Kako mislis ovo za Bursacabanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 20:59S tim da ti na netu govori ko hoće, šta hoće, opet neprovjerene informacije, želja za ekskluzivom, klikom panikom, Avdo sa svojom agendom, Bursać sa svojim, ha, "verzijama istine", Vasković sa potpunim lupanjem, tviteraši koji nagađaju...
Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8676 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
-
MMM1977
#8677 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Samo smireno, ja sam naprosto iznenađen kako ovo sve dobro ide iako sam i ranije imao neka saznanja. Svaka čast pozadincima

-
l33t
#8678 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ja ne vidim pravnu pobjedu BiH dok se ne uhapse odgovorni za donešene zakone 
-
statixx
#8679 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Duzan je on Sudu BiH, kad te izbace iz politike gubis moc.kamberovica polje wrote: ↑07/03/2025 20:02 Dodik je ostao nekome jebeno dužan, sad je li u pitanju Putin, Vučić ili obojica. Jer ovakvo brzo političko samoubistvo i ugrožavanje vlastite ilegalno stečene imovine ne može se ničim drugim objasniti.
-
sumirprimus
#8680 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Drzava koja je drzava ne reaguje ovako!
-
drogon2
#8681 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta znam,sad se svi i pogube u moru narativa a kad je jedan kanal i ako je narativ pogresan onda kuku namabanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 20:59S tim da ti i na netu govori ko hoće, šta hoće, opet neprovjerene informacije, želja za ekskluzivom, klikom panikom, Avdo sa svojom agendom, Bursać sa svojim, ha, "verzijama istine", Vasković sa potpunim lupanjem, tviteraši koji nagađaju...
- banjaluka078
#8682 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Jooooj, Bursać, hajde da budem pristojna, pa da kažem da ima spisateljski bujnu maštu. Nije novinar. Ne treba ga se tako čitati i shvatati. Njemu treba lajkova, pročitanih kolumni i knjiga.
Na primjer: pisao je o nekim događajima iz prošlosti grada kojima sam prisustvovala, čovjek pustio mašti i tastaturi na volju, valjda da bi se tekst svidio čitaocima van RS-a (pri tome, ako je neko kritičan prema događajima ovdje - ja sam), napišem mu to u komentarima, da sam bila tu i da nije bilo tako, pokusam blok...jedino me Damir Nikšić brže blokirao.
Jutros je, recimo, napisao da je MUP RS ušao u prostorije SIPA i izuzima dokumentaciju. Ono...
Last edited by banjaluka078 on 07/03/2025 21:15, edited 1 time in total.
-
gistro
#8683 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Apsolutno, samo pogledati kako je Španija reagovala ili čak Kosovo
-
Bossona
#8684 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Prekordinski štab na čelu sa Vučićem i SPC je stajao iza Dodikovog propalog državnog udara kojim je sebe i dvojac Stevandić-Višković politički osudio i obezglavio, za kojima će biti raspisana potjernica koji planiraju pobjeći u Srbiju ili Rusiju .
Nije im se ostvario plan izazivanja nereda i sukoba u Bosni a tako im je potrabno da se kriza iz Srbije prenese u Bosnu i region. Očito su loše procijenili da su se stvorile geopolitičke okolnosti dolaskom Trumpa na vlast zbog proruskog odnosa prema Ukrajini.
Putin je izrazio zabrinutost za presuđenog kriminalca Dodika i Vučićev režim kojima se bliži kraj.
Ostadoše Bakir i Čović bez svog višedecenijskog bratskog krimomafijškog tronošca,...
https://www.youtube.com/watch?v=0MyMD-IQxqM
Ustavni sud BiH je trebao juče zasjedati i poništiti protivustavne odluke pučista i podignuti optužnice za sve one koji su inicirali i donijeli protivustavne odluke.
- manuchao91
#8685 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Polahko ljudi ne moze sve preko noći
Ide vikend
Bosna će izać iz ovog jača i iskusnija
Nisu nas pobijedili 1992-1995 dok smo sa lovačkim puškama bili a o i JNA
Neće nas ni danas preplašiti osiromašeni entitet sa 700 k stanovnika
Ide vikend
Bosna će izać iz ovog jača i iskusnija
Nisu nas pobijedili 1992-1995 dok smo sa lovačkim puškama bili a o i JNA
Neće nas ni danas preplašiti osiromašeni entitet sa 700 k stanovnika
-
sumirprimus
#8686 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
- banjaluka078
-
last mohicans
#8688 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Nije to mali drončić, u velikoj tajnosti bi se morao dostaviti, a i kako? Pogledaj mu raspon krila, sklapa se on, kako ga strpati u komercijalni avion, neki kargo, kamion s nekim čokoladicama? Ne znam i smijemo li to legalno nabaviti, da li nam mora neko aminovati..emmir1 wrote: ↑07/03/2025 20:34
Vidio sam datum, nego ako su vec na obuci i sklopljen ugovor, vjerujem da ce se izvrsiti kupovina
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#8689 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Da komentarišem ovo, nisam vremena prije da pišem detaljnije.zippoo87 wrote: ↑05/03/2025 23:37Naravno...neuk covjek ce jako cesto prenijeti svoje neznanje i na djecu,jer nece ih gurati u obrazovanje i edukaciju. A samo je znanje i obrazovanje najbolji izlaz za svakog covjeka. Sa znanjem si priznat bilo gdje u svijetu a sa neznanjem,nisi ni u svom selu. I to je sva poenta.sehohari wrote: ↑05/03/2025 23:30Pa vidi, ja se slažem sa tobom.zippoo87 wrote: ↑05/03/2025 23:14
Vjeruj da ne gleda niko dijasporu ni sa cim negativnim,vise su to nekada neke interne zafrkancije. A i tamo,kao i svugdje,ima i dobrih i sposobnih ljudi a ima i onih sto ni za 25 godina jos nisu svarili ni 10 rijeci jezeka drzave u kojoj zive. I naravno da ti i takvi zabijaju nos u BiH,vise po FB,daju pare za dzamije u svoja sela odakle su rodom i guraju taj svoj neki neuki seljacki narativ. E to je problem koji gradjani BiH imaju sa dijasporom...to sto seljadija iz mirnih i razvijenih drzava,onda pise i govori narodu ovdje kako da zive,da rade,kako da izganjaju bolje uslove itd itd. Naravno da ti ne razumijes kako je meni kada se zaposlim kod lokalnog Rahmana,koji za zivota nije naucio ni pravilno izgovor a meni sefuje i mobinguje me. Naravno da ti ne znas kako je kod takvog raditi za 400-500 eura 26 dana u mjesecu,sa 7 dana godisnjeg odmora,konstantno pod mobingom. I milion je drugih primjera,ne znas kako kradu na izborima,kako prepadaju ljude ,kako prijete,kako "zavrsavaju". I onda dodjete vi iz dijaspore i lagodno napises "ulozi u sebe,edukuj se" a ti sa tri srednje skole,onaj drugi sa dva fakulteta ali jbga,nije u stranci ili nije platio 20000 KM da bude postar. Isto je i sa temama ovim oko drzave...vi iz dijaspore ste najvece patriote,ali samo preko facebooka i foruma a u praksi,sjedi gdje si,suti i uzivaj a tamo sta bude.
Jer realno i ako dodje do sranja...neko skupljanje hrane,odjece i slanje paketa i nije od neke velike pomoci,iako je dobra namjera.
Od najvece pomoci bi bila diplomatija,kontakti,oruzje,lobiranje kod svih da se nesto uradi. A evo i sam si rekao koliko je dijaspora tamo neuvezana i bukvalno niko ni sa kim nema kontakte,nema nekih sluzbenih kanala,nema jednog mjesta koje okuplja vecinu u bilo kojoj drzavi. Sve je to tanko i sporadicno i tacno je da ste za to krivi iskljucivo vi. Jer da ste udruzeni,vi bi mogli utjecati i na procese u BiH...recimo 100000 glasova iz dijaspore,koji su usmjereni za ovu ili onu stranku ili ovog ili onog politicara,u BiH znaci pobjedu i krojenje drzave i zakona i po vasoj mjeri. Pa ste onda mogli imati i svoje ministarstvo,ministarstvo dijaspore,pa uvezati se i otvarati svoje fabrike u BiH,jacati i privredno i svasta nesto. Ali za sve ovo TREBA RAD;RAD;RAD;RAD;RAD a ne naprdjivanje. E tako je u svemu u zivotu...imas ljude koji znaju raditi nesto i imas ljude koji ne znaju nista,ali znaju naprdjivati. A tim naprdjivacima iskljucis struju i njih vise nema. A radnik ce bez struje,proizvesti struju i rijesiti problem.
Nije samo što nismo povezani, nismo ni nešto obrazovani, ni u drugoj generaciji.
Ljudi koji dođu iz Bosne u Njemačku tim ne postanu Einsteni, to su ljudi koji će nastaviti raditi ono što su radili, i to će prenijeti na novu generaciju. Oni se ponašaju kao i ljudi u BiH.
Ja ovdje studiram. Trenutno sam na kraju studija, i sve ove godine sam možda vidio jednog "našeg" ljekara, i to samo po imenu, ne znam je li ovdje studirao ili je sa diplomom došao vamo kasnije.
I upravo je ovo glavni razlog zasto ljudi u BiH "ne priznaju" dijasporu...jer se iz aviona vidi ta neobrazovanost i da su to ljudi koji se ni za 25 godina nisu uspjeli asimilirati u drzavu u kojoj zive,nisu ni pokusali nauciti nesto jezika,ukljuciti se u neke programe u toj drzavi...oni su bukvalno kao zarobljeni u tim drzavama tamo...fizicki su u dijaspori a psihicki su u BiH,preko portala,foruma,chatova,interneta itd itd. I onda ljudi ovdje popizde,kada neko tamo iz dijaspore,ovdje navija za SDA a nama SDA ovdje unistila sve pa i drzavu...sve ove probleme sto sada imamo su direktni produkti vladavine SDA i ostalih nacionalistickih stranaka. I zato svako od vas iz dijaspore ko navlaci vodu na SDA i nacionalni mlin,fakticki navlaci na sebe gnjev normalnih gradjana,koji zele da ova drzava uspije .
U pravu si donekle.
Naravno treba ići za obrazovanjem, biti ugledan dio društva, ali od toga nema ništa ako se stvarno asimiliraš.
Evo, ja da sam potpuno asimiliran, džaba što sam i dekan nekog fakulteta ako su mi dešavanja u Bosni daleka kao ona u Kongu. Tu mora biti jedan određeni balans.
Naravno da sam i Nijemac, ali sam i iz BiH. 21. je stoljeće, u vremenu potpune instant-komunikacije, pristupnosti medija, postalo je moguće održati višeslojan identitet. Da ne govorimo o etničkom porijeklom. Mogu ja možda i ovdje u Njemačkoj biti prihvaćen (što i jesam), ali npr. jednom budem u Francuskoj, nešto dogovaramo, oni pitaju odakle si, i džaba što znaju da dolazim iz Njemačke, kaže znaju oni za balkan/ex-yu/Bosnu
Tu jednostavno moraš biti donekle izbalansiran.
Ovo za SDA, pa vidi, ti isti ljudi bi i u Bosni navijali za SDA, isto kao što bi i ti bio za opciju koju trenutno podržavaš. Ne mjenja odlazak u neku drugu zemlju toliko u tom pogledu, a i zašto bi? Ti ljudi su najčešće iz krugova tipičnih glasača ove ili one stranke, neće ni biti obrnuto da jugonostalgičar odjednom priziva "komunjare" na Facebooku dok pređe u Njemačku ili Nizozemsku. Većina je itekako svjesna situacije u Bosni i Hercegovini, i njihov ostanak vjerovatno ne bi mjenjao političko opredjeljenje, isto kao što ih i prije uživo sagledavanje situacije nije promjenilo...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8690 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Good to knowbanjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 21:11Jooooj, Bursać, hajde da budem pristojna, pa da kažem da ima spisateljski bujnu maštu. Nije novinar. Ne treba ga se tako čitati i shvatati. Njemu treba lajkova, pročitanih kolumni i knjiga.
Na primjer: pisao je o nekim događajima iz prošlosti grada kojima sam prisustvovala, čovjek pustio mašti i tastaturi na volju, valjda da bi se tekst svidio čitaocima van RS-a (pri tome, ako je neko kritičan prema događajima ovdje - ja sam), napišem mu to u komentarima, da sam bila tu i da nije bilo tako, pokusam blok...jedino me Damir Nikšić brže blokirao.
Jutros je, recimo, napisao da je MUP RS ušao u prostorije SIPA i izuzima dokumentaciju. Ono...
-
sumirprimus
#8691 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bursac je prodana dusa ko i avdo avav..
Jos uvijek ne mirisu barut i drnc.
Jos uvijek ne mirisu barut i drnc.
-
statixx
#8692 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Mediji su nebitni, oni cekaju senzaciju, ali to nikako ne negira cinjenicu da trenutno imamo dvije jurisdikcije u RS. Mislim, imamo jednu jer je US rekao svoje, ali ostaje da se vidi da li je tako u praksi.banjaluka078 wrote: ↑07/03/2025 20:59S tim da ti i na netu govori ko hoće, šta hoće, opet neprovjerene informacije, želja za ekskluzivom, klikom panikom, Avdo sa svojom agendom, Bursać sa svojim, ha, "verzijama istine", Vasković sa potpunim lupanjem, tviteraši koji nagađaju...
Dodik vise nije bitan, nije ni njegova klika, oni su prekrsili zakone, bice gonjeni. Sad je samo bitno koliki je broj ljudi spreman da ih prati u njihovoj avanturi.
- Casual's
#8693 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Bjez, jebo te ovo. Svako sat vremena mijenjam raspolozenje. Malo sam da idem za Doboj, malo za S. Brod, a malo ma libo me racku - šta bude, bude.shape of despair wrote: ↑07/03/2025 20:25 Jeben ovaj PTSP, jebo te rat 92-95, kud ne pobjegoh. Vidim vecina forumasa u istim govnima![]()
Jedan covjek pravi sranje, jebeno baš. Nakro se i propada a ja da se sekiram a realno sad ne mogu nista. Ja se sekiro ja ne. Portali su posebni,da bogdo nema interneta.
- shape of despair
#8694 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Zasto politicari ne umiru. Pa taj se ne sekira. Pokro milione a sa ponosom staje pred kamere i jos laže. Nama dode opomena za rezije,dok otvorim kovertu vec sam se nasekirao.
Zato no sikiriki,jebo Dodu, nek se jebe,nek drzava odradi za sta je placamo
Zato no sikiriki,jebo Dodu, nek se jebe,nek drzava odradi za sta je placamo
Isto,sad dobar,reaguje Nato, sud itd. sad loš, dodo opet najavio sranje...... U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas DodikCasual's wrote: ↑07/03/2025 21:17Bjez, jebo te ovo. Svako sat vremena mijenjam raspolozenje. Malo sam da idem za Doboj, malo za S. Brod, a malo ma libo me racku - šta bude, bude.shape of despair wrote: ↑07/03/2025 20:25 Jeben ovaj PTSP, jebo te rat 92-95, kud ne pobjegoh. Vidim vecina forumasa u istim govnima![]()
Jedan covjek pravi sranje, jebeno baš. Nakro se i propada a ja da se sekiram a realno sad ne mogu nista. Ja se sekiro ja ne. Portali su posebni,da bogdo nema interneta.![]()
-
sumirprimus
#8695 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Ista prica ko 91 92ge. Mi u soku i nevjerici, ma nece. A oni ganola po svom
- no_sekirli
#8696 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Danas je 99% portala samo prenosilo lazne vijesti jedni od drugih. Nigdje izvora, nigdje izjava, nigdje reportera sa lica mjesta. Samo laz i mimikrija.
Da imaju 3 pametna covjeka u RAKu prava istinska domoljuba, spucali bi kazne svima, od Avde, preko Avaza do Klixa. Pa i sire.
Da imaju 3 pametna covjeka u RAKu prava istinska domoljuba, spucali bi kazne svima, od Avde, preko Avaza do Klixa. Pa i sire.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#8697 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
nemojte rata prije nego nabacim ljetne gume
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#8698 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
zbog stvari koje smo već govorili:_BataZiv_0809 wrote: ↑07/03/2025 17:44Zasto to mislisChmoljo wrote: ↑07/03/2025 17:33 Ja opet moram jednu stvar istaknuti:
Izgleda da ce drzava odnijeti pobjedu nad pokusajem separatizma. I to u vremenu kada je americka podrska nikada slabija.
Ovo prosto nije moglo doci u boljem trenutku, jer na duze staze amortizovali su se eventualni negativni efekti trumpove administrracije i dok je drzavni sekretar relativno nornalni Rubio.
Sva briga koju je nama donijela trumpova pobjeda ovim se na duzi period rjesava.
jedina lošija stvar u odnosu na prijašnji period je nestabilna američka vanjska politika. to opet ne znači ništa loše, samo da je nepouzdana. ali svi strepimo od Grenela, onog ustašoida, i još par pozadinaca koji nam ne misle ništa posebno dobro.
ono što je bolje je:
1. evidentna kurcobolja većine srba za Dodikom,
2. slijedom toga, idealna prilika za opoziciju da ga se napokon otarase nakon 20 godina udaranja klempi,
3. slijedom toga, pozivi od strane opozicije u RS na razum, poštivanje institucija, poštivanje ustava,
4. zabavljenost Srbije odnosno Vučića svojim problemima.
kada se sve ovo složi, kada opozicija dođe na vlast moraće se konsolidovati, srbovanje neće biti u prvom planu. SNSD bi mogao biti u jako lošoj situaciji, tako da srbovanje od sadašnje opozicije neće biti ni nužno da bi se dobili izbori.
a na koncu ostaje epilog, šta se desi kada se krene u priču o referendumu, odvajanju, vraćanju nadležnosti i sličnim glupostima. kakva god bila američka vanjska politika.
tim epilogom izbija se ogroman adut koji su predstavnici RSa imali u međusobnim dogovorima i pregovorima oko funkcionisanja države, a narod može napokon da krene na terapiju od PTSPa. prosto objasniti opoziciji da ima jako puno izgubiti ukoliko se nastavi istim kursom. evropa će zbog hajvana Trumpa konsolidovati svoje redove, i bez idiota tipa Johna Majora ili Mitterana naša država ipak ima više prijatelja i partnera koji će relativno lako ovu zemlju održati na pravom kursu.
sa ove strane treba se otarasiti debila poput Efendića i pričama o 100% BiH, jer očito nisu ništa naučili iz lekcije osnivača im stranke. također, bilo bi dobro izdejstvovati diplomatijom da će u slučaju ponavljanja ovih stvari od strane bilo koga, Brčko distrikt pripasti Federaciji, i završiti sve mokre snove o otcjepljenim srpskim zemljama.
spustiti loptu i krenuti u ispunjavanje uslova za EU. birokrate iz Brisela bi se utrkivale ko će se pohvaliti napretkom problematične zemlje i napredovanjem u EU.
ovo je neki blagi optimizam, ali zaista mislim da je zasnovan na činjenicama. ostaje i činjenica da smo često krava koja daje fino mlijeko, ali se voli ritnuti i sve prosuti.
živi bili pa vidjeli!
-
Trappist
#8699 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Sta bi ti junace veliki? Juris ti i tvoji ahbabi je li? Pusti institucije nek rade svoj posao, nije tvoje da neku "hrabrost" pokazujes. Pokaži hrabrost na izborima.sumirprimus wrote: ↑07/03/2025 21:12I to je jajasto.
Koji krac vise smirujemo situaciju? Opet se bojimo?
- banjaluka078
#8700 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3
Tako treba, živjeće sto godina. Gasi net, liži žice od miksera.shape of despair wrote: ↑07/03/2025 21:19 U me zena nema pojma niocem, pravi kolace,kaze jebo vas Dodik![]()