iz svojih grešaka, ja sam mu zamjerio dvije : prva je ulizivanje i sastajanje sa Mađarima, druga je stvaranje nekih bošnjačkih vandržavnih sabora. Dugo nije imao takve kikseve i nadam se da će tako nastaviti
- madesa
#10029 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
u ovom postu je naglaseno samo da je trojka zaduzena za ovoNo Mind wrote: ↑10/03/2025 07:13 A_A_AKCIJA
za:
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#10030 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Ovo je sada bitno, to ko kada kako gdje sukim, ma jebo to. Sad upregnuti sve i kiflu i smučka i becirovica i cudicku/ludicku i jazlaja i dijasporu u USA i zelene na marsu ma sve, ko god ima vezu, uticaj, prijatelja, komsiju itd sa njim u diplomatski razgovor i da se posalju nam ambasadori koji ce voditi politiku amerike u nasu korist... jebemi se za sve ostalo... naradjasti je nepredvidljiv i zacas okrene... zasto rizikovati, sad diplomatija je presudna. Nema spavanja za diplomate i lobiranja.
- No Mind
#10031 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ovaj sastanak sa Rubiom, kakav udarac velikosrpskoj ekipi, ne samo Dodicku, nego i stabu preko Drine.
Ali nema opuštanja, samo hladne glave nastaviti. Hvala svim koji su doprinijeli na radu i trudu za normalnu zemlju
Ali nema opuštanja, samo hladne glave nastaviti. Hvala svim koji su doprinijeli na radu i trudu za normalnu zemlju
- dr_Evil
#10032 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nego jutros SIPA, imal ko na poslu, ovo ono 
- Cherry-Cherry
#10033 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Lagumdžija i Alkalaj su najviše lobirali. 
- Ateista
#10034 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije stvarno trazenje dlake u jajetu, ja ih jesam pohvalio i naravno da ih treba pohvaliti, od lobiranja do nacina vodjenja situacije unutar drzave, samo sam htio da kazem da im vise skidam kapu za unutrasnje vodjenje nego vanjsko.Stabilizator wrote: ↑09/03/2025 11:25Mislim da ne treba tražiti dlaku u jajetu. Nekakav doprinos jesu donijeli. Koliki nije toliko ni bitno.Ateista wrote: ↑09/03/2025 11:10Nisam rekao da ne treba lobirati i samo sjediti, dobro je sto su se potrudili. Samo kazem da to nije imalo neki veliki uticaj, tako da je tesko govoriti o tome kao uspjehu. Mozda su odlicno odradili posao a mozda i nisu, tesko je reci jer bi rezultat bio isto svakako, bar u ovoj situaciji gdje je sve jasno ko dan i nema nikakve dileme ko pravi problem i zasto.Stabilizator wrote: ↑09/03/2025 11:02
Nisi upravu.
Lobiranje je neophodnost. Bez toga se ne može u modernom svijetu.
Ne kažem da bi ishod bio drugačiji da lobiranja nije bilo već mislim da je opasno da ulazimo ležerno oko ovoga i da ćemo uvijek imati podršku bez da se za nju borimo i na njoj radimo.
U nekim drugim situacijama gdje nije toliko cisto bi lobiranje moglo imati vise uticaja.
Moramo biti pošteni i pohvaliti ljude koji su radili na ovome. Rezultat je evidentan ostalo su nijanse.
-
JovicSA
#10035 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je Pici, svaki patriot ai insan tako razmišlja. Ova podmetanja i prepucavanja Dino, Bakir, ovaj, onaj su samo pokušaji razvodnjavanja u korist politike Dodika.pici wrote: ↑10/03/2025 07:58
Ovo je sada bitno, to ko kada kako gdje sukim, ma jebo to. Sad upregnuti sve i kiflu i smučka i becirovica i cudicku/ludicku i jazlaja i dijasporu u USA i zelene na marsu ma sve, ko god ima vezu, uticaj, prijatelja, komsiju itd sa njim u diplomatski razgovor i da se posalju nam ambasadori koji ce voditi politiku amerike u nasu korist... jebemi se za sve ostalo... naradjasti je nepredvidljiv i zacas okrene... zasto rizikovati, sad diplomatija je presudna. Nema spavanja za diplomate i lobiranja.
Hvala svima, nebitno ko je više ko manje
- Ateista
#10036 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ma ja, zato sam i dodao ovo drugo, da mozda ne bi ni doslo do presude Dodiku, ili mozda cak ni do sudjenja, pa samim tim ni do ove "krize". Oni cuvaju jedni druge jer i omogucavaju jedni drugima da svako krade u svom dijelu drzave.gozila555 wrote: ↑09/03/2025 18:28ne bi rat poceo,njima je uvijek odgovaralo takvo stanje,gdje ce svako imat svoj pasaluk za vladat i krast.sad kad je sdf ostao bez ose i vlasti.odmah su poceli pricu o ratu.iaoko jos drze pola sudstva.tu im se trebaju jos presjec krakovi hobotnice koja radi za njih.Ateista wrote: ↑09/03/2025 18:24Da je SDFA sad na vlasti, rat bi vec poceo, ili bi bakir prethodno u kafani dogovorio da kriminalac ne bude osudjen.kakotakonikako wrote: ↑09/03/2025 18:21 Nikad veca i opasniha kriza od 96 nije bilo nego sada kada su u koaliciji Trojka-HDZ-SNSD.
To je cinjenica a vi trolajte i branite neodbranjivo.
![]()
- Mr.Sojic
#10037 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jedno pitanje - kojeg političara zovete kifla i zbog čega
Ove udarne znam, ali ha kifla ha zemička ha somun
Hvala za odgovor!
Ove udarne znam, ali ha kifla ha zemička ha somun
Hvala za odgovor!
-
ibizza
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#10039 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prilikom rusenja kantonalne vlade 2012. mescini, kada je prethodno sda izbacena, pa ugurani sbb i jos neki, sda je kupila likove poput backovica, cardzica, vajzovicke.
Sjednica je bila maratonska i sta ces, zastupnici ogladnili. I hadzikifla, odnosno tada mlada uzdanica temeljne nam stranke SDA, najseksi bosnjak u kantonu, tek svrseni difovac, preuzeo je na sebe odgovornost, otisao do obliznje pekare i kupio kifle za gladne zastupnike.
Ne mislim specificno na backovica, cardzica i vajzovicku, nego na sve zastupnike.
Nakon opomene predsjedavajuceg skupstine, distribucija kifli je obustavljena za vrijeme zasjedanja.
Ali nadimak je ostao i ostalo je historija.
-
NediM17
#10040 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nego, ima li mileta od jutros gdje il' se sakrio u mišju rupu ?
Dolazi li u Tužilaštvo danas ?
Ima li teferiča kakvog, staše, sanje, viška, mazalice, radovana...
Dolazi li u Tužilaštvo danas ?
Ima li teferiča kakvog, staše, sanje, viška, mazalice, radovana...
- Mr.Sojic
#10041 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Hvala na iscrpnomChmoljo wrote: ↑10/03/2025 08:51Prilikom rusenja kantonalne vlade 2012. mescini, kada je prethodno sda izbacena, pa ugurani sbb i jos neki, sda je kupila likove poput backovica, cardzica, vajzovicke.
Sjednica je bila maratonska i sta ces, zastupnici ogladnili. I hadzikifla, odnosno tada mlada uzdanica temeljne nam stranke SDA, najseksi bosnjak u kantonu, tek svrseni difovac, preuzeo je na sebe odgovornost, otisao do obliznje pekare i kupio kifle za gladne zastupnike.
Ne mislim specificno na backovica, cardzica i vajzovicku, nego na sve zastupnike.
Nakon opomene predsjedavajuceg skupstine, distribucija kifli je obustavljena za vrijeme zasjedanja.
Ali nadimak je ostao i ostalo je historija.
@ibizza hvala i tebi!
-
statixx
#10042 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Rubio danas ide u Saudisjku Arabiju i bice dva dana.
Vidjet cemo hoce li onaj saudijski ministar ispostovati Dinu.
Vidjet cemo hoce li onaj saudijski ministar ispostovati Dinu.
-
doktor78
#10043 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
A_A_AKCIJA wrote: ↑10/03/2025 00:27Dodiku je izdat nalog da se na Sudu pojavi kao osumnjičeni za KD rušenje pravnog poretka države. To već imamo. Danas, u ponedjeljak se treba odazvati, koliko znam.zippoo87 wrote: ↑10/03/2025 00:03Mozes ga hapsiti i staviti u pritvor...a sudski postupak ce svakako ici. Pa ako bude osudjen ili oslobodjen...to je na kraju. Ali ima osnov sumnje da je pocinio navedeno djelo,zato ga se moze privesti.SaraFina wrote: ↑09/03/2025 23:59 Jos nesto. Dodik Nema presudu za drzavni udar. Ovo je optizba bila. I kad ga privedu ja mislim da ide dokazni postupak i odbrana. Pa onda presuda i zalbe.
Mi mismo da je izvrsio drzavni udar. On ce se braniti da nije. Ne mozes ga hapsiti po optuzbi. Nego po presudi.,
Mozda sam i u krivu. Neka me Ispravi neki odvjetnik.
Ako se ne odazove, izdaje se nalog za privođenje. Ovdje MUP rs može sabotirati, ali sigurno neće biti incidenata jer Dodik moli da se dese. Već tada neće moći mrdnuti iz Banjaluke.
Ako ga ne mognu privesti, ako nije dostupan organima gonjenja, izdaje se potjernica.
Već na drugom koraku je njegova politička karijera apsolutno mrtva. I to je najbitnije.
CIK mu oduzima mandat, idu vanredni izbori za predsjednika rs...
U ovo ubacite vremensku dimenziju i druga događanja. Dok ovo traje, velika je vjerovatnoća da će opozicija preuzeti Vladu rs. Dolazi drugi ministar MUP koji će provesti nalog za hapšenje.
Već danas ima dovoljno prebjega iz SNSD većine da se oformi nova vlada. Ljudi se prepali za svoju guzicu jer znaju da njih neće Mađari spašavati od zatvora.
Najbitnije, sve je ovo razigrano od strane Trojke do najsitnijih detalja i zna se redoslijed koraka. I zna se kraj, Mile u zatvoru ili bjegunac u inozemstvu.
- Dasi
#10044 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta je danas sa Sipom? Nigdje nista na bespucima interneta.
-
svi u napad
#10045 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako je Picipici wrote: ↑10/03/2025 07:58
PS: Pici jos jednom hvala na dobrom komentaru.
-
dek
#10046 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
Trappist
- Dasi
#10048 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Super, znaci stanje redovno 
Samo pametno i korak po korak.
Samo pametno i korak po korak.
- Peacean
- Styling
#10050 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Madjari zele koncesije na rudna bogatstva u RS. Treba ih imati na oku.Stabilizator wrote: ↑10/03/2025 07:55Ne slazem se za Mađare. U politici ne treba biti osjećaja. Moraš sa svima razgovarati. Politicki interes i cilj je iznad svega.Nisamsdaali wrote: ↑10/03/2025 01:10 Kao neutralac je lako sagledati situaciju : sda botovi pričaju da je trojka ista ko i sda, trojkini članovi/botovi pričaju da je trojka savršena. Realnost je između : da je trojka sasvim dobar korak unaprijed u odnosu na prethodnu vlast iako imaju još puno da savladaju.
Ono sto mi se kod Dine konkretno svidja je sto mi djeluje da uči iz svojih grešaka, ja sam mu zamjerio dvije : prva je ulizivanje i sastajanje sa Mađarima, druga je stvaranje nekih bošnjačkih vandržavnih sabora. Dugo nije imao takve kikseve i nadam se da će tako nastaviti