Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
A_A_AKCIJA

#9976 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:36 To što vi svačije mišljenje koje odstupa od hvalospjeva i ode radosti liderima Trojke
Hajde sjaši više, ponavljaš se

To što imaš mišljenje okači mačku o rep.
Imaš li dokaze?
Argument te čini relevantnim sugovornikom, a ti nemaš ni jedan, nego guslaš i retorički naglabaš teoriju.

Jebote, ko nas je toliko uništio da nam je prodao priču o pravu na mišljenje?
Jeste, imaš pravo na mišljenje, što ne znači da je mišljenje besplatno i da nećeš imati posljedice za gluposti koje misliš.

Došao si na konkretnu političku temu i sve što imaš reći se svede, imam ja pravo na mišljenje.

Da ne govorim koliko to smiješno izgleda nekome ko prati situaciju.

Evo, konkretno, šta zamjeraš Konakoviću kao MVP u ovoj situaciji?
Znaš li s kim se viđao i spremao teren da sve prođe uz podršku prijatelja u svijetu?
Jesi li vidio ko se sve oglasio na temu Dodika?
Jel misliš da je to slučajno?

Gdje je Helez pogriješio?
Kao MO, šta je to mogao još?

Kada konkretno odgovoriš bičeš sagovornik. Ovako si samo neko ko pokušava pridobiti pažnju ko pijanac u kafani, dosadnim ponavljanjem floskula.
romagnoli90

#9977 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

A_A_AKCIJA wrote: 10/03/2025 00:47
romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:36 To što vi svačije mišljenje koje odstupa od hvalospjeva i ode radosti liderima Trojke
Hajde sjaši više, ponavljaš se

To što imaš mišljenje okači mačku o rep.
Imaš li dokaze?
Argument te čini relevantnim sugovornikom, a ti nemaš ni jedan, nego guslaš i retorički naglabaš teoriju.

Jebote, ko nas je toliko uništio da nam je prodao priču o pravu na mišljenje?
Jeste, imaš pravo na mišljenje, što ne znači da je mišljenje besplatno i da nećeš imati posljedice za gluposti koje misliš.

Došao si na konkretnu političku temu i sve što imaš reći se svede, imam ja pravo na mišljenje.

Da ne govorim koliko to smiješno izgleda nekome ko prati situaciju.

Evo, konkretno, šta zamjeraš Konakoviću kao MVP u ovoj situaciji?
Znaš li s kim se viđao i spremao teren da sve prođe uz podršku prijatelja u svijetu?
Jesi li vidio ko se sve oglasio na temu Dodika?
Jel misliš da je to slučajno?

Gdje je Helez pogriješio?
Kao MO, šta je to mogao još?

Kada konkretno odgovoriš bičeš sagovornik. Ovako si samo neko ko pokušava pridobiti pažnju ko pijanac u kafani, dosadnim ponavljanjem floskula.
Kao što rekoh i onom "tramvaju", ne raspravljam s forumskim botovima s dna kace koji su prisvojili i zaplijenili ovaj forum kao da je njihov privatni stranački pamflet. Ti si, dečko, udžbenička enciklopedijska definicija stranačkog bota, i to onog ostrašćenog, zapjenjenog, kojem od botovanja zavisi egzistencija, forumska maskota stranke NIP, tako da ni ti meni ne predstavljaš nikakvog relevantnog sagovornika. Ponavljam, nije ti ovo privatna prćija, niti više živimo u diktaturi! Prošetaj! :thumbup:
GandalfSivi

#9978 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

archi_a wrote: 08/03/2025 16:04 Jedna stvar, ne sjećam se da je forum ikad bio ovako zatrovan, zagađen od dolaska trojke na vlast. Tada i počinju sve ove rasprave, uvrede, čaščenja, svrstavanja, podjele. To nije zabilježeno.
romagnoli90 wrote: 09/03/2025 19:07 Ovaj forum je postao vrlo toksična sredina i vjerujte mi, pojedinci svojim agresivnim ponašanjem ne čine nikakvu uslugu strankama Trojke, čak štaviše, stvaraju vrlo nepoželjan kontraefekat.
Svaka slicnost je sasvim slucajna 😎 Za prvog znamo da je obavjestajac, a drugi, “novopridosli” se bas raspisao, nema stajanja, sve u zadnjih par dana. Kanda iz iste teke prepisuju…
swanfilter

#9979 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

SaraFina wrote: 10/03/2025 00:17
swanfilter wrote: 10/03/2025 00:12
SaraFina wrote: 09/03/2025 23:59 Jos nesto. Dodik Nema presudu za drzavni udar. Ovo je optizba bila. I kad ga privedu ja mislim da ide dokazni postupak i odbrana. Pa onda presuda i zalbe.

Mi mismo da je izvrsio drzavni udar. On ce se braniti da nije. Ne mozes ga hapsiti po optuzbi.[ Po optuzbi ga mogu prevesti jer se ne odaziva sudu.] Nego po presudi.,

Mozda sam i u krivu. Neka me Ispravi neki odvjetnik.
Moze se njega hapsiti ako sudija odluci da mu je mjesto u sudnici.
Slazem se. Po optuzbi. Sto kaze Zipi jer postoji sumnja pocinjenog kaznenog djela. Valjda to je propisano 30 Dana. Pa se produzava. Ali za ovo drzavni udar. Moramo otvoriti postupak protiv njega.
Njega se moze hapsiti i zbog neodazivanja na pozive suda kada god, i bez obzira na djelo koje mu se stavlja na teret. Sud sigurno nece ici tako daleko trazeci pritvor zbog same ozbiljnosti optuznice ako ona budala ipak odluci malo olabaviti. Al Mile, makar i da je obican svjedok, ima obavezu odazvati se na poziv suda. I on sam je shvatio ozbiljnost situacije, pa se prihvatio standardnog-zdravlje i nalazi vjestaka da ne moze. A kako Mile inace nas vec godinama uvjerava, vec od prvog dana i sve do danas bi se iz BL ispisavao po sudu, procesu i presudi. Rekao bi kao i Ramsey Bolton-Come and see.

Ponavljam, iza Mile stoje jos samo Kosarac, Stevandic i slicni iz ocaja. Veterani su ga zbog oholog ponasanja prema njima vec odavno napustili.

Mile sam shvata da se narod tamo ne bi pocesao usljed hapsenja. Zna da bi ga pokupili na spavanju, a za to bi se saznalo kada je narod na poslu ili dok ispija kafu. I prstom niko makeo ne bi.
Nisamsdaali

#9980 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Nisamsdaali »

Kao neutralac je lako sagledati situaciju : sda botovi pričaju da je trojka ista ko i sda, trojkini članovi/botovi pričaju da je trojka savršena. Realnost je između : da je trojka sasvim dobar korak unaprijed u odnosu na prethodnu vlast iako imaju još puno da savladaju.

Ono sto mi se kod Dine konkretno svidja je sto mi djeluje da uči iz svojih grešaka, ja sam mu zamjerio dvije : prva je ulizivanje i sastajanje sa Mađarima, druga je stvaranje nekih bošnjačkih vandržavnih sabora. Dugo nije imao takve kikseve i nadam se da će tako nastaviti
A_A_AKCIJA

#9981 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 00:53 Kao što rekoh i onom "tramvaju", ne raspravljam s forumskim botovima s dna kace koji su prisvojili i zaplijenili ovaj forum kao da je njihov privatni stranački pamflet. Ti si, dečko, udžbenička enciklopedijska definicija stranačkog bota, i to onog ostrašćenog, zapjenjenog, kojem od botovanja zavisi egzistencija, forumska maskota stranke NIP, tako da ni ti meni ne predstavljaš nikakvog relevantnog sagovornika. Ponavljam, nije ti ovo privatna prćija, niti više živimo u diktaturi! Prošetaj!
Naravno da ćeš podviti rep :izet:
Vjecita_zavrzlama

#9982 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Vjecita_zavrzlama »

Nisamsdaali wrote: 10/03/2025 01:10 Kao neutralac je lako sagledati situaciju : sda botovi pričaju da je trojka ista ko i sda, trojkini članovi/botovi pričaju da je trojka savršena. Realnost je između : da je trojka sasvim dobar korak unaprijed u odnosu na prethodnu vlast iako imaju još puno da savladaju.

Ono sto mi se kod Dine konkretno svidja je sto mi djeluje da uči iz svojih grešaka, ja sam mu zamjerio dvije : prva je ulizivanje i sastajanje sa Mađarima, druga je stvaranje nekih bošnjačkih vandržavnih sabora. Dugo nije imao takve kikseve i nadam se da će tako nastaviti
Mislim da ni Dino licno ne tvrdi da je sve savrseno sada,ali da idemo naprijed nakon sda-smrti -idemo
romagnoli90

#9983 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Što se tiče Dininog "lobiranja" po svijetu, rezultate njegovog veličanstvenog "lobiranja" vidim u činjenici da je svog mađarskog jarana Sijarta predstavio kao velikog prijatelja Bosne i Hercegovine, a jaran mu je uzvratio tako što Mađarska nije glasala za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici, dok istovremeno pruža bezrezervnu podršku prijateljskoj republici srpskoj. Bravo Dino, e jesi ga izlobiro, svaka čast! :thumbup:

Dalje, lobiranje po Ujedinjenim Arapskim Emiratima i omiljenoj destinaciji Dubaiju, rezultat - UAE bile suzdržane u glasanju za Rezoluciju o genocidu. :mrgreen:

Dalje, botovi sada ističu kao veliku diplomatsku pobjedu sastanak sa zvaničnicima Saudijske Arabije, a sve ove godine su kritikovali ministre vanjskih poslova zbog posjeta Saudijskoj Arabiji, Kataru, UAE i sličnim zemljama jer se "previše okrećemo arapskim zemljama, a odbacujemo zapadne prijatelje". Šta je bilo, otkud ovakav zaokret u stavovima? Licemjerje na kvadrat!

Veliko hvala Zlatku Lagumdžiji i Svenu Alkalaju koji su, uz podršku Bećirovića i Komšića, realno najzaslužniji za diplomatsku ofanzivu Bosne i Hercegovine u Njujorku i Briselu, pa tek onda čaršijski demagog u fotelji MVP. Na kraju krajeva, nije ni bitno ko je najzaslužniji ili više zaslužan, bitno je da se u ovom važnom trenutku čuje naš glas kod važnih ljudi, svi smo u ovome ZAJEDNO, samo odgovaram navijačima koji svoje pulene uzdižu u nebesa, a sve ostale omalovažavaju i diskreditiraju. :thumbup: :bih:
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 01:20, edited 2 times in total.
swanfilter

#9984 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

skupljac_zeljeza wrote: 10/03/2025 00:20
romagnoli90 wrote: 09/03/2025 23:47

Elmedin Konaković: "U slučaju nepoštivanja sudskih odluka i presuda, nećemo na Dodika slati policiju, jer on kontroliše MUP RS!"
To je još što niko ne zna jer njega može najprije da hapsi SIPA i Sudska policija, a trenutno niko ne vidi tu mogućnost. Dodik ima 8000 naoružanih policajaca i za sada ga oni ne bi hapsili. Zato se svi plaše eskalacije. Ne vjerujem ni da bi EUFOR krenuo u tu avanturu osim ako ne bi dobili ozbiljnije pojačanje koje bi čuvalo leđa SIPI jer ovo treba da dovrše naše institucije. Vjerovatno će se drugostepena otezati dok se ne skonta način ili dok možda Dodik ne zbriše kao Gruevski pa nas poštedi ovog pitanja.
Mozda on ima tih 8000 hiljada policajaca pod sapom, al u odsudnom trenutku neko iz redova policije mora dobro razmisliti u sta se upusta samo zbog Mile. Mozda ce prvi dan pohapsiti i razoruzati, bilo domace ili strane snage. Al sta nakon toga, treba dobro razmisliti. A ja mislim da im je sada pravo vrijeme za dumati glavom.
caros

#9985 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Ti i tvoji da imate imalo obraza prestali bi plaćati internet. Nakon 30 godina kriminalnog uništavanja države i šlaga na tortu sa revizijom tužbe ono i dalje nešto pokušava nekome otvoriti oči.

Dino je isprdak SDA, no i takav je bolji od raznih mulahusića, reufa i ostalih SDA i DF jurišnika.

Ko ne vidi napredak u zadnjih pet godina je: slijep, pada na propagandu, imao je ozbiljnih problema u odrastanju, krezavi je i ruralni gledatelj Pinka kojem je Sebija heroina. Birajte jedno.
romagnoli90

#9986 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

caros wrote: 10/03/2025 01:22 Ti i tvoji da imate imalo obraza prestali bi plaćati internet. Nakon 30 godina kriminalnog uništavanja države i šlaga na tortu sa revizijom tužbe ono i dalje nešto pokušava nekome otvoriti oči.

Dino je isprdak SDA, no i takav je bolji od raznih mulahusića, reufa i ostalih SDA i DF jurišnika.

Ko ne vidi napredak u zadnjih pet godina je: slijep, pada na propagandu, imao je ozbiljnih problema u odrastanju, krezavi je i ruralni gledatelj Pinka kojem je Sebija heroina. Birajte jedno.
Nije "revizija tužbe", već revizija presude protiv Srbije za genocid. A za sabotažu revizije obrati se Igoru Crnatku, tadašnjem ministru vanjskih poslova BiH, koji je slao pisma u Hag sabotirajući proces, te Mladenu Ivaniću, tadašnjem članu Predsjedništva koji je pisao Hagu da "u BiH nema konsenzusa oko ovog pitanja". Obojica su imali veliku podršku Dragana Čovića i političkog Zagreba, i naravno i logično - Aleksandra Vučića. Ivanića i Crnatka sada ovdje predstavljaju kao "glas razuma iz RS-a" i opoziciju koja će nas vratiti na evropski put Bosne i Hercegovine. How Yes No :lol:

Bakir je obični ublehaš i populista koji je od prvog dana znao da od revizije presude nema ništa jer bi to značilo potpunu redefiniciju karaktera rata i agresije na Bosnu, a Srbija bi morala platiti stotine milijardi odštete. Nisu bez razloga zamračene hiljade stranice haških dokumenata, jer je nekome očito od početka bilo u interesu da se prava istina o ulozi Srbije u agresiji na BiH nikad ne ozvaniči.
A_A_AKCIJA

#9987 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 01:12 Što se tiče
Čim krene konkretno, gubiš se ko abdest.

Odjednom je bitno što je Dino vidio Szijarta prije dvije godine i grijeh što ga nije konvertovao na bosansku stranu, jer to tako inače ide. Ko ne okrene Mađare iz prve, ne postoji.

Kada UAE ne glasa u UN, to je kriv Dino, a nije Lagumdžija, iako je on ambasador u UN. Ali, ni to nije bitno. Bitno je da si se razotkrio, jer ti nije Trojka problem nego Dino. Neka je i Lagumdžija, iako je on Trojka, samo neka nije Dino zaslužan :D

Kada Bisera ide kod Arapa na rubu rata u Ukrajini i donese hurme, to je isto ko kada Dino potvrdi da će nas KSA podržati u ovoj krizi. Koga briga što je MBS blizak sa Trumpom i što je uz Putina rijetka osoba koja može nešto uticati na njega.
To je isto ko hurme.

Na kraju, hvala Komši, koji se sjetio da se uključi kada je sve bilo gotovo, koji nije vidio Brisela godinama, ali neka, bolje i on nego Dino da bere lovorike :D

I neka nas u jedinstvu, samo neka se Dino ne ističe, razguliće nam SDA do izbora, svi su jednako doprinijeli osim Dine mahalca.

Evo, preveo sam ti ovo da te bolje razumiju
caros

#9988 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Svi su krivi, samo 30-godišnja vlast nije. Šteta za vas što nam je posljednjih pet godina pokazalo da može i malo drugačije. Sporo, s greškama, ali može. Propao vam je i narativ o izdaji, više nikada nećete biti vlast, džaba vam sve. Ostaje grljenje sa SDA i svim ograncima istih. U 2025. godini nekoga nije sramota javno reći da je simpatizer DF-a.
romagnoli90

#9989 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

A_A_AKCIJA wrote: 10/03/2025 01:39
romagnoli90 wrote: 10/03/2025 01:12 Što se tiče
Čim krene konkretno, gubiš se ko abdest.

Odjednom je bitno što je Dino vidio Szijarta prije dvije godine i grijeh što ga nije konvertovao na bosansku stranu, jer to tako inače ide. Ko ne okrene Mađare iz prve, ne postoji.

Kada UAE ne glasa u UN, to je kriv Dino, a nije Lagumdžija, iako je on ambasador u UN. Ali, ni to nije bitno. Bitno je da si se razotkrio, jer ti nije Trojka problem nego Dino. Neka je i Lagumdžija, iako je on Trojka, samo neka nije Dino zaslužan :D

Kada Bisera ide kod Arapa na rubu rata u Ukrajini i donese hurme, to je isto ko kada Dino potvrdi da će nas KSA podržati u ovoj krizi. Koga briga što je MBS blizak sa Trumpom i što je uz Putina rijetka osoba koja može nešto uticati na njega.
To je isto ko hurme.

Na kraju, hvala Komši, koji se sjetio da se uključi kada je sve bilo gotovo, koji nije vidio Brisela godinama, ali neka, bolje i on nego Dino da bere lovorike :D

I neka nas u jedinstvu, samo neka se Dino ne ističe, razguliće nam SDA do izbora, svi su jednako doprinijeli osim Dine mahalca.

Evo, preveo sam ti ovo da te bolje razumiju
Pa i Dino je donio hurme, to je običaj i tradicija. :mrgreen:
swanfilter

#9990 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by swanfilter »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 01:34
caros wrote: 10/03/2025 01:22 Ti i tvoji da imate imalo obraza prestali bi plaćati internet. Nakon 30 godina kriminalnog uništavanja države i šlaga na tortu sa revizijom tužbe ono i dalje nešto pokušava nekome otvoriti oči.

Nije "revizija tužbe", već revizija presude protiv Srbije za genocid. A za sabotažu revizije obrati se Igoru Crnatku, tadašnjem ministru vanjskih poslova BiH, koji je slao pisma u Hag sabotirajući proces, te Mladenu Ivaniću, tadašnjem članu Predsjedništva koji je pisao Hagu da "u BiH nema konsenzusa oko ovog pitanja". Obojica su imali veliku podršku Dragana Čovića i političkog Zagreba, i naravno i logično - Aleksandra Vučića. Ivanića i Crnatka sada ovdje predstavljaju kao "glas razuma iz RS-a" i opoziciju koja će nas vratiti na evropski put Bosne i Hercegovine. How Yes No :lol:

Bakir je obični ublehaš i populista koji je od prvog dana znao da od revizije presude nema ništa jer bi to značilo potpunu redefiniciju karaktera rata i agresije na Bosnu, a Srbija bi morala platiti stotine milijardi odštete. Nisu bez razloga zamračene hiljade stranice haških dokumenata, jer je nekome očito od početka bilo u interesu da se prava istina o ulozi Srbije u agresiji na BiH nikad ne ozvaniči.
Izvinjavam se na upadici, al fer bi bilo u vezi revizije slucaja pred sudom spomenuti i agenta pred sudom, Softica. A doticni je bio pod sapom samo Bakira.
romagnoli90

#9991 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

caros wrote: 10/03/2025 01:39 Svi su krivi, samo 30-godišnja vlast nije. Šteta za vas što nam je posljednjih pet godina pokazalo da može i malo drugačije. Sporo, s greškama, ali može. Propao vam je i narativ o izdaji, više nikada nećete biti vlast, džaba vam sve. Ostaje grljenje sa SDA i svim ograncima istih. U 2025. godini nekoga nije sramota javno reći da je simpatizer DF-a.
Zašto bi me bilo sramota reći da sam simpatizer DF-a? Apelacijama u Ustavnom sudu BiH, Venecijanskoj komisiji i Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, slučajevi Zornić, Pilav, Kovačević (koji je sabotiran od strane HDZ-a uz prešutno odobravanje bošnjačkih ministara u Vijeću ministara), uradili su više i konkretnije za modernu evropsku građansku državu Bosnu i Hercegovinu od svih ostalih stranaka zajedno. To što je za vas ideja građanske države postala predmet sprdnje čim ste došli na vlast, prihvativši odjednom legitimno predstavljanje, iako ste privukli glasače i ostvarili izbornu pobjedu upravo pričom o građanskoj državi i parolama NE S NACIONALISTIMA!... to zaista nije moj problem. :bih:
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 02:06, edited 3 times in total.
romagnoli90

#9992 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

swanfilter wrote: 10/03/2025 01:47
romagnoli90 wrote: 10/03/2025 01:34

Izvinjavam se na upadici, al fer bi bilo u vezi revizije slucaja pred sudom spomenuti i agenta pred sudom, Softica. A doticni je bio pod sapom samo Bakira.
Naravno, famozna akreditacija koja je istekla. Bakir i Softić - glup i gluplji :mrgreen: To pokazuje stepen ozbiljnosti kojem je pristupila naša "probosanska" strana čitavom tom procesu.

S druge strane, to nije spriječilo Borjanu Krišto da imenuje Moniku Mijić za agenticu čiji je zadatak da obori presudu Kovačević u Strazburu, iako joj je akreditacija takođe odavno istakla. Konaković, Helez, Forto i Hurtić su šutjeli ko zaliveni i prešutno dali zeleno svjetlo HDZ-u i agentici s ilegalnom akreditacijom da u Strazburu pokuša da ospori i minira presudu u slučaju Kovačević. Dakle još jednom, licemjerje na kvadrat. :thumbup:
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 02:03, edited 1 time in total.
A_A_AKCIJA

#9993 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

swanfilter wrote: 10/03/2025 01:47 Izvinjavam se na upadici, al fer bi bilo u vezi revizije slucaja pred sudom spomenuti i agenta pred sudom, Softica. A doticni je bio pod sapom samo Bakira.
Najbolji su konkretni primjeri da ih rasturiš argumentima.

Odeš lijepo na stranicu suda, sekcija pravila suda, član 38. Paragraf 3 I pročitaš:
3. The original of the application shall be signed either by the agent of the party submitting it, or by the diplomatic representative of that party in the country in which the Court has its seat, or by some other duly authorized person.
https://www.icj-cij.org/index.php/rules

Dakle, naša ambasadorica u Holandiji je mogla potpisati i predati aplikaciju sudu. Nju je Bakir tada pozvao u BiH na konzultacije da bi je u tome spriječio.

To je istina, a ne ovo njegovo šupljiranje.
romagnoli90

#9994 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

A_A_AKCIJA wrote: 10/03/2025 02:01
swanfilter wrote: 10/03/2025 01:47 Izvinjavam se na upadici, al fer bi bilo u vezi revizije slucaja pred sudom spomenuti i agenta pred sudom, Softica. A doticni je bio pod sapom samo Bakira.
Najbolji su konkretni primjeri da ih rasturiš argumentima.

Odeš lijepo na stranicu suda, sekcija pravila suda, član 38. Paragraf 3 I pročitaš:
3. The original of the application shall be signed either by the agent of the party submitting it, or by the diplomatic representative of that party in the country in which the Court has its seat, or by some other duly authorized person.
https://www.icj-cij.org/index.php/rules

Dakle, naša ambasadorica u Holandiji je mogla potpisati i predati aplikaciju sudu. Nju je Bakir tada pozvao u BiH na konzultacije da bi je u tome spriječio.

To je istina, a ne ovo njegovo šupljiranje.
Inače, ambasadorica naše zemlje u Holandiji Mirsada Čolaković također može podnijeti zahtjev za pokretanje revizije tužbe BiH protiv Srbije, ali o tome bi se trebala konsultovati s ministrom vanjskih poslova BiH Igorom Crnadkom.

Crnadak je kazao kako uopće ne želi razmišljati o tome da bi ambasadorica Čolaković predala zahtjev za reviziju tužbe bez njegove saglasnosti.

"Ne može ambasador raditi mimo stava ministra i to se nikada nije desilo", kazao je Crnadak.

Džaba spinuješ i zamajavaš javnost, dečko. :mrgreen: Nije se moglo ništa uraditi bez saglasnosti Ivanića i Crnatka, odnosno potpunog konsenzusa u Predsjedništvu, a to zna i ublehaš Bakir, a znate i vi botovi koji godinama guslate o nekakvoj izdaji. Isto kao što ni u NATO ne možemo ući bez 100% konsenzusa i pristanka sve tri strane, i toga su svjesni i lideri Trojke, ali to je za tebe ipak visoka, previsoka politika.

Ako ti ipak nešto nije jasno oko revizije, upitaj stranačkog kolegu Denisa Zvizdića. :thumbup: :mrgreen: :lol:

Drži se ti Okerića, Delića, juniora Ademovića i njihovih mahalskih prepucavanja u Kantonu Sarajevo, to je vaš realan domet. ✌
caros

#9995 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

30 godina vlasti, mijenjanja stranaka, osnivanja svojih, grljenja s tim istim Bakirom kojeg šatro pljuješ ovdje i za sve to vrijeme nema ništa osim beskorisnih apelacija. Sve što se o DF-u može reći jeste da je to stranka koja održava krnju SDA u životu. Mene bi bilo stid, tebe nije, i onda ti je kao krivo jer te ljudi zovu botinom koja ima 100+ postova na temi u dva dana.
romagnoli90

#9996 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

caros wrote: 10/03/2025 02:15 30 godina vlasti, mijenjanja stranaka, osnivanja svojih, grljenja s tim istim Bakirom kojeg šatro pljuješ ovdje i za sve to vrijeme nema ništa osim beskorisnih apelacija. Sve što se o DF-u može reći jeste da je to stranka koja održava krnju SDA u životu. Mene bi bilo stid, tebe nije, i onda ti je kao krivo jer te ljudi zovu botinom koja ima 100+ postova na temi u dva dana.
To što bezobrazni i agresivni botovi, megafoni i propagandisti Trojke koji su privatizovali ovaj forum, druge nazivaju botovima, apsolutno me ne tangira. Laku noć. :bih:
caros

#9997 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by caros »

Privatizovali bi vi, samo ovdje nije publika puna troglodita, nije nikada ni bila. Botovanja ima, i sam sam se nekada raspravljao sa Akcijom. Ali za razliku od argumenata zvanih "izdajnici", ili kakvu je već glupost smislio neki mulahusić, s njim se bar može raspravljati.

O DF-u nema potrebe ni raspravljati, davno raspakovana tema do temelja. Ogavno krilo SDA koje je davno prodalo guzicu.
A_A_AKCIJA

#9998 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by A_A_AKCIJA »

romagnoli90 wrote: 10/03/2025 02:12 Nije se moglo ništa uraditi bez saglasnosti Ivanića i Crnatka, odnosno potpunog konsenzusa u Predsjedništvu, a to zna i ublehaš Bakir, a znate i vi botovi koji godinama guslate o nekakvoj izdaji. Isto kao što ni u NATO ne možemo ući bez 100% konsenzusa i pristanka sve tri strane, i toga su svjesni i lideri Trojke, ali to je za tebe ipak visoka, previsoka politika.
Ne provaljuj se.

A ambasadori mogu odbiti da slave dan državnosti, dan nezavisnosti, dan genocida u Srebrenici?
Sve nam ambasadori rade jedinstveno, pod konac, pa bi ovo bilo skandal.
Ne mogu da vjerujem šta pišeš :D

Kakve ti gluposti pišeš, to je drama :D

Eto, mogla ambasadorica predati, ali nije smjela od Ivanića i Crnatka. Grohotom se smijem
romagnoli90

#9999 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

caros, who is currently on your ignore list, made this post. :thumbup:
romagnoli90

#10000 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

A_A_AKCIJA wrote: 10/03/2025 02:23
romagnoli90 wrote: 10/03/2025 02:12 Nije se moglo ništa uraditi bez saglasnosti Ivanića i Crnatka, odnosno potpunog konsenzusa u Predsjedništvu, a to zna i ublehaš Bakir, a znate i vi botovi koji godinama guslate o nekakvoj izdaji. Isto kao što ni u NATO ne možemo ući bez 100% konsenzusa i pristanka sve tri strane, i toga su svjesni i lideri Trojke, ali to je za tebe ipak visoka, previsoka politika.
Ne provaljuj se.

A ambasadori mogu odbiti da slave dan državnosti, dan nezavisnosti, dan genocida u Srebrenici?
Sve nam ambasadori rade jedinstveno, pod konac, pa bi ovo bilo skandal.
Ne mogu da vjerujem šta pišeš :D

Kakve ti gluposti pišeš, to je drama :D

Eto, mogla ambasadorica predati, ali nije smjela od Ivanića i Crnatka. Grohotom se smijem
Mogla je ambasadorica predati, ali ne bi bilo uvaženo u Hagu bez konsenzusa i pristanka Crnatka, Ivanića i Čovića. Šta ti nije jasno?

U pismu koje je registrar Međunarodnog suda pravde Philippe Couvreur uputio članovima Predsjedništva Bosne i Hercegovine naveo je da je Sud propisno razmotrio mišljenja članova Predsjedništva, koja su iznijeli u svojim pismima.

“Sud smatra da sadržaj ovih pisama pokazuje kako nikakvu odluku nisu donijela nadležna tijela, u ime Bosne i Hercegovine kao države".

Šta vam više nije jasno?

Evo i jedna od vašeg omiljenog koalicionog partnera i "šampiona europskih vrijednosti" :lol:

DRAGAN ČOVIĆ: ZAŠTO NISAM BIO ZA ZAHTJEV ZA REVIZIJU TUŽBE O GENOCIDU U BiH 'Sarajevo je bilo spremno optužiti i Hrvatsku!'

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatsk ... ku-5754551
Last edited by romagnoli90 on 10/03/2025 02:37, edited 2 times in total.
Post Reply