shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:19 Isto,sad dobar,reaguje Nato, sud itd. sad loš, dodo opet najavio sranje...... U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas Dodik![]()
Legendo hvala ti na ovome, bolji si mi od tablete majke mi!
shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:19 Isto,sad dobar,reaguje Nato, sud itd. sad loš, dodo opet najavio sranje...... U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas Dodik![]()
To tako ne funkcionira.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:22 Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Da imaju 3 pametna covjeka u RAKu prava istinska domoljuba, spucali bi kazne svima, od Avde, preko Avaza do Klixa. Pa i sire.
Svako ima neki motiv.
Jebiga. Ja kad sam.govorio da.moramo biti Izrael balkana ovde.sam razapet. Sad sabur i cekat.pomoc mz. Ko ocekuje da ce.ga spasit becirovic i bake sda i sdp uz MZ, jos bolje NATo opaska/trumpov nato svaka ĆasTrappist wrote: ↑07/03/2025 21:24Sta bi ti junace veliki? Juris ti i tvoji ahbabi je li? Pusti institucije nek rade svoj posao, nije tvoje da neku "hrabrost" pokazujes. Pokaži hrabrost na izborima.sumirprimus wrote: ↑07/03/2025 21:12I to je jajasto.
Koji krac vise smirujemo situaciju? Opet se bojimo?
Makar neće biti zeljna slatka, ako zapuca.amidzazeher wrote: ↑07/03/2025 21:25shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:19 Isto,sad dobar,reaguje Nato, sud itd. sad loš, dodo opet najavio sranje...... U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas Dodik![]()
![]()
Legendo hvala ti na ovome, bolji si mi od tablete majke mi!![]()
Pa danas si hajcao ovde dijasporas prenoseci Av Ava i mene nazivao prekodrinasem jer sam ti se smijao, a sad ga opet branis?sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:25To tako ne funkcionira.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:22 Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Da imaju 3 pametna covjeka u RAKu prava istinska domoljuba, spucali bi kazne svima, od Avde, preko Avaza do Klixa. Pa i sire.
Oni su "imali izvore", i to je to, time indirektno govore da ne garantiraju vjerodostojnost objave. A čak i da je lažna, mislim da plasiranje lažne vijesti kao takve nije zabranjeno/kažnjivo. Jedino ako ne pretrpi dokazivu štetu koja je direktno povezana s tim.
Problem je sto takvi neuki i nepismeni (vecinski) u dijaspori misle da je patriotizam ako navijaju za SDA a mi u BiH znamo da SDA ima veze sa patriotizmom,kao sa lanjskim snijegom. I zato je to problem. I ovdje,imas dvije grupe ljudi koji su glasaci za SDA...prvi su ove karijeriste i sto imaju debelu korist a drugi su ta krezava sirotinja,koja nema dovoljno inteligencije da sabere 2 i 2 i da razumije sta je sta,sta je drzava,sta patriotizam,sta kriminal,sta korupcija,sta lose navike i ponasanje...i njih se takve neuke politicki iskoristava. Ima milion primjera od rata na ovamo kako je SDA na takvim zgrnula milione,humanitarna pomoc,traktori,freze, zarazene junice,obecavanje svega i svacega svake 2 godine a nikako da se nesto i ispuni,itd itd.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:14Da komentarišem ovo, nisam vremena prije da pišem detaljnije.zippoo87 wrote: ↑05/03/2025 23:37Naravno...neuk covjek ce jako cesto prenijeti svoje neznanje i na djecu,jer nece ih gurati u obrazovanje i edukaciju. A samo je znanje i obrazovanje najbolji izlaz za svakog covjeka. Sa znanjem si priznat bilo gdje u svijetu a sa neznanjem,nisi ni u svom selu. I to je sva poenta.sehohari wrote: ↑05/03/2025 23:30
Pa vidi, ja se slažem sa tobom.
Nije samo što nismo povezani, nismo ni nešto obrazovani, ni u drugoj generaciji.
Ljudi koji dođu iz Bosne u Njemačku tim ne postanu Einsteni, to su ljudi koji će nastaviti raditi ono što su radili, i to će prenijeti na novu generaciju. Oni se ponašaju kao i ljudi u BiH.
Ja ovdje studiram. Trenutno sam na kraju studija, i sve ove godine sam možda vidio jednog "našeg" ljekara, i to samo po imenu, ne znam je li ovdje studirao ili je sa diplomom došao vamo kasnije.
I upravo je ovo glavni razlog zasto ljudi u BiH "ne priznaju" dijasporu...jer se iz aviona vidi ta neobrazovanost i da su to ljudi koji se ni za 25 godina nisu uspjeli asimilirati u drzavu u kojoj zive,nisu ni pokusali nauciti nesto jezika,ukljuciti se u neke programe u toj drzavi...oni su bukvalno kao zarobljeni u tim drzavama tamo...fizicki su u dijaspori a psihicki su u BiH,preko portala,foruma,chatova,interneta itd itd. I onda ljudi ovdje popizde,kada neko tamo iz dijaspore,ovdje navija za SDA a nama SDA ovdje unistila sve pa i drzavu...sve ove probleme sto sada imamo su direktni produkti vladavine SDA i ostalih nacionalistickih stranaka. I zato svako od vas iz dijaspore ko navlaci vodu na SDA i nacionalni mlin,fakticki navlaci na sebe gnjev normalnih gradjana,koji zele da ova drzava uspije .
U pravu si donekle.
Naravno treba ići za obrazovanjem, biti ugledan dio društva, ali od toga nema ništa ako se stvarno asimiliraš.
Evo, ja da sam potpuno asimiliran, džaba što sam i dekan nekog fakulteta ako su mi dešavanja u Bosni daleka kao ona u Kongu. Tu mora biti jedan određeni balans.
Naravno da sam i Nijemac, ali sam i iz BiH. 21. je stoljeće, u vremenu potpune instant-komunikacije, pristupnosti medija, postalo je moguće održati višeslojan identitet. Da ne govorimo o etničkom porijeklom. Mogu ja možda i ovdje u Njemačkoj biti prihvaćen (što i jesam), ali npr. jednom budem u Francuskoj, nešto dogovaramo, oni pitaju odakle si, i džaba što znaju da dolazim iz Njemačke, kaže znaju oni za balkan/ex-yu/Bosnu![]()
Tu jednostavno moraš biti donekle izbalansiran.
Ovo za SDA, pa vidi, ti isti ljudi bi i u Bosni navijali za SDA, isto kao što bi i ti bio za opciju koju trenutno podržavaš. Ne mjenja odlazak u neku drugu zemlju toliko u tom pogledu, a i zašto bi? Ti ljudi su najčešće iz krugova tipičnih glasača ove ili one stranke, neće ni biti obrnuto da jugonostalgičar odjednom priziva "komunjare" na Facebooku dok pređe u Njemačku ili Nizozemsku. Većina je itekako svjesna situacije u Bosni i Hercegovini, i njihov ostanak vjerovatno ne bi mjenjao političko opredjeljenje, isto kao što ih i prije uživo sagledavanje situacije nije promjenilo...
Neda mi malacbanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 21:24Tako treba, živjeće sto godina. Gasi net, liži žice od miksera.shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:19 U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas Dodik![]()
![]()
Ja se ne usudjujem biti ovako optimistican.Chmoljo wrote: ↑07/03/2025 21:23zbog stvari koje smo već govorili:_BataZiv_0809 wrote: ↑07/03/2025 17:44Zasto to mislisChmoljo wrote: ↑07/03/2025 17:33 Ja opet moram jednu stvar istaknuti:
Izgleda da ce drzava odnijeti pobjedu nad pokusajem separatizma. I to u vremenu kada je americka podrska nikada slabija.
Ovo prosto nije moglo doci u boljem trenutku, jer na duze staze amortizovali su se eventualni negativni efekti trumpove administrracije i dok je drzavni sekretar relativno nornalni Rubio.
Sva briga koju je nama donijela trumpova pobjeda ovim se na duzi period rjesava.
jedina lošija stvar u odnosu na prijašnji period je nestabilna američka vanjska politika. to opet ne znači ništa loše, samo da je nepouzdana. ali svi strepimo od Grenela, onog ustašoida, i još par pozadinaca koji nam ne misle ništa posebno dobro.
ono što je bolje je:
1. evidentna kurcobolja većine srba za Dodikom,
2. slijedom toga, idealna prilika za opoziciju da ga se napokon otarase nakon 20 godina udaranja klempi,
3. slijedom toga, pozivi od strane opozicije u RS na razum, poštivanje institucija, poštivanje ustava,
4. zabavljenost Srbije odnosno Vučića svojim problemima.
kada se sve ovo složi, kada opozicija dođe na vlast moraće se konsolidovati, srbovanje neće biti u prvom planu. SNSD bi mogao biti u jako lošoj situaciji, tako da srbovanje od sadašnje opozicije neće biti ni nužno da bi se dobili izbori.
a na koncu ostaje epilog, šta se desi kada se krene u priču o referendumu, odvajanju, vraćanju nadležnosti i sličnim glupostima. kakva god bila američka vanjska politika.
tim epilogom izbija se ogroman adut koji su predstavnici RSa imali u međusobnim dogovorima i pregovorima oko funkcionisanja države, a narod može napokon da krene na terapiju od PTSPa. prosto objasniti opoziciji da ima jako puno izgubiti ukoliko se nastavi istim kursom. evropa će zbog hajvana Trumpa konsolidovati svoje redove, i bez idiota tipa Johna Majora ili Mitterana naša država ipak ima više prijatelja i partnera koji će relativno lako ovu zemlju održati na pravom kursu.
sa ove strane treba se otarasiti debila poput Efendića i pričama o 100% BiH, jer očito nisu ništa naučili iz lekcije osnivača im stranke. također, bilo bi dobro izdejstvovati diplomatijom da će u slučaju ponavljanja ovih stvari od strane bilo koga, Brčko distrikt pripasti Federaciji, i završiti sve mokre snove o otcjepljenim srpskim zemljama.
spustiti loptu i krenuti u ispunjavanje uslova za EU. birokrate iz Brisela bi se utrkivale ko će se pohvaliti napretkom problematične zemlje i napredovanjem u EU.
ovo je neki blagi optimizam, ali zaista mislim da je zasnovan na činjenicama. ostaje i činjenica da smo često krava koja daje fino mlijeko, ali se voli ritnuti i sve prosuti.
živi bili pa vidjeli!
Ma pusti Avdića.Maliodmene wrote: ↑07/03/2025 21:27Pa danas si hajcao ovde dijasporas prenoseci Av Ava i mene nazivao prekodrinasem jer sam ti se smijao, a sad ga opet branis?sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:25To tako ne funkcionira.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:22 Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Oni su "imali izvore", i to je to, time indirektno govore da ne garantiraju vjerodostojnost objave. A čak i da je lažna, mislim da plasiranje lažne vijesti kao takve nije zabranjeno/kažnjivo. Jedino ako ne pretrpi dokazivu štetu koja je direktno povezana s tim.![]()
![]()
tako je,to treba odmah kaznjavat,jer vidili smo tokom 90 tih kad su ratovi krenuli kakva je sve propaganda bila ,koja nazalost nije bila kaznjena ,a trebala je, jer je debelo doprinjela mrznji i ratnim zlocinima.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:22 Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Laz, Av je prvi objavio.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:29Ma pusti Avdića.Maliodmene wrote: ↑07/03/2025 21:27Pa danas si hajcao ovde dijasporas prenoseci Av Ava i mene nazivao prekodrinasem jer sam ti se smijao, a sad ga opet branis?sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:25
To tako ne funkcionira.
Oni su "imali izvore", i to je to, time indirektno govore da ne garantiraju vjerodostojnost objave. A čak i da je lažna, mislim da plasiranje lažne vijesti kao takve nije zabranjeno/kažnjivo. Jedino ako ne pretrpi dokazivu štetu koja je direktno povezana s tim.![]()
![]()
Većina njega lično i ne prati, ljudi su danas prvenstveno te info dobile od Klixa, N1 i slično.
To su oni koji prate tik-tok budalaštine, rahat od pameti ljudi. Biće na kraju da su pametniji od nas.shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:28
Neda mi malacsve poliza. A gledam ulicom kad idem, a ljudi tona,nasmijani, cerekaju se, sad jel realno da su mi ko zena ili glume haj znaj,ali ima i onih koji ne prate situaciju i boli ih dupe. Mi smo forumasi malo drigaciji,jebi ga,ovo nam dode ko terapija
ja sam se za promjenu usudio.
Cuvaj zenushape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:28Neda mi malacbanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 21:24Tako treba, živjeće sto godina. Gasi net, liži žice od miksera.shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:19 U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas Dodik![]()
![]()
sve poliza. A gledam ulicom kad idem, a ljudi tona,nasmijani, cerekaju se, sad jel realno da su mi ko zena ili glume haj znaj,ali ima i onih koji ne prate situaciju i boli ih dupe. Mi smo forumasi malo drigaciji,jebi ga,ovo nam dode ko terapija
Misliš?Maliodmene wrote: ↑07/03/2025 21:30Laz, Av je prvi objavio.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:29Ma pusti Avdića.Maliodmene wrote: ↑07/03/2025 21:27
Pa danas si hajcao ovde dijasporas prenoseci Av Ava i mene nazivao prekodrinasem jer sam ti se smijao, a sad ga opet branis?![]()
![]()
Većina njega lično i ne prati, ljudi su danas prvenstveno te info dobile od Klixa, N1 i slično.
Ne mislim nego znam. Kasnije se pokusao ispraviti sa informacijom kako je jedan Bosnjak i jedan vozac ostao samo u zgradi sto isto nije bila istina.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:32Misliš?
Ja bih prije rekao da je, ko god je plasirao tu informaciju, to proširio svim medijima istovremeno, ali im je različito dugo trebalo da reagiraju.
sumirprimus wrote: ↑07/03/2025 21:16 Bursac je prodana dusa ko i avdo avav..
Jos uvijek ne mirisu barut i drnc.
Plasiramje laznih vijesti kako je mango odlican za ubijanje svih stanica raka, epilepsije i demencije, nije ni slicno kao plasiranje laznih vijesti koji direktno mogu izazvati oruzani sukob. Ne poznajem zakon, pravo nije moje podrucje, ali pretpostavljam da postoje clanci zakona koji to pokrivaju.sehohari wrote: ↑07/03/2025 21:25To tako ne funkcionira.no_sekirli wrote: ↑07/03/2025 21:22 Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Oni su "imali izvore", i to je to, time indirektno govore da ne garantiraju vjerodostojnost objave. A čak i da je lažna, mislim da plasiranje lažne vijesti kao takve nije zabranjeno/kažnjivo. Jedino ako ne pretrpi dokazivu štetu koja je direktno povezana s tim.
ne provaljuj se,vucic bi spalio N1,to je jedini tv medij koji napada vucicaRejhana wrote: ↑07/03/2025 21:34nesumirprimus wrote: ↑07/03/2025 21:16 Bursac je prodana dusa ko i avdo avav..
Jos uvijek ne mirisu barut i drnc.
Sijanje današnje panike, propagande, fake news putem medija odgovara samo jednoj strani.
Bursać, Avdo Avdić, Klix, a izgleda i N1 su na platnom spisku Aleksandra Vučića.