Aha, mogli su, ali u q.rcu…DebelinJoe wrote: ↑23/02/2025 14:50Srbima i nije bio cilj da nametnu upravu i pod svoju kontrolu da stave neku teritoriji. Cilj rata koji su pokrenuli jesu isključivo bili zločini koje su bili isplanirali. Njima nisu trebale bošnjačke njive i avlije, jedino što su željeli jeste poubijati što više ljudi u Bosni i to što na što okrutniji način. Ima negdje izjava Momčila Krajišnika koji je rekao da su oni mogli zauzeti Sarajevo da su željeli, ali nisu, željeli su da muslimani pate i da oni, Srbi užvaju u tome.drug_profi wrote: ↑23/02/2025 14:27 To je ono sto sam ja 1992 govorio. Srbi bi kmali Veliku Srbiju samo da nisu cinili zlocine. Skini vlast, postavi vojnu. Malo ko bi se gico i isao ginut ako mu nije zivot i egzistencija ugrozena.
Prihvatili bi svi nove okolnosti. Hajmo radit, gdje cemo za prvi maj i takoto.
Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- GandalfSivi
#28451 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
- skrbavi-admin
#28452 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Albanija je u 2. svj. ratu bila jedna od rijetkih mjesta u Evropi gdje su se zidovi mogli sklonit.... u tom mozda lezi odgovor otkud im 2 nacionalne drzave.....
- Toffee karamela
#28453 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
apsolutno tačnotoska wrote: ↑23/02/2025 14:17
Albanci na Kosovu su dobili i brzu Nato intervenciju i državu prvenstveno zahvaljujući bošnjačkim žrtvama.
Te 1999. je već svima bilo jasno koji su razmjeri zločina bili u BiH pa i Srebrenica i postojanje stvarne opasnost od ponavljanja istog na Kosovu bilo je jasno svakome. Morali su reagovati.
Srbija je u drugoj državi uspjela počiniti genocid, a šta bi tek radili u svom ataru? mislim da bi kompletno Kosovo oslobodili njihovog postojanja. Ono vratili se ko Izraelci u kolevku svog roda nakon 500 godina
Bosna je vezivala ogromne policijsko-vojne snage uz sebe što je Kosovarima dalo vremena da se pripreme mada opet se nisu mogli pripremiti dovoljno jer su se nalazili u sklopu njihove države.
Trepča se crpi od mlađeg kamenog doba! Pa koliko je u njoj još ostalo ruda da bi opravdalo američku prekooceansku intervenciju! nije eliksir mladosti u njoj, mada opet ne tvrdim da nisu bili svjesni postojanja Trepče
Last edited by Toffee karamela on 23/02/2025 15:08, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28454 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ti si ko onaj sto bi bio dobar staljindrug_profi wrote: ↑23/02/2025 14:27 To je ono sto sam ja 1992 govorio. Srbi bi kmali Veliku Srbiju samo da nisu cinili zlocine. Skini vlast, postavi vojnu. Malo ko bi se gico i isao ginut ako mu nije zivot i egzistencija ugrozena.
Prihvatili bi svi nove okolnosti. Hajmo radit, gdje cemo za prvi maj i takoto.
Onda bi te losi staljini iz tvojih redva smaknuli
I napravili isto sto je bilo
- video
#28455 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Hebo ga off topic 
-
DebelinJoe
#28456 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Nije off topic. Ono što se dešava u žutoj glavi u Washingtonu itekako ima veze sa našim glavama i hoće li naše glave ostati na ramenima.
Trump ima dobre veze i privatne interese u Srbiji i to od kraja osamdesetih. Šta ako Trump ponudi Bošnjacima ono što je ponudio Palestincima...Da se isele i da odu na neko bolje mjesto ili ako to ne žele da će biti prisilno "removed." A ovdje da firma porodice Trump napravi "Resort" sa skijalištima...
Šta nam i ko nam garantuje da se to već sutra neće desiti?
- drug_profi
#28457 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Jedino mi sami sebi mozemo dati garancije za nesto.
I naci saveznike koji imaju interese koji se poklapaju sa nasim.
I naci saveznike koji imaju interese koji se poklapaju sa nasim.
-
saimidin
#28458 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Problem i jeste što za
jedino usa ima kapacitet da ostvari taj neki zajednički interes, tako da moramo se naći i prilagoditi novim interesima usa, samo što susjedi već imaju daleko veće mogućnosti kroz eu/nato, a komšije traže kroz lobiranje i biznis sa trumpovcima
Sada pravo pitanje jeste da li u toj konstelaciji odnosa ima mjesta za ikakvu
, ima li razlike između susjeda i komšija oko toga, i kakvo je to procentualno razgraničenje
Sada pravo pitanje jeste da li u toj konstelaciji odnosa ima mjesta za ikakvu
- banjaluka078
- dale cooper
#28460 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kakav Elon i jebačina, većina djece su mu napravljena umjetnom oplodnjom.
Jedna od ovih bivših je potvrdila da je lik pokušao
nadograditi penis, ali je operacija loše izvedena.
nadograditi penis, ali je operacija loše izvedena.
- banjaluka078
#28461 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
O, nisam ni mislila da se potrudi da ih zaista napravi, odavno se zna da su sva iz lab-a.dale cooper wrote: ↑23/02/2025 17:43 Kakav Elon i jebačina, većina djece su mu napravljena umjetnom oplodnjom.Jedna od ovih bivših je potvrdila da je lik pokušao
nadograditi penis, ali je operacija loše izvedena.![]()
- Point.
#28462 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Naravno da pušiš. Ne znam šta ćeš u Njemačkoj, Rusija je velika, ima neki stan možeš naći.skafiskafsnjak wrote: ↑22/02/2025 11:34Da da. Ja pusim rusku propagandu … fuj fuj.Point. wrote: ↑22/02/2025 11:22Sebičnjaci poput tebe, gdje gledaju samo sebe i samo sebe, i glasaju za Afd i puše rusku propagandu. Neko, ko dolazi iz zemlje koja je okusila agresiju sličnu koja Ukrajina trenutno proživljava, bi možda trebao imati više empatije prema žrtvi i osude prema agresoru. Prodo si se za šaku ruskog gasa. Fuj.skafiskafsnjak wrote: ↑22/02/2025 09:53
Fujkaj ti do sutra![]()
Ja predlazem Putlerov gas …. Hebe mi se za njega
I da, pušiš rusku propagandu, sa onim zamisli da rusi u Kanadi stave oružje. Niko nije stavljao zapadno oružje u Ukrajinu niti je imao namjeru, to je čisti ruski spin i laž. A u laži su najbolji.
A ti pusis americku. Takodjer fuj !
De mi reci, sta radi Amerika sa drzavama koje udju u NaTO ?
Salje vojsku i naoruzanje … al jbg i to je propaganda hahahaha
Ukrajina nije u NATO. Tako da samo Putin misli da bi USA ili bilo koja druga država tamo stavljala oružje. Vidim i ti si progutao tu udicu ko škobalj.
- skafiskafsnjak
#28463 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Kao sto rekoh, Amerikanci spasitelji svijeta ….Point. wrote: ↑23/02/2025 18:04Naravno da pušiš. Ne znam šta ćeš u Njemačkoj, Rusija je velika, ima neki stan možeš naći.skafiskafsnjak wrote: ↑22/02/2025 11:34Da da. Ja pusim rusku propagandu … fuj fuj.Point. wrote: ↑22/02/2025 11:22
Sebičnjaci poput tebe, gdje gledaju samo sebe i samo sebe, i glasaju za Afd i puše rusku propagandu. Neko, ko dolazi iz zemlje koja je okusila agresiju sličnu koja Ukrajina trenutno proživljava, bi možda trebao imati više empatije prema žrtvi i osude prema agresoru. Prodo si se za šaku ruskog gasa. Fuj.
I da, pušiš rusku propagandu, sa onim zamisli da rusi u Kanadi stave oružje. Niko nije stavljao zapadno oružje u Ukrajinu niti je imao namjeru, to je čisti ruski spin i laž. A u laži su najbolji.
A ti pusis americku. Takodjer fuj !
De mi reci, sta radi Amerika sa drzavama koje udju u NaTO ?
Salje vojsku i naoruzanje … al jbg i to je propaganda hahahaha
Ukrajina nije u NATO. Tako da samo Putin misli da bi USA ili bilo koja druga država tamo stavljala oružje. Vidim i ti si progutao tu udicu ko škobalj.
- GandalfSivi
#28464 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
De ti meni reci, da li bi ti volio da Ameri stave jednu veliku vojnu bazu u, recimo, Brcko?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#28465 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9574 ... oslenicima
Neizabrani Musk
A kad su neizabrani odlucvali o cepljenju kretanju otkazima ako se ne cepis i da deca nosaju maske ..tad je odgovaralo jer nisu godinama isli na posao
Zasto je kontroverzno napisati sefu sta si radio prosli tjedan
Neizabrani Musk
A kad su neizabrani odlucvali o cepljenju kretanju otkazima ako se ne cepis i da deca nosaju maske ..tad je odgovaralo jer nisu godinama isli na posao
-
DebelinJoe
#28466 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Ja bih da me neko iseli u Austriju, Norvešku, Holandiju Švicarsku ili Kanadu.Jusa Klingonac wrote: ↑23/02/2025 18:54Ja ne bih, bila bi to legitimna meta za bakirove tekbiraše.GandalfSivi wrote: ↑23/02/2025 18:51
De ti meni reci, da li bi ti volio da Ameri stave jednu veliku vojnu bazu u, recimo, Brcko?
Ionako malo fali da nas tramp sve iseli u jemen, pošto nas turska neće a ni iran.
-
snijeg_led
#28467 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Sigurno ima miliona uhljeba, ali opet rade nesto, placaju kredit, trose, drze ekonomiju itd.
Sta ce biti kad ne mognu naci novi posao, ko ce finansirati ekonomiju? Ima puno ljudi sto znaju raditi jako malo i ograniceno, nisu oni krivi, jednostavno ne mogu bolje.
Sta ce biti kad ne mognu naci novi posao, ko ce finansirati ekonomiju? Ima puno ljudi sto znaju raditi jako malo i ograniceno, nisu oni krivi, jednostavno ne mogu bolje.
- SaraFina
#28468 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Koji je to peh za egomanijaka. Nevidjeni. Looldale cooper wrote: ↑23/02/2025 17:43 Kakav Elon i jebačina, većina djece su mu napravljena umjetnom oplodnjom.Jedna od ovih bivših je potvrdila da je lik pokušao
- skafiskafsnjak
#28469 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Glupo ti je pitanje. Kada bi svako radio sto zeli, dokle bismo stigli?GandalfSivi wrote: ↑23/02/2025 18:51De ti meni reci, da li bi ti volio da Ameri stave jednu veliku vojnu bazu u, recimo, Brcko?
Doduse, Trump radi sto zeli…. Dokle , vidjet cemo.
A veca je sansa iz BiH da se strani vojnici povuku vise nego da se nesto dodatno radi.
-
sumirprimus
#28470 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Otpustanje zapovjednika glavnog staba americke.vojske i ostalih generala i JAG oficira govori u prilog da white supremacits sad i preko vojske uspostavljaju diktaturu. Tesko ce se ameri s ovim izborit milom.
Bar mu je zeleni metnuo nasuho zasad.
Bar mu je zeleni metnuo nasuho zasad.
- ultima_palabra
#28471 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Opet lupas ko pizda po samaru.Truba wrote: ↑23/02/2025 18:57 https://www.avaz.ba/vijesti/globus/9574 ... oslenicima
Neizabrani Musk
- TojoOptics
- Grijem se na: Sunce
- Vozim: bicikl
#28472 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Zelenski: "Ako SAD, naši prijateljski partneri, u Kongresu izglasaju da nam daju 50 milijardi dolara pomoći, dužni smo vratiti 100 milijardi dolara.
Imam pitanje na koje mi niko iskreno ne može odgovoriti. Kada SAD prodaju oružje Izraelu, Kataru, Emiratima, Saudijskoj Arabiji, da li traže 100% nadoknadu? Neću potpisati nešto što će 10 generacija Ukrajinaca plaćati kasnije."
Imam pitanje na koje mi niko iskreno ne može odgovoriti. Kada SAD prodaju oružje Izraelu, Kataru, Emiratima, Saudijskoj Arabiji, da li traže 100% nadoknadu? Neću potpisati nešto što će 10 generacija Ukrajinaca plaćati kasnije."
-
harisl
#28473 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Mah... nek se baci kamenom kome nije bolje sada nego prije mjesec dana... Napravice belaj Trump, Second Amendment dozvoljava udruzivanje radi odbrane slobodne drzave (sta god to znacilo), zeznuto je kada na 100 ljudi dodje 120 komada oruzja, svasta ljudima moze pasti na pamet kada im neko samo tako unisti zivot...
-
HelaS
#28474 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Cilj mu masovna reprodukcija svojih genetskih anomalija, psihičke poremećenosti, ne samo ekomanijakalnebanjaluka078 wrote: ↑23/02/2025 17:45O, nisam ni mislila da se potrudi da ih zaista napravi, odavno se zna da su sva iz lab-a.dale cooper wrote: ↑23/02/2025 17:43 Kakav Elon i jebačina, većina djece su mu napravljena umjetnom oplodnjom.Jedna od ovih bivših je potvrdila da je lik pokušao
Kako se to stručno naziva, ima li psihologa i psihijatara na temi?
- GandalfSivi
#28475 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About
Pitam tebe, da li bi ti volio?skafiskafsnjak wrote: ↑23/02/2025 19:27Glupo ti je pitanje. Kada bi svako radio sto zeli, dokle bismo stigli?GandalfSivi wrote: ↑23/02/2025 18:51De ti meni reci, da li bi ti volio da Ameri stave jednu veliku vojnu bazu u, recimo, Brcko?
Doduse, Trump radi sto zeli…. Dokle , vidjet cemo.
A veca je sansa iz BiH da se strani vojnici povuku vise nego da se nesto dodatno radi.