Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
sumirprimus

#8751 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

Klix je ko i avdo odavno sdfa glasilo. Vidi se po vijestima.
Casual's

#8752 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Ovo da se to sve zaista desilo, i da se Culum malo ukakio je sasvim realano.
Marihuana007

#8753 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Marihuana007 »

Bio je lijep i sunčan dan... govorilo se kada je počeo rat,
Bas je lijep i sunčan dan kada je zamalo došlo do toga. Ali vijesti OHR, NATO, EUFOR su me ohrabrile da to toga neće doći. Ali kod uvijek je prvo poluvrijeme. Ali udarna vijest da Klixa me presjekla danas.
Last edited by Marihuana007 on 07/03/2025 22:31, edited 2 times in total.
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: Clio 1.2 43kw

#8754 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

sumirprimus wrote: 07/03/2025 21:26
Trappist wrote: 07/03/2025 21:24
sumirprimus wrote: 07/03/2025 21:12

I to je jajasto.
Koji krac vise smirujemo situaciju? Opet se bojimo?
Sta bi ti junace veliki? Juris ti i tvoji ahbabi je li? Pusti institucije nek rade svoj posao, nije tvoje da neku "hrabrost" pokazujes. Pokaži hrabrost na izborima.
Jebiga. Ja kad sam.govorio da.moramo biti Izrael balkana ovde.sam razapet. Sad sabur i cekat.pomoc mz. Ko ocekuje da ce.ga spasit becirovic i bake sda i sdp uz MZ, jos bolje NATo opaska/trumpov nato svaka Ćas
Da razvalimo CG kao Gazu? :roll:
Bombardujemo Pantovčak i Markov Trg? :-)
Da uništimo Srbiju ko Siriju (to čak ne bi bilo loše)? :zzzz:
adelka89

#8755 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by adelka89 »

A_A_AKCIJA wrote: 07/03/2025 21:56
no_sekirli wrote: 07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".
Ovo je bilo jako ozbiljna i opasna situacija.

A onaj ko je plasirao, znao je šta želi da proizvede i izazove: strah i emotivnu reakciju sa naše u vidu oružanog odgovora. Cilj je bio pokazati da nema države i da nema drugog izlaza osim rata

I Avdo Avdić i kompanija koja je prenijela ovu jako opasnu vijest je to znala ili čak učestvovala u izazivanju haosa za naručioca. A naručioci su Dodik i Vučić.

Dokaza ja bilo i prije, ali je ovo smoking gun, čisti dokaz da kada niko nije stao na stranu Dodika, kada prvi put nema izlaza, dolazi Avdo sa dezinformacijom koja čitavu situaciju može okrenuti u njegovu korist.

Cui bono?
Ko od svega ima koristi?

Dodik, to je jasno, Vučić isto.
SDA je prije par dana bila na putu da sa SNSD napravi novu većinu, smjenjivali Konakovića, a sada ostaju bez saveznika.
Jasno je ko dan da su Dodik i SDA saveznici i da su to dvije strane kojima bi odgovarao drugačiji razvoj situacije.

Avdin potez se savršeno uklapa, kao i ostalih SDA bukača koji pokušavaju da od svega izazovu upalu nacionalizma, ugroženosti Bošnjaka, od koje bi profitirali.

Jer, ako Dodik ode od sile države, sva priča SDA pada u vodu. Izdaja postaje smiješna, jer nema više onoga za koga se vršila ta izdaja. Umjesto prodaje države, država je toliko jaka da je ubila Dodika.

Nema smisla i logike i svi će znati da su nas bjesomučno lagali i držali u nacionalističkom strahu samo da bi se vratili na vlast. Ovo je dokaz da su u stanju dovesti državu na rub rata u saradnji sa Dodikom, a da je Avdo jedan od izvršilaca i urotnika u čitavom skandalu.
Botu nije Avdo to objavio, ne širi lažne vijesti provjeri na Istraga.ba. Konaković je ostao tu gdje jest zbog SNSD-a jer nisu došli na sjednicu. Nije mogao SNSD-e doci jer ih je Konaković bagerom pogurao za kumovu zgradu.
Rejhana

#8756 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Rejhana »

no_sekirli wrote: 07/03/2025 21:35 Ovo danas sa laznim vijestima o istjerivanju uposlenika SIPE, zauzimanjem zgrade i izuzimanjem dokumentacije, je veoma lako moglo prerasti u vijest da je doslo do pucnjave u prostorijama SIPE, od isto tako nekih "izvora".

A onaj ko je plasirao, znao je šta želi da proizvede i izazove: strah i emotivnu reakciju sa naše u vidu oružanog odgovora. Cilj je bio pokazati da nema države i da nema drugog izlaza osim rata

I Avdo Avdić i kompanija koja je prenijela ovu jako opasnu vijest je to znala ili čak učestvovala u izazivanju haosa za naručioca. A naručioci su Dodik i Vučić.

:thumbup:

SIPA pored Dodika i kompanije treba ozbiljno da se pozabavi i sa proizvođačima panike i dezinformacija, a to su prije svega mediji Klix i N1, kao i dotični Avdo Avdić.

Pored njih potrebno je na oku držati i bukače i podstrekače nekih samovoljnih akcija i incidenata poput Nihada Aličkovića

Image
sumirprimus

#8757 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 07/03/2025 22:30
Trappist wrote: 07/03/2025 21:24

Sta bi ti junace veliki? Juris ti i tvoji ahbabi je li? Pusti institucije nek rade svoj posao, nije tvoje da neku "hrabrost" pokazujes. Pokaži hrabrost na izborima.
Jebiga. Ja kad sam.govorio da.moramo biti Izrael balkana ovde.sam razapet. Sad sabur i cekat.pomoc mz. Ko ocekuje da ce.ga spasit becirovic i bake sda i sdp uz MZ, jos bolje NATo opaska/trumpov nato svaka Ćas
Jok. Da se naoruzamo i okrenemo sebi bez obzira na pricu sa strane. Da ne vjeurjemo u tudju pomoc i ne cekamo tudju sadaku. Avaj.
Sam.tvoj post predstavlja svu tragediju nerazumijevanja situacije u kojoj se nalazimo. Sad brani palestinu od.mene.
sime_cipol

#8758 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

sumirprimus wrote: 07/03/2025 22:32
Jok. Da se naoruzamo i okrenemo sebi bez obzira na pricu sa strane. Da ne vjeurjemo u tudju pomoc i ne cekamo tudju sadaku. Avaj.
Sam.tvoj post predstavlja svu tragediju nerazumijevanja situacije u kojoj se nalazimo. Sad brani palestinu od.mene.
Izrael prima pomoc od US, u milijardama. Jos su i vojni garant i uletili bi da se sta desi. Mi u toj poziciji ne možemo biti, svezali nam Ameri ruke. Ne mozes se naoruzati, blokirali bi Srbi i Hrvati odmah
zenit dozic

#8759 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zenit dozic »

Za ovo danas sve je kriv Culum i nacelnik ureda sipe u B Luci koji su usmenim naređenjem usrali motku i naredili da se napuste prostorije.
Oni bi zbog ovog također trebali biti procesuirani.
made_in_sarajevo

#8760 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by made_in_sarajevo »

Ja sam sa ovim alickovicem. Mislim ima dobre dzipove valjda ce me povuci sa sobom, a ne da pjeske idem. Kako ide to, mozemo li mi birati jedinice? Zahiraga vodi gazije cakijasi, alickovic vodi frizurica i bradica na mjestu, asim dva puta ranjen, ovi oko centta javite se baketu, kod njega je prva udarna trezorska
sumirprimus

#8761 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sumirprimus »

sime_cipol wrote: 07/03/2025 22:35
Izrael prima pomoc od US, u milijardama. Jos su i vojni garant i uletili bi da se sta desi. Mi u toj poziciji ne možemo biti, svezali nam Ameri ruke. Ne mozes se naoruzati, blokirali bi Srbi i Hrvati odmah
Nistq onda
Ja bi napravio jos jedan skup podrske palestini. Nema veze sto idu u moskvu na podrsku putleru :bih:
I nikad ne bih lobirao kod zidova pu pu, ni amera, niti ulozio niti cent u lobiranje
Ganjo bi hurme po bliskom istoku, i kuko nad sudbom kletom :bih:
sime_cipol

#8762 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

zenit dozic wrote: 07/03/2025 22:38 Za ovo danas sve je kriv Culum i nacelnik ureda sipe u B Luci koji su usmenim naređenjem usrali motku i naredili da se napuste prostorije.
Bez papira je sve rekla kazala
samoTEgledam

#8763 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by samoTEgledam »

Rejhana wrote: 07/03/2025 22:31

:thumbup:

SIPA pored Dodika i kompanije treba ozbiljno da se pozabavi i sa proizvođačima panike i dezinformacija, a to su prije svega mediji Klix i N1, kao i dotični Avdo Avdić.

Pored njih potrebno je na oku držati i bukače i podstrekače nekih samovoljnih akcija i incidenata poput Nihada Aličkovića

Image
:thumbup: :thumbup: :thumbup:
sve što nije u koordinaciji s trojkom hapsiti
:kiss:
pinkman

#8764 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by pinkman »

Istina, nema kupovine... ali ulaganje u nauku, ukidanje stamparija diploma te ulaganje u namjensku industriju mogu nadomjestiti nemogucnost opremljanja OSBIH.
sime_cipol

#8765 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sime_cipol »

pinkman wrote: 07/03/2025 22:43
Istina, nema kupovine... ali ulaganje u nauku, ukidanje stamparija diploma te ulaganje u namjensku industriju mogu nadomjestiti nemogucnost opremljanja OSBIH.
E to da.
Škola, škola i samo škola.
Neće da ući, prebij ga. Ne mogu da ucim, prebij ga. Uci picka ti materina.
Sid the sloth

#8766 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Sid the sloth »

banjaluka078 wrote: 07/03/2025 22:26
Sid the sloth wrote: 07/03/2025 22:23

Kako sad Avdo kad je bas svaki medij ukljucujuci i klix prenio tu vijest?
Ocigledno je da je neko iz RS (moguce i iz same SIPA-e) podmetnuo izvor svima.
Zar je sad i klix SDA i Dodikov glasnik?
Možda se dio odgovora krije i ovdje.
Dalje, zašto je MUP RS-a zatražio samo od zaposlenih u Banjoj Luci da napuste objekat, a ne i u centralnom uredu u Istočnom Sarajevu?

Razlozi za to bi se mogli tražiti u Dodikovoj nemoći, očajničkom pritisku i blefiranju. Zašto?

Naime, da Dodik ima snagu da provodi svoje neustavne zakone onda ne bi napravio stidljivu reakciju kako današnje napuštanje objekta SIPA-e u Banjoj Luci znači provođenje zakona. Jer to ne znači primjenu. Sam direktor SIPA-e Ćulum je rekao da ured u Istočnom Sarajevu nesmetano radi i evidentno je da Dodik nema ni snagu niti zna kako zabraniti rad državne institucije. Međutim, za situaciju u Banjoj Luci, koliko god bila privremena neko mora odgovarati. Ko je to u SIPA-i postupio po zahtjevu MUP-a RS-a?

Ako se vratimo nekoliko dana unazad i prisjetimo se Dodikovih riječi o zakonima koje je donio, prema njima Dodikova policija je danas trebala uhapsiti Darka Ćuluma. Jer Dodik je obećavao krivični progon svima koji ne postupe po zakonima RS-a, a iz tog su entiteta. To potvrđuje da Dodik traži incident i da uopšte nema snagu za odluke koje je donio.

SIPA u Istočnom Sarajevu radi bez ikakvih smetnji, a prema posljednjim informacijama u Regionalni ured u Banjoj Luci počeli su se vraćati pojedini zaposlenici u zgradu koja katastarski inače pripada državi, odnosno SIPA-i.

Sada se nameće pitanje, da li je ovom epizodom u zgradi SIPA-e u Banjoj Luci Dodik želio izvršiti pritisak na zaposlene iz te agencije da pređu u MUP RS-a. Jer prema našim saznanjima gotovo da se niko nije odazvao Dodikovom besmislenom pozivu da pređe u MUP RS-a.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ko-je-n ... /250307138
Pa na ovo meni i vuce, da je informacija dosla "iznutra" kao ocajnicki pokusaj Dodika da natjera ljude na nesto strahom kad vec nisu htjeli svojom voljom. A ne na to da je Avdo neki Dodikov glasnik koji ga gura.

zenit dozic wrote: 07/03/2025 22:38 Za ovo danas sve je kriv Culum i nacelnik ureda sipe u B Luci koji su usmenim naređenjem usrali motku i naredili da se napuste prostorije.
Culum je cak ispao korektan danas, kad sam procitao njegovu izjavu djelovalo mi je da smatra da MUP RS-a blefira. On rece "ja sam danas na radnom mjestu" i "to je samo obicni dopis, nista ozbiljno", i ispade da je tako i bilo.
Stabilizator

#8767 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Sdfa je vokri sto trojka šalje Dodu u zatvor ili politicki egzil. Ono što njim nije pošlo za rukom 100god
Idemedosumom

#8768 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Idemedosumom »

Koja sdfa kmeka :-D
seksi_ideje

#8769 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by seksi_ideje »

Stabilizator wrote: 07/03/2025 22:51 Sdfa je vokri sto trojka šalje Dodu u zatvor ili politicki egzil. Ono što njim nije pošlo za rukom 100god
Nije to njima nikad ni bio cilj
romagnoli90

#8770 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by romagnoli90 »

Pa majka mu stara, nije samo Avdo objavio ovu vijest danas. Objavili su je (hronološki) N1, Klix, Avaz, objavili su i brojni mediji iz republike srpske Nezavisne novine, BNTV, Buka, Srpskainfo... nije valjda da su svi oni "sdfa botovi" :lol:

Ne morate baš sve da okrećete na infantilno stranačko-botovsko prepucavanje Trojka - SDA, naročito ne u ovakvom trenutku.

Istina je da su uposlenici SIPA-e napustili prostorije u Banjaluci nakon što im je MUP RS poslao "dopis", odnosno "zahtjev", što je kasnije Ćulum pokušao da ublaži i relativizira. Vjerujem da su isto pokušali i u Lukavici jer i tamo je MUP RS poslao isti "dopis" da napuste zgradu, ali su ih tamo iskulirali. :mrgreen:

Šta god se danas desilo sa SIPA-om, ili pokušalo da se uradi ili isprovocira, bilo je vrlo ozbiljno.
Casual's

#8771 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Casual's »

Ali hladno, N1 objavi informacije, pošalje ekipu, slika auto SIPA-e za koje su mislili da je Policija Genocidne, cijeli dan objavljuju, javljanje uživo, snimaju napuštanje prostorija....a ovdje optuže Avdu, SDA, Fadila i Fikreta. Baci je Mile. :mrgreen:
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8772 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

Casual's wrote: 07/03/2025 23:25 Ali hladno, N1 objavi informacije, pošalje ekipu, slika auto SIPA-e za koje su mislili da je Policija Genocidne, cijeli dan objavljuju, javljanje uživo, snimaju napuštanje prostorija....a ovdje optuže Avdu, SDA, Fadila i Fikreta. Baci je Mile. :mrgreen:
Ma veliki broj ljudi ovdje su SDP botovi, ili čine botove drugih stranaka Trojke.

Tako je još 10 godina.
dječak sa šibicama

#8773 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

Alickoviceva paravojska bi bila pometena za pola sata.
zigubigule

#8774 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigubigule »

dječak sa šibicama wrote: 07/03/2025 23:33 Alickoviceva paravojska bi bila pometena za pola sata.
Uhapsena
dječak sa šibicama

#8775 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dječak sa šibicama »

zigubigule wrote: 07/03/2025 23:34
dječak sa šibicama wrote: 07/03/2025 23:33 Alickoviceva paravojska bi bila pometena za pola sata.
Uhapsena
Pa da, ili bi ih policija rastjerala.
Post Reply