Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post Reply

Dodik i Lukic ce biti proglaseni

Krivim, i presuda ce biti provedena
116
54%
Krivim, i presuda nece biti provedena
88
41%
Nevinim
11
5%

Total votes: 215

SmokingMan

#351 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SmokingMan »

Sjeti se da je sam Galijašević izjavio da su ga drugi onako usput proglasili ekspertom za terorizam, jer nisu nikoga mogli naći kod Bošnjaka ko bi odgovarao njihovim namjerama. Opskuran je Dževad, baci po koju rečenicu u Večernjim Novostima, ali fakat, već ono što je već davno preprano sa islamskim teriorozimom, još iz postperioda 11. septembra. Dževad je, čini mi se, angažovan samo da bi se popunila kvota autora koji pišu po učinku, kao Kecmanović i Bazdulj.
DonieBrasco

#352 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by DonieBrasco »

Prpa.ba wrote: 26/02/2025 14:50
14:45 - Dodik je poručio kako se na presudu neće žaliti.
Nema zalbe. Nadam se da Tuzilastvo BiH nece izjaviti zalbu na presudu, te da ce ona postati pravomocna za 15 dana, ako se ne varam. :thumbup:
Ako ima nacin da se ovo pojaca neka se zali tuzilastvo, on je nastavio po starom istog momenta, evo vec sad donose nove zakljucke u NSRS.
SaraFina

#353 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SaraFina »

Sta je ovaj Nobilo sebi dozvolio. Ne zna je li posao ili dosao.
dr_Evil

#354 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by dr_Evil »

SmokingMan wrote: 26/02/2025 14:53 Sjeti se da je sam Galijašević izjavio da su ga drugi onako usput proglasili ekspertom za terorizam, jer nisu nikoga mogli naći kod Bošnjaka ko bi odgovarao njihovim namjerama. Opskuran je Dževad, baci po koju rečenicu u Večernjim Novostima, ali fakat, već ono što je već davno preprano sa islamskim teriorozimom, još iz postperioda 11. septembra. Dževad je, čini mi se, angažovan samo da bi se popunila kvota autora koji pišu po učinku, kao Kecmanović i Bazdulj.
Kud Bazdulja spomenu :D e to je bio lik :D
SmokingMan

#355 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SmokingMan »

dr_Evil wrote: 26/02/2025 14:56
SmokingMan wrote: 26/02/2025 14:53 Sjeti se da je sam Galijašević izjavio da su ga drugi onako usput proglasili ekspertom za terorizam, jer nisu nikoga mogli naći kod Bošnjaka ko bi odgovarao njihovim namjerama. Opskuran je Dževad, baci po koju rečenicu u Večernjim Novostima, ali fakat, već ono što je već davno preprano sa islamskim teriorozimom, još iz postperioda 11. septembra. Dževad je, čini mi se, angažovan samo da bi se popunila kvota autora koji pišu po učinku, kao Kecmanović i Bazdulj.
Kud Bazdulja spomenu :D e to je bio lik :D
Aktivan je i dalje u Glasu Srpske, mislim da mu je on jedan od većih izvora prihoda. :D
sime_cipol
Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
Grijem se na: Zdrvima
Vozim: 508 SW

#356 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by sime_cipol »

JovicSA wrote: 26/02/2025 14:26 Pobijesnio je čak se više ni ne suzdržava...hahah kažete blaga kazna, jašta je zato ovako kao ris bijesan ne bira riječi. :lol:
Milorad Dodik: "Danas vam nema više Bosne i Hercegovine koju ste zamišljali"
https://radiosarajevo.ba/vijesti/bosna- ... ali/580275
Treba mu javiti da Bosne i Hercegovine koju smo mi zamišljali nema od 1992.
Ali idemo prema tome. Mic po mic.
:bih:
jasko_ba

#357 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by jasko_ba »

dr_Evil wrote: 26/02/2025 14:41
“Nudimo vam ustavnu BiH, imate kratko vrijeme da je prihvatite. Danas ćemo donijeti važne odluke u Skupštini, donijećemo nekoliko zakona. između ostalog, da se odbija proces u Sudu BiH, kao i zakon o zabrani rada Tužilaštva na teritoriji Republike Srpske. Drugi je zabrana provođenja odluka Suda BiH na teritoriji Srpske. treći zakon je o zabrani djelovanja Visokog i tužilačkog savjeta na nivou BiH i formiranje tog savjeta Srpske. Četvrti zakon je zakon o zabrani djelovanja SIPA na prostoru Srpske. Sljedeći zakon je zakon o zabrani djelovanja obavještajne službe na prostoru Srpske”, izjavio je Dodik.
Image
Haris.ba

#358 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Haris.ba »

Mislim da Dzevad nije Bosnjak. Ako mislis na to da su trazili Bosnjaka.
SmokingMan

#359 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SmokingMan »

Haris.ba wrote: 26/02/2025 15:00
Mislim da Dzevad nije Bosnjak.
I da nije, oni od njega mogu napraviti Bošnjaka sa kojima se Milorad rado voli da druži, jer je karakter takvih ljudi kao što je on, karakter od plastelina.
Haris.ba

#360 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Haris.ba »

SmokingMan wrote: 26/02/2025 15:02 I da nije, oni od njega mogu napraviti Bošnjaka sa kojima se Milorad rado voli da druži, jer je karakter takvih ljudi kao što je on, karakter od plastelina.
Ne znam kako ce ga napraviti Bosnjakom ako se on sam ne izjasnjava tako.

Mozda ono, zove se Dzevad, pa narod nece skontati.

Slicno i za Bazdulja. Koliko znam, ni on nije Bosnjak.
Last edited by Haris.ba on 26/02/2025 15:05, edited 1 time in total.
Tony Soprano

#361 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Tony Soprano »

Ofirno i ocekivano :roll:
Ateista

#362 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Ateista »

dr_Evil wrote: 26/02/2025 14:46
Piše: Aleksandar Zobenica

Kriv je! Kriv je jer je Republiku Srpsku vodio putem ekonomskog razvoja.

Kriv je jer je otvarao fabrike, puteve, bolnice i škole.

Kriv je jer je jačao institucije Srpske i branio njenu autonomiju.

Kriv je jer nije dozvolio da se Republika Srpska ponizi pred stranim centrima moći.

Kriv je jer se borio za prava i slobodu srpskog naroda.

Kriv je jer nije ćutao kada su Srpskoj pokušavali da uzmu nadležnosti. Kriv je jer je uvek govorio ono što narod misli i oseća.

Kriv je jer se suprotstavio svima koji su želeli slabiju Srpsku.

Kriv je jer nije dozvolio da se istorija i istina pišu po volji stranih ambasada.

Kriv je jer je uvek bio uz svoj narod – i u teškim i u dobrim vremenima.

Kriv je jer je gradio i jačao Republiku Srpsku, dok su drugi želeli da je razore.

Kriv je jer je dokazao da Srpska nije privremeni projekat, već trajna vrednost.

Kriv je jer nikada nije pristao na ucene i pritiske.

Kriv je jer je štitio interese Srpske u svakom trenutku, bez kompromisa.

Kriv je jer nije dozvolio da se Srpska predstavi kao krivac za tuđe greške.

Kriv je jer nije odustao ni onda kada su mnogi mislili da treba da popusti.

Kriv je jer je stavio Republiku Srpsku ispred ličnih interesa.

Kriv je jer je istrajao, dok su mnogi bežali ili se prodavali.

Kriv je jer se ne odriče borbe za narod i državu.

Kriv je jer je Republika Srpska opstala i jačala pod njegovim vođstvom.

I zato ga napadaju. Napadaju ga oni koji žele slabu Srpsku, oni koji žele da njene institucije budu nemoćne i podređene. Ali ono što ne razumeju jeste da odbranom institucija Republike Srpske ne branimo samo predsednika – branimo Srpsku! Branimo sve one koji su za nju dali svoje živote, sve one koji su je sanjali, gradili i čuvali. Branimo slobodu, dostojanstvo i budućnost našeg naroda. Jer Republika Srpska nije samo politička struktura. Ona je zavet onih koji su za nju pali, ona je siguran dom onih koji u njoj žive i ona je obaveza onih koji će doći posle nas.

I zato – neka budemo krivi! Ako je ljubav prema Srpskoj zločin, neka svi budemo osuđeni! Jer nema veće časti nego biti kriv za njenu slobodu, ponos i trajanje!
:lol:
Ko je ovaj dupelizac?
dr_Evil

#363 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by dr_Evil »

Ateista wrote: 26/02/2025 15:06
:lol:
Ko je ovaj dupelizac?
veze nemam, usao na banjaluka net, cisto da vidim sta oni imaju za kazat.
SaraFina

#364 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SaraFina »

Opet nekakvi zakljucci:

Nista ocjepljenje?
1. Народна скупштина Републике Српске усваја Информацију о рушењу Устава Босне и Херцеговине – мјере и задаци у циљу очувања Устава Босне и Херцеговине.
2. Народна скупштина Републике Српске констатује да је чињеница да је Суд БиХ донио пресуду на основу одлуке неизабраног странца Кристијана Шмита, а не на основу закона који је усвојила Парламентарна скупштина БиХ, чиме је извршио чин државног удара и потпуног урушавања уставног поретка БиХ, те Народна скупштина одбацује и не прихвата све одлуке Кристијана Шмита.
3. Народна скупштина Републике Српске сматра ништавим све одлуке органа који нису дефинисани Уставом БиХ, самим тим и Суда БиХ.
4. Народна скупштина Републике Српске констатује да је одлуком Суда БиХ да пресуђује на основу одлуке која је наметнута од стране појединца, легализовано двовлашће на нивоу БиХ и срушен уставни поредак. Стога представници Републике Српске сматрају беспредметним учешће у раду Парламентарне скупштине БиХ до тренутка доношења одлуке Уставног суда БиХ којом ће се дефинисати ко је законодавац у БиХ. Једна земља, а два законодавца супротни су свим међународним правним нормама.
5. Народна скупштина Републике Српске тражи од Правобранилаштва Републике Српске да због организовања, планирања и припремања кривичних дјела против уставног уређења поднесе кривичну пријаву против свих тужилаца Тужилаштва БиХ и судија Суда БиХ који су поступали по наметнутој одлуци. Кривична пријава биће предата Тужилаштву Федерације БиХ и Тужилаштву Републике Српске.
6. Народна скупштина Републике Српске задужује Владу Републике Српске да припреми и упути у Народну скупштину законе којима ће регулисати дјеловање свих органа који нису дефинисани Уставом БиХ на територији Републике Српске.
7. Народна скупштина Републике Српске најоштрије осуђује поступање Тужилаштва БиХ према народним посланицима у Народној скупштини Републике Српске због поступака које врше у оквиру њихових дужности, а којe за крајњи циљ имају застрашивање и политичко неутралисање. Народна скупштина Републике Српске не дозвољава улазак представника Тужилаштва БиХ и других органа који поступају по њиховим наредбама у просторије Народне Скупштине Републике Српске.
8. Ови закључци ступају на снагу даном доношења
Prpa.ba

#365 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Prpa.ba »

Nista novo, sve te i jos vise neustavnih propisa imaju vec napisane iz Beograda, i spremne za usvajanje. S presudom ili bez nje, oni idu istim putem.

Svi ce biti ponisteni od Ustavnog suda BiH ili OHR-a, ko bude prvi reagovao, a ko potpise ukaz i objavu u Sluzbenim novinama, ide isti sudski proces.
SmokingMan

#366 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SmokingMan »

Haris.ba wrote: 26/02/2025 15:04
SmokingMan wrote: 26/02/2025 15:02 I da nije, oni od njega mogu napraviti Bošnjaka sa kojima se Milorad rado voli da druži, jer je karakter takvih ljudi kao što je on, karakter od plastelina.
Ne znam kako ce ga napraviti Bosnjakom ako se on sam ne izjasnjava tako.

Mozda ono, zove se Dzevad, pa narod nece skontati.

Slicno i za Bazdulja. Koliko znam, ni on nije Bosnjak.
Sjeti se šta je Mile u par navrata znao da izusti. Mile mnogo toga kontekstualizira za svoje potrebe, pa i etničku i vjersku pripadnost. Tanka je linija između osjećaja koje Dodik njeguje i onoga šta na papiru piše, a i onoga kada se etnička pripadnost konvertuje zbog benificija. :D
Last edited by SmokingMan on 26/02/2025 15:11, edited 1 time in total.
Haris.ba

#367 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Haris.ba »

SaraFina wrote: 26/02/2025 15:08 Opet nekakvi zakljucci:

Nista ocjepljenje?
Razocarao me je. Kukavica.
SaraFina

#368 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SaraFina »

Haris.ba wrote: 26/02/2025 15:11
SaraFina wrote: 26/02/2025 15:08 Opet nekakvi zakljucci:

Nista ocjepljenje?
Razocarao me je. Kukavica.
Definitivno. Ja sam ocekivala despot-e na entitetskoj crti jos u 13:30. a ono nista. 🥺
Messier

#369 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by Messier »

Presuda Sene Uzunovic.
Sene sene sene
Njena uzunovic sene
Presuda sene
Sena .uzunovic.
Njena presuda.
Ona.
Sena uzunovic.
Konjic
Bradina
Ubijeni srbi
Sena.
Uzunovic
Njena presuda
Ona.
Uzunovic

Rtrs gledam
PM72

#370 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by PM72 »

Ramo ga prep'o
skrbavi-admin

#371 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by skrbavi-admin »

dzaba nam otkopavat pitchke su to :mrgreen:
skrbavi-admin

#372 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by skrbavi-admin »

PM72 wrote: 26/02/2025 15:14 Ramo ga prep'o
nije vala nego Zijo :bih: :lol:
p206

#373 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by p206 »

Znači mile završio karijeru...i to na način da ga nisu Srbi govnjivom motkom otjerali.Ispade heroj na kraju.
PM72

#374 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by PM72 »

skrbavi-admin wrote: 26/02/2025 15:15 dzaba nam otkopavat pitchke su to :mrgreen:
To se ne zakopava...povuče vlagu :D
SaraFina

#375 Re: Presuda u procesu BiH protiv Dodika i Lukica, i njene posljedice

Post by SaraFina »

Neka Ramo helikopterom napravim“krug“ oko Bakinaca.
Post Reply