Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

toska

#28251 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by toska »

last mohicans wrote: 21/02/2025 22:47 Koji način da se ova budala smakne, legalno, šta treba za opoziv? Oni slučajevi koji se vode protov njega, je li sve palo u vodu njegovim izborom za predsjednika? Ko poznaje bolje regulativu, neka nam ovdje prenese ili ćemo idiota i cijelu skupinu idiota morati gledati najmanje još 4 godine, ako ne i više.
Možda bolest, umre, padne berza, financijska kriza, atentat...korona pade s neba i fajront, ljudi sve povezuju sa vođama.
pici wrote: 21/02/2025 23:23 Odavno rečeno. istorija se ponavlja. Hitler bi bio jako ponosan na ove maga, liliputinovce, euro-naci itd... zaista istorijski momentum kada se balon mora rasprsnuti. Ekstremni desničarski naci-fašizam je u svojoj ekspanziji i po svemu sudeci dostiže vrhunac koji ce eskalirati. Indiferentnost demokratskih snaga na zapadu je najveci krivac svemu ovome.
Ma cirkus obični pa ko kako prođe, nema ovdje nikakve ideologije, ideala, borbe za neke vrijednosti.
Možda je i izabran samo da se nešto dešava, hoće narod veselo. :sretan:
dale cooper

#28252 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Nisam đubre da likujem nad nekome ko je izgubio posao i ko vjerovatno ima porodicu da izdržava. I vjerovatno da među onima koji su glasali
za Trumpa ima i onih koji nisu fanatični članovi MAGA kulta, koji su glasali jer su mislili da ovaj ima zaista šta da ponudi. Ali ljudi dragi zar ste
zaista mislili da će se loše stvari dešavati samo drugim ljudima, onima koje iz bilo kojeg razloga ne simpatišete? :facepalm: :|
skrbavi-admin

#28253 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

dale cooper wrote: 22/02/2025 00:22 Nisam đubre da likujem nad nekome ko je izgubio posao i ko vjerovatno ima porodicu da izdržava. I vjerovatno da među onima koji su glasali
za Trumpa ima i onih koji nisu fanatični članovi MAGA kulta, koji su glasali jer su mislili da ovaj ima zaista šta da ponudi. Ali ljudi dragi zar ste
zaista mislili da će se loše stvari dešavati samo drugim ljudima, onima koje iz bilo kojeg razloga ne simpatišete? :facepalm: :|
ne likujemo, smijemo se sudbini koja je kleta ko kurac.... ako ti sta znaci objasnjenje..... a taj sto je glaso za trampa a dobio nogaru od njega - sto mu se ne bi smijao.... iskusio je demokratiju na americki nacin koju prosipaju po svijetu, recimo po Gazi a evo i u Ukrajini :kiss: :thumbup: :evil:
ultima_palabra

#28254 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Al ova dvojica proslavljaju dan pobjede nad fasizmom, kakva igra istorije… ako dodje i Xi mogu i novi Trojni pakt potpisati.
skrbavi-admin

#28255 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

sve uz Zivjela Pobjeda sa kukuruzima :lol:
dale cooper

#28256 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

skrbavi-admin wrote: 22/02/2025 00:25
dale cooper wrote: 22/02/2025 00:22 Nisam đubre da likujem nad nekome ko je izgubio posao i ko vjerovatno ima porodicu da izdržava. I vjerovatno da među onima koji su glasali
ne likujemo, smijemo se sudbini koja je kleta ko kurac.... ako ti sta znaci objasnjenje..... a taj sto je glaso za trampa a dobio nogaru od njega - sto mu se ne bi smijao.... eto mu demokratije na americki nacin :kiss: :thumbup: :evil:
Ma nisam ni mislio da likuješ, nego sam naglas razmišljao, ovo gore što sam postavio je i žalosno i smiješno u isto vrijeme zbog načina na koji
ljudi naivno i ograničeno razmišljaju prilikom izbora. :|
skrbavi-admin

#28257 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

dale cooper wrote: 22/02/2025 00:30 prilikom izbora. :|
tu lezi najveca floskula americkih izbora.....
nema tu nikakvih izbora..... ni demokratije.... pogotovo sto je birao dokazanog idiota.
to se sada pokazalo jasno kao dan.... zivimo tiranotehnokratiju od strane Ebu Tehno Mehanikusa :lol:
Last edited by skrbavi-admin on 22/02/2025 00:35, edited 1 time in total.
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#28258 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

jebem ja demokratiju koja se razmontira u mjesec dana :) onda to nikad demokratija nije ni bila.

obično sam ja taj ko je pesimista, ali ovaj mjesec je svakako bio turbulentan. jasno mi je i ovo što naši amerikanci pišu, da su svi pogubljeni i ne znaju šta i kako.

međutim, samo nekoliko stvari koje me muče.

prvo, ovih mjesec dana se dešava sječa nelojalista. neko bi rekao svojevrsni puč od strane tehnonacista. prostora za njega ima, jer su prethodnici ostavili zemlju u solidnom stanju da se može baviti gretom turnberg kao najvećim problemom. veliki sistemi su inertni, i posljedice odluka na naplatu tek trebaju doći. ne tako skoro, ali hoće. ne kažem da će te posljedice nužno biti loše za trenutnu administraciju, ali nekih mora biti, jer se sistemski udara. a ti udari ne mogu ostati bez posljedice.

drugo, kada se isto dovrši, ko je onda na redu? i šta kada ostanu samo lojalisti, i kada se dese prve trzavice, a moraju, jer će vizija kako dalje, sasvim sigurno biti mnogo jer je taj skup oko trumpa vrlo šaren, kako će ih rješavati? preko twittera? a sistem mora ići dalje. 300 miliona ljudi mora biti opsluženo na neki način. pa i trumpovih glasača koji nisu išli dalje od najvećeg problema u njihovim životima, a to je woke. i to onda vodi na...

treće, trenutno vlada stanje šoka s obzirom na jačinu udara. ali šok će proći. ljudi se na sve naviknu i nađu modus da opstanu. no, ovi šokirani su oni koji nisu za ovaj establišment, ovi drugi koji jesu biće dok ne skontaju da neće nestati samo woke, nego i nekih stvari koje su uzimali zdravo za gotovo. ali te stvari su hladno previđali u predizbornoj jer im je tako odgovaralo. čini se onda solidna baza da se testiraju ti čeks end balansez.

koji, ako ne postoje, pokazuju da je tih 300-tinjak godina amerike bilo čista ubleha koje može urušiti par pojedinaca uz podršku armije morona koja postoji u svakom vremenskom razdoblju i na svakoj geografskoj širini i dužini. samo je na toj teritoriji uvijek bilo dovoljno razboritih da im ne pridaju pažnju. ali krize svakako izoštravaju osjetila jer udaraju po vlastitim guzovima, a nema više woke dušmana. samo je pitanje hoće li šteta biti tolika da se stvari mogu vratiti na stare postavke.

i pitam se na kraju, da je Trump dobio drugi mandat, da li bi stvari bile mnogo bezazlenije? ne bi bilo 6. januara, ne bi oko sebe slobodno okupio armiju hajvana koji su Qanon zamijenili projektom 2025., a demokrate bi stigle isprofilisati nekoga konkretnijeg.
kluz franjo

#28259 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

Hmmmm....
Teško pitanje. Iz evropske udaljenosti... ma priznajem. Nije mi žao. Možda osjećam satisfakciju (likovanje je prejaka riječ).
Za 2016. se moglo naći razumjevanje. Za 2024. eto vas tamo kad ste idioti.
Da je neka Venecuela u pitanju, niko se nebi ni počešao...
Ovako, svi ćemo ni krivi ni dužni nositi breme gluposti US birača. Samo je normalno da nas boli neki stvar ṣ̌to će oni jsdni patiti zbog svog svjesnog izbora.
jeza u ledja

#28260 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 22/02/2025 00:30
ne likujemo, smijemo se sudbini koja je kleta ko kurac.... ako ti sta znaci objasnjenje..... a taj sto je glaso za trampa a dobio nogaru od njega - sto mu se ne bi smijao.... eto mu demokratije na americki nacin :kiss: :thumbup: :evil:
Ma nisam ni mislio da likuješ, nego sam naglas razmišljao, ovo gore što sam postavio je i žalosno i smiješno u isto vrijeme zbog načina na koji
Ja likujem.

Naserem mu se u usta i naguram nogom da sto vise stane. Eto ti Trump jebo te on, tupane.
dale cooper

#28261 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 22/02/2025 00:34 jebem ja demokratiju koja se razmontira u mjesec dana :) onda to nikad demokratija nije ni bila.

obično sam ja taj ko je pesimista, ali ovaj mjesec je svakako bio turbulentan. jasno mi je i ovo što naši amerikanci pišu, da su svi pogubljeni i ne znaju šta i kako.

međutim, samo nekoliko stvari koje me muče.

prvo, ovih mjesec dana se dešava sječa nelojalista. neko bi rekao svojevrsni puč od strane tehnonacista. prostora za njega ima, jer su prethodnici ostavili zemlju u solidnom stanju da se može baviti gretom turnberg kao najvećim problemom. veliki sistemi su inertni, i posljedice odluka na naplatu tek trebaju doći. ne tako skoro, ali hoće. ne kažem da će te posljedice nužno biti loše za trenutnu administraciju, ali nekih mora biti, jer se sistemski udara. a ti udari ne mogu ostati bez posljedice.

drugo, kada se isto dovrši, ko je onda na redu? i šta kada ostanu samo lojalisti, i kada se dese prve trzavice, a moraju, jer će vizija kako dalje, sasvim sigurno biti mnogo jer je taj skup oko trumpa vrlo šaren, kako će ih rješavati? preko twittera? a sistem mora ići dalje. 300 miliona ljudi mora biti opsluženo na neki način. pa i trumpovih glasača koji nisu išli dalje od najvećeg problema u njihovim životima, a to je woke. i to onda vodi na...

treće, trenutno vlada stanje šoka s obzirom na jačinu udara. ali šok će proći. ljudi se na sve naviknu i nađu modus da opstanu. no, ovi šokirani su oni koji nisu za ovaj establišment, ovi drugi koji jesu biće dok ne skontaju da neće nestati samo woke, nego i nekih stvari koje su uzimali zdravo za gotovo. ali te stvari su hladno previđali u predizbornoj jer im je tako odgovaralo. čini se onda solidna baza da se testiraju ti čeks end balansez.

koji, ako ne postoje, pokazuju da je tih 300-tinjak godina amerike bilo čista ubleha koje može urušiti par pojedinaca uz podršku armije morona koja postoji u svakom vremenskom razdoblju i na svakoj geografskoj širini i dužini. samo je na toj teritoriji uvijek bilo dovoljno razboritih da im ne pridaju pažnju. ali krize svakako izoštravaju osjetila jer udaraju po vlastitim guzovima, a nema više woke dušmana. samo je pitanje hoće li šteta biti tolika da se stvari mogu vratiti na stare postavke.

i pitam se na kraju, da je Trump dobio drugi mandat, da li bi stvari bile mnogo bezazlenije? ne bi bilo 6. januara, ne bi oko sebe slobodno okupio armiju hajvana koji su Qanon zamijenili projektom 2025., a demokrate bi stigle isprofilisati nekoga konkretnijeg.
I ja ovo kontam isto, ako je to sve što je dovoljno da se uruši američki sistem i demokratija, onda su taj sistem i demokratija bili kurčevača.
Ili je sve već duže vrijeme, a što je isto vjerovatno, bila maskarada i iluzija, koju su oni što su je i održavali odlučili da prekinu.
dale cooper

#28262 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 22/02/2025 00:37

Ja likujem.

Naserem mu se u usta i naguram nogom da sto vise stane. Eto ti Trump jebo te on, tupane.
Eh sad govoriš kao pravi bosančeroš. :lol: :kiss:
jeza u ledja

#28263 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

Dobro ba nije smak svijeta.
Skontacemo vec nesto. :D

Nije nista razmontirano samo pregrupisemo strateski. :)
Nisamsdaali

#28264 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Nisamsdaali »

Demokratija je prvi uslov kraha iste. Bila je i u njemačkoj demokratija 1932. dok glasači nisu odlučili da je sasjeku u korijenu, kao i u USA sad. Čak štaviše, krah demokratije radi izbora trump bi bio najbolji pokazatelj da je ista postojala, jebeš demokratiju koju većina svojim glasovima ne može da ukine
LSD

#28265 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by LSD »

Evo ja sam mucko đubre i zelim im sto vece belaje unutar drzave...ne zelim im građanski rat (iako su skoro snimili film u kojem to predviđaju) ali zelim im da se dobro zabave o svom jadu u Americi.
Yebo ih otac razvratni poremeceni. Kad vidimo onog nacistu Muska kako sieg heila u maniru Himlera, dok mu ispod ovce klicu - smuci mi se zivot.
jeza u ledja

#28266 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 22/02/2025 00:44
jeza u ledja wrote: 22/02/2025 00:37

Ja likujem.

Eh sad govoriš kao pravi bosančeroš. :lol: :kiss:
:nevidljivi:
Chmoljo

#28267 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

vrlo interesantan video o motivima tehnonacista. :)

Trump je ovdje u ovoj varijanti najmanji problem. sredstvo da se dođe do cilja. premoštavanje između koliko toliko poznatog, na novi level.
dale cooper

#28268 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 22/02/2025 00:45 Dobro ba nije smak svijeta.

Bojim se samo da vam na kraju ove četiri godine ne ostane Luigijev način. :mrgreen:
kluz franjo

#28269 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

Demokratija je jedino duštveno uređenje koje ima ugrađene mehanizme sopstvenog ukidanja.
Treba poštovati izbor idiota ako su većina.
jeza u ledja

#28270 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

dale cooper wrote: 22/02/2025 00:50

Bojim se samo da vam na kraju ove četiri godine ne ostane Luigijev način. :mrgreen:
Kazem samo treba dobro zasrati. Vec je na dobrom putu.

Al o tom po tom.

Lako cemo mi za Ameriku…problem je sto ce pola svijeta u medjuvremenu najebati.
dale cooper

#28271 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

jeza u ledja wrote: 22/02/2025 00:54

Al o tom po tom.

To i jeste najgore.
dale cooper

#28272 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Chmoljo wrote: 22/02/2025 00:50

Trump je ovdje u ovoj varijanti najmanji problem. sredstvo da se dođe do cilja. premoštavanje između koliko toliko poznatog, na novi level.
Sajo je neki dan postavio sličan članak. Problem je što ovima iz 1% koji uključuju i ove techbros postojeće stanje više nije haman dovoljno.
Hoće još.
kluz franjo

#28273 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by kluz franjo »

jeza u ledja wrote: 22/02/2025 00:54

Al o tom po tom.

Ako je vama u Americi lako za Ameriku, nama izvan je još lakše...
Last edited by kluz franjo on 22/02/2025 00:59, edited 1 time in total.
MAha

#28274 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by MAha »

Nadam se da je ovo neki pocetak budjenja evrope. U se i u svoje kljuse. Evropa je uspavani div po mom misljenju. Eu, bez ostatka evrope ima skoro pola milijarde ljudi, 21k milijardi gdp (usa oko 30k, kina 19, rusija 2k). Ovo sto narandza radi je hladan tus i otreznjenje za evropu. Evropa je za sve ove pobrojane "izmislila" i demokratiju i ljudske slobode, nadat se da ce orogresivne snage u evropi uspjeti da nadvladaju ove unutrasnje fasisticke, ultra desnicarske, koje MAGArci i rusija guraju kao trojanske konje. Citava evropa treba stat uz ukrajinu. Pa kom obojci kom opanci. U suprotnom evrooa ce bit dugorocno usa otirac pa i ruski.
Chmoljo

#28275 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Chmoljo »

dale cooper wrote: 22/02/2025 00:58
Chmoljo wrote: 22/02/2025 00:50

Sajo je neki dan postavio sličan članak. Problem je što ovima iz 1% koji uključuju i ove techbros postojeće stanje više nije haman dovoljno.
Hoće još.
da... i oni imaju svog Dugina evidentno. djeluje ko scenario za neki distopijski film. grupa tehnoloških debila konta da je bolja od drugih ljudi jer za ime boga znaju kodirati.
Post Reply