politiku, ono da ti nogice samo vire..dječak sa šibicama wrote: ↑08/03/2025 12:30 Ako Selak ne bude imenovan, ostaje na poziciji zamjenik Hrvat do daljnjeg.
Od HDZa treba uciti politiku, a ne...
pa bio bi Hrvat i da nije nikog imenovala.
politiku, ono da ti nogice samo vire..dječak sa šibicama wrote: ↑08/03/2025 12:30 Ako Selak ne bude imenovan, ostaje na poziciji zamjenik Hrvat do daljnjeg.
Od HDZa treba uciti politiku, a ne...
Mogao je kakvu diverziju napraviti...npr uzroviti kakvu cestu i tako je blokiratiSid the sloth wrote: ↑08/03/2025 12:02Ocigledno jeSociolog wrote: ↑08/03/2025 12:00ja organski ne mogu SDA na ovom forumu od 2008.detroit-mercy wrote: ↑08/03/2025 11:57
Forto to je tacno tamo Gdje treba da bude. Samo je tebi I secijasima to malo prekomplikovano za skontati![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Cuj gdje je FortoMinistar saobracaja i komunikacija, da uradi sta? Blokira ceste?
![]()
![]()
Apsolutna neistina.plavi_E wrote: ↑08/03/2025 11:24Dodik je ovdje objasnio gdje je zapelo:
Plan je bio da se "dogodi narod" narod nije nesto bio zainteresiran da se dogodi i na kraju se "dogodio Dodik". Iz devedesetih znamo da se narod ne dogadja sam od sebe. Za dogadjane naroda treba organizacija na terenu, obavjestajni rad, logistika a za to sve treba vrijeme. A to nije dobio jer nije bilo VNI. Odmah nakon proklizavanja onog za VNI su se pocele dogadjati cudne stvari. Prvo konfuzija oko izlaska u sluzbenom glasniku i od kad treba da zakoni vrijede. Pa onda ova dogadjanja oko preuzimanja zgrade SIPA-e u Banjaluci. Stvari izgledaju kao da se je u zadnjem momentu odustala od preuzimanja zgrade SIPA-e.
Znam naravno! Ali sto je morala ga uopste sad imenovati u ovom trenutku?no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:35Nadam se da si svjestan da ne moze stupiti na funkciju dok ne prodje PS BiH. A to ne moze proci nikako.Lug wrote: ↑08/03/2025 12:33u vrijeme drzavnog udara imenovati Dodikovog covjeka za ministra. Pa bolje da nije nikog, ali je ocito da su na istoj strani. Idi bre..!no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:23 Pa nije mogla imenovati Vukana, kad (jos) nije s njim u koaliciji.![]()
Mogla je komotno imenovati i Zmaja od Sipova, i Selak ce isto proci kao sto bi i on prosao.
Ma nemaju streljiva eno ih kukaju deset dana. Navili se po portalima fbLug wrote: ↑08/03/2025 12:40Znam naravno! Ali sto je morala ga uopste sad imenovati u ovom trenutku?no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:35Nadam se da si svjestan da ne moze stupiti na funkciju dok ne prodje PS BiH. A to ne moze proci nikako.
Mogla je komotno imenovati i Zmaja od Sipova, i Selak ce isto proci kao sto bi i on prosao.
I Plenkovic i Covic okrivljuju globalne promjene za krizu u BiH. Imaju li oni muda uopste?
Pa na ovom snimku i Dodik kaze da je problem sto ga narod nije masovno podrzao. Mnogi znaju jos iz devedesetih kako se "dogadja narod" i da se to ne dogadja samo od sebe i da za to treba vremena i organizacija. Ali svadjadj te se vi u dalje "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "nazvao Rubia da priprijeti Dodiku".Chmoljo wrote: ↑08/03/2025 12:37SpoilerShowApsolutna neistina.plavi_E wrote: ↑08/03/2025 11:24Dodik je ovdje objasnio gdje je zapelo:
Plan je bio da se "dogodi narod" narod nije nesto bio zainteresiran da se dogodi i na kraju se "dogodio Dodik". Iz devedesetih znamo da se narod ne dogadja sam od sebe. Za dogadjane naroda treba organizacija na terenu, obavjestajni rad, logistika a za to sve treba vrijeme. A to nije dobio jer nije bilo VNI. Odmah nakon proklizavanja onog za VNI su se pocele dogadjati cudne stvari. Prvo konfuzija oko izlaska u sluzbenom glasniku i od kad treba da zakoni vrijede. Pa onda ova dogadjanja oko preuzimanja zgrade SIPA-e u Banjaluci. Stvari izgledaju kao da se je u zadnjem momentu odustala od preuzimanja zgrade SIPA-e.
Da nema podrsku u narodu vidjelo se odmah po presudi, vidjelo se po izjavama opozicije, vidjelo se po izjavama veterana.
Jedan SDAovac uradi nesto suvislo odmah se pripisuju herojske zasluge.
Trojka je diplomatski rasila sve sto je SDA ikad poslije rata radila. Bio sam skeptican sa Kiflom MVP, ali solidna su ekipa on, denis i zlatko. Dobro je i sto komsic ipak ne odskace puno.
Da je do SDA, narod bi bio sludjen i nista se promijenilo ne bi. To svi znamo.
Po Zakonu, nakon smjene iili ostavke nekog ministra ona ima rok za imenovanje nekog drugog. Mislim 15-20 dana. I vec je debelo prekrsila rok nakon ostavke Nesica.Lug wrote: ↑08/03/2025 12:40Znam naravno! Ali sto je morala ga uopste sad imenovati u ovom trenutku?no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:35Nadam se da si svjestan da ne moze stupiti na funkciju dok ne prodje PS BiH. A to ne moze proci nikako.
I Plenkovic i Covic okrivljuju globalne promjene za krizu u BiH. Imaju li oni muda uopste?
glupost je cekati 15. a zaboli me za Vucicem. Pravo vrijeme da se rijesi kriza je do 15. Ovo je nasa drzava, a ne Vuciceva.astala_vistala wrote: ↑08/03/2025 12:44 Vidim da većina analiticara ustvari gleda na Beograd i 15 mart i da je tu ključ stabilnosti regiona, ako padne Vučić jer će mu bar 500 hiljada ljudi doći ispred parlamenta.
Ako Vucko padne Dodik samo može da se zabarkadira u Laktasima i da uzme kakve taoce jer mu je i ekipa za izvlacenje iz Mađarske raskrinkana.
ti si ovdje nebuloza nakamaro, prebrojat ih se ne da.plavi_E wrote: ↑08/03/2025 12:45
Pa na ovom snimku i Dodik kaze da je problem sto ga narod nije masovno podrzao. Mnogi znaju jos iz devedesetih kako se "dogadja narod" i da se to ne dogadja samo od sebe i da za to treba vremena i organizacija. Ali svadjadj te se vi u dalje "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "nazvao Rubia da priprijeti Dodiku".
Neka pusti ga da ide iz jedne mentalne vratolomije u drugu od trojke izdajnika koji nas vuku u rat, pa do sada salto mortale-a od izgovora od teskoce toga da se prizna da je trojka dobru stvar za drzavu uradilaChmoljo wrote: ↑08/03/2025 12:37Apsolutna neistina.plavi_E wrote: ↑08/03/2025 11:24Dodik je ovdje objasnio gdje je zapelo:
Da nema podrsku u narodu vidjelo se odmah po presudi, vidjelo se po izjavama opozicije, vidjelo se po izjavama veterana.
Jedan SDAovac uradi nesto suvislo odmah se pripisuju herojske zasluge.
Trojka je diplomatski rasila sve sto je SDA ikad poslije rata radila. Bio sam skeptican sa Kiflom MVP, ali solidna su ekipa on, denis i zlatko. Dobro je i sto komsic ipak ne odskace puno.
Da je do SDA, narod bi bio sludjen i nista se promijenilo ne bi. To svi znamo.
ne trazim ja nikakve frke, znam ja kud ti gonis i djelimicno si u pravu. Ali sta treba da se kolektivno naguzimo i cekamo kako ce nam komsije odrediti.. ?!no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:46Po Zakonu, nakon smjene iili ostavke nekog ministra ona ima rok za imenovanje nekog drugog. Mislim 15-20 dana. I vec je debelo prekrsila rok nakon ostavke Nesica.Lug wrote: ↑08/03/2025 12:40Znam naravno! Ali sto je morala ga uopste sad imenovati u ovom trenutku?no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:35
Nadam se da si svjestan da ne moze stupiti na funkciju dok ne prodje PS BiH. A to ne moze proci nikako.
Morala je imenovati nekoga, po Zakonu.
Naravno da ce imenovati nekoga iz RSa koga predloze partneri iz koalicije, tj.Dodik.
Ne trazite probleme i frku tamo gdje je nema!
Ma haj bitno je da je Bosna odbranjena i da mozes mirno vikend u Austriji provesti lijepi i suncani dani su pred nama, lagani kafica dok drzavne institucije rade svoj posaoplavi_E wrote: ↑08/03/2025 12:56 Čović: Geopolitičke prilike su osnažile neke snage u BiH da pokrenu svoje aktivnosti
https://www.klix.ba/vijesti/regija/covi ... /250308036
Ma nije kriv Dodik nego te geopoliticke prilike prave probleme. Jos malo pa ce globalno otopljavanje biti krivo a ne njegovi partneri iz velikosrpske ideoogije. Puna su ma usta "euroatlanskih" integracija. Od kud to sad?![]()
a SIPA istjerana?!tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2025 12:59Ma haj bitno je da je Bosna odbranjena i da mozes mirno vikend u Austriji provesti lijepi i suncani dani su pred nama, lagani kafica dok drzavne institucije rade svoj posaoplavi_E wrote: ↑08/03/2025 12:56 Čović: Geopolitičke prilike su osnažile neke snage u BiH da pokrenu svoje aktivnosti
Ma nije kriv Dodik nego te geopoliticke prilike prave probleme. Jos malo pa ce globalno otopljavanje biti krivo a ne njegovi partneri iz velikosrpske ideoogije. Puna su ma usta "euroatlanskih" integracija. Od kud to sad?![]()
![]()
![]()
Kod Avde i ostalih sdfovaca da, al kod ostalih business as usualLug wrote: ↑08/03/2025 13:01a SIPA istjerana?!tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2025 12:59Ma haj bitno je da je Bosna odbranjena i da mozes mirno vikend u Austriji provesti lijepi i suncani dani su pred nama, lagani kafica dok drzavne institucije rade svoj posaoplavi_E wrote: ↑08/03/2025 12:56 Čović: Geopolitičke prilike su osnažile neke snage u BiH da pokrenu svoje aktivnosti
![]()
![]()
Dodikova izjava kristalno jasno govori gdje je zapelo. I ja komentarisem tu njegovu izjavu. Ne mjesam se u to "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "uticao na Rubia".Chmoljo wrote: ↑08/03/2025 12:53ti si ovdje nebuloza nakamaro, prebrojat ih se ne da.plavi_E wrote: ↑08/03/2025 12:45
Pa na ovom snimku i Dodik kaze da je problem sto ga narod nije masovno podrzao. Mnogi znaju jos iz devedesetih kako se "dogadja narod" i da se to ne dogadja samo od sebe i da za to treba vremena i organizacija. Ali svadjadj te se vi u dalje "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "nazvao Rubia da priprijeti Dodiku".
iznio si tvrdnju i sada govoriš da nije bitno. naravno da je bitno kada lupetaš.
Ne mijesas se u to ko je spasio drzavu, al si se mijesao da govoris da nas trojka vodi u rat i da nema vecih izdajnika od njihplavi_E wrote: ↑08/03/2025 13:03Dodikova izjava kristalno jasno govori gdje je zapelo. I ja komentarisem tu njegovu izjavu. Ne mjesam se u to "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "uticao na Rubia".Chmoljo wrote: ↑08/03/2025 12:53ti si ovdje nebuloza nakamaro, prebrojat ih se ne da.plavi_E wrote: ↑08/03/2025 12:45
iznio si tvrdnju i sada govoriš da nije bitno. naravno da je bitno kada lupetaš.
Kineska ambasadorica bila je kod Heleza
aha, to kaze Culum.tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2025 13:02Kod Avde i ostalih sdfovaca da, al kod ostalih business as usualLug wrote: ↑08/03/2025 13:01a SIPA istjerana?!tramvajtrojka wrote: ↑08/03/2025 12:59
Ma haj bitno je da je Bosna odbranjena i da mozes mirno vikend u Austriji provesti lijepi i suncani dani su pred nama, lagani kafica dok drzavne institucije rade svoj posao![]()
![]()
![]()
Ne znam zbog cega je problem imenovanje ministra koje nedostaje ukoliko Zakon nalaze da ga se mora imenovati?Lug wrote: ↑08/03/2025 12:56ne trazim ja nikakve frke, znam ja kud ti gonis i djelimicno si u pravu. Ali sta treba da se kolektivno naguzimo i cekamo kako ce nam komsije odrediti.. ?!no_sekirli wrote: ↑08/03/2025 12:46Po Zakonu, nakon smjene iili ostavke nekog ministra ona ima rok za imenovanje nekog drugog. Mislim 15-20 dana. I vec je debelo prekrsila rok nakon ostavke Nesica.
Morala je imenovati nekoga, po Zakonu.
Naravno da ce imenovati nekoga iz RSa koga predloze partneri iz koalicije, tj.Dodik.
Ne trazite probleme i frku tamo gdje je nema!