Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Lug

#9076 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

dječak sa šibicama wrote: 08/03/2025 12:30 Ako Selak ne bude imenovan, ostaje na poziciji zamjenik Hrvat do daljnjeg.

Od HDZa treba uciti politiku, a ne...
politiku, ono da ti nogice samo vire.. :D

pa bio bi Hrvat i da nije nikog imenovala.
moonco
Grijem se na: Plin
Horoskop: Vaga

#9077 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Sid the sloth wrote: 08/03/2025 12:02
Sociolog wrote: 08/03/2025 12:00
detroit-mercy wrote: 08/03/2025 11:57
Forto to je tacno tamo Gdje treba da bude. Samo je tebi I secijasima to malo prekomplikovano za skontati :D
ja organski ne mogu SDA na ovom forumu od 2008. :skoljka: :wink: :sax:
Ocigledno je :lol: :lol: :lol:

Cuj gdje je Forto :? Ministar saobracaja i komunikacija, da uradi sta? Blokira ceste? :lol: :lol:
Mogao je kakvu diverziju napraviti...npr uzroviti kakvu cestu i tako je blokirati :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9078 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

plavi_E wrote: 08/03/2025 11:24
Haris.ba wrote: 08/03/2025 09:21
plavi_E wrote: 08/03/2025 08:20 Izgleda da Dodik i njegovi sljedbenici postadose bosanski Hamas. Stvarno je misterija sta je ovo sve Dodiku trebalo. :?
Udarila vlast i moc u glavu. Okruzio se likovima koji mu ne smiju niti mogu reci ne.

Nema ni sda da mu baci lopovsku. Jos mu i zakajlali sa nepodnosenjem zahtjeva u vijecu naroda.
Dodik je ovdje objasnio gdje je zapelo:

Plan je bio da se "dogodi narod" narod nije nesto bio zainteresiran da se dogodi i na kraju se "dogodio Dodik". Iz devedesetih znamo da se narod ne dogadja sam od sebe. Za dogadjane naroda treba organizacija na terenu, obavjestajni rad, logistika a za to sve treba vrijeme. A to nije dobio jer nije bilo VNI. Odmah nakon proklizavanja onog za VNI su se pocele dogadjati cudne stvari. Prvo konfuzija oko izlaska u sluzbenom glasniku i od kad treba da zakoni vrijede. Pa onda ova dogadjanja oko preuzimanja zgrade SIPA-e u Banjaluci. Stvari izgledaju kao da se je u zadnjem momentu odustala od preuzimanja zgrade SIPA-e.
Apsolutna neistina.

Da nema podrsku u narodu vidjelo se odmah po presudi, vidjelo se po izjavama opozicije, vidjelo se po izjavama veterana.

Jedan SDAovac uradi nesto suvislo odmah se pripisuju herojske zasluge.

Trojka je diplomatski rasila sve sto je SDA ikad poslije rata radila. Bio sam skeptican sa Kiflom MVP, ali solidna su ekipa on, denis i zlatko. Dobro je i sto komsic ipak ne odskace puno.

Da je do SDA, narod bi bio sludjen i nista se promijenilo ne bi. To svi znamo.
Lug

#9079 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

no_sekirli wrote: 08/03/2025 12:35
Lug wrote: 08/03/2025 12:33
no_sekirli wrote: 08/03/2025 12:23 Pa nije mogla imenovati Vukana, kad (jos) nije s njim u koaliciji. :D
u vrijeme drzavnog udara imenovati Dodikovog covjeka za ministra. Pa bolje da nije nikog, ali je ocito da su na istoj strani. Idi bre..!
Nadam se da si svjestan da ne moze stupiti na funkciju dok ne prodje PS BiH. A to ne moze proci nikako.

Mogla je komotno imenovati i Zmaja od Sipova, i Selak ce isto proci kao sto bi i on prosao.
Znam naravno! Ali sto je morala ga uopste sad imenovati u ovom trenutku?

I Plenkovic i Covic okrivljuju globalne promjene za krizu u BiH. Imaju li oni muda uopste?
dječak sa šibicama

#9080 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Trojka je uspjela stvari vratiti na par koraka nazad, stranci rekli dogovorite se, nema alternative miru, mi smo za mir i stabilnu drzavu.

Dakle, mirno i opusteno, ko zapuca prvi jebacemo mu majku.
moonco

#9081 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

Lug wrote: 08/03/2025 12:40

u vrijeme drzavnog udara imenovati Dodikovog covjeka za ministra. Pa bolje da nije nikog, ali je ocito da su na istoj strani. Idi bre..!
Nadam se da si svjestan da ne moze stupiti na funkciju dok ne prodje PS BiH. A to ne moze proci nikako.

Mogla je komotno imenovati i Zmaja od Sipova, i Selak ce isto proci kao sto bi i on prosao.

I Plenkovic i Covic okrivljuju globalne promjene za krizu u BiH. Imaju li oni muda uopste?
Ma nemaju streljiva eno ih kukaju deset dana. Navili se po portalima fb :lol: :-) 10-20 portala medija generala nekakvih, političara...nema se čime ratovati i podržavati Dodika i GT. :D
astala_vistala

#9082 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by astala_vistala »

Vidim da većina analiticara ustvari gleda na Beograd i 15 mart i da je tu ključ stabilnosti regiona, ako padne Vučić jer će mu bar 500 hiljada ljudi doći ispred parlamenta.

Ako Vucko padne Dodik samo može da se zabarkadira u Laktasima i da uzme kakve taoce jer mu je i ekipa za izvlacenje iz Mađarske raskrinkana.
plavi_E

#9083 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 12:37
Spoiler
Show

Udarila vlast i moc u glavu. Okruzio se likovima koji mu ne smiju niti mogu reci ne.

Nema ni sda da mu baci lopovsku. Jos mu i zakajlali sa nepodnosenjem zahtjeva u vijecu naroda.

Plan je bio da se "dogodi narod" narod nije nesto bio zainteresiran da se dogodi i na kraju se "dogodio Dodik". Iz devedesetih znamo da se narod ne dogadja sam od sebe. Za dogadjane naroda treba organizacija na terenu, obavjestajni rad, logistika a za to sve treba vrijeme. A to nije dobio jer nije bilo VNI. Odmah nakon proklizavanja onog za VNI su se pocele dogadjati cudne stvari. Prvo konfuzija oko izlaska u sluzbenom glasniku i od kad treba da zakoni vrijede. Pa onda ova dogadjanja oko preuzimanja zgrade SIPA-e u Banjaluci. Stvari izgledaju kao da se je u zadnjem momentu odustala od preuzimanja zgrade SIPA-e.
Apsolutna neistina.

Da nema podrsku u narodu vidjelo se odmah po presudi, vidjelo se po izjavama opozicije, vidjelo se po izjavama veterana.

Trojka je diplomatski rasila sve sto je SDA ikad poslije rata radila. Bio sam skeptican sa Kiflom MVP, ali solidna su ekipa on, denis i zlatko. Dobro je i sto komsic ipak ne odskace puno.

Pa na ovom snimku i Dodik kaze da je problem sto ga narod nije masovno podrzao. Mnogi znaju jos iz devedesetih kako se "dogadja narod" i da se to ne dogadja samo od sebe i da za to treba vremena i organizacija. Ali svadjadj te se vi u dalje "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "nazvao Rubia da priprijeti Dodiku".
no_sekirli

#9084 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Po Zakonu, nakon smjene iili ostavke nekog ministra ona ima rok za imenovanje nekog drugog. Mislim 15-20 dana. I vec je debelo prekrsila rok nakon ostavke Nesica.
Morala je imenovati nekoga, po Zakonu.

Naravno da ce imenovati nekoga iz RSa koga predloze partneri iz koalicije, tj.Dodik.

Ne trazite probleme i frku tamo gdje je nema!
dječak sa šibicama

#9085 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Nece Vucic pasti bez nasilja, srpska opozicija je do sada spremna samo na dimne bombe u skupstini a to je premalo. Usput su zamalo ubili zenu, trudnu zenu.

I da padne Vucic, opet ce na vlast drugi Vucic. Meni je zanimljivo kako neki ljudi misle da i padom Dodika, dolazi neki frendli umiveni Ceda Jovanovic na vlast u RS.
Nece, doci ce drugi cetnik, jer biraju ga Srbi, i SDS bi se preko noci vratio na tvornicke postavke Radovana Karadzica ako bi se vratili na vlast. Drugacije nece vladati u RS jer bi ih narod kaznio na izborima.

Ako hoces drzavu BiH, moras politicki saradjivati sa nekim cetnikom.
banjaluka078

#9086 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

parappa wrote: 08/03/2025 11:22

Prošetaj do grada malo... uzmi ružu od političkog pokojnika... :D

Možda više nećeš imati priliku da ga vidiš uživo
Pu, pu, pu, kakve sam sreće, naletjeću i na Draška i na njih, pa da mi totalno propadne dan.
rida1976

#9087 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by rida1976 »

Blagajac wrote: 08/03/2025 11:20 Trojka na celu sa Njivom i Fortom ne zna je li posla ili dosla jos tu dodajde miokovica stojanovica pedju itd...
ma dajte ljudi :-) :-)
Jel Zahiraaga bio na konsultacijama u Ruskoj i Kineskoj hamabasadi, znal se ista
Lug

#9088 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

astala_vistala wrote: 08/03/2025 12:44 Vidim da većina analiticara ustvari gleda na Beograd i 15 mart i da je tu ključ stabilnosti regiona, ako padne Vučić jer će mu bar 500 hiljada ljudi doći ispred parlamenta.

Ako Vucko padne Dodik samo može da se zabarkadira u Laktasima i da uzme kakve taoce jer mu je i ekipa za izvlacenje iz Mađarske raskrinkana.
glupost je cekati 15. a zaboli me za Vucicem. Pravo vrijeme da se rijesi kriza je do 15. Ovo je nasa drzava, a ne Vuciceva.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#9089 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

plavi_E wrote: 08/03/2025 12:45
Pa na ovom snimku i Dodik kaze da je problem sto ga narod nije masovno podrzao. Mnogi znaju jos iz devedesetih kako se "dogadja narod" i da se to ne dogadja samo od sebe i da za to treba vremena i organizacija. Ali svadjadj te se vi u dalje "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "nazvao Rubia da priprijeti Dodiku".
ti si ovdje nebuloza nakamaro, prebrojat ih se ne da.

iznio si tvrdnju i sada govoriš da nije bitno. naravno da je bitno kada lupetaš.
tramvajtrojka

#9090 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 12:37

Apsolutna neistina.

Neka pusti ga da ide iz jedne mentalne vratolomije u drugu od trojke izdajnika koji nas vuku u rat, pa do sada salto mortale-a od izgovora od teskoce toga da se prizna da je trojka dobru stvar za drzavu uradila
Lug

#9091 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

no_sekirli wrote: 08/03/2025 12:46

Po Zakonu, nakon smjene iili ostavke nekog ministra ona ima rok za imenovanje nekog drugog. Mislim 15-20 dana. I vec je debelo prekrsila rok nakon ostavke Nesica.

Naravno da ce imenovati nekoga iz RSa koga predloze partneri iz koalicije, tj.Dodik.

ne trazim ja nikakve frke, znam ja kud ti gonis i djelimicno si u pravu. Ali sta treba da se kolektivno naguzimo i cekamo kako ce nam komsije odrediti.. ?!
plavi_E

#9092 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Čović: Geopolitičke prilike su osnažile neke snage u BiH da pokrenu svoje aktivnosti
https://www.klix.ba/vijesti/regija/covi ... /250308036

Ma nije kriv Dodik nego te geopoliticke prilike prave probleme. Jos malo pa ce globalno otopljavanje biti krivo a ne njegovi partneri iz velikosrpske ideoogije. Puna su ma usta "euroatlanskih" integracija. Od kud to sad? :lol:
tramvajtrojka

#9093 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 08/03/2025 12:56 Čović: Geopolitičke prilike su osnažile neke snage u BiH da pokrenu svoje aktivnosti

Ma nije kriv Dodik nego te geopoliticke prilike prave probleme. Jos malo pa ce globalno otopljavanje biti krivo a ne njegovi partneri iz velikosrpske ideoogije. Puna su ma usta "euroatlanskih" integracija. Od kud to sad? :lol:
Ma haj bitno je da je Bosna odbranjena i da mozes mirno vikend u Austriji provesti lijepi i suncani dani su pred nama, lagani kafica dok drzavne institucije rade svoj posao :bih: :bih:
Lug

#9094 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2025 12:59
plavi_E wrote: 08/03/2025 12:56 Čović: Geopolitičke prilike su osnažile neke snage u BiH da pokrenu svoje aktivnosti

Ma haj bitno je da je Bosna odbranjena i da mozes mirno vikend u Austriji provesti lijepi i suncani dani su pred nama, lagani kafica dok drzavne institucije rade svoj posao :bih: :bih:
a SIPA istjerana?!
tramvajtrojka

#9095 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

Lug wrote: 08/03/2025 13:01

a SIPA istjerana?!
Kod Avde i ostalih sdfovaca da, al kod ostalih business as usual :mrgreen:
plavi_E

#9096 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by plavi_E »

Chmoljo wrote: 08/03/2025 12:53

iznio si tvrdnju i sada govoriš da nije bitno. naravno da je bitno kada lupetaš.
Dodikova izjava kristalno jasno govori gdje je zapelo. I ja komentarisem tu njegovu izjavu. Ne mjesam se u to "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "uticao na Rubia".
tramvajtrojka

#9097 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by tramvajtrojka »

plavi_E wrote: 08/03/2025 13:03
Chmoljo wrote: 08/03/2025 12:53

Dodikova izjava kristalno jasno govori gdje je zapelo. I ja komentarisem tu njegovu izjavu. Ne mjesam se u to "ko je spasio drzavu" i ko je iz BiH "uticao na Rubia".
Ne mijesas se u to ko je spasio drzavu, al si se mijesao da govoris da nas trojka vodi u rat i da nema vecih izdajnika od njih

sasvim logy :mrgreen: :mrgreen:
moonco

#9098 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by moonco »

rida1976 wrote: 08/03/2025 12:51
Blagajac wrote: 08/03/2025 11:20 Trojka na celu sa Njivom i Fortom ne zna je li posla ili dosla jos tu dodajde miokovica stojanovica pedju itd...
ma dajte ljudi :-) :-)
Jel Zahiraaga bio na konsultacijama u Ruskoj i Kineskoj hamabasadi, znal se ista
Kineska ambasadorica bila je kod Heleza :D
Lug

#9099 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Lug »

tramvajtrojka wrote: 08/03/2025 13:02
Lug wrote: 08/03/2025 13:01

a SIPA istjerana?!
Kod Avde i ostalih sdfovaca da, al kod ostalih business as usual :mrgreen:
aha, to kaze Culum.
no_sekirli

#9100 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

Lug wrote: 08/03/2025 12:56
no_sekirli wrote: 08/03/2025 12:46

ne trazim ja nikakve frke, znam ja kud ti gonis i djelimicno si u pravu. Ali sta treba da se kolektivno naguzimo i cekamo kako ce nam komsije odrediti.. ?!
Ne znam zbog cega je problem imenovanje ministra koje nedostaje ukoliko Zakon nalaze da ga se mora imenovati?

Ona kasni s tim, i ako ima kakva sankcija zbog njenog kasnjenja, nadam se da ce biti sankcionirana.
I morala je imenovati nekoga iz koalicije, pa valjda je to politicki korektno.

Borjana nije nikakav komsija, nego legalno izabrana Predsjednica Vijeca ministara, nije sa Marsa pala.

Tacno, trazis problem tamo gdje ga nema, samo da corba bude gusca :D
Post Reply