siguran sam da je Evropa imala 10x vise mobilizacijskih spsobnosti nego amerika kada je regrutovala 2 miliona ljudi za operacije po Evropi.... shvatili su da se vermaht moze slomiti samo sirovom snagom bez premca i pogovora.... nema druge opcije i sa takvom sirovom silom drugog nacina.....drogon2 wrote: ↑28/02/2025 20:48I to jest.Svi Ukri konacno moraju shvatit da je ovo biti ili ne biti za njihovu drzavu.A ako im se ne bude drzava,nek fino kazu bratu Zelenskom da se i covjek mani corava posla.skrbavi-admin wrote: ↑28/02/2025 20:40 ..... moram jos jednu stvari istaci....... zutalj i njegova podguzna shicamu imaju pravo oko regrutacije vojno sposobnog stanovnistva.... dzaba je ali to je notorna istina..... uz reformu sistema na nacin da se zemlja rijesi korupcije, da se strogo kaznjava profiterluk, izdaja i korupcija, da se vojska obucava, dopunjava i rotira... - umjesto svega, Ukrajini je isto sranje kao i prije..... nemos pustit coeka istog da ti cuva liniju 3 godine dok neki drugi 3 godine drka kurac..... jednostavno ne moze......
Ukrajina
- skrbavi-admin
#214876 Re: Ukrajina
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#214877 Re: Ukrajina
Ili ce proglastiti potpunu mobilizaciju i ratno stanje ili da ide tVumpu pod noge, trece nejma. Ukrajina u potpunosti se mora mobilisati ako zeli da istjera orke iz svoje domovine. Imaju prijatelja u svijetu i dat ce im naoruranje i vise nego sto je amerika dala pod bajdenom. EU da se okane birokratije i shvati da je u nemilosti dva tiranina. tVump je u svom osvetnickom pohodu i spreman je da rusima prepusti dio europe nebili zadovoljio svoj ego. Bit ce upamcen ne samo ko idiot nego ko je zapadnu civilizaciju doveo upitanje.
Stvoriti neprijatelja je lako al prijatelja e to je umjetnost.
Stvoriti neprijatelja je lako al prijatelja e to je umjetnost.
- skrbavi-admin
#214878 Re: Ukrajina
selim je bio lud na pravom mjestu u pravo vrijeme i vjerovatno se sasro od straha kao i svi mi jer smo bili u avanturi bez iceg.....ameri bi 100% cijenili njegov odgovor ozbiljno i prevrnuli na nasu stranu umjesto sto je nasa vlada podvila rep.....zigzag wrote: ↑28/02/2025 20:53Ovog sam se i ja sjetio.skrbavi-admin wrote: ↑28/02/2025 20:50 meni je zao sto nije Selim Beslagic bio na pravom mjestu u pravom vremenu da kaze amerima i isprica potpuno isto cuveni govor sa Pracerom.....kad su nama prijetili bombardovanjem (poslije svega i svjedocenja visr i ne sumnjam da jesu).... ameri bi prevrnuli 1000% i rekli dajte budalama zracnu podrsku![]()
Neka je rat.... i tebi je...![]()
- Edin H.
#214879 Re: Ukrajina
Doveo je Trump Zelenskog u nemoguću poziciju.Romanija wrote: ↑28/02/2025 20:18 Dododjoh sa posla i tek sad ovo vidjeh.![]()
![]()
![]()
Ovi klovnovi umislili da je ovo razgovor oko prodaja jos jednog igralista golfa, a lik tri godine ne izlazi iz kamuflaznih majica. Depresivno totalno ali Ukr je k'o i nama 90ih, ovo je borba na zivot i smrt ne danas ilisutra, nego za narednih 10 generacija.
Da nije Amerike ne bi u BiH bio ni ovaj nepravedni mir.
Ne gotivi on Zelenskog već duže vrijeme kad je predao dokaze za rusku umješanost u izborima pa je Trump bio impeached.
-
last mohicans
#214880 Re: Ukrajina
Da je Alija imao ovakva muda u Daytonu, ne bi prošli kako jesmo.zigzag wrote: ↑28/02/2025 20:53Ovog sam se i ja sjetio.skrbavi-admin wrote: ↑28/02/2025 20:50 meni je zao sto nije Selim Beslagic bio na pravom mjestu u pravom vremenu da kaze amerima i isprica potpuno isto cuveni govor sa Pracerom.....kad su nama prijetili bombardovanjem (poslije svega i svjedocenja visr i ne sumnjam da jesu).... ameri bi prevrnuli 1000% i rekli dajte budalama zracnu podrsku![]()
- Peacean
#214881 Re: Ukrajina
Neka nastave sa onim dobnim ograničenjima za borbeno osoblje, ali neka počnu da uzimaju omladince za pozadinsku logistiku i dronovske jedinice. Neka sklepaju neki adhoc sistem gdje će upravljati dronovima na frontu iz sigurnosti pozadine uz oficirski nadzor i onda deri, ionako su se dronovi pokazali kao najefikasnija sredstva koja imaju a digitalna generacija će naučiti baratanje njima za čas.
- MMM1977
#214882 Re: Ukrajina
Poljska se mora staviti na čelo Alijanse za podršku Ukrajini. Imaju moralno pravo, imaju i interes jer su slijedeći na redu ali bogami i silu. Ostali neka se redaju
-
zigzag
- studeni76
#214884 Re: Ukrajina
A Amerika i dalje šuti na Trumpove gadosti. Znaci da prešutno odobravaju, demokratama ovo odgovara.
Trump, heroj Rusije!
Trump, heroj Rusije!
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#214885 Re: Ukrajina
JA se nisam "vjerovatno se sasro od straha kao i svi mi".skrbavi-admin wrote: ↑28/02/2025 20:56SpoilerShowselim je bio lud na pravom mjestu u pravo vrijeme i vjerovatno se sasro od straha kao i svi mi jer smo bili u avanturi bez iceg.....ameri bi 100% cijenili njegov odgovor ozbiljno i prevrnuli na nasu stranu umjesto sto je nasa vlada podvila rep.....zigzag wrote: ↑28/02/2025 20:53Ovog sam se i ja sjetio.skrbavi-admin wrote: ↑28/02/2025 20:50 meni je zao sto nije Selim Beslagic bio na pravom mjestu u pravom vremenu da kaze amerima i isprica potpuno isto cuveni govor sa Pracerom.....kad su nama prijetili bombardovanjem (poslije svega i svjedocenja visr i ne sumnjam da jesu).... ameri bi prevrnuli 1000% i rekli dajte budalama zracnu podrsku![]()
Lažeš ka pas!
-
Crvene_brigade
#214886 Re: Ukrajina
Predsjednik Zelenski dobio punu podršku europskih lidera nakon divljačkog napada Putinovih agenata u Bijeloj kući.
Nedvosmislenu podršku su ekpresno pružili: Merz, Macron, Sanchez, Ursula, Tusk, Pavel...
Nedvosmislenu podršku su ekpresno pružili: Merz, Macron, Sanchez, Ursula, Tusk, Pavel...
- Hame_
- Location: Srebrenik, Županija tuzlanska, HiB, Europa, Svjeverna strana Zemlje, Mjesec, Sunce,... odosmo u PM!
#214887 Re: Ukrajina
- biske
#214888 Re: Ukrajina
Nećemo vas podržavati, ako se ne predate.
Znači zakucavanje preko Monti Pajtona, Nadrealista i Mućki.
Znači zakucavanje preko Monti Pajtona, Nadrealista i Mućki.
- banjaluka078
- studeni76
#214890 Re: Ukrajina
I imaju pravo, za ovog predsjednika su se oni i borili.banjaluka078 wrote: ↑28/02/2025 21:31 Rusi svršavaju.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet/ ... home_g2_g3
- Čitalac
#214891 Re: Ukrajina
Reakcije senatora s kojima se Zelenski sastao nešto ranije: Graham „shrvan potpunom katastrofom“, Klobuchar i Coons podržali Zelenskog.
Senator Lindsey Graham (R-S.C.), koji je bio jedan od najotvorenijih zagovornika potpore ukrajinskim ratnim naporima, rekao je da je "shrvan" užarenom razmjenom između predsjednika Trumpa, potpredsjednika Vancea i ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog u Bijeloj kući. Graham, koji je zagovarao da Sjedinjene Države podijele rudna bogatstva Ukrajine u zamjenu za stalnu pomoć ratnim naporima, rekao je da je sastanak bio "apsolutna, potpuna katastrofa" i da se sada čini da su svi izgledi za dogovor mrtvi.
“Sve na čemu sam radio kako bih pokušao uspostaviti odnos oko ugovora o ključnim mineralima koji bi bio koristan za sve nas, danas je potpuno izbrisano", rekao je Graham za Fox News.
Graham, koji se sastao sa Zelenskim u petak ujutro zajedno s demokratskim senatorom Chrisom Coonsom (D-Del.) i Amy Klobuchar (D-Minn.), rekao je da je pozvao ukrajinskog čelnika da „pokaže zahvalnost“ te da ne traži sigurnosna jamstva SAD-a tijekom sastanka u Ovalnom uredu s Trumpom. Graham je rekao da je sada glavno pitanje mogu li Sjedinjene Države nastaviti podržavati Ukrajinu ako Zelenski ostane predsjednik.
“Pitanje je: ‘Je li on otkupljiv u očima Amerikanaca?’ Većina Amerikanaca koji su vidjeli ono danas ne bi htjeli da Zelenski bude njihov poslovni partner, uključujući mene, a ja sam bio u Ukrajini devet puta od početka rata,” rekao je.
Graham je poručio da se Zelenski treba ispričati Trumpu ili "prihvatiti posljedice".
“Ono što želim da učini, pretpostavljam, je samo da kaže: ‘Zeznuo sam veliku stvar za svoju zemlju i za odnos sa SAD-om i da to mogu ponoviti učinio bih to drugačije, žao mi je'”, savjetovao je Graham. "Ako on to ne može reći, onda nam Ukrajina treba ili poslati nekoga novog s kim možemo izaći na kraj ili jednostavno prihvatiti posljedice", rekao je.
Amy Klobuchar poručila je Vanceu da bi trebalo da ga bude sramota.
„Zelenski je uvijek iznova zahvaljivao našoj zemlji, privatno i javno. A naša zemlja zahvaljuje njemu i ukrajinskim domoljubima koji su se suprotstavili diktatoru i spriječili Putina da maršira ravno u ostatak Europe. Sram te bilo”, objavila je Klobuchar.
Coons je rekao da Zelenski zaslužuje bolji tretman. “Svaki put kad sam se sreo s predsjednikom Zelenskim, on je zahvaljivao američkom narodu na našoj snažnoj potpori. Dugujemo mu zahvalnost što je vodio naciju koja se bori na prvim crtama demokracije – a ne javnu grdnju kakvu je dobio u Bijeloj kući”, smatra Coons.
- Optimus09
#214892 Re: Ukrajina
Zao mi Ukrajinaca,izdani i prodani od svih.Ni krivi,ni duzni.
Opomena svima koga uzimamo za prijatelje
Opomena svima koga uzimamo za prijatelje
-
ZPP
#214893 Re: Ukrajina
Jesu li oni dogovorili sve uslove Sporazuma prije ovog cirkusa?
Ako jesu, ispeglat ce to oni koliko je sutra i potpisati. Ova ekipa bi dusu djavolu prodala za dobar deal a ne da im propadne zbog par rijeci pred novinarima....
Ako jesu, ispeglat ce to oni koliko je sutra i potpisati. Ova ekipa bi dusu djavolu prodala za dobar deal a ne da im propadne zbog par rijeci pred novinarima....
-
Utokkha
#214894 Re: Ukrajina
Volodomyr Zelensky je sve ono sto nijedan lider na Balkanu nije bio nikada.
Frajer je odjebo americki establishment. Robovi biti necemo, makar svi postali sehidi.
Sve ono sto recimo jedan Alija nikad nije bio. Dok je Haris ganjao Ustikolinu, Alija je isao gledati americki fudbal s Sacirbeyom, mada smo mi bili u kud i kamo tezoj situaciji.
Lidercina da pogines za njega i skupa smrces bijelo u miru.
Frajer je odjebo americki establishment. Robovi biti necemo, makar svi postali sehidi.
Sve ono sto recimo jedan Alija nikad nije bio. Dok je Haris ganjao Ustikolinu, Alija je isao gledati americki fudbal s Sacirbeyom, mada smo mi bili u kud i kamo tezoj situaciji.
Lidercina da pogines za njega i skupa smrces bijelo u miru.
-
propojeilijas
#214895 Re: Ukrajina
nazalost ukrajina dalje ide sama trump mora vratit uslugu putinu za izbore 2016 a evropa nije vrijedna spomena
-
sumirprimus
#214896 Re: Ukrajina
BRAVO ZELENI heroj!!!
murika.je sad na nivou jbene rusije. Mordor na zapadu. Fuj fujeva raspali se dabogda. Civil war i handmaids tail vam.bila.sudba kleta.
Slava Ukrajini
-
Romanija
#214897 Re: Ukrajina
Opet imas neki izbor jebo ga ti. Jebeno po Ukrajince kako god okrenes, ako Ameri pocnu da zavrcu pipu bice totalna jebada. Masa oruzja EU zemalja ima US tehologiju i ovaj je spreman da sve to stopira. Ne samo da se SS/Scalp postati bezvrijedni ja ga vidim da ce sprijeciti daljnju eksploataciju F-16ki. Zelenskom je ostala nuklearna opcija da fakat obznani opstu mobilizaciju i da sacuva neko vrijeme dok EU dodje tobe sa prozivodnjom i isporukom oruzja. Ali po meni to je na jako duuuuugom stapu.
-
Bernardinac
#214898 Re: Ukrajina
Zelenski, naklon do poda. Vjerovao sam u tebe kao iznimnog čovjeka i to si potvrdio. 
Slava Ukrajini i svim slobodnim i časnim ljudima.
Slava Ukrajini i svim slobodnim i časnim ljudima.
-
sumirprimus
#214899 Re: Ukrajina
Jbo ameriku propala ko rucna dok su im trump i vance izbor.
- biske
#214900 Re: Ukrajina
Tvamp sad može kopati, kopati, kopati JD Vanceov nos.