Koje pravo ti koristiš da njim uređuješ moje vrijeme, moj raspored životnih aktivnosti i potreba, moj način snabdijevanja, i sve ostaloBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:58 Imaju 6 dana u sedmici da mogu sve podmiriti za kuću i ako nisu to u stanju, onda šta su drugo nego ono što sam napisao.
Neradna nedjelja u FBiH
Moderator: anex
-
HelaS
#5126 Re: Neradna nedjelja u FBiH
-
Naslovnica
#5127 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jarane, svojim načinom razmišljanja i rezonima jedini koji je to što pišeš si upravo TI.Better Man wrote: ↑04/03/2025 09:58 Imaju 6 dana u sedmici da mogu sve podmiriti za kuću i ako nisu to u stanju, onda šta su drugo nego ono što sam napisao.
-
Naslovnica
#5128 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne uređuje tvoje vrijeme ili bilo šta, samo iznosi mišljenje da si ti:HelaS wrote: ↑04/03/2025 10:09Koje pravo ti koristiš da njim uređuješ moje vrijeme, moj raspored životnih aktivnosti i potreba, moj način snabdijevanja, i sve ostaloBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:58 Imaju 6 dana u sedmici da mogu sve podmiriti za kuću i ako nisu to u stanju, onda šta su drugo nego ono što sam napisao.![]()
njihove duše su prazne i njihovi životi su jadni i isprazni
Dokle idu ta "razmišljanja" i nebuloze, šta ljudi daju sebi za pravo da pričaju o drugima, nevjerovatno...
- perfect_guy
- nivla
#5130 Re: Neradna nedjelja u FBiH
ja bih prvo naucio da parkiram na jedno mjesto u mercatoru, a on parkira ko francuz a pravi se englezNaslovnica wrote: ↑04/03/2025 10:14Jarane, svojim načinom razmišljanja i rezonima jedini koji je to što pišeš si upravo TI.Better Man wrote: ↑04/03/2025 09:58 Imaju 6 dana u sedmici da mogu sve podmiriti za kuću i ako nisu to u stanju, onda šta su drugo nego ono što sam napisao.
![]()
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5131 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedanBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:49 Neradnoj nedelji se protive isključivo najgora vrsta lijenčina, kojoj je mrsko kupiti za kuću sve što treba u preostalih 6 dana i čiji život se svodi na hodanje po tržnim centrima i ispijanje kafa. Dok s druge strane sav normalni svijet nedelju provodi u krugu porodice, druženjem s prijateljima, odlaskom u prirodu, planinarenjem, vožnjom bicikla ili običnoj šetnji gradom, pospremanjem kuće i da ne nabrajam mnoge druge stvari. Jadni su oni koji nedeljom idu po šoping centrima. Njihove duše su prazne i njhovi životi su jadni i isprazni.
-
Malisa11
#5132 Re: Neradna nedjelja u FBiH
E moja jadna bejha. Ono gleda u tanjir ko sta jede, kako se oblaci, ili gdje provodi vrijeme i ono govori da je neko jadan ili ne.
Jadni smo mi svi sto podrzavamo da trgovina ne prodaje artikal nedjeljom, ali radnik moze unutra da radi, sve ok. Jadni smo mi sto trgovac u marketu ne radi, ali zato trgovac u pekari mora da radi, ili trgovac na benzinskoj. Jos vise smo jadni jer nam ne smeta neradna nedjelja za trgovce, ali nam isto tako ne smeta sto ugostitelji rade.
Svasta. Umjesto da se obezbijedi provodjenje zakona, jedan dan MORA biti slobodan, 20 dana godisnjeg, puna prijava plate, mi idemo sa ovim glupostima, jos podrzavamo
Jadni smo mi svi sto podrzavamo da trgovina ne prodaje artikal nedjeljom, ali radnik moze unutra da radi, sve ok. Jadni smo mi sto trgovac u marketu ne radi, ali zato trgovac u pekari mora da radi, ili trgovac na benzinskoj. Jos vise smo jadni jer nam ne smeta neradna nedjelja za trgovce, ali nam isto tako ne smeta sto ugostitelji rade.
Svasta. Umjesto da se obezbijedi provodjenje zakona, jedan dan MORA biti slobodan, 20 dana godisnjeg, puna prijava plate, mi idemo sa ovim glupostima, jos podrzavamo
- Better Man
#5133 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Je li to ne možeš sve kupiti u petak?perfect_guy wrote: ↑04/03/2025 10:02petak popodne odem na planinu i u nedelju siđem u grad. Kako da kupim stvari za ponedeljak?Better Man wrote: ↑04/03/2025 09:49 Neradnoj nedelji se protive isključivo najgora vrsta lijenčina, kojoj je mrsko kupiti za kuću sve što treba u preostalih 6 dana i čiji život se svodi na hodanje po tržnim centrima i ispijanje kafa. Dok s druge strane sav normalni svijet nedelju provodi u krugu porodice, druženjem s prijateljima, odlaskom u prirodu, planinarenjem, vožnjom bicikla ili običnoj šetnji gradom, pospremanjem kuće i da ne nabrajam mnoge druge stvari. Jadni su oni koji nedeljom idu po šoping centrima. Njihove duše su prazne i njhovi životi su jadni i isprazni.
- Better Man
#5134 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.konektovan wrote: ↑04/03/2025 10:32Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedanBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:49 Neradnoj nedelji se protive isključivo najgora vrsta lijenčina, kojoj je mrsko kupiti za kuću sve što treba u preostalih 6 dana i čiji život se svodi na hodanje po tržnim centrima i ispijanje kafa. Dok s druge strane sav normalni svijet nedelju provodi u krugu porodice, druženjem s prijateljima, odlaskom u prirodu, planinarenjem, vožnjom bicikla ili običnoj šetnji gradom, pospremanjem kuće i da ne nabrajam mnoge druge stvari. Jadni su oni koji nedeljom idu po šoping centrima. Njihove duše su prazne i njhovi životi su jadni i isprazni.
-
kakaljin
#5135 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Dali bi se bunio da se zabrani hodanje planinom subotom i nedeljom? Vec da to mozes samo od ponedeljka do petka raditi.Better Man wrote: ↑04/03/2025 11:47Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.konektovan wrote: ↑04/03/2025 10:32Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedanBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:49 Neradnoj nedelji se protive isključivo najgora vrsta lijenčina, kojoj je mrsko kupiti za kuću sve što treba u preostalih 6 dana i čiji život se svodi na hodanje po tržnim centrima i ispijanje kafa. Dok s druge strane sav normalni svijet nedelju provodi u krugu porodice, druženjem s prijateljima, odlaskom u prirodu, planinarenjem, vožnjom bicikla ili običnoj šetnji gradom, pospremanjem kuće i da ne nabrajam mnoge druge stvari. Jadni su oni koji nedeljom idu po šoping centrima. Njihove duše su prazne i njhovi životi su jadni i isprazni.
Niko tebi ne brani da radis sta hoces i da svoje vrijeme provodis kako hoces, zato pusti i ti ostale da sa svojim vremenom rade sta hoce.
-
Hakiz
#5136 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Svratiš li u planinarski dom, ili na putu u planine ili iz njih, na uštipke (od heljde, naravno)? Neku čorbu? Grah? Kafu i/ili čaj? Napravi li te uštipke, posluži li ti ih, dočeka li te u domu ili nekom svrstištu na putu, držeći ga otvorenim, neko ko bi takođe morao imati pravo da u tu nedjelju ne radi? Ali ne može jer mora tebi biti sluga. Jer ti je prahnulo da hodaš po planinama, pa si ogladnio, pa kao "entitled Karen" zahtijevaš da te negdje čekaju vrući čorba i uštipci. Umjesto da ih kući (koja je u gradu, naravno, jer ljubav prema planini ti nije baš tako jaka da napustiš grad i u planini živiš svaki dan) sam sebi napraviš, a da bi onaj koji ti ih pravi u nekoj konobi taj dan odmarao.Better Man wrote: ↑04/03/2025 11:47Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.konektovan wrote: ↑04/03/2025 10:32Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedanBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:49 Neradnoj nedelji se protive isključivo najgora vrsta lijenčina, kojoj je mrsko kupiti za kuću sve što treba u preostalih 6 dana i čiji život se svodi na hodanje po tržnim centrima i ispijanje kafa. Dok s druge strane sav normalni svijet nedelju provodi u krugu porodice, druženjem s prijateljima, odlaskom u prirodu, planinarenjem, vožnjom bicikla ili običnoj šetnji gradom, pospremanjem kuće i da ne nabrajam mnoge druge stvari. Jadni su oni koji nedeljom idu po šoping centrima. Njihove duše su prazne i njhovi životi su jadni i isprazni.
Da krenem tvojim stilom? Može:
Znaš li koji je naziv za život u gradovima?
Civilizacija.
Šta bi, onda, bio odlazak iz gradova, suprotan termin od civilizacija?
Vidiš kako se lako može biti bezobrazan.
Probaj biti pristojan.
Za promjenu.
- Cherry-Cherry
#5137 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ono bi određivalo kada će neko nešto da radi, ono bi krojilo tuđe živote i pametovalo...
Ono bi određivalo kada ćemo u kupovinu, možda da nam kažeš šta ćemo za ručak da pravimo, kada da uključimo mašinu za veš, kada da se sexamo i u kojoj pozi. De dođi mi u kuću i rasporedi gdje mi šta stoji, vidi šta imam u frižideru...
Koji primitivac, ovo nije normalno. 
Pa još na kraju da ispadne pametan, progugla malo citate iz svjetskih klasika, da ostavi jači mahalski efekat.
Koja bijeda jbt
Pa još na kraju da ispadne pametan, progugla malo citate iz svjetskih klasika, da ostavi jači mahalski efekat.
Koja bijeda jbt
-
Celticross
#5138 Re: Neradna nedjelja u FBiH
_BataZiv_0809 wrote: ↑03/03/2025 12:23 Nekako u javnom diskursu najmanje imamo rijeci radnika na koje se ova mjera odnosi. Cini mi se da ih je preko 90% bilo ZA tokom javne rasprave koja je prethodila usvajanju zakona.
Najvise se cuje glas ljudi koji se zale zbog promjene ustaljenih navika, te onih koji ovu mjeru koriste za politicki obracun sa donosiocima zakona.
I bez neradne nedjelje nisam isao u kupovinu skoro nikad, pa je mozda moj stav time kompromitovan, ali smatram da svako moze napraviti preraspored u preostalih 6 dana.
Upravo to treba biti glavna teza neradne nedjelje. Trebaju radnici odlučivati koji rade. Vidimo kako su svi generalno za neradnu nedjelju, neka ona i bude neradna. Stvarno dosta radnica znam, svi su za da ne rade nedjelju, pa nijedna nije rekla e ja bih slobodan utorak. Svakako rade u smjenama, stignu sve obaviti u tih pet dana ako šta trebaju, nedjelja im slobodna i gotovo. Ne znam, zašto bi netko ko ne radi vikend, prisiljavao radnika na nešto. Pogotovo iz pozicije, ja imam pare, ti moraš da me služiš. Ionako imamo privatničko izrabljivanje, još trebaju neki povlašteni likovi koji nisu nikada nedjeljom radili da određuju radnicima šta i kako.
I btw., evo pokazuje se kako i nema ekonomskih gubitaka zbog neradne nedjelje, pada i to u vodu.
Last edited by Celticross on 04/03/2025 12:52, edited 1 time in total.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#5139 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Da te nisam vidio mozda bi nekome mogao pridati tu pricy. Ti planine vidis na tv-u jedino...Better Man wrote: ↑04/03/2025 11:47Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.konektovan wrote: ↑04/03/2025 10:32Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedanBetter Man wrote: ↑04/03/2025 09:49 Neradnoj nedelji se protive isključivo najgora vrsta lijenčina, kojoj je mrsko kupiti za kuću sve što treba u preostalih 6 dana i čiji život se svodi na hodanje po tržnim centrima i ispijanje kafa. Dok s druge strane sav normalni svijet nedelju provodi u krugu porodice, druženjem s prijateljima, odlaskom u prirodu, planinarenjem, vožnjom bicikla ili običnoj šetnji gradom, pospremanjem kuće i da ne nabrajam mnoge druge stvari. Jadni su oni koji nedeljom idu po šoping centrima. Njihove duše su prazne i njhovi životi su jadni i isprazni.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#5140 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Celticross wrote: ↑04/03/2025 12:51_BataZiv_0809 wrote: ↑03/03/2025 12:23 Nekako u javnom diskursu najmanje imamo rijeci radnika na koje se ova mjera odnosi. Cini mi se da ih je preko 90% bilo ZA tokom javne rasprave koja je prethodila usvajanju zakona.
Najvise se cuje glas ljudi koji se zale zbog promjene ustaljenih navika, te onih koji ovu mjeru koriste za politicki obracun sa donosiocima zakona.
I bez neradne nedjelje nisam isao u kupovinu skoro nikad, pa je mozda moj stav time kompromitovan, ali smatram da svako moze napraviti preraspored u preostalih 6 dana.
Upravo to treba biti glavna teza neradne nedjelje. Trebaju radnici odlučivati koji rade. Vidimo kako su svi generalno za neradnu nedjelju, neka ona i bude neradna. Stvarno dosta radnica znam, svi su za da ne rade nedjelju, pa nijedna nije rekla e ja bih slobodan utorak. Svakako rade u smjenama, stignu sve obaviti u tih pet dana ako šta trebaju, nedjelja im slobodna i gotovo. Ne znam, zašto bi netko ko ne radi vikend, prisiljavao radnika na nešto. Pogotovo iz pozicije, ja imam pare, ti moraš da me služiš. Ionako imamo privatničko izrabljivanje, još trebaju neki povlašteni likovi koji nisu nikada nedjeljom radili da određuju radnicima šta i kako.
I btw., evo pokazuje se kako i nema ekonomskih gubitaka zbog neradne nedjelje, pada i to u vodu.
- dječak sa šibicama
#5141 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Nema ekonomskih gubitaka? Super, idem u Djuric od sada i radnim danima 
-
Sid the sloth
#5142 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Naravno da nema, ono sto se mislilo potrositi u nedjelju potrosilo se u toku sedmice ili u subotu. Ko zeli kod Djurica sretno mu, islo se u Lukavicu i prije neradne nedjelje pa sto ne bi i sada?
- Better Man
#5143 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Subotom samo hodam i spustim se kući i pravim sebi ručak, a nedeljom ponesem sebi bilo šniclu bilo kremenadlu da ispećem na roštilju ili u tavi. Ima jedno mjesto, koje napravila ekipa zaljubljenika u prirodu i vikendom dolaze tu da se druže, popiju i ponesu da sebi kuhaju ili ispeku na roštilju. Mjesto nije pod ključem i otvorenog je tipa. Svako može doći, samo je bitno da ostavi sve iza sebe uredno i da svoje smeće ponese sa sobom. Život u gradu ne mora nužno biti civilizacija niti život izvan grada biti suprotan od civilizacije. Pogledaj šta se sve naselilo po gradovima i kakva je kultura ponašanja, To je sve samo ne civilizacija.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 12:12Svratiš li u planinarski dom, ili na putu u planine ili iz njih, na uštipke (od heljde, naravno)? Neku čorbu? Grah? Kafu i/ili čaj? Napravi li te uštipke, posluži li ti ih, dočeka li te u domu ili nekom svrstištu na putu, držeći ga otvorenim, neko ko bi takođe morao imati pravo da u tu nedjelju ne radi? Ali ne može jer mora tebi biti sluga. Jer ti je prahnulo da hodaš po planinama, pa si ogladnio, pa kao "entitled Karen" zahtijevaš da te negdje čekaju vrući čorba i uštipci. Umjesto da ih kući (koja je u gradu, naravno, jer ljubav prema planini ti nije baš tako jaka da napustiš grad i u planini živiš svaki dan) sam sebi napraviš, a da bi onaj koji ti ih pravi u nekoj konobi taj dan odmarao.Better Man wrote: ↑04/03/2025 11:47Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.konektovan wrote: ↑04/03/2025 10:32
Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedan
Civilizacija.
Probaj biti pristojan.
Za promjenu.
Last edited by Better Man on 04/03/2025 13:09, edited 1 time in total.
- Cherry-Cherry
#5144 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ja ne znam, kako se ljudima samo da ovoliko lagati.
- drug_profi
#5145 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Kako ba možeš to izvalit kad u Lukavicu ne možeš nedeljom od Sarajija prismrdit?Celticross wrote: ↑04/03/2025 12:51 I btw., evo pokazuje se kako i nema ekonomskih gubitaka zbog neradne nedjelje, pada i to u vodu.
Neće takvi sigurno u ponedeljak isto to ponovo kupovat u Bingu.
Statistikom možeš prikazati šta god želiš, samo je pitanje kako ćeš obraditi i prezentirati podatke.
- Better Man
#5146 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ne pričaj gluposti. Vidjeti me sigurno ne možeš u gradu vikendom, već isključivo u šumi i brdima bez obzira na vremenske uslove. Jedino ako je baš kakva oluja tada sam kući i po kući sređujem stvari i smještam.konektovan wrote: ↑04/03/2025 12:51Da te nisam vidio mozda bi nekome mogao pridati tu pricy. Ti planine vidis na tv-u jedino...Better Man wrote: ↑04/03/2025 11:47Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.konektovan wrote: ↑04/03/2025 10:32
Jadan si ti koji nedeljom hodas po Sarajevu s trebom i maltreriras konobare u kaficima, a mogli su i oni biti kuci s porodicom. Licemjeru jedan
- Ateista
#5147 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Podrzavam da se radnici pitaju, ali stoji pitanje da li su stvarno zadovoljni i da li je ovo za njih bolje?Celticross wrote: ↑04/03/2025 12:51_BataZiv_0809 wrote: ↑03/03/2025 12:23 Nekako u javnom diskursu najmanje imamo rijeci radnika na koje se ova mjera odnosi. Cini mi se da ih je preko 90% bilo ZA tokom javne rasprave koja je prethodila usvajanju zakona.
Prica se o tome da mnogi od tih radnika svejedno rade nedjeljom ali ne u prodaju nego u magacinu, isto tako je bilo price da se neki radnici zale da im je gore jer ostalim danima bude veca guzva i poginu od posla.
Ovo sve uzimam sa rezervom jer su samo price, licno nisam imao nekog kontakta sa onima koji su radili nedjeljom, pa bih volio ako neko zna da kaze kakvo je stvarno stanje, koliko je onih koji i dalje rade nedjeljom samo drugi posao, da li je to zanemarljiv broj ili je kod vecine tako?
Licno nemam neki problem sa tim sto je neradna nedjelja, iako sam znao ici u kupovinu nedjeljom nije mi se problem prilagoditi i ne ocekujem da zbog mog komfora neko treba raditi taj dan, samo me zanima da li je njima stvarno bolje i u kojoj mjeri?
-
Hakiz
#5148 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Trola nas
-
kakaljin
#5149 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Evo probudim se ujutro u nedelju i vidim da je lijepo vrijeme i da bi se moglo na planinu otici zarostiljati, popiti koju i tako to, i krenem i da kupim sebi namirnice za to ali gle cuda ne mogu to uraditi jer mi ne rade prodavnice nedeljom i ne mogu otici u prirodu jer nemam nista od namirnica sta sam planirao. I onda moram odustati od planine jer je vrmenska prognoza pokazala lose vrjeme a ustvari je po kozna koji put pogrersila pa bilo fino vrijeme.Better Man wrote: ↑04/03/2025 13:01Subotom samo hodam i spustim se kući i pravim sebi ručak, a nedeljom ponesem sebi bilo šniclu bilo kremenadlu da ispećem na roštilju ili u tavi. Ima jedno mjesto, koje napravila ekipa zaljubljenika u prirodu i vikendom dolaze tu da se druže, popiju i ponesu da sebi kuhaju ili ispeku na roštilju. Mjesto nije pod ključem i otvorenog je tipa. Svako može doći, samo je bitno da ostavi sve iza sebe uredno i da svoje smeće ponese sa sobom.Hakiz wrote: ↑04/03/2025 12:12Svratiš li u planinarski dom, ili na putu u planine ili iz njih, na uštipke (od heljde, naravno)? Neku čorbu? Grah? Kafu i/ili čaj? Napravi li te uštipke, posluži li ti ih, dočeka li te u domu ili nekom svrstištu na putu, držeći ga otvorenim, neko ko bi takođe morao imati pravo da u tu nedjelju ne radi? Ali ne može jer mora tebi biti sluga. Jer ti je prahnulo da hodaš po planinama, pa si ogladnio, pa kao "entitled Karen" zahtijevaš da te negdje čekaju vrući čorba i uštipci. Umjesto da ih kući (koja je u gradu, naravno, jer ljubav prema planini ti nije baš tako jaka da napustiš grad i u planini živiš svaki dan) sam sebi napraviš, a da bi onaj koji ti ih pravi u nekoj konobi taj dan odmarao.Better Man wrote: ↑04/03/2025 11:47
Ja subotom i nedeljom planinarim ( bez obzira na vremenske uslove, jedino ako je baš neko jako ne vrijeme, tad sam kući) i ne pada mi napamet da hodam gradom niti po kafićima. Pored lijepe prirode, čista je ludost hodati gardom i sjediti po kafićima.
Civilizacija.
Probaj biti pristojan.
Za promjenu.
Zato ponavaljam, radi sto se tebi radi i sto volis i nemoj nametati drugima da rede isto ako ne vole kao sto drugi tebi ne namecu ili bilo kome da se radi drugacije. Neka svako radi ono sto hoce i neka radi ko god hoce ali da bude adekvatno placen za rad praznicima i nedeljom.
-
kakaljin
#5150 Re: Neradna nedjelja u FBiH
Ko svi za neradnu nedelju, ja koga god pitam psuje sve zivo za uvedenu neradnu nedelju jer popadase od posla ostalim danima pogotovo subotom i onda ponedeljkom slaganje rafa jer sada imaju manje radnika. I ne mogu nista odraditi radnim danom kada su bili slobodni jer ga vise nemaju.Celticross wrote: ↑04/03/2025 12:51_BataZiv_0809 wrote: ↑03/03/2025 12:23 Nekako u javnom diskursu najmanje imamo rijeci radnika na koje se ova mjera odnosi. Cini mi se da ih je preko 90% bilo ZA tokom javne rasprave koja je prethodila usvajanju zakona.
Pustite se price svi su zeljeli . Niko nije ponudio bilo kakvu anketu u vezi toga i ponudio bilo kakve alternative.
Mozda neki jesu trazili ali isto tako neki su trazili da rade nedeljom.