pici wrote: ↑21/02/2025 23:23
Odavno rečeno. istorija se ponavlja. Hitler bi bio jako ponosan na ove maga, liliputinovce, euro-naci itd... zaista istorijski momentum kada se balon mora rasprsnuti. Ekstremni desničarski naci-fašizam je u svojoj ekspanziji i po svemu sudeci dostiže vrhunac koji ce eskalirati. Indiferentnost demokratskih snaga na zapadu je najveci krivac svemu ovome. Ljudi poslije konstanog bombardovanja, woke, feministi, lgbt, imigracija itd itd su se okrenuli ovim populistima koji su zgrabili šansu da pogotovo bjelačku srednju klasu okrenu sebi. Tražili ste eto vam ga. Mnogo je zle krvi i izgleda da je vrijeme da se to pročisti... na žalost.
Od smjene tVumpa nema ništa, ovi drugi nemaju nikakvu strategiju niti vodjstvo kako se suprostaviti ovoj pošasti, EU i USA demokrate se ponašaju Čembrlenski. To će nas sve koštati, daj bože da se varam i blebećem najcrnje.
Evo ja tebe npr. smatram prosječnim, racionalnim korisnikom ovog foruma (kao i sebe uostalom).
I evo sa 90% tvog upisa se mogu složiti. Ali mi fakat ostaje misterija tog "bombardovanja" lgbt, woke, feministi, itd...
To se konstantno ponavlja kao neki argument.
Ja fakat, a upravo sam odgojio dvoje tinejdžera, nisam osjetio "bombardovanje" od tih nekih imaginarnih "woke-bomardera".
Ali svakodnevno i sa najviših razina ovih MAGA-rac ideologija se bombarduje o tom nekom "bombardovanju".
Pa je tako ovoj MAGA US administraciji najveći problem ona mala tinejdžerka iz Švedske.
Helem, ja jedino ideološko "woke-bombardovanje" percipiram iz tog tiktok-naci ugla.
Samo budala može povjerovati da je neka tinejdžerka iz Švedske opasnija za civilizaciju od aparthejd-jugend multimilionerskog naci-ja sa svojom društvenom mrežom.