Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
ljubijankic

#7476 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by ljubijankic »

Zaboravljate da je ranjena zvijer najopasnija. Nece Mile tako lako otići nigdje
Škobo Habu

#7477 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

sukis wrote: 06/03/2025 19:06
Kosovo je trenutno stavljeno na cekanje, vjerujem da ce mu se vratiti. Sto se tice Vucica, slazem se da nije u rangu sa Milosevicem ali ne treba zaboraviti da SNS u Srbiji ubjedljivo pobjedjuje na izborima vec godinama, zato mislim da opozicija u Srbiji nije jedina koja stoji iza ovih protesta, lako moguce da EU stoji iza toga i kaznjava ga zbog toga sto nije izabrao njih u odnosu na Rusiju.
Svako prebacivanje srpskog fokusa sa Kosova na neku od zemalja regiona jeste korak unazad za Vučića, a korak naprijed za Kurtija.

Vučić je svjestan takvog razvoja situacije, pogotovo što ima unutrašnju blokadu zemlje.

Ja ne vidim da se i u jednom segmentu ostvaruju povoljni uslovi za srpske interese u okruženju.

No, Vučić je lukav i mudar političar, i sigurno je imao neka očekivanja, pogotovo što je on najavljivao udare na RS. Ne bih rekao da ga je ova afera sa Dodikom nešto iznenadila. Ipak, evidentno je da precjenjuje svoje mogućnosti.
DonieBrasco

#7479 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Drugim rijecima stoje uz institucije sto je vjeravatno i bio plan da drzava pokaze zube, ne moze niko bit iznad zakona i institucija.
upitan

#7480 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

Drago mi je da je EU,Ambasada USA uz BiH.
Samo Dodik nece stati,a trebao bi jer ovo je los put kojim moze nestati tkz.rs
Bojim se da iza ovih trenutnih zakona iduci zakoni su vezani za UIO,RAK,akcize itd.
On pokusaje uz napad na Ustav BiH da nesto dobije a mozda je to drzavna imovina,izmjestanje Suda BiH u IS ili u drugostepenoj da bude slobodan..

Mislim da je vrijeme da neko od politicara probosanskog bloka naglasi MZ,USA da nismo za nikakav novi dayton 2 kao odogovor ako se tzv.rs.pokusa osamostaliti i u tome slucaju da se vracamo na ustav RBiH.
Moze li i smije li Trojka blokirati ili odgoditi imenovanje novog MS Goran Selak (SNSD) i bit ce da je Nesic "platio" cijenu jer ocigledno nije htio slusati mentora.
zigson

#7481 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

upitan wrote: 06/03/2025 19:23 Drago mi je da je EU,Ambasada USA uz BiH.
Bojim se da iza ovih trenutnih zakona iduci zakoni su vezani za UIO,RAK,akcize itd.
On pokusaje uz napad na Ustav BiH da nesto dobije a mozda je to drzavna imovina,izmjestanje Suda BiH u IS ili u drugostepenoj da bude slobodan..

Mislim da je vrijeme da neko od politicara probosanskog bloka naglasi MZ,USA da nismo za nikakav novi dayton 2 kao odogovor ako se tzv.rs.pokusa osamostaliti i u tome slucaju da se vracamo na ustav RBiH.
Moze li i smije li Trojka blokirati ili odgoditi imenovanje novog MS Goran Selak (SNSD) i bit ce da je Nesic "platio" cijenu jer ocigledno nije htio slusati mentora.
Nemoj se bojati za dobrobit dodika, rs, uio itd, nemas potrebe :bih:

Btw nesic nije platio cijenu iz tog razloga nego zbog privrednog kriminala + sta ce se jos odmotati iz toga.
No Mind

#7482 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

kio01 wrote: 06/03/2025 19:03 Sto se tice Amerike sve super dok Trumpov ADHD udara po ostalim dijelovima svijeta. Kako se odjednom angazovo oko Grenlanda a do prije godinu nije znao da postoji, tako se moze i nama desit.

Dovoljno da procita neki tvit kako radikalni islamisti uznemiruju krscane u srcu Evrope i kiss goodbye americku podrsku.
Ovo je jako precizno seciranje nacina rada visoke politike :D
Anquilla

#7483 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Anquilla »

Ja decenijama čekam da vidim da li je iko iz RS-a spreman da učini ono čime prijete...
Upozorenja, prijetnje... svega smo se naslušali, ali nema se hrabrosti ni podrške za nešto više.

Dodiku je dogorilo, sad pokušava što više povući za sobom... Jedan po jedan adut će gubiti, a ja ga vidim u Rusiji čim prebaci dovoljno para za sebe i porodicu (iako mu nikad dosta).
sukis

#7484 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sukis »

ljubijankic wrote: 06/03/2025 19:15 Zaboravljate da je ranjena zvijer najopasnija. Nece Mile tako lako otići nigdje
Pa sta moze uraditi?
Narod u RS protiv
Opozicija protiv

Da ne nabrajam ostalo, ima neke ljude iz svoje stranke, ima MUP RS i to je veliko pitanje koliki procenat, mnogo je njih tu koji su iz opozicije.

On ce ili morati spustiti loptu skroz pa nesto balansirati da se izvuce ili se ovo nece dobro zavrsiti po njega, u narednim danima sve ce se vidjeti sta ce uraditi.

Kada se ovo oko njega zavrsi, da je pametan narod bi trebao da se digne u cijeloj BiH, ako ne mogu zajedno onda svako u svom entitetu i da mirnim protestima od polticara zatrazi da u narednom periodu niko ne pravi hajp i pominje sukob i slicno, ko to bude radio bice smijenjen odmah. Narod u drzavi osim sto zivi prilicno tesko, konstantno ima stres sta ce se desiti, sta ce biti sutra, hoce li zaratiti, nastavi li se ovako jos par godina oni koji ne odu odavde postace psihicki bolesni ljudi, ja ne znam da li je iko toga svjestan u kakvom vakumu narod ovdje vec godinama zivi.
mirota

#7485 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by mirota »

ako sad ne uhapse Doda onda ne znam kad ce...drzavo reaguj !!! inace, se salje poruka da smo nemocni pred 1 covjekom, da je 1 lik iznad drzave, a to je onda propast
zigson

#7486 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by zigson »

mirota wrote: 06/03/2025 19:28 ako sad ne uhapse Doda onda ne znam kad ce...drzavo reaguj !!! inace, se salje poruka da smo nemocni pred 1 covjekom, da je 1 lik iznad drzave, a to je onda propast
Polako doktore, ima drzave
dulekrele

#7487 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dulekrele »

Nece se letiti. Cekat ce se prilika i onda ga skembati. Do tada ce se krmak preznojavati, gledati preko ramena i cekati SIPU.
upitan

#7488 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by upitan »

zigson wrote: 06/03/2025 19:25
upitan wrote: 06/03/2025 19:23 Drago mi je da je EU,Ambasada USA uz BiH.

Nemoj se bojati za dobrobit dodika, rs, uio itd, nemas potrebe :bih:

Btw nesic nije platio cijenu iz tog razloga nego zbog privrednog kriminala + sta ce se jos odmotati iz toga.
Ne bojim se, samo nije situacija skroz za opustiti jer ima Dodik svog mentora iz Rusije.
Nesic nije kriv dok Sud to ne dokaze,a vidis on ide na klupu a ulazi ministar SNSD.
Narod ocekuje brzu reakciju,al nije ovo USA da ima nadleznosti da hapse u minuti.
VP bi mogao napraviti izmjene u DN i poslati SNSD u opoziciju,kad si zakuhao sa njim(a) trebas ici do kraja.
last mohicans

#7489 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

Koje reteriranje četalja, pa barem ono bilo i verbalno. Najjača su dva gubitnika u BG kao alarmanta je situacija, nije lako, drama od najvećeg glumca zvalje, onda krmak spinuje muslimani hoće rat, a šta si ti uradio, mrcino jedna. Nećemo mi eskalaciju, a ni manje ni više ustavnopravni poredak urušavaš, onda očekuješ podršku od nekoga. Najveća laž žvalje, eto sutra će on informisati Putlera, pa idi odmah, šta čekaš sutra, što ga krmak sam ne informiše.
Peacean

#7490 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Peacean »

Delegacija Velike Britanije pri OSCE-u oglasila se povodom odluke predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da potpiše ukaze o proglašenju zakona kojim se zabranjuje rad državnih institucija u ovom entitetu
https://www.klix.ba/vijesti/bih/poruka- ... /250306201
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#7491 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Dado dijasporitus »

Mozda sugerisati Doniju da uzme BiH kao 51. drzavu SAD-a posto se Kanada i Greenland ponasaju kao uvrijedjena mlada. :izet: :D
last mohicans

#7492 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

No Mind wrote: 06/03/2025 19:25
kio01 wrote: 06/03/2025 19:03 Sto se tice Amerike sve super dok Trumpov ADHD udara po ostalim dijelovima svijeta. Kako se odjednom angazovo oko Grenlanda a do prije godinu nije znao da postoji, tako se moze i nama desit.

Dovoljno da procita neki tvit kako radikalni islamisti uznemiruju krscane u srcu Evrope i kiss goodbye americku podrsku.
Ovo je jako precizno seciranje nacina rada visoke politike :D
Ma hoće kurko moj, narandzasti je jedna obična blef budaletina i show man koji svojim nastupom pokušava izvući maksimum. Eno već povlači carine prema Mexama, sta je sljedeće, vidjećemo. Dionice onog plastičnog bijelog vampira padaju..
Oznaka Tablica

#7493 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Oznaka Tablica »

Kako nam je Gorica :lol: :lol: :lol:

Hoce li joj se babo vratiti iz BG :lol: :lol:
statixx

#7494 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by statixx »

Sta bi sa US. Jesu odlucili.
dimitrov

#7495 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dimitrov »

last mohicans wrote: 06/03/2025 19:32 Koje reteriranje četalja, pa barem ono bilo i verbalno. Najjača su dva gubitnika u BG kao alarmanta je situacija, nije lako, drama od najvećeg glumca zvalje, onda krmak spinuje muslimani hoće rat, a šta si ti uradio, mrcino jedna. Nećemo mi eskalaciju, a ni manje ni više ustavnopravni poredak urušavaš, onda očekuješ podršku od nekoga. Najveća laž žvalje, eto sutra će on informisati Putlera, pa idi odmah, šta čekaš sutra, što ga krmak sam ne informiše.
Ne javlja se Putin na sakriveni broj
last mohicans

#7496 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by last mohicans »

dimitrov wrote: 06/03/2025 19:42
last mohicans wrote: 06/03/2025 19:32 Koje reteriranje četalja, pa barem ono bilo i verbalno. Najjača su dva gubitnika u BG kao alarmanta je situacija, nije lako, drama od najvećeg glumca zvalje, onda krmak spinuje muslimani hoće rat, a šta si ti uradio, mrcino jedna. Nećemo mi eskalaciju, a ni manje ni više ustavnopravni poredak urušavaš, onda očekuješ podršku od nekoga. Najveća laž žvalje, eto sutra će on informisati Putlera, pa idi odmah, šta čekaš sutra, što ga krmak sam ne informiše.
Ne javlja se Putin na sakriveni broj
Eh, bravo, bit će da je to. Sad će sav maskiran i aMoniman morati biti.
elcaliente

#7497 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by elcaliente »

Evo Dodik na RTS live kaze da sutra 70 ljudi iz Sipe prelazi u MUP RS, poziva i ostale da predzu.
jasko_ba

#7498 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by jasko_ba »

Ma krmorad je gotov, nek se jos malo pati.
Jedino cega se plasim je sdfa kartel, sa njima ne znas nikad sta ce zajebati prvo
asker

#7499 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by asker »

Evo ga na genocidnoj tv, ne cini se uvjerljivo uooste, utrtio se.
Stabilizator

#7500 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

mirota wrote: 06/03/2025 19:28 ako sad ne uhapse Doda onda ne znam kad ce...drzavo reaguj !!! inace, se salje poruka da smo nemocni pred 1 covjekom, da je 1 lik iznad drzave, a to je onda propast
Polako. Ide proces redom. Sutra je pozvan na saslušanje, ako se ne odazove onda se šalje nalog za hapšenje. Ako nije na adresi onda ide potjernica.

I ja mislim da on ostaje u Beogradu.
Post Reply