Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post Reply
Quaresma

#7451 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Quaresma »

DonieBrasco wrote: 06/03/2025 18:29
No Mind wrote: 06/03/2025 18:18 A ovako to radi EU: Dalje kažu da RS "mora poštovati Ustav BiH", kao i njene zakone, nadležnosti, odluke institucija, što "uključuje i Ustavni sud, Visoki sudski i tužilački savjet, Sud, Tužilaštvo, kao i Agenciju za istrage i zaštitu."

"Svi domaći pravni lijekovi trebaju biti korišteni kako bi se očuvao ustavni poredak Bosne i Hercegovine", poruka je iz Brisela.

Ovdje je več jasno identificiran troublemaker, a i rješenje koje podržavaju i nema nikakvog suludog poziva na dijalog sa licima koji su prekrsili ustav i DMS!
https://www.klix.ba/vijesti/bih/americk ... /250306188
"Da budemo jasni – ovo je smišljena provokacija ustavnog poretka Bosne i Hercegovine i predstavlja direktnu prijetnju stabilnosti i sigurnosti BiH i strateškim ciljevima SAD", kažu iz Ambasade SAD-a.
Konacno imamo jasnu podrsku EU i USA. :bih:
bice i ovako poruke ako se zarati

pa ce onda pozivati na mir i dijalog.
l33t

#7452 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by l33t »

Kaće Dodo nazad u BiH?
House

#7453 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by House »

EU i šmit mudro guraju državne institucije da rade svoj posao. 👍
dembele

#7454 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dembele »

Gledam reakciju Vučića dok Dodik priča i kao da govori:Bježi Mile, bježi, dosta mi moje muke!
skrbavi-admin

#7456 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skrbavi-admin »

ne znam kako niko nema herca da proglasi RBIH i prestanak vazenja dejtonskog sporazuma.... jer je prekrsen do kraja :mrgreen:
Škobo Habu

#7457 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Moramo biti svijesni da je sprovođenje američke agende na ovim prostorima, bar kada je u pitanju Trumpova administracija, završena stvar.

Samo saopštenje je sigurno posljedica vakuma između odlazeće i trenutne administracije. Trumpu sigurno nije Balkan interesantan na način na koji je to bio Bidenu. Mi smo, trenutno, tinjajući problem EU. Sa obzirom na zadnje reakcije, ni Vučić, a ni Dodik, osim Mađarske, nemaju jačeg saveznika među evropskim državama. U narednom periodu možemo imati samo klasičnu homogenizaciju po tom pitanju: ili si pro-evropski nastrojen ili si pro-ruski. Vidjećemo kako će Vučić balansirati na dvije stolice u narednom periodu.
sukis

#7458 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sukis »

dembele wrote: 06/03/2025 18:43 Gledam reakciju Vučića dok Dodik priča i kao da govori:Bježi Mile, bježi, dosta mi moje muke!
Po reakcijama obadvojice na tom obracanju nakon sastanka se moze pretpostaviti da nisu imali dobar sastanak, odnosno i vrlo lako moguce da ga je Vucic pustio niz vodu i da ce svoju politiku usmjeriti prema opoziciji.
lajkujMe

#7459 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lajkujMe »

Mislim da je najbitnija ova izjava Americke Ambasade.

Ovo je morao aminovati Marco Rubio mozda cak i Trump.
A mislim da je tom izjavom tlo pod nogama Dodika upravo implodirao. Ocekivao je podrsku Trumpa to vam garantujem.

Sad kad su SAD, EU, Turska jasno na strani BIH uz podrsku HDZa, Bosnjackih politicara i jakog otpora opozicije unutar RSa moze se reci da od rata nema nista a Dodik ce na smetljiste politike.
Prerano je reci ali mislim da ce Dodik biti primoran da ostavku kad tad. A ove zakone ce ustavni sud oboriti vrlo brzo.

Jedan Vucic mu ne moze pomoci kad je i sam u govnima.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#7460 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Chmoljo »

lajkujMe wrote: 06/03/2025 18:49 Mislim da je najbitnija ova izjava Americke Ambasade.

A mislim da je tom izjavom tlo pod nogama Dodika upravo implodirao. Ocekivao je podrsku Trumpa to vam garantujem.

Sad kad su SAD, EU, Turska jasno na strani BIH uz podrsku HDZa, Bosnjackih politicara i jakog otpora opozicije unutar RSa moze se reci da od rata nema nista a Dodik ce na smetljiste politike.
Prerano je reci ali mislim da ce Dodik biti primoran da ostavku kad tad. A ove zakone ce ustavni sud oboriti vrlo brzo.

Opet pitam, gdje nesta onoliki pesimizam?
Logovan

#7461 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Logovan »

sukis wrote: 06/03/2025 18:48
dembele wrote: 06/03/2025 18:43 Gledam reakciju Vučića dok Dodik priča i kao da govori:Bježi Mile, bježi, dosta mi moje muke!
Po reakcijama obadvojice na tom obracanju nakon sastanka se moze pretpostaviti da nisu imali dobar sastanak, odnosno i vrlo lako moguce da ga je Vucic pustio niz vodu i da ce svoju politiku usmjeriti prema opoziciji.
Pukla ljubav
studiorum_tuzlaensis

#7462 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by studiorum_tuzlaensis »

bosanski__ wrote: 06/03/2025 17:42 Inače smatram da su Bošnjaci i Bosanci u najgoroj poziciji.
Oni bi sutra mogli da se probude u nekoj evropskoj Palestini, a pitanje je dali bi mogli išta ratom da naprave.

Ne radi se samo o RS, tu je i zapadna Hercegovina koja će tražiti svoje ako Dejton nestane, ako se uruši, ili ga velike sile prekriže, a Rusija već jeste.

Bošnjaci bi se našli na 1/3 teritorija BiH, 1,5 miliona ljudi u neprijateljskom okruženju, bez izlaza na more, bez saveznika na granici.....

Loše.
O cemu pricas ti...

1463. Nestala Kraljevina - lošija pozicija nego danas

Ostali bez drzave.

1699. Karlovački mir - Bos. ejalet ostao bez pola teritorija, intenzivno naseljavanje Vlaha u Krajinu- losija pozicija nego danas
1832. - ugusen bosanski ustanak, Srbija dobila samoupravu - losija pozicija, tad su pocela rovarenja sa druge strane Drine
1878. - prodani AU monarhiji za kikiriki, postali vukojebina zestoka u AU, Srbija jos jace rovari - losa pozicija
1918.-1941. Kraljevina SHS,l i velikosrpska Juga, ne treba ni komentarisati
1941.-1945. NDH prćija
1945.-1992. - SRBiH je bila 'srpska republika' - Srbi u većini, Bošnjaci tj. Muslimani pola vremena i ne postoje - losija pozicija
1992 - mora li se ista pisati, branili smo se TANDZARAMA i sulunarima.

1995. DOBILI DRŽAVU BIH - državu ravnopravnih naroda - konačno - najbolja pozicija od kad je imena Bosna :)
No Mind

#7463 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by No Mind »

Bogami pocinje polako da izgleda kao da su se prekalkulisali, sve manje opcija imaju. Samo jos direktno suprostavljenje i neko lokalizovano sranje da naprave, ali tad definitivno gube.
sukis

#7464 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sukis »

lajkujMe wrote: 06/03/2025 18:49 Jedan Vucic mu ne moze pomoci kad je i sam u govnima.
Veliko je pitanje hoce li uopste i da mu pomogne, bilo je informacija da su na zadnjim izborima znacajna finansijska sredstva pristigla opoziciji u RS iz Srbije, ne garantujem tacnost informacije ali postoji velika vjerovatnoca da je tako bilo.
video

#7465 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by video »

A_A_AKCIJA wrote: 06/03/2025 18:23
elcaliente wrote: 06/03/2025 17:49 Kao da se to ne zna, pa i neradi se ovdje da ce oni nekoga napasti, to govore godinama.
Ovdje se radi da ako oni nece Federaciju onda ce Federacija napasti njih. Nema cile - mile.
Halo ba, nema ovdje federacije u igri.

Mile je trenutno bjegunac pred zakonom, ako se u ponedjeljak ne odazove u svojstvu osumnjičenog.

Ima problem sa državnim institucijama, ne sa federacijom niti Bošnjacima.

I te institucije će ga i uhapsiti i osuditi, ako ne pobjegne.

Ta priča o rs i federaciji je Dodikova propaganda i bezveze je ponavljaš
Vidis da je salon otvoren a salonci dobacuju samo tako(sto bi rekao jedan pametni forumas koji se usutio i samo namiguje)
lajkujMe

#7466 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by lajkujMe »

Chmoljo wrote: 06/03/2025 18:50
lajkujMe wrote: 06/03/2025 18:49 Mislim da je najbitnija ova izjava Americke Ambasade.

Opet pitam, gdje nesta onoliki pesimizam?
Koji pesimizam? Ako mislis na Ukrajinu tu sam tesko depresivan.

Sto se svoje Bosne i Hercegovine tice, cinjenica da sam ostao ovdje da zivim pored mogucnosti da idem gdje pozelim je dovoljna cinjenica da mi je optimizam velik.
Pesimizam za BIH kod mene vlada iskljucivo na tome da nevjerujem u nase institucije da su uber sposobni.
Stabilizator

#7467 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Stabilizator »

skupljac_zeljeza wrote: 06/03/2025 18:45
Ohrabrujuce.
Umorni su ljudi od njegove vladavine.

Nijedan covjek ne bi smio da ima toliku moć. Vrijeme mu je da ide, boljitak za sve strane.

Vidi se po ljudima da nema podrsku. Da ne krade izbore već bi bio bivši.
sukis

#7468 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sukis »

Logovan wrote: 06/03/2025 18:51
Pukla ljubav
Veliko pitanje da li je ikad i bilo ljubavi, Vucic je opasan igrac, babaroga za bilo kog politicara u BiH ne samo Dodika. Covjek vec par godina prilicno uspjesno balansira izmedju EU i Rusije, mozda mu je to balansiranje doslo na naplatu ovim nemirima koji se desavaju u Srbiji ali cisto sumnjam da ce izgubiti vlast zbog toga.
Škobo Habu

#7469 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by Škobo Habu »

Dovoljno je vidjeti da Kosovo više nije problem broj jedan u režimskim medijima pod Vučićevom komandom.

Vučić niti ima političku moć, niti autoritet koji je početkom devedesetih imao Milošević u Srbiji.

Najbolja opcija, u ovoj situaciji, za obojicu jeste da Bošnjaci spuste loptu i tako daju prostora Dodiku za dodatno manevrisanje.
emmir1

#7470 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by emmir1 »

Opozicija stala protiv njega

Sve probosanske stranke naravno

Cak i HDZ ima dobre stavove

USA amabasada stala uz BIH

EU uz BIH

Vucic u velikim problemima, danas obojica kao popisani i satrani

100 posto sam siguran da i u samom SNSDu ima 50 posto ljudi koji se ne slazu sa ovim

Sudeci po komentarima na drustvenim mrezama, vecina Srba je protiv ovoga sta radi

Duboko vjerujem da ga se sutra uhapsi, bilo bi malo dreke od članova SNSD, a vecina Srba bi se obradovala
kio01

#7471 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by kio01 »

Sto se tice Amerike sve super dok Trumpov ADHD udara po ostalim dijelovima svijeta. Kako se odjednom angazovo oko Grenlanda a do prije godinu nije znao da postoji, tako se moze i nama desit.

Dovoljno da procita neki tvit kako radikalni islamisti uznemiruju krscane u srcu Evrope i kiss goodbye americku podrsku.
sukis

#7472 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by sukis »

Škobo Habu wrote: 06/03/2025 18:59

Dovoljno je vidjeti da Kosovo više nije problem broj jedan u režimskim medijima pod Vučićevom komandom.

Vučić niti ima političku moć, niti autoritet koji je početkom devedesetih imao Milošević u Srbiji.

Najbolja opcija, u ovoj situaciji, za obojicu jeste da Bošnjaci spuste loptu i tako daju prostora Dodiku za dodatno manevrisanje.
Kosovo je trenutno stavljeno na cekanje, vjerujem da ce mu se vratiti. Sto se tice Vucica, slazem se da nije u rangu sa Milosevicem ali ne treba zaboraviti da SNS u Srbiji ubjedljivo pobjedjuje na izborima vec godinama, zato mislim da opozicija u Srbiji nije jedina koja stoji iza ovih protesta, lako moguce da EU stoji iza toga i kaznjava ga zbog toga sto nije izabrao njih u odnosu na Rusiju.
skupljac_zeljeza

#7473 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by skupljac_zeljeza »

Stabilizator wrote: 06/03/2025 18:54
Ohrabrujuce.
Umorni su ljudi od njegove vladavine.
Na komentarima skoro bratstvo i jedinstvo osim par komentara koji najmanje zvuče čudno. Nemamo mi protiv da RS bude 'bošnjački kanton'. :mrgreen:

Image
dulekrele

#7474 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by dulekrele »

Dodik samo sto ne place kada moli EUFOR da ih odbrani.
DonieBrasco

#7475 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 3

Post by DonieBrasco »

Da stane Eufor na entitetsku da se oni odcijepe to pokazuje svu pamet Dodika i njegovih.
Post Reply