Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

Sanjarko

#28351 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

GandalfSivi wrote: 22/02/2025 12:59 Jucar na CPAC-u…

Image
Bit će i treći put izabran, ludi su i čudni su MAGA-rci.
biglebovski

#28352 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

tramvajtrojka wrote: 22/02/2025 12:53
Reci mi da si prorus bez da mi kazes da si prorus :zzzz: :zzzz: vikend je nista novo svakog vikenda ista capri
Činjenice su čijenice, na koje ti, osim nekakve ofucane konstrukcije, nemaš ništa dodati ni oduzeti.
Ja sam generalno za saradnju, ekonomsku, sportsku, kulturnu razmjenu i tako. Mene niko ne plaća da prenosim činjenice. Nisam USAID-ov "nezavisni" influenser tako da mogu imati vlastito mišljenje koje potkrepljujem činjenicama i dokazima.
SmokingMan

#28353 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Ambasada u Sa poptuno zastranila, samo štancaju neke citate od Rubia. :D
tramvajtrojka

#28354 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

biglebovski wrote: 22/02/2025 13:05
Reci mi da si prorus bez da mi kazes da si prorus :zzzz: :zzzz: vikend je nista novo svakog vikenda ista capri
Činjenice su čijenice, na koje ti, osim nekakve ofucane konstrukcije, nemaš ništa dodati ni oduzeti.
Ja sam generalno za saradnju, ekonomsku, sportsku, kulturnu razmjenu i tako. Mene niko ne plaća da prenosim činjenice. Nisam USAID-ov "nezavisni" influenser tako da mogu imati vlastito mišljenje koje potkrepljujem činjenicama i dokazima.
Daj mojne nas nasmijavati svega ti na ovaj lijepi i suncani dan haj da to kaze neko drugi al ti pasha :mrgreen: :mrgreen:
JovicSA

#28355 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 12:49
JovicSA wrote: 22/02/2025 12:31
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 10:35
Ja nisam rekao da je to bio povod.
Ja sam te pitao, zamisli sta bi bilo da to urade Rusi u blizini americke granice?

Pokusali su na Kubi pa je i tada zamalo nastao treci svjetski. A zamisli , povukli su se uz dogovor da i amerikanci svoje iz Turske povuku.

Samo kazem, nisu ni Amerikanci sveti …..
To je pitanje i konstatacija postavljeno do sada milion puta na društvenim mrežama. Amerikanci bi to sigurno vojno zuavršavali s jednom bitnom razlikom. Sigurno da ne bi negirali tu naciju i državu kao što Rusija negira Ukrajinu i njenu naciju. Do duše da budem do kraja iskren to je važilo za sve prijašnje administracije za ovu Trumpovu nisam siguran.
E jes ogromna razlika … vojno je vojno. Ostalo je nebitno.
Da, postavljeno je milion puta i ignorise se … jer pobogu, to su mirotvorci i borci protiv terorizma.
Vrlo bitna razlika...kada nekome negiraš pravo na postojanje, njegove nacije i države to je mržnja. Ovo prvo je vojna intervencija i to je suštinska razlika. Kažem, za Trumpa nisam siguran, vjerujem da bi i on negirao Meksiko i meksikance kao naciju.
JovicSA

#28356 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

SmokingMan wrote: 22/02/2025 13:05 Ambasada u Sa poptuno zastranila, samo štancaju neke citate od Rubia. :D
Šta zar nije ugašena i prebačena u Beograd? :mrgreen:
biglebovski

#28357 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

tramvajtrojka wrote: 22/02/2025 13:08
Daj mojne nas nasmijavati svega ti na ovaj lijepi i suncani dan haj da to kaze neko drugi al ti pasha :mrgreen: :mrgreen:
Osim ofucanih pokušaja diskreditacije, imaš li ti šta drugo da kažeš na temu?
Hakiz

#28358 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 10:35
zilog wrote: 22/02/2025 10:30

Svi proruski trolovi, poput tebe, su rekli, da je to bilo dobrovoljno. Sta sada, treba za svakog padobranca a la carte terminologija?

Kako god. Ako su izvrsili agresiju, pardon "SVO", zbog sprjecavanja "raketa 500 km od Moskve", koliki glupan moras biti, pa ne braniti taj dio do zadnjeg zivog vojnika?

Bolje pitanje je, koliki glupan moras biti, da vjerujes, kako je to bio povod agresije na Ukrajinu?
Ja nisam rekao da je to bio povod.
Ja sam te pitao, zamisli sta bi bilo da to urade Rusi u blizini americke granice?

Pokusali su na Kubi pa je i tada zamalo nastao treci svjetski. A zamisli , povukli su se uz dogovor da i amerikanci svoje iz Turske povuku.

Samo kazem, nisu ni Amerikanci sveti …..
To je pitanje i konstatacija postavljeno do sada milion puta na društvenim mrežama. Amerikanci bi to sigurno vojno zuavršavali s jednom bitnom razlikom. Sigurno da ne bi negirali tu naciju i državu kao što Rusija negira Ukrajinu i njenu naciju. Do duše da budem do kraja iskren to je važilo za sve prijašnje administracije za ovu Trumpovu nisam siguran.
Dovoljno je da negiraju autohtono stanovništvo u samoj Americi.
Hakiz

#28359 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

Image
Počelo je, počelo :mrgreen:
Edin H.

#28360 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Edin H. »

Seawolf wrote: 22/02/2025 11:01
kakabanja213 wrote: 22/02/2025 10:41
pici wrote: 22/02/2025 08:54

MAGA je na tome dobila podršku i moze se qurcu svirat. Zasto oznacavam woke bombardovanje, pa zar nije. Upalim TV i na njemu se u udarnom terminu dva muškarca žvalje, dvije lezbe idu usvojiti bebu il surogat majke, vilenjak crnac ili kinez, transrodna osoba idol tinejdjerima koji puše travu itd itd. Mnogo toga ima i postalo je iritirajuce za prosjecnog (bjelačkog) gradjanina kojem to je pocelo da smeta. Ja prvi bi rekao ok, neka bude a onda glasao za MAGA, sto su mnogi i ucinili.
Mora se spustiti loptica i dobro promisliti sta je prioritet jer ako ovi MAGA/KKK zasjednu na vlasti, doci ce reda i na drugacije poput Liberala, socijalista, demokrata itd. MAGA/KKK ne trpi nista drugacije, to se vidi da podrzavaju totalitarne diktatorske režime. I prije je amerika podrzavala te rezime za svoj licni interes pogotovo u juznoj i srednjoj americi.
Kakva ce biti buducnost sad ne znam, pokrenuto je dosta toga lošeg i isplivao je Hitlerovski naciosocijalizam al na američki način.
Ako se ljudi ne trgnu, usljedit ce ono sto se desilo prije sto godina. Uspon zla i belaj.

Trenutno ne vidim nekog ili neku grupu demokratskih snaga da se oštro ovome usprotivi. Vidim Čembrlenski pristup i u americi i u EU. Ko ono sta bude bit ce pa sta bog da.

Trenutno su svi u šoku al to se treba prevazic, mora usljediti akcija. Totalno bojkotiranje MAGA izvodjaca, njihovo raskrinkavanje u lažima i populizmu. Mozda je vrijeme za revoluciju u americi. EU ce to pratiti. Poznate licnosti moraju biti najglasnije i predvoditi anti MAGA revoluciju. Ne vidim trece u sutnji i proce to samo od sebe. Neće, uzeli su prevelik zamah tako da mi woke bombardiranje dodje ko djecija igra.

Sranje.
Mislim da prosjecnom, bijelom, zapadnon gradjaninu ipak najvise smeta realnost da su u istom superluksuznom hotelu u Washingtonu, Londonu, Parizu, Minehnu... smjesteni zajedno sa dojucerasnjom bjelosvjetskom sirotinjom cesto druge boje koze. Trump im je samo obecao da ce ih vratiti na mjesto koje im "pripada", a to je da je zapadni bijeli covjek uvijek na vrhu piramide.
Trumpovim djelovanjem se prosječan bijeli čovjek može naći samo na vrhu ku☆ca, a ne na vrhu piramide.
:lol:
emmir1

#28361 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by emmir1 »

Ja mislim da nece ostati ni ovaj mandat ako ovako nastavi.

Jednostavno je ludilo sta radi, okrenuo je svijet naopako.
Okrenuo saveznike protiv sebe, stvorio mrznju izmedju gradjana i podjele.

Ljudi masovno ostaju bez posla.
U Kanadi doslovno bojkot svih americkih proizvoda.

Ne bih se iznenadio da krenu drzave u USA da zauzimaju svoje stavove.

Ovo sve sto je uradio, ustedit ce on milijarde dolara, smanjit ce dug.

Ali ce narod da ima manje para, manje posla, vise nezadovoljstva
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#28362 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by PreWiBa »

Da, ti si više onaj Vučićev prekodrinski.
SaraFina

#28363 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Image
Koje ludilo. Pazi face i “vijenca” oko tikve. Cezar 🫡
banjaluka078

#28364 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by banjaluka078 »

Ovima i ne treba vanjski neprijatelj.

SaraFina

#28365 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Hakiz wrote: 22/02/2025 12:07
MAha wrote: 22/02/2025 12:05 Eno ga narandza sad kaze da ce morati Zelenski sa Putinom sjest i pregovarat o miru. Kaze mi cemo naplatit svoje. Nepredvidljiv je do mile majke
Predvidiv je. Hoće rude.

Šta je i Zelenski mislio, da će dobiti milijarde u oružju džaba?

Je li kapitalizam ili nije?

Niko ništa nije očekivao džabe. No ovaj krkanski pristup, ucjene, vrijeđanje i podcjenjivanje je za svaku osudu. Moglo se to fino s čovjekom utančiti i dogovoriti. Ovaj krkanluk koji lik svakodnevno plasira javno je za psihijatrijskog vještačenja. Nije on stvorio USA i napravio od države ovo sto jeste danas, a nije mu ni Melanija donijela ništa u miraz. Osnovna kultura diplomacije nalaze da sa zemljom koja je u ratu postupa se s rukavicama. Degenerik je teški.
cyprus

#28366 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

biglebovski wrote: 22/02/2025 12:15Tako da se postavlja pitanje kolika je, pored Rusije, krivica NATO zemalja za rat u Ukrajini?
Pod uslovom da se uvaže SVI "argumenti" Rusije - oko 10%... Ako iz tih argumenata odstranimo izvrtanje istine, možda 2%...

Eto, objektivno :) Jeste, svi su krivi - neki 90+%, neki par procenata, ali svi su krivi :)

Nije ni Hitler kriv 100% za Drugi svjetski rat... I Poljska je jela govna time što je htjela da nastavi postojat npr... Da su odmah skinuli gaće i sami potrpali svoje Jevreje u logore smrti, ništa im se loše ne bi desilo...
biglebovski

#28367 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

sehohari wrote: 22/02/2025 14:18
Da, ti si više onaj Vučićev prekodrinski.
Još više ofucanih pokušaja diskreditacije. :lol:

Drži se teme kolega. Imaš li šta da kažeš o tome da Ukrajini niko nikad nije obečao da će ući u NATO? Ako nemaš, šta ti trebaju ovakvi, duhom i sadržajem, siromašni upisi?
biglebovski

#28368 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by biglebovski »

cyprus wrote: 22/02/2025 14:54
biglebovski wrote: 22/02/2025 12:15Tako da se postavlja pitanje kolika je, pored Rusije, krivica NATO zemalja za rat u Ukrajini?
Pod uslovom da se uvaže SVI "argumenti" Rusije - oko 10%... Ako iz tih argumenata odstranimo izvrtanje istine, možda 2%...

Eto, objektivno :) Jeste, svi su krivi - neki 90+%, neki par procenata, ali svi su krivi :)

Nije ni Hitler kriv 100% za Drugi svjetski rat... I Poljska je jela govna time što je htjela da nastavi postojat npr... Da su odmah skinuli gaće i sami potrpali svoje Jevreje u logore smrti, ništa im se loše ne bi desilo...
Ma Rusi su za sve krivi. :thumbup: Lakše tako razmišljati, jelde? A kad se ukaže na neke činjenice, onda si Vučićev trol :lol: :lol:
last mohicans

#28369 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by last mohicans »

SaraFina wrote: 22/02/2025 14:29
Hakiz wrote: 22/02/2025 12:07
MAha wrote: 22/02/2025 12:05 Eno ga narandza sad kaze da ce morati Zelenski sa Putinom sjest i pregovarat o miru. Kaze mi cemo naplatit svoje. Nepredvidljiv je do mile majke
Predvidiv je. Hoće rude.

Šta je i Zelenski mislio, da će dobiti milijarde u oružju džaba?

Je li kapitalizam ili nije?

Niko ništa nije očekivao džabe. No ovaj krkanski pristup, ucjene, vrijeđanje i podcjenjivanje je za svaku osudu. Moglo se to fino s čovjekom utančiti i dogovoriti. Ovaj krkanluk koji lik svakodnevno plasira javno je za psihijatrijskog vještačenja. Nije on stvorio USA i napravio od države ovo sto jeste danas, a nije mu ni Melanija donijela ništa u miraz. Osnovna kultura diplomacije nalaze da sa zemljom koja je u ratu postupa se s rukavicama. Degenerik je teški.
Dobro si za Melaniju, mogo bi se sjetiti i od janeza iskati miraz :lol:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28370 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Image
Mislim da ce silikonska dolina ipak gurati JDa
cyprus

#28371 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by cyprus »

biglebovski wrote: 22/02/2025 15:32
cyprus wrote: 22/02/2025 14:54

Ma Rusi su za sve krivi. :thumbup: Lakše tako razmišljati, jelde? A kad se ukaže na neke činjenice, onda si Vučićev trol :lol: :lol:
Pa evo sad upravo kažem da nisu... Ukrajinci su se uskurčili previše... Te hoće demokratiju, te hoće bolji život, te hoće da nisu pod međedovom šapom... Malo mačku teleća glava, pa to ti je...
skafiskafsnjak

#28372 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

JovicSA wrote: 22/02/2025 13:09
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 12:49

E jes ogromna razlika … vojno je vojno. Ostalo je nebitno.
Da, postavljeno je milion puta i ignorise se … jer pobogu, to su mirotvorci i borci protiv terorizma.
Vrlo bitna razlika...kada nekome negiraš pravo na postojanje, njegove nacije i države to je mržnja. Ovo prvo je vojna intervencija i to je suštinska razlika. Kažem, za Trumpa nisam siguran, vjerujem da bi i on negirao Meksiko i meksikance kao naciju.
Aha … ne negiraju pravo na postojanje ali na zemlju da. Joj kakva razlika :skoljka:

Anerikanci kazu intervencija , ili borba protiv terorizma, kako gdje.
Libija,Irak, Kuvajt , Sirija, Afganistan. Neke sam vjerovatno zaboravio…. Ono tamo Vietnam i dalje necemo spominjati.
Najnovija je Palestina ….
toska

#28373 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

Sanjarko wrote: 22/02/2025 10:09 @skafiskafsnjak nema veze oružje s napadom na Ukrajinu.

Nego u Ruskim očima je Ukrajina stari dio Rusije i da pripada njima, nešto kao Kosovo i Srbi i Srbija.

Tako oni gledaju na to.
Bravo, sve ostalo je natezanje argumenata za agresiju.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28374 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

Image
Poredjenja radi s rimskim imperatorima, najvise podsjeca na Nerona.
skrbavi-admin

#28375 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

ocigledno je muskajlo potprecednik pa je red da se objavi da bi moglo bit klizanja kroz prozor :lol:

https://www.klix.ba/magazin/showbiz/inf ... /komentari
Post Reply