Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Evolution_IV wrote: ↑09/03/2025 22:20
Nek kupi 2.0T i rjeseni problemi, mora li dizel traktorsk??i
Grijeh je kupiti Stelvia a da nije Multijet.
Bertol mi je pisao da je Multijet bolji motor od GME. Kod GME znaju otići ležajevi na radilici, turbina, takodje problem sa pumpom za ulje.
Last edited by ElRe on 09/03/2025 22:22, edited 1 time in total.
@plucna mahramica Giulia i Stelvio imaju jedan problem, relej elektronike, odnosno to je 6 releja koji su vezani za odredjene senzore i električne sklopove.
canvra888 wrote: ↑09/03/2025 22:39
E čuj M47 u BMW-u. Pa gdje ćeš bolan običnog četverocilindarskog traktora toliko hvaliti, još je taj traktorisao za dvojicu
Kad slusas napolju svaki benvej cadjo sa 4 klipa traktorise posteno, unutra vec ovisi od klase modela.
A realno i 2.2 u djuliji i stevi je isto grub motor.
E čuj M47 u BMW-u. Pa gdje ćeš bolan običnog četverocilindarskog traktora toliko hvaliti, još je taj traktorisao za dvojicu
Kad slusas napolju svaki benvej cadjo sa 4 klipa traktorise posteno, unutra vec ovisi od klase modela.
S generacijama su definitivno uglađeniji bili, N47 je primjetno manje traktorisao od M47, isto tako i B47 primjetno manje traktoriše od N47.
A ono što definitivno stoji da jesu bučniji od ostalih četverocilindraša od švapske konkurencije, tdi-ja i OM 654.
S generacijama su definitivno uglađeniji bili, N47 je primjetno manje traktorisao od M47, isto tako i B47 primjetno manje traktoriše od N47.
A ono što definitivno stoji da jesu bučniji od ostalih četverocilindraša od švapske konkurencije, tdi-ja i OM 654.
Jeste B manje ali i dalje ga mogu prepoznati u leru ili vrlo niskim brzinama, tacno imaju neko specificno klepetanje.
Kada ste se dotakli mazdinog 2.2, bila mi je i neka cx-5 u opticaju, isto 2021, ali nesto mi slabasno djeluje 150ks, plus dosta se spominje kao problematican.. meni je izgleda bolje da se malo strpim dok ne nabasam na nekog benzinca v6.
canvra888 wrote: ↑10/03/2025 01:09
Ma ima i X3-ica i GLC-ova svakakvih. GLC-a kad vidim sa halogenjarama, zgadi mi se odmah
A znas amarka gnjaviti za DRL na 2-3 puta jeftinijem autu
Ovi GLC-ovi su 2015-19. Amarova Mazda 2019-24. Ima stvari koje vremenom trebaju postati standard, a 4 godine u auto industriji nisu malo. Isto tako ima stvari koje trebaju biti standard za određenu cijenu koja je plaćena. Nema opravdanja ni za jedne u mojim očima, u svakom slučaju.