Moderator: anex

Meni to i zvuči i izgleda fenomenalno!GandalfSivi wrote: ↑13/01/2025 00:22 Normalni ljudi nedjeljom gledaju utakmice. Ja punim limun kremom od istog i karameliziram fucking bacacem plamena
Germa ako nije odradila svoje onda je losa, izlapila sto ja kazem. Moguce je vise uzroka, brasno da nije bilo ok (ne mislim na datum, nego da ga je nekad uhvatila vlaga), pretvrdo zakuhano, tjesto da nije nadolazilo itd.

kabal1337 wrote: ↑09/03/2025 19:05 Ma ne treba vam vise od 2g. germe za hljeb. i dodajte 10g. istopljenog putera. Ovo je skroz ok za 550g. vode i malu kasicicu soli, kasika secera. Brasna po potrebi ( nemojte zakuhati cvrsto, izmutite sve u posudi) i ostavite preko dana ili cak bolje preko noci ( bit ce vam jos laksi za stomak).
Mozete ga pr kuhati i par puta ako zelite, kasikom u posudici. Na pocetku bude ljepljiv kako vrijeme prolazi gluten se razvija i prestaje biti ljepljiv.
Oblikujte u zeljeni oblik, pustite jos malo da naraste u tepsiji, i pecite na 220° 45 minuta.
Garantujem vam da ce biti socan vise dana (4-5) i nece se mrviti.
Sa mjesavinom tip 550 i 1100 brasno duze ostane frisak.
Tip 400/450 ima malo meksu koricu od tip 550
Kad ga ispecete ako volite meksu koru samo poprskajte hljeb vodom i ostavite tako.