Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#9126 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by izvrsni direktor »

dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 12:49 Nece Vucic pasti bez nasilja, srpska opozicija je do sada spremna samo na dimne bombe u skupstini a to je premalo. Usput su zamalo ubili zenu, trudnu zenu.

I da padne Vucic, opet ce na vlast drugi Vucic. Meni je zanimljivo kako neki ljudi misle da i padom Dodika, dolazi neki frendli umiveni Ceda Jovanovic na vlast u RS.
Nece, doci ce drugi cetnik, jer biraju ga Srbi, i SDS bi se preko noci vratio na tvornicke postavke Radovana Karadzica ako bi se vratili na vlast. Drugacije nece vladati u RS jer bi ih narod kaznio na izborima.

Ako hoces drzavu BiH, moras politicki saradjivati sa nekim cetnikom.
Padom dodika ce doci neko ko ima u glavi "ako je dodik pao, sta ce tek biti sa mene ako budem ko on"
Ali ne konta to nepismen narod, daj da mu se prijeti po medijima
SaraFina

#9127 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by SaraFina »

MMM1977 wrote: 08/03/2025 13:37
doktor78 wrote: 08/03/2025 13:28
dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 12:49 Meni je zanimljivo kako neki ljudi misle da i padom Dodika, dolazi neki frendli umiveni Ceda Jovanovic na vlast u RS.
Nece, doci ce drugi cetnik, jer biraju ga Srbi, i SDS bi se preko noci vratio na tvornicke postavke Radovana Karadzica ako bi se vratili na vlast. Drugacije nece vladati u RS jer bi ih narod kaznio na izborima.

Naš narod je nerealan, oni će, ako opozicija dođe na vlast, tražiti od njih da priznaju genocid u Srebrenici i da budu veći Bošnjaci od njih.
To se neće desiti, na tim pitanjima i dalje će biti nepremostive razlike, ali bar neće kočiti državu k'o ova ekipa.
Bitno je da se vidi da Institucije rade i da se više niko ne usudi da udari na državu.

Nećemo se nikada složiti oko genocida, agresije i rata generalno ali je bitno da se složimo oko budućnosti a tu postoje naznake da bi se moglo raditi.

Nadam se da će Sud obezglaviti SNSD i njihove satelite tako da na idućim izborima i ostale snage imaju veće šanse
Bitno je da se dokazalo da su institucije drzave iznad institucija entiteta. Da ne moze svaki klosar, kako mu padne na um rusiti drzavu na mjesecnoj bazi.
Ovo je šut i Čoviću. Kad ode Dodik, on iz RS nema partnera da blokira i rastače drzavu.
dječak sa šibicama

#9128 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Jesam li dobro shvatio, Sven Alkalaj lobirao kod Rubia za "We call on our partners in the region to join us in pushing back against this dangerous and destabilizing behavior" i rjesavanje krize.

Regionalni partneri - Srbija, Hrvatska, Madjarska :D

Hvala ti Sven :D
plavi_E

#9129 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 13:34
plavi_E wrote: 08/03/2025 13:26
A zbog cega ti imas problem sa tim da je moguce da je ovo proklizavanje oko VNI bilo u dogovoru sa Trojkom? Zbog cega u tebe postoji samo "ili mi ili oni"? Ne moras meni odgovorit dovoljno je da odgovoris sam sebi.
taj izbor ne namećem ja, nego upravo ta bulumenta koju forsiraš.

na kraju krajeva, rekao si da Dodik nema podršku naroda zbog VNI, što je apsolutna neistina. nije je nikad ni imao.
To je laz nigdje nisam rekao da Dodik nema podrsku naroda zbog VNI nego sam rekao da nije imao vremena da sa onom presudom u rukama odradi da se "dogodi narod". Ja nigdje nisam rekao da je za proklizavanje oko VNI zasluzna bilo koja politicka opcija u BiH. Cinjenica je da su apelacije bile spremne istog dana kad je doslo do proklizavanja to dovoljno govori. Cinjenica da je falio samo jedan glas takodje govori mnogo toga. Prestanite sirit lazi o meni. Ja ne ulazim u to vase "ili mi ili oni". Vasa rasprava "ko je spasio drzavu" me ne interesuje. Za to imate dovoljno kandidata koji ce vam izaci u susret toj raspravi.
tuitamo

#9130 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tuitamo »

dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 13:41 Jesam li dobro shvatio, Sven Alkalaj lobirao kod Rubia za "We call on our partners in the region to join us in pushing back against this dangerous and destabilizing behavior" i rjesavanje krize.

Kada hoćeš, sve ti može biti crno.
Haris.ba

#9131 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 13:41 Jesam li dobro shvatio, Sven Alkalaj lobirao kod Rubia za "We call on our partners in the region to join us in pushing back against this dangerous and destabilizing behavior" i rjesavanje krize.

Pa da se pridruze Cemerici. A, Cemerika pod Trampom je ako nisi sa mnom onda si problem.

Ja ne vidim problem.
dječak sa šibicama

#9132 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Pa ako SDFA skakavci mogu sve pripisati Alkalaju, mogu i ja izvlaciti detalje iz poruke :D
archi_a

#9133 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by archi_a »

:lol:
MaCHak, od svega si jedino shvatio da je to Sven Alkalaj. Al nije ni bitno šta je par vas shvatilo.
You’re Going Down :bih:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#9134 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

izvrsni direktor wrote: 08/03/2025 13:39
dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 12:49 Nece Vucic pasti bez nasilja, srpska opozicija je do sada spremna samo na dimne bombe u skupstini a to je premalo. Usput su zamalo ubili zenu, trudnu zenu.

I da padne Vucic, opet ce na vlast drugi Vucic. Meni je zanimljivo kako neki ljudi misle da i padom Dodika, dolazi neki frendli umiveni Ceda Jovanovic na vlast u RS.

Padom dodika ce doci neko ko ima u glavi "ako je dodik pao, sta ce tek biti sa mene ako budem ko on"
Ali ne konta to nepismen narod, daj da mu se prijeti po medijima
Zato je važno imati jake državne institucije u pravosuđu.

Ako uspije, bolja je ova presuda zabrane političkog djelovanja i 36 hiljada maraka da plati, ali da je došla od naše države, nego da ga neki međunarodni faktor osudi taman i na doživotni zatvor.
PreWiBa

#9135 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Zašto sam isti komentar čitao na HB forumu...

Koga briga šta je na kraju rekao, s tim da se to može interpretirati i kao partneri koji su tu uz njih, kao što je EU, a može se i interpretirati u smislu "niste partneri ako nam ne asistirate u u obuzdavanju Dodika".
PreWiBa

#9136 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Mislim da je teško neki rad Alkalaja pripisati SDA, previše je konstanta bh. diplomatije...
Toffee karamela

#9137 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Toffee karamela »

archi_a wrote: 08/03/2025 13:36 Image

:wink: :bih:
znala sam da je Alkalaj i bez ove slike

bog nas je i u najmračnije doba bh diplomatije (ono ratno) pogledao s par dobrih diplomata :thumbup:
seksi_ideje

#9138 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by seksi_ideje »

Sada samo mudro privesti sve kraju: optuznice protiv Dodika i kompanije, nova vecina u NSRS i nova vecina onda u VM. Dakle, tu ne smije bit popustanja a opozicija iz RS-a treba da odradi svoj posao. Nakon toga ce sve biti daleko lakse
JovicSA

#9139 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Da, da, zato Željka objašnja da je njegova izjaa rabota starih struktura. :lol: Pogotovo onaj dio kada kaže da akcije predsjednika RS ugrožavaju institucije... :bih:
Last edited by JovicSA on 08/03/2025 14:01, edited 1 time in total.
neon-x

#9140 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by neon-x »

archi_a wrote: 08/03/2025 13:45

:lol:
MaCHak, od svega si jedino shvatio da je to Sven Alkalaj. Al nije ni bitno šta je par vas shvatilo.
You’re Going Down :bih:
Cirkus vam je ova prica sa Alkalajem i slikanjem s Rubiom nakon povlacenja za rukav. Ako treba traziti uzrok ovakvog oglasavanja State Departmenta oko Dodika to je najpreciznije Aleksandar Kasanov koji mu je podnio izvjestaj i obrazlozio situaciju.

Nova Trumpova administracija se najvjerovatnije nece ni priblizno baviti Bosnom kao prosla ali ce zadrzati logicni kurs kontinuiteta, sto se srecom poklapa i sa filozofijom samog Trampa da ne zeli ikakve nove eskalacije.

Strah je samo bio da Trumpa nece uhvatiti neko MAGA ludilo koje moze prepoznati u Dodiku, ali nadati se da necemo biti takve nesrece.
dječak sa šibicama

#9141 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Alkalaj sve izlobirao, dakle Bakir se ukljucio, veliki diplomatski mag.

Sad ce i Zaha potegnuti svoje veze.
JovicSA

#9142 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

sehohari wrote: 08/03/2025 13:48

Koga briga šta je na kraju rekao, s tim da se to može interpretirati i kao partneri koji su tu uz njih, kao što je EU, a može se i interpretirati u smislu "niste partneri ako nam ne asistirate u u obuzdavanju Dodika".
Ne može se interpetirati kako hoće, treba samo pročitati, tačno je označem Dodik kao remetilački faktor, izjava nije pisana neutralno. Pusti ostavštinu kamenjaraca, tonu i oni lagano a toliko su se radovali dolasku Trumpa, treba razumjeti ljude u jednu ruku. :lol:
dječak sa šibicama

#9143 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

neon-x wrote: 08/03/2025 14:00
Nova Trumpova administracija se najvjerovatnije nece ni priblizno baviti Bosnom kao prosla ali ce zadrzati logicni kurs kontinuiteta, sto se srecom poklapa i sa filozofijom samog Trampa da ne zeli ikakve nove eskalacije.

Strah je samo bio da Trumpa nece uhvatiti neko MAGA ludilo koje moze prepoznati u Dodiku, ali nadati se da necemo biti takve nesrece.
Ukratko je to to. Nece krizu, podrzavaju drzavu BiH sto je logicno, nece valjda podrzati bivola iz Laktasa u izazivanju krize.

Nece se Trump baviti Bosnom, ali nece ni dopustiti novo krizno zariste. Dodik je izazivac krize, jasno je da ga treba ukrotiti.
romagnoli90

#9144 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Toffee karamela wrote: 08/03/2025 11:32
romagnoli90 wrote: 08/03/2025 00:35

Ko je spominjao rat? Pričamo o odnosima među Bošnjacima i tvrdim da su apsolutno SVI krivi za privatne stranačke ratove, međusobne optužbe, netrpeljivost, animozitet i mržnju koja prevladava među Bošnjacima posljednjih godina. Konakoviću su najveći problem Bakir i Komšić, bukvalno ne može rečenicu sastaviti bez da ih spomene, čak ni u momentu dok je u toku državni udar Milorada Dodika. Zato kažem, ne trebaju nama ni Dodik ni Čović ni velikosrpski ni velikohrvatski neprijatelji - mi smo sami sebi najveći dušmani! :thumbup:
što dižeš palac sam sebi? ponio te spisateljski talent?

hajd završi sa sendvičem a celofan u najbližu kantu za smeće da si bacio!
Samo me lagano zaobiđi i podjebavaj nekog drugog. Trojkaški botovi sendvičari koji su se raspojasali po forumu idu automatski na block s merakom. :thumbup:
PreWiBa

#9145 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

JovicSA wrote: 08/03/2025 14:04
sehohari wrote: 08/03/2025 13:48

Ne može se interpetirati kako hoće, treba samo pročitati, tačno je označem Dodik kao remetilački faktor, izjava nije pisana neutralno. Pusti ostavštinu kamenjaraca, tonu i oni lagano a toliko su se radovali dolasku Trumpa, treba razumjeti ljude u jednu ruku. :lol:
Ma govorim samo o ovom specifičnom djelu.
romagnoli90

#9146 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Sociolog wrote: 08/03/2025 11:25 gdje šuntavi Forto? :mrgreen:

Vazi, drzi govore u Brckom, o saobracajnicama, ni mukajet o Dodiku :D :lol: :bih:
Ne zaboravi goruću temu sarajevske "fgr" elite - iftar u školama i atak na ustavni poredak zbog skraćivanja časova u KS. :mrgreen:
skrbavi-admin

#9147 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

zenit dozic wrote: 08/03/2025 13:13
Sociolog wrote: 08/03/2025 11:52 kvalitetan clanak,Senada Avdica

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/40 ... sursa.html
Kome moze biti relevatan ubica generala Alagica i sadasnji Bakirov isprdak
:thumbup:

sta je tip drobio o alagicu al to je ta kuhinja senad avdic muslimovic rekic abdic i tako dalje
JovicSA

#9148 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

romagnoli90 wrote: 08/03/2025 14:07
Sociolog wrote: 08/03/2025 11:25 gdje šuntavi Forto? :mrgreen:

Vazi, drzi govore u Brckom, o saobracajnicama, ni mukajet o Dodiku :D :lol: :bih:
Ne zaboravi goruću temu sarajevske "fgr" elite - iftar u školama i atak na ustavni poredak zbog skraćivanja časova u KS. :mrgreen:
A šta bi trebao Forto u ovome? Državni ministar saobraćaja i komunikacija? Popriječiti balvane na cestu? :mrgreen:

https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... nke/581146
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#9149 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2025 13:29 Kovačević: Rubio je pozvao na dijalog isto kao i mi. Muslimani su se borili da Trump ne dođe na vlast i to pokušavamo objasniti.

Reci mi da si debil koji je popusio svoju priču bez da mi kažeš da si to, e moj Kovačeviću nebistra šljivo u njivi tarabica :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Kovacevic jos dolazi sebi otkako ga je mrtvi Kifla rakovao :lol:
no_sekirli

#9150 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Lug wrote: 08/03/2025 13:36
no_sekirli wrote: 08/03/2025 13:07
Lug wrote: 08/03/2025 12:56

ne trazim ja nikakve frke, znam ja kud ti gonis i djelimicno si u pravu. Ali sta treba da se kolektivno naguzimo i cekamo kako ce nam komsije odrediti.. ?!
Ne znam zbog cega je problem imenovanje ministra koje nedostaje ukoliko Zakon nalaze da ga se mora imenovati?

Ona kasni s tim, i ako ima kakva sankcija zbog njenog kasnjenja, nadam se da ce biti sankcionirana.
I morala je imenovati nekoga iz koalicije, pa valjda je to politicki korektno.

Borjana nije nikakav komsija, nego legalno izabrana Predsjednica Vijeca ministara, nije sa Marsa pala.

Tacno, trazis problem tamo gdje ga nema, samo da corba bude gusca :D
nije vrijedno odgovora, al' haj..

ako nije do sad imenovala, ne mora ni sad predlagati chetu za ministra sigurnosti (jel to jedna tacka dogovora bio zbog cega je Dodik helikopterom dosao u Mostar?) Tvoja logika je otprilike, dobro je ima sta jesti, ne tuce nas niko po glavi..)
I ko je rekao da je Borjana komsija, naravno da sam mislio na Plenkovica i Vucica. Sam Covic je poslije sastanka sa Dodikom hitno otisao kod Plenkovica po pamet. Ispada da smo mi surovali sa Dodikom protiv Hrvata u Bosni, pa eto da im se ne bi slucajno sta zamjerili a oni mogu okrivljivati globalne promjene i surovati i dalje sa Dodikom, bez da se mi namrstimo. Ti preporucujes da se smjeskamo i da se uvlacimo u guzicu. Takva politika nam do sad nije nista dobro donijela i nece ni u buduce. Sve drzave su se izjasnile direktno i bez uvijanja do sad. Zeljezo se kuje dok je vruce, sad su oci uprte u Bosnu. Cuj, trazim problem? Ne znam ko nam dade ime ulizice? I mislis da to ulizivanje u guzicu drugi ne kontaju, mislim na Hrvatsku i Srbiju
Ti s 5 na 10. Kontas udrobi svega, od surovanja do ulizica, pa ces poentirati.

Optuzujes zenu da radi nesto pogresno, a Zakon joj govori da MORA to uraditi. Optuzujes mene da kazem da se smjeskamo i uvlacimo u guzicu, a ja samo podrzavam sve ono sta se radi po Zakonu. Ne znam dje gonis?

Mozda da se postoje patriote sa kalasima u rukama idemo hapsit sve, od Covica preko Vucica do Plenkovica? Rubio je dao odrijesene ruke, idemo sad povaljati i Covica? Zahrigacu, da nisi to ti?
Post Reply