Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
gistro

#8651 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by gistro »

kamberovica polje wrote: 07/03/2025 20:02 Dodik je ostao nekome jebeno dužan, sad je li u pitanju Putin, Vučić ili obojica. Jer ovakvo brzo političko samoubistvo i ugrožavanje vlastite ilegalno stečene imovine ne može se ničim drugim objasniti.
Apsolutno se slazem
Thorgerson

#8652 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

Iako se sva prica vrti oko dode, ja ne mislim da cemo mi njegovim hapsenjem ovo rijesiti tek tako. Jer to je citav sistem. Ok, bice narusen, ali i dalje je tamo 49 ljudi koji su glasali i podrzali sve ovo. Plus ljudi po institucijama. Imam osjecaj da im je to i bila namjera, uvuci sto veci broj ljudi u krivicno djelo. E sad samo ostaje da se krenu pisati optuznice i da se krene hapsiti. Jer nije to samo jedan covjek.

A i kad se uhapse, valja onda godinama slusati kmecanje sa sudova, bla, bla, jos ako se budu branili sa slobode... evo vidimo sa proslog procesa kako je to izgledalo. I koliko to traje.

Nece se to tek tako brzo zavrsiti kako mi mislimo. Ali sta je tu je.
no_sekirli

#8653 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by no_sekirli »

kamberovica polje wrote: 07/03/2025 20:02 Dodik je ostao nekome jebeno dužan, sad je li u pitanju Putin, Vučić ili obojica. Jer ovakvo brzo političko samoubistvo i ugrožavanje vlastite ilegalno stečene imovine ne može se ničim drugim objasniti.
Nije on jos za otpisati, ima on jos aduta negdje u rukavima. Neka se davi polako. Drzavi se nigdje ne treba zuriti.

Vise nas treba biti strah traljavog tuziteljstva, kako im padaju optuznice i presude, sve je moguce.
GandalfSivi

#8654 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by GandalfSivi »

Thorgerson wrote: 07/03/2025 20:05 Iako se sva prica vrti oko dode, ja ne mislim da cemo mi njegovim hapsenjem ovo rijesiti tek tako. Jer to je citav sistem. Ok, bice narusen, ali i dalje je tamo 49 ljudi koji su glasali i podrzali sve ovo. Plus ljudi po institucijama. Imam osjecaj da im je to i bila namjera, uvuci sto veci broj ljudi u krivicno djelo. E sad samo ostaje da se krenu pisati optuznice i da se krene hapsiti. Jer nije to samo jedan covjek.

A i kad se uhapse, valja onda godinama slusati kmecanje sa sudova, bla, bla, jos ako se budu branili sa slobode... evo vidimo sa proslog procesa kako je to izgledalo. I koliko to traje.

Poslani su pozivi i Stevandicu i Viskovicu. Ide ista potjernica i prema njima. A poenta svega je da se dokaze da drzava postoji i funkcionise. Pa hajde onda sljedeci put ko ce stisnuti i probati ponovo…
Stabilizator

#8655 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

Bice tu jos svašta. Mrmonja se neće lako dati. Sve adute ce iskoristiti
skrbavi-admin

#8656 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

cetkare i stasalje je trebalo zakucati dok je bio Esdaun Petric kad je pala Hercegovacka banka i tako dalje.... umjesto toga izdajnicki tzv predstavnici bosnjaka kao "probosanski" su verglali da se dozvoli Krajisniku da ostane u politici, da ostane SDS i tako dalje..... sama cinjenica da je Dojajlo priznavo genocid, proglasavo ratnim zlocincima one kojima danas dize biste i spomen ploce znaci da su bili manji od makovog zrna.... sve se svodilo na zastitu licnih interesa, docim cim su cetkari i stasalji imali nesto u dzepu u toj igri saha, "najveci u bosnjaka" su poceli prodaju drzavnosti na raznorazne nacine......

i ako mene pitate necemo nikad selameta vidjet dok svoj olos ne pocistimo..... da, onaj profiterski, ratnoprofiterski, postratnoprofiterski, izdajnicki olos..... sami smo sebi najveci dusmani.... Abdic, Izetbegovici, Saje i ostali olos su svjedocanstvo da sa nama moze da se radi sta ko hoce i kako hoce....

nama ni ustase ni cetnici ne trebaju dok takav olos dobija glasove.... samo da podjsetim da je Abdic nakon svega dobio gradonacelnicko mjesto umjesto giljotine....
Last edited by skrbavi-admin on 07/03/2025 20:16, edited 2 times in total.
Dr Arsla

#8657 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dr Arsla »

Sad treba odigrati pametno i izvući maximum iz ove situacije. Sami su sebe ukopali do grla. Tražiti ukidanje imena RS, tražiti pripajanje Brčko DC FBiH, tražiti reformu policije u genocidnoj tvorevini tj iz aprilskog paketa. Također smanjenje ovlasti Doma naroda u PSBiH. Imaju se argumenti i dokazi jer su pokušali srušiti Ustav BiH. Šta god da se dobije od gore navedenog biće korak naprijed za :bih:
Porodice Foht

#8658 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Porodice Foht »

“ Nezainteresovanost naroda za ovaj proces je poraz, ne Dodika, već naroda na ovim prostorima-kazao je Dodik.

Pa ne reci-Sejo se danas super osjeca. :)
JovicSA

#8659 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by JovicSA »

Porodice Foht wrote: 07/03/2025 20:16 “ Nezainteresovanost naroda za ovaj proces je poraz, ne Dodika, već naroda na ovim prostorima-kazao je Dodik.

Pa ne reci-Sejo se danas super osjeca. :)
I Hitler je u zadnjim danima govorio kako mu nije žao Njemačkog naroda i da nije zaslužio njega kao vođu jer se ne bore dovoljno i jako.
palermo

#8660 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by palermo »

Thorgerson wrote: 07/03/2025 20:05 Iako se sva prica vrti oko dode, ja ne mislim da cemo mi njegovim hapsenjem ovo rijesiti tek tako. Jer to je citav sistem. Ok, bice narusen, ali i dalje je tamo 49 ljudi koji su glasali i podrzali sve ovo. Plus ljudi po institucijama. Imam osjecaj da im je to i bila namjera, uvuci sto veci broj ljudi u krivicno djelo. E sad samo ostaje da se krenu pisati optuznice i da se krene hapsiti. Jer nije to samo jedan covjek.

Natavno. Al nije to ni bitno. Kao sto je vec receno, bitno je da je pokazano da institucije drzave djeluju, da djeluju na prostoru citave BiH, a.bitno je I da se Dodik skloni sa politicke scene. Koliko god pojedinac nije vazan, iapk se.mora.priznayi da yakvog zagadjivaca sa tolikom politickom moci je tesko ponoviti.
shape of despair

#8661 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shape of despair »

Jeben ovaj PTSP, jebo te rat 92-95, kud ne pobjegoh. Vidim vecina forumasa u istim govnima :D
Jedan covjek pravi sranje, jebeno baš. Nakro se i propada a ja da se sekiram a realno sad ne mogu nista. Ja se sekiro ja ne. Portali su posebni,da bogdo nema interneta.
Edin H.

#8662 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Edin H. »

last mohicans wrote: 07/03/2025 19:31 Ako se zakuha, treba kompletnu ekipu Borca kidnapovati na Grbavici sad poslije Zelje, ako se igra u šeheru. :lol: Oni su im sad najjači kolateral :lol:
Konačno jedan konstruktivan prijedlog :skoljka: , još od Austrijanaca uzmeš cifru :D :lol:
zavrzlama

#8663 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zavrzlama »

Srpski nacionalni interes u BIH nije ostanak manjeg entiteta u drzavi BIH kraj svih prica. .

Dejton se rusi jer se konta da se time rusi BIH....a prava istina je da se rusenjem Dejtona rusi entitetsko uredjenje....

Srbi idu do kraja,jer svakako nemaju sta da izgube.. BIH im nece svako nigdje pobjec,niti ce im biti problem ziviti u normalnoj BIH,zivjeli su tako vijekovima...

Sve lijeze na rudu ;-)
Thorgerson

#8664 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Thorgerson »

palermo wrote: 07/03/2025 20:21

Natavno. Al nije to ni bitno. Kao sto je vec receno, bitno je da je pokazano da institucije drzave djeluju, da djeluju na prostoru citave BiH, a.bitno je I da se Dodik skloni sa politicke scene. Koliko god pojedinac nije vazan, iapk se.mora.priznayi da yakvog zagadjivaca sa tolikom politickom moci je tesko ponoviti.
Nadam se da si upravu. Al imaju oni dosta konja za trku. Mozda sad umjereno zvuce likovi poput vukanovica i slicnih, ali kad malo dublje zadubis se u njihove izjave koje nisu namjenjene za federaciju, to su ustvari likovi koji su isti ili gori od dodika. Samo nemaju moc koju dodik ima. A sta kad takvi dobiju moc? Jer ne mozes tamo proci s normalnom pricom, eu, razvoj, prosperitet. Nego, to mora biti ugrozenost, srbija do tokija, sps i ostale zaostale budalastine. Sama cinjenica da niko od doticnih nije priznao genocid dovoljno govori...
video

#8665 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

Dobro je, ziv je, moze i pisati :thumbup:
emmir1

#8666 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

dječak sa šibicama wrote: 07/03/2025 19:53
emmir1 wrote: 07/03/2025 19:39
last mohicans wrote: 07/03/2025 19:12

Al fakat je ublehaš jači i od Komše. Prekuco igricu. Evo kaze despote bi povaljali dronovima za par minuta. Ima nas ko drva, pregazili bi RS ko plitak potok, a minut ranije poziva na razum, prave informacije, na dezinformacije. Jel to imamo bajraktare, da ne znam?

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bih- ... /240915035
Taj januar je prosao prije dva mjeseca, pogledaj datum :lol:

Vidio sam datum, nego ako su vec na obuci i sklopljen ugovor, vjerujem da ce se izvrsiti kupovina
mishic

#8667 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Bez namjere da na bilo koji način branim idiota Milorada Dodika (ovakav idiot i idiotizam se ne može braniti ničim) moram konstatovati da Dodik ima daleko više saučesnika nego što mnogi od nas misle.

Saradnja sa Dodikom i direktna pomoć njemu u ovako drastičnom bezakonju rezultat je višedecenijskog javašluka, haosa, bezakonja i nefunkcioniranja institucija Države u kojima se najpreciznije rečeno, ne zna ko pije a ko plača. Zapravo zna, plaća Država da se ona direktno ruši i na nju atakuje od strane onih koje ona plaća. Ona plaća činovnike koji ne znaju šta je hijerarhija, nadležnost i odgovornost, pa komotno mogu ne raditi svoj posao bez odgovornosti za to, mogu primati i izvršavati naređenja onih koji ni na koji način nisu nadležni da im naređuju, i i dalje ostati na funkciji, uredno primati platu i čuvati funkciju i radno mjesto na kojem sjede. A taj i takav javašluk u tim institucijama traje decenijama.

Dakle svi oni koji su saučesnici u tome, a ima ih jako puno i među bošnjačkim i među hrvatskim činovnicima koji to istina nisu pravili samo radi Dodika nego radi sebe i svoga komoditeta, sada su direktni saučesnici i pomagači Dodiku. Višedecenijski javašluk, nerad, bezakonje i neprofesionalnost su uzrok ovome stanju a Dodik to zna i maksimalno koristi.

I da se razumijemo u svemu ovome odgovorne treba i moraju se tražiti među svima onima koji od Dejtona do danas daju svoj doprinos ovome stanju.

Ili konkratno, svim strankama bez obzira na to jesu li na poziciji ili u opoziciji, ovo mora biti jasno, bez pravne države nema sigurnosti, nema napretka i nema perspektive ni društvo ni Država. Shodno tome nema ni perspektive bilo koja stranka ili opcija.

Dakle glasačima i članovima svake stranke mora biti jasno da ako ta stranka i njeni čelnici naprave nezakoniti ustupak bilo kome, kao npr. što je uradio Bakir Izetbegović sa tužbom BiH protiv Srbije, takav čelnik, rukovodilac i funkcioner te stranke više ne može i ne smije ostati na toj funkciji. Uzeo sam ovaj primjer zbog toga što je široko poznat a veoma sličnih ima na stotine. Dakle ako, u ovom slučaju stranka SDA, želi da ne bude saučesnik i pomagač destruktivnim snagama u BiH, mora se odreći Bakira, smijeniti ga i isključiti iz procesa rukovođenja i odlučivanja. Ne uradi li to stranka direktno preuzima odgovornost za to, postaje krivac i saučesnik u svim aktivnostima koje su usmjerene protiv zakonitosti, prava i pravnog funkcioniranja Države i njenih institucija.

Da sada ne prozivam jednu po jednu stranku koje su saučesnici i pomagači Dodiku i drugim rušiteljima Ustava, zakona i normi. Saučesnici su u većoj ili manjoj mjeri svi, jer ljudi u realnom sektoru kao da žive u drugoj Državi- Za njih se zna kada i kako se gubi radno mjesto, kada i kakve posljedice se snose za nerad i neizvršavanje svojih obaveza i sl.

Za razliku od tih, državni činovnici pobjegnu od sudskog gonjenja u drugu državu i mjesecima nakon toga primaju platu, ne gube radno mjesto i sl. A sve to kreće još od minornih primjera gdje službenik koristi službeni automobil i u privatne svrhe jer se ne poštuju pravila ko vozi, ko izdaje i potpisuje putni nalog, ko odgovara za primjenu propisa u toj oblasti.

A tek kakvo je stanje i odgovornost u institucijama sigurnosti, pravosuđa i tužilaštava? U tim institucijama je na stotine bivših i sdašnjih činovnika koji bi u svakoj pravnoj državi bili iza brave. Ovdje to nije slučaj, ovdje su sve te institucije radi zaštite ličnosti, pojedinaca i grupa koje su iznad zakona.

Danas kada rušitelji Dejtona pozivaju na "izvorni Dejton" koji su sami onemogučili provođenje istog tog Dejtona. Oni koji ruše Državu kao da je ona njihova ćaćevina, kao da u njoj samo oni imaju prava i da se ponašaju kao da jedini mogu da odlučuju o svemu u Državi. Država se brani svim mogučim sredstvima pa i silom a oni kojima to nije jasno pa žele da je rasture "mirnim" putem moraju shvatiti da to nije moguće. Dakle mir ili sukob nije pitanje nečije odluke nego je pitanje ostanka i opstanka onoga što večina građana želi, hoće i mora braniti. Braniti svim sredstvima.

Stranke koje su Dodikovi saučesnici iako to nerado prihvataju i priznaju, prije svega moraju mijenjati svoj način i odnos prema Državi i njenim institucijama. Valja mijenjati sve iz temelja.
skrbavi-admin

#8668 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

shape of despair wrote: 07/03/2025 20:25 Jeben ovaj PTSP, jebo te rat 92-95, kud ne pobjegoh. Vidim vecina forumasa u istim govnima :D
Jedan covjek pravi sranje, jebeno baš. Nakro se i propada a ja da se sekiram a realno sad ne mogu nista. Ja se sekiro ja ne. Portali su posebni,da bogdo nema interneta.
nisam ni znao da ga imam
otkrio sam ga tek kad mi je zadobrilo u zivotu.....
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#8669 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by _BataZiv_0809 »

shape of despair wrote: 07/03/2025 20:25 Jeben ovaj PTSP, jebo te rat 92-95, kud ne pobjegoh. Vidim vecina forumasa u istim govnima :D
Fakat sam i ja anksiozan cijeli dan...
banjaluka078

#8670 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

Leksić u 11 ujutro, predavanje telefona dragom u podne, sunčanje do 2 popodne - inače bih popodne provela s napadom panike i tahikardijom u urgentnom.

Bolje dozirati ekrane ovih dana. Ionako se većini stvari ne može vjerovati.
shape of despair

#8671 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by shape of despair »

Većima nas je sjebana. Nek sad objave neki belaj gotovi smo,nek objave da je npr. uhapšen, ko da mi je neko dao joju :D
drogon2

#8672 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by drogon2 »

Pa bolje internet nego da imamo jedan ili dva kanala i da cekamo sta ce nam oni rec.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#8673 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 07/03/2025 20:48
Fakat sam i ja anksiozan cijeli dan...
Vi ste makar ako ništa došli na svijet 90-ih ili 80-ih

Kod mene prenosiv PTSP, i to u generacijsko-geografskom smislu, pa me najmanja vijest uzbudi ovih dana (pa ponekad i ovdje napišem štagod jbg.).
Last edited by PreWiBa on 07/03/2025 20:58, edited 1 time in total.
mishic

#8674 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mishic »

Devedesetih godina prošlog stoljeća nije bilo interneta ali to nije spriječilo ni brigu ni krvoproliće. Strah je razumljiv ali nije odlučujući. Bolno iskustvo trebalo bi biti dovoljno da nas opameti. Ali ako ludim pojedincima koji nisu ratovali nego su se ratom bogatili prepustimo da se ovako ponašaju, rat nam ne gine.

Da smo devedesetih kao Slovenija izbjegli sukob bili bi deset puta napredniji nego što jesmo. Tada nismo uspjeli jer su ljudi navikli na dominaciju htjeli da i u BiH kao i u Jugoslaviji dominiraju i uveli su nas u stradanje, krvoprolića, rušenje, paljenje i zavađali nas da bi oni iz toga profitirali.

Grdno se vara svatko onaj ko misli da je moguće napraviti i urediti društvo u kome bi neko da dominira iznad nivoa koji mu demokratski principi i načela daju pravo.
banjaluka078

#8675 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by banjaluka078 »

drogon2 wrote: 07/03/2025 20:55
Pa bolje internet nego da imamo jedan ili dva kanala i da cekamo sta ce nam oni rec.
S tim da ti i na netu govori ko hoće, šta hoće, opet neprovjerene informacije, želja za ekskluzivom, klikom panikom, Avdo sa svojom agendom, Bursać sa svojim, ha, "verzijama istine", Vasković sa potpunim lupanjem, tviteraši koji nagađaju...
Post Reply