Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

dale cooper

#28276 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 22/02/2025 01:18
dale cooper wrote: 22/02/2025 00:58
Chmoljo wrote: 22/02/2025 00:50

vrlo interesantan video o motivima tehnonacista. :)

Trump je ovdje u ovoj varijanti najmanji problem. sredstvo da se dođe do cilja. premoštavanje između koliko toliko poznatog, na novi level.
Sajo je neki dan postavio sličan članak. Problem je što ovima iz 1% koji uključuju i ove techbros postojeće stanje više nije haman dovoljno.
Hoće još.
da... i oni imaju svog Dugina evidentno. djeluje ko scenario za neki distopijski film. grupa tehnoloških debila konta da je bolja od drugih ljudi jer za ime boga znaju kodirati.
Upravo. :lol: :mrgreen:

I svemu tome je kriv manjak socijalnih vještina i nedostatak ženske pažnje u mladosti. :mrgreen:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28277 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Ili prosto stalna teznja nenormalno bogatih ljudi da budu mali carevi/imperatori, a sto da ne i bogovi.

Ne zelim reci da su ovi ljudi glupi. Vrlo su inteligentni i zato i jesu opasni. To se vidi i iz ovih mjesec dana. Ono sto je cirkus je da su obicni mali supcici koji vrlo primitivne nagone umotavaju u naizgled lijepu oblandu.

I vrlo su ignorantni misleci da im se ne moze sve to obiti o glavu.
tramvajtrojka

#28279 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

Dead Man Walking wrote: 22/02/2025 05:00 Sad sve ima vise smisla.

https://youtube.com/shorts/vDhD343PMbg? ... vR3YLHaBgf
ShipovoX company :mrgreen: :mrgreen: 8-)
Seawolf

#28280 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

Chmoljo wrote: 22/02/2025 01:44 Ili prosto stalna teznja nenormalno bogatih ljudi da budu mali carevi/imperatori, a sto da ne i bogovi.

Ne zelim reci da su ovi ljudi glupi. Vrlo su inteligentni i zato i jesu opasni. To se vidi i iz ovih mjesec dana. Ono sto je cirkus je da su obicni mali supcici koji vrlo primitivne nagone umotavaju u naizgled lijepu oblandu.

I vrlo su ignorantni misleci da im se ne moze sve to obiti o glavu.
Kao što je marksizam nastao kao reakcija na nesrazmjer između proizvodnih snaga i proizvodnih odnosa, tako i trumpizam / muskizam nastaje kao reakcija na nesrazmjer između materijalnog bogatstva i vladajuće moći (utjecaja na život običnih ljudi).
MMM1977

#28281 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MMM1977 »

AMERIČKI predsjednik Donald Trump je otpustio čelnika Združenog stožera general C.Q. Browna i najavio da će zamijeniti pet drugih visokopozicioniranih dužnosnika u sklopu neviđene reorganizacije američkog vojnog vrha.

Trump je u objavi na svojoj društvenoj platformi Truth Social najavio da će za Brownovog nasljednika nominirati umirovljenog generala Dan "Razin" Cainea. Bivši pilot borbenog zrakoplova F-16, Caine je do 2024. bio zamjenik ravnatelja za vojna pitanja u Središnjoj obavještajnoj agenciji (CIA).
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 44816.aspx

Krenuo je opasnim putem
Seawolf

#28282 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

MMM1977 wrote: 22/02/2025 08:08
AMERIČKI predsjednik Donald Trump je otpustio čelnika Združenog stožera general C.Q. Browna i najavio da će zamijeniti pet drugih visokopozicioniranih dužnosnika u sklopu neviđene reorganizacije američkog vojnog vrha.

Trump je u objavi na svojoj društvenoj platformi Truth Social najavio da će za Brownovog nasljednika nominirati umirovljenog generala Dan "Razin" Cainea. Bivši pilot borbenog zrakoplova F-16, Caine je do 2024. bio zamjenik ravnatelja za vojna pitanja u Središnjoj obavještajnoj agenciji (CIA).
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla ... 44816.aspx

Krenuo je opasnim putem
According to Trump, the two had previously met, with Caine telling Trump "I love you, sir. I think you’re great, sir. I’ll kill for you, sir." while wearing a MAGA hat.
Tako piše u The New York Times.
sinuhe

#28283 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

Priča o tim milijarderima novog doba je bila kako su skromni i "normalni" u japankama i majici od dva dolara. "Upoznajte čistačicu iz Googla koja je postala milioner". "Evo šta kaže Steve Jobs o uživanju LSD"
statixx

#28284 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

https://www.theguardian.com/us-news/202 ... nment-bill

Da ne bude kao kad su Federacija i kantoni fasovali tuzbe koje su rezultirale milionskim izdacima u njihovim budzetima.
skafiskafsnjak

#28285 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

Ja ne kontam Evropu i njene „lidere“ … sve beskicmenjaci Boze sacuvaj. Da su pametni, da se okrenu Putinu i oni pa s njim dogovaraju i gledaju svoju guzicu.

Ovo je prilika (a i opomena) da postanu samostalni ili da bar krenu u tom smjeru.
Karikaturist

#28286 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Karikaturist »

Tvrdoglavi, bahati i nemaju kicme.
Lakse im je prodati cijeli kontinent nego priznati da su pogrijesili.
Sad je pitanje hoce li se biracko tijelo malo probuditi ali plasim se i da im je alternativa slicno govno.
zilog

#28287 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

Provalnik ti razvaljuje vrata, policija se ne javlja, a ti se "dogovoris" sa provalnikom, da obijete i komsijinu kucu... :mrgreen:
skafiskafsnjak

#28288 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

zilog wrote: 22/02/2025 08:46 Provalnik ti razvaljuje vrata, policija se ne javlja, a ti se "dogovoris" sa provalnikom, da obijete i komsijinu kucu... :mrgreen:
Nije sve tako crno i bijelo. Sve se radi zbog vlastitih interesa. Rat su dijelom i „uzrokovale“ SAD.
Ne branim Rusiju, ali zamisli da u Kanadi negdje blizu granice Rusija instalira neko oruzje i slicno? Samo razmisli ….

Kao sto rekoh, na kraju se sve svodi na interese …. A Evropa bi trebala da gleda svoje.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#28289 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by pici »

kluz franjo wrote: 21/02/2025 23:49
pici wrote: 21/02/2025 23:23 Odavno rečeno. istorija se ponavlja. Hitler bi bio jako ponosan na ove maga, liliputinovce, euro-naci itd... zaista istorijski momentum kada se balon mora rasprsnuti. Ekstremni desničarski naci-fašizam je u svojoj ekspanziji i po svemu sudeci dostiže vrhunac koji ce eskalirati. Indiferentnost demokratskih snaga na zapadu je najveci krivac svemu ovome. Ljudi poslije konstanog bombardovanja, woke, feministi, lgbt, imigracija itd itd su se okrenuli ovim populistima koji su zgrabili šansu da pogotovo bjelačku srednju klasu okrenu sebi. Tražili ste eto vam ga. Mnogo je zle krvi i izgleda da je vrijeme da se to pročisti... na žalost.

Od smjene tVumpa nema ništa, ovi drugi nemaju nikakvu strategiju niti vodjstvo kako se suprostaviti ovoj pošasti, EU i USA demokrate se ponašaju Čembrlenski. To će nas sve koštati, daj bože da se varam i blebećem najcrnje.
Evo ja tebe npr. smatram prosječnim, racionalnim korisnikom ovog foruma (kao i sebe uostalom).
I evo sa 90% tvog upisa se mogu složiti. Ali mi fakat ostaje misterija tog "bombardovanja" lgbt, woke, feministi, itd...
To se konstantno ponavlja kao neki argument.
Ja fakat, a upravo sam odgojio dvoje tinejdžera, nisam osjetio "bombardovanje" od tih nekih imaginarnih "woke-bomardera".
Ali svakodnevno i sa najviših razina ovih MAGA-rac ideologija se bombarduje o tom nekom "bombardovanju".
Pa je tako ovoj MAGA US administraciji najveći problem ona mala tinejdžerka iz Švedske.
Helem, ja jedino ideološko "woke-bombardovanje" percipiram iz tog tiktok-naci ugla.
Samo budala može povjerovati da je neka tinejdžerka iz Švedske opasnija za civilizaciju od aparthejd-jugend multimilionerskog naci-ja sa svojom društvenom mrežom.
MAGA je na tome dobila podršku i moze se qurcu svirat. Zasto oznacavam woke bombardovanje, pa zar nije. Upalim TV i na njemu se u udarnom terminu dva muškarca žvalje, dvije lezbe idu usvojiti bebu il surogat majke, vilenjak crnac ili kinez, transrodna osoba idol tinejdjerima koji puše travu itd itd. Mnogo toga ima i postalo je iritirajuce za prosjecnog (bjelačkog) gradjanina kojem to je pocelo da smeta. Ja prvi bi rekao ok, neka bude a onda glasao za MAGA, sto su mnogi i ucinili.
Mora se spustiti loptica i dobro promisliti sta je prioritet jer ako ovi MAGA/KKK zasjednu na vlasti, doci ce reda i na drugacije poput Liberala, socijalista, demokrata itd. MAGA/KKK ne trpi nista drugacije, to se vidi da podrzavaju totalitarne diktatorske režime. I prije je amerika podrzavala te rezime za svoj licni interes pogotovo u juznoj i srednjoj americi.
Kakva ce biti buducnost sad ne znam, pokrenuto je dosta toga lošeg i isplivao je Hitlerovski naciosocijalizam al na američki način.
Ako se ljudi ne trgnu, usljedit ce ono sto se desilo prije sto godina. Uspon zla i belaj.

Trenutno ne vidim nekog ili neku grupu demokratskih snaga da se oštro ovome usprotivi. Vidim Čembrlenski pristup i u americi i u EU. Ko ono sta bude bit ce pa sta bog da.

Trenutno su svi u šoku al to se treba prevazic, mora usljediti akcija. Totalno bojkotiranje MAGA izvodjaca, njihovo raskrinkavanje u lažima i populizmu. Mozda je vrijeme za revoluciju u americi. EU ce to pratiti. Poznate licnosti moraju biti najglasnije i predvoditi anti MAGA revoluciju. Ne vidim trece u sutnji i proce to samo od sebe. Neće, uzeli su prevelik zamah tako da mi woke bombardiranje dodje ko djecija igra.

Sranje.
skafiskafsnjak

#28290 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

Karikaturist wrote: 22/02/2025 08:43 Tvrdoglavi, bahati i nemaju kicme.
Lakse im je prodati cijeli kontinent nego priznati da su pogrijesili.
Sad je pitanje hoce li se biracko tijelo malo probuditi ali plasim se i da im je alternativa slicno govno.
Ne znam za ostale zemlje, ali Alternativa za Njemacku bi bila proruska. Protiv toga nemam nista jer smatram da bi drzava imala koristi od toga.
A bojim se kakav bi njihov daljnji plan bio …..

A po nekim zadnjim anketama pred sutrasnje izbore , izgleda da i nisu toliko „skocili“. Izgleda da su se malo protresle otkako je Trump dosao. Da ne govorim o Musku i mijesanju u izbore.
zilog

#28291 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by zilog »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 08:51
zilog wrote: 22/02/2025 08:46 Provalnik ti razvaljuje vrata, policija se ne javlja, a ti se "dogovoris" sa provalnikom, da obijete i komsijinu kucu... :mrgreen:
Nije sve tako crno i bijelo. Sve se radi zbog vlastitih interesa. Rat su dijelom i „uzrokovale“ SAD.
Ne branim Rusiju, ali zamisli da u Kanadi negdje blizu granice Rusija instalira neko oruzje i slicno? Samo razmisli ….

Kao sto rekoh, na kraju se sve svodi na interese …. A Evropa bi trebala da gleda svoje.
Nemam ja sta da zamisljam i pecam se na Putlerove ublehe za idiote, o toboznjim raketama 500 km od Moskve.

E pa vidi, upravo se sa tog podrucja Ukrajine, najblizeg Moskvi, Putler dobrovoljno povukao jos u aprilu 2022. godine.

A ti "razmisljaj" koliko god hoces...
Haris.ba

#28292 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 08:55 Ne znam za ostale zemlje, ali Alternativa za Njemacku bi bila proruska. Protiv toga nemam nista jer smatram da bi drzava imala koristi od toga.
Imala bi kratkorocno. Ali, dugorocno da se skine sa ruske energetske dojke bi bilo bolje za Njemacku i za Evropu.
skafiskafsnjak

#28293 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

zilog wrote: 22/02/2025 09:20

Nemam ja sta da zamisljam i pecam se na Putlerove ublehe za idiote, o toboznjim raketama 500 km od Moskve.

E pa vidi, upravo se sa tog podrucja Ukrajine, najblizeg Moskvi, Putler dobrovoljno povukao jos u aprilu 2022. godine.

Aha. Znaci, bolje biti „american bitch“ ….

Ok
skafiskafsnjak

#28294 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

Haris.ba wrote: 22/02/2025 09:21
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 08:55 Ne znam za ostale zemlje, ali Alternativa za Njemacku bi bila proruska. Protiv toga nemam nista jer smatram da bi drzava imala koristi od toga.
Imala bi kratkorocno. Ali, dugorocno da se skine sa ruske energetske dojke bi bilo bolje za Njemacku i za Evropu.
Da. A cijenu „skidanja“ da plate gradjani…
Jednostavno je preskupo …. Mi koji zivimo u Njemackoj to najbolje osjetimo.

E pazi apsurda, neki dan citam, zrak u Berlinu zagadjen…. I to kao zbog Poljske jer je zrak „dosao od tamo“. Znaci, mi placamo skuplju struju, skuplje gorivo , tjeraju nas na elektrifikaciju auta itd itd. A ono, zrak opet zagadjen :D

Isto tako globalno.

Nisam ja ni za jednu stranu…. Ni rusku ni americku. Jednostavno, Evropa treba da razmislja o svojoj guzici , a ne o onome sto kaze Amerika
tramvajtrojka

#28295 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 09:24

Ok
bolje biti i american bitch nego da te ruska kama jednog jutra pod vratom doceka izbor je veoma jednostavan osim za neke bosnje očigledno kojima treba crtati neke stvari u vezi historije zadnjih 80ak godina jes bas da vidim tog poljaka il balticke zemlje da idu u savez sa rusom :lol: :lol:

začuđujuće je kako nas narod upija bez pogovora prorusku propagandu
Last edited by tramvajtrojka on 22/02/2025 09:30, edited 1 time in total.
mali_balon

#28296 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by mali_balon »

Da bi se tumacila americka vanjska politika mora se prvo shvatiti da je rusija neprijatelj broj jedan........nije ni kina toliko bitna.......ni iran, niko, koliko je bitna rusija......ovi sad kao neki zaokreti u politici su samo drugaciji put do cilja ukrajina i eu su kolateralna steta.......eu ne toliko koliko ukrajina, ali dobit ce pare pa ce im to laske past ....i kad tad ce amerika opet rusiju bacit na koljena......
Karikaturist

#28297 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Karikaturist »

Pa evo vidimo kako je Amerika pouzdan partner, ne bi me cudilo da i oni sutra pokucaju na vrata
shbc

#28298 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by shbc »

EU treba ojacati svoje veze sa Kanadom, Japanom i J Korejom, te poboljsati odnose sa Kinom. Ovaj ide u otvoreno saveznistvo sa Rusijom na stetu Evrope. Ako budu mirno stajali i gledali opet ce se dijeliti na americku i rusku sferu utjecaja. Samo ovaj put nece samo Berlin biti podijeljen.
skafiskafsnjak

#28299 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skafiskafsnjak »

tramvajtrojka wrote: 22/02/2025 09:29
skafiskafsnjak wrote: 22/02/2025 09:24

Ok
bolje biti i american bitch nego da te ruska kama jednog jutra pod vratom doceka izbor je veoma jednostavan osim za neke bosnje očigledno kojima treba crtati neke stvari očigledno u vezi historije zadnjih 80ak godina jes bas da vidim tog poljaka il balticke zemlje da idu u savez sa rusom :lol: :lol:
Koje stvari?
Da su ameri bacili atomsku? Prvi i zadnji.
Ja koliko se sjecam, Rusija je ta koja je Hitlera sjebala.

Opet kazem, nisam na na cijoi strani. Svoje dupe treba gledati. A Boga mi, ne treba biti u americkom supku definitivno jer i oni gledaju svoj.

Budimo realni, mogli su sprijeciti ovaj rat… a zasto bi? Kome ce oruzje prodavati?
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28300 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

Cinjenica zbog koje je evropa tako troma i razjedinjena je ujedno i njena najveca snaga, a to je da se sastoji od mnogo zaista razlicitih zemalja, razlicite historije, jezika, medjusobnih sukoba...

Tako je prakticno nemoguce da u cijeloj evropi istovremeno na vlasti budu desnicari u najvecim i najbitnijim drzavama. Sto zbog razlicitih termina odrzavanja izbora, dibamike izbornih procesa, politickih bekgraunda. Nemoguce je da dodje odredjena grupa ljudi i izvrnu eu naopako, prosto jer je sistem tako trom i razudjen.

Tu je i velik nivo samosvijesti o bitnoj ulozi drzave u svakodnevnom zivotu covjeka gdje, ako im je i odvratna biroktatija, upravljanje zemljom kao korporacijom im je nesto sto je big no no.

Pa tako danas imamo desnicare u evropi koju pokazuju i dokazuju da nisu nista specijalno promijenili niti donijeli veliko blagostanje niti imaju odgovoro na teska pitanja koje mice njihove glasace (nizozemska, austrija prije, orban). Imamo desnicare koji su prije izbore izgledali kao katastrofalan izbor, ali po izboru prilagode retoriku i nisu disruptivni faktor u evropi (meloni) ili istovremeno uspjesnu ekonomsku i drzavnicku pricu koju predvode socijalisti (spanija).

Obican evropski covjek za razliku od americkog, cak i onaj priglupi, svjestan je dvije stvari: velikog medvjeda sa istoka, i teske historije kontinenta koja je trazila ogromne zrtve da bi se dovela na danasnje stanje. Zato ce ta tiha vecina uvijek biti angazovanija u evropi i bice manje tiha, jer su posljedice po njih mnogo strasnije od nekog amera u npr bible beltu odvojenog od realnosti i posljedica.
Post Reply