Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

video

#28151 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

Nije on nikad bio za narandzu.
Vise je bio ko ovi nasi - necu na izbore dok ga zena nije poćerala da glasa :D
belfy

#28152 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by belfy »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/jd-v ... /250221151

povodom ove price i sukoba na nivou USA - Njemacka gdje im prijete da ce povuci svojih 35000 vojnika ja bih rekao samo da treba ukinuti Njemackoj zabranu na nuklearno naoruzanje. pa, onda, neka zamjene tih 35000 vonika sa 350 nuklearnih interkontinentalnih balistickih projetila. da se kupe od Amerike (jer to Trump voli), sami naprave ili oboje u kombinaciji i nema brige. odvracanje je tu, a onda za sve ostalo ostaje Rheinmetall i MasterCard. tako jednostavno...
detroit-mercy

#28153 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

ultima_palabra wrote: 21/02/2025 17:48
detroit-mercy wrote: 21/02/2025 17:21
ultima_palabra wrote: 21/02/2025 17:09

Harris je osvojila vise glasova u Michiganu nego Slotkin. Fol je sto imas nekoliko procenata Trumpovih glasaca koje ne interesuje nista osim njega, pa preskoce i Senat i sve ispod na listicu. Tako se provukla i ona i jos nekoliko kandidata za Senat.
Ne osporavam ali iste stvari mozemo postaviti i obrnuto. Da imas demokratske glasace ili one koje ce zaokrziti demokratskog presjednika pa makar bio i magarac na listicu. To su dva tabora, ne treba zaboraviti onaj treci, swing voters, vjerjuj mi da je bilo glasaca koji su glasali na istom listicu za Trumpa i nju ili pak na birackim mjestima gdje je Trump odnio pobjedu za presjednika a Slotkin za senatora.
U principu nije ni bitno, Kamala nije bila los kandidat zato sto je Kamala nego zato sto je potpredsjednik koji se ne moze distancirati od svog sefa ili reci da je trebalo raditi drugacije. Neki guverner ili senator bi to mogao, zato je krivica na Bidenu koji je onemogucio normalne primaries.
Ovo je kljucna stvar. Glupavo do bola ali kao sto ovi moji rekose, vrh partije je izgubio totalnu vezu sa realnoscu
detroit-mercy

#28154 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 17:37
detroit-mercy wrote: 21/02/2025 17:08
SaraFina wrote: 21/02/2025 16:44

Ti trebas sebe procitati prije postanja.

Ovo ti je iz upisa prije:

Vidi ja sam bosanka, a ti bosanac. Nalazima de na forumu mog rodnog grada. Koji je tvoj? . pojma nemam. No da cu ja pred tobom koji si se ufurao da si povlasteni Amer raspravljati iz perspektive svog zivota u Austriji i braniti Austriju da „nije minorna“ necu. 🙃

Nadalje.. ja sam tvoj americki san imala priliku dva puta da zivim. To zna ova raja s foruma iz SA. I nisam zeljela ostati. Jbg. Vratila se. Mislim da su moje i tvoje perspektive razlicite od starta. Ti si nakon onog duldunga zavrsio u USA i tebi je USA i ova Donaldova nesto sto nisi sanjao da ces dobaciti u svom zivotu. Jbg 🫡

Zato branis Donaldove pizdarije, zato osjecas ponos na ovo sto luk radi i zato na kraju prozivas EU za neke pizdarije iz proslosti. Da amnestiras idiota u drzavi koja ti je pruzila utociste. Po meni je to pogresno. U redu je biti zahvalan rezervnoj domaji, no glumiti da ne vidis dokle rezervna domaja ti je potonula to je vec licemjerje.

Ne moras replicirati. 🫡
Koje tebe frustracije biju :mrgreen:

Moram, posto je ovo forum tvog "rodnog" grada, pa po tome osjecas da je ovo tvoj privatluk Ili pak se osjecas da si di povlastene kaste jer si iz "grada". Nekima je ovo pak najvece dostignuce, da su iz "grada".

Pocinjes da stvari spustas na licni nivo.
Dovoljno sam ja kritican spram Trumpa i trumpovaca vec duze vremena, a ne od juce kao neki.
Ja zivim Trumpa ovdje, zivio sam ga i u proslom mandatu i vidim cemu sve ovo vodi.
Vidim da si vise 2/3 posta poklonila meni inesto malo sebi i svojim dostignucima, ne vidim razlog, tema je D. Trump. Isto sta me boli neka stvar sta si mogla i sta si dobila.
Umjesto da si 2/3 posta poklonila impotentnim evropskim vladama koje nisu u stanju da se dogovore o nekim banalnim stvarima a kamo li da kreiraju svjetsku politiku ti ovdje ronis suze na zlu sudbinu, kao i naivni evropski vladari/lideri.
Gledati samo jednu stranu problema a pri tome amnestirati drugu stranu je suludo. Ne dolazi desnica u Evropu zbog Trumpa, desnica je u porastu u Evropi vec duze vremena.
Na kraju ni rijeci o pacifistickim evropskim drzavama, koje su do sada toliko ujebale i jos uvijek seru po svijetu, ali sam zato ja tema :mrgreen: .
Da ne produbljujem dalje onu glupavu tvrdnju o interesima i ratovima :mrgreen:
Nisam ja Forum privatizirala. Naglasak je na drugoj recenici, gdje sam ti rekla da sam Bosanka. I podvukla i tvoju nacionalnu odrednicu. Glupo je izlisno ovo tvoje dociranje s visoka i amnestija ludjaka.
To sto bi ti da je pravdam Hitlera i fasisticku Austriju cetrdesetih jer izjednacavas u svojim nebulozama vremenake periode od koliko godina u razmaku? Pa to je jarane tvoj broblem. 🤣meni ne pada na um.

Jarane kad je nesto lose. Osnovna kultura komunikacije nalaze da ne vuces paralele i ne pokusavas unizavati druge strane u prici. Donald je govnar. I tu je kraj. Ovo sto radi je nehumabo i necivjecno i .
Nema tu paralela i olakotnih okolnosti a da nisu odbrana. Zato ti je ovo „nesposobna EU“ i prizivanje povjesti gdje su se kojekakve EU drzave srozavale nepotrebno. Odnosno alibi usa i donaldu.
I ako ti je lakse Njemackoj je krivo zbog ponasanja prema nasim izbjeglicama. Jbg bilo pa proslo.
A gdje sam ja to amnestirao nekoga :skoljka:.
Je li te to boli sto vec duze vremena desnica jaca u Evropi, uprkos tvojim tvrdnjama da nista lose nisu napravili. Ma gdje bi.
U Francuskoj su se jedva iscupali da desnica ne dodje na vlast, Holandija, Austrija, Madjarska, Italija, Slovacaka, donedavno Poljska (ali su se zabavili vecim problemom pred vratima), Nemacka (veliki upitnik).
Ovaj trend je prisutan vec duze vremena, da ne pricamo o austrijskom stavu spram agresije na Ukrajinu i simpatijama spram Rusije. O njemckom neckanju da li da pomognu ili ne jer su im vaznije bile njihove guzice nego Ukrajina i rat u njihovo dvoristu.
I onda mi dodjes i kaze nekada davno.
Kada davno, pola evropskih drzava rezi na Ukrajinu i gleda kako da se okoristi ako dodje do kakvog raspada .
Mojne mi EU i njihove politike.
Sad kad je budala dosla na vlast, da se ne ponavljam, "Nedime sta nam ovo rade".
Vi kao da ste svi prespavali zadnjih par godina.
SaraFina

#28155 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Pa evo opet radis isto i vuces paralele. Amnestiras stanje u USA. Kao da ti je Trump porodica. Sto bi mene boljelo bilo sto u France? Jedino sto me brine trenutno je sudbina BiH.
A na sudibinu BiH izravno ce utjecati tvoja USA. I Trumpova. Koja pustila Ukrahinu i misli Gazu etnicki cistiti.

Ajd Cao.
Last edited by SaraFina on 21/02/2025 18:15, edited 2 times in total.
ultima_palabra

#28156 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 17:53
ultima_palabra wrote: 21/02/2025 17:48
detroit-mercy wrote: 21/02/2025 17:21
Ne osporavam ali iste stvari mozemo postaviti i obrnuto. Da imas demokratske glasace ili one koje ce zaokrziti demokratskog presjednika pa makar bio i magarac na listicu. To su dva tabora, ne treba zaboraviti onaj treci, swing voters, vjerjuj mi da je bilo glasaca koji su glasali na istom listicu za Trumpa i nju ili pak na birackim mjestima gdje je Trump odnio pobjedu za presjednika a Slotkin za senatora.
U principu nije ni bitno, Kamala nije bila los kandidat zato sto je Kamala nego zato sto je potpredsjednik koji se ne moze distancirati od svog sefa ili reci da je trebalo raditi drugacije. Neki guverner ili senator bi to mogao, zato je krivica na Bidenu koji je onemogucio normalne primaries.
Ovo je kljucna stvar. Glupavo do bola ali kao sto ovi moji rekose, vrh partije je izgubio totalnu vezu sa realnoscu
Ne bih da ih branim, ali relativno uspjesni midtermsi su im dali lazno samopouzdanje. Zaboravili su da se republikanci motivisu za ovu budalu, a ne za nekakve senatore i kongresmene.
detroit-mercy

#28157 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 18:10 Pa evo opet radis isto i vuces paralele. Amnestiras stanje u USA. Kao da ti je Trump porodica. Sto bi mene boljelo bilo sto u France? Jedino sto me brine trenutno je sudbina BiH.
A na sudibinu BiH izravno ce utjecati tvoja USA. I Trumpova. Koja pustila Ukrahinu i misli Gazu etnicki cistiti.

Ajd Cao.
Jaranice, ne glasa 30% Austrijanaca za desnicare zbog Trumpa vec uprkos Trumpu i zbog tebe.
Tako da skrivati se iza Trumpa za sve ono sto mori Evropu ovih dana je suludo.
tramvajtrojka

#28158 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by tramvajtrojka »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 18:26
SaraFina wrote: 21/02/2025 18:10 Pa evo opet radis isto i vuces paralele. Amnestiras stanje u USA. Kao da ti je Trump porodica. Sto bi mene boljelo bilo sto u France? Jedino sto me brine trenutno je sudbina BiH.

Ajd Cao.
Jaranice, ne glasa 30% Austrijanaca za desnicare zbog Trumpa vec uprkos Trumpu i zbog tebe.
ja ba birali kurtza i hofera i prije nego sto se za Trump-a znalo :mrgreen: :mrgreen: , ovamo fico i orban drmaju godinama, onaj holandski pedofil, farage, luda familija iz francuske itd. itd.
video

#28159 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by video »

A dje ona MVP sto je plesala sa putkom pa poslije pobjeze u majcicu rusiju.
O dodoletu i njegovim jaranima po AUT necu ni da pricam.
SaraFina

#28160 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Ajd Cao.
Ajde, Ajde zivis u drzavi gdje je koliko ono miliona podrzalo ludog Donalda? Oduzmi ove oko njega sto Imaju korist. I ti se brineš za desnicare u Eu? Sto bogati? Ako debil umisli da je kralj i proglasi nakon mandata „trumpomaniju“ u USA ce gradjanski rat. USA nikad nije vise pala, nego sto je u sadasnjosti. Đeriz. :lol:
Bossona

#28161 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Image
The Hidden History of Trump’s First Trip to Moscow
In 1987, a young real estate developer traveled to the Soviet Union. The KGB almost certainly made the trip happen.

By LUKE HARDING November 19, 2017
https://www.politico.com/magazine/story ... ip-215842/
Peacean

#28162 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Peacean »

Kellogg pohvalio Zelenskog rekavši da je "hrabar i odvažan lider", razgovarali o stanju na frontu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kell ... /250221163

Jel ovo trump i njegov kabinet imaju različite stavove?
Bossona

#28163 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Peacean wrote: 21/02/2025 18:45
Kellogg pohvalio Zelenskog rekavši da je "hrabar i odvažan lider", razgovarali o stanju na frontu
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/kell ... /250221163

Jel ovo trump i njegov kabinet imaju različite stavove?

Očekujem ostavku ili smjenu Keita Kollega jer se ne uklapa u veleizdaju Ukrajine od strane Putlerove bitch i njegovih Putlerofila,...Nakon sastanka sa Zenskim po naređenju Trumpa nije bila konfernecija za novinare,...
detroit-mercy

#28164 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 18:34

Ajd Cao.
Ajde, Ajde zivis u drzavi gdje je koliko ono miliona podrzalo ludog Donalda? Oduzmi ove oko njega sto Imaju korist. I ti se brineš za desnicare u Eu? Sto bogati? Ako debil umisli da je kralj i proglasi nakon mandata „trumpomaniju“ u USA ce gradjanski rat. USA nikad nije vise pala, nego sto je u sadasnjosti. Đeriz. :lol:
Ta luda zemlja je jedina zemlja koja je separatisti iz BiH, ljudima oko njega i firmama sa kojima je povezan uvela sankcije :mrgreen: . Iako nisu morali ni to. Za to vrijeme, iz pamente zemlje krema politike prima separatistu iz BiH na velika vrata i to redovno, firme i banke rade sa separatistom i boli ih kurac da bi slucajno uveli sankcije ili makar opomenuli. Iako bi imali puno veci uticaj na separatistu jer su ekonomski puno vise u bih, ali soldi su soldi :mrgreen: .
I da u pravu si djeriz, ali za djeriz makra znas da je djeriz :mrgreen: ipak puno bolje od ofucane stare dame, koja je iz ormara izvadila ofucanu haljinu iz proslih vremena, stavila malo jeftinog parfema. Ali joj i dalje ne mozes prici od smrada i ustajalosti :mrgreen:
Zivis u zemlji u kojoj koliko ono ljudi glasa za one sto se grle i ljube i podrzavaju separatistu :mrgreen:
Al nek se gospoja brine za BiH :mrgreen:
Haris033

#28165 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris033 »

Oligarsi su kupili Trumpa i Muska!
Kolika im je cijena bila, samo oni znaju..
Definitivno, svijet kakvog smo poznavali je nestao.
Onaj koji ima novac, vlada svijetom!
ultima_palabra

#28166 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

Haris033 wrote: 21/02/2025 19:22 Oligarsi su kupili Trumpa i Muska!
Pa Musk je najveci oligarh.
dale cooper

#28167 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Haris033 wrote: 21/02/2025 19:22 Oligarsi su kupili Trumpa i Muska!
Kao da je šta bilo drugačije prije. Odavno već obje stranke u Americi puše karine korporacijama, samo što ovima koji su u 1% to više nije
dovoljno već žele da otvoreno vladaju i vode politiku u Americi.
Hakiz

#28168 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Hakiz »

Ovo šta radi sa Zelenskim, priča o ukidanju pomoći, je sračunato da Ukrajinskim vojnicima koji čitaju medije sruši, a ruskim podigne moral.
plavi_E

#28169 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by plavi_E »

Zacudjujuce koliko ljudi vjeruje da ce za 4 godine nakon Trampa se svijet vratiti na staro. Nije jasno da li je to naivnost ili je zabijanje glave u pijesak. Promjene koje gledamo imaju trajne posljedice i po USA i po EU a i po BiH. Europu i Ameriku ce tesko biti prepoznati za 4 godine.
Bossona

#28170 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Bossona »

Trump show update, sa rejtingom u slobodnomo padu, najnži u historiji Amerike nakon mjesec dana predsjednikovanja!
SaraFina

#28171 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

Trump opet udario po Zelenskom: ‘Gledao sam ga kako pregovara, bilo mi je dosta... Smučilo mi se od toga!‘

Gledao sam ga kako pregovara bez karata u ruci. On nema karte i jednostavno vam se smuči od toga... Bilo mi je dosta", rekao je on.

Američki predsjednik također je rekao da je put ministra financija Scotta Bessenta u Ukrajinu zbog ugovora o mineralima bio "uzalud put". "Također i opasan put. Iskreno govoreći, volio bih da nije išao tamo, da tako izgubi vrijeme", rekao je, a prenosi Jutarnji
Sto reče Dale, Chmoljo i Ultima, da ne ponavljam nije pristojno. O njegovoj vezi s Putinom i divljenju koje osjeća.
skrbavi-admin

#28172 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by skrbavi-admin »

Jasno je kao dan da je lik ruski covjek i da je duboko potkopao americku sigurnost......
Ostaje nepoznanica i nevjerica kako mu je dopusteno da orgija :run:
Point.

#28173 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Point. »

Trump je u prvom mandatu govorio kako više vjeruje Putinu nego svojim obavještajnim službama. O čemu više pričamo.

Vjerujem da u USA ima kompetentnih osoba koji neće dozvoliti samovolju ruskog čovjeka u Bijeloj Kući i da njegov hir i beskičmenih papaka sa kojima se okružio a koji su do juče za Trumpa govorili da je novi Adolf Hitler i nekompetentni klaun, neće ugroziti ono što su Ameri gradili preko 70 godina.
dale cooper

#28174 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by dale cooper »

Point. wrote: 21/02/2025 20:54 Trump je u prvom mandatu govorio kako više vjeruje Putinu nego svojim obavještajnim službama. O čemu više pričamo.

Vjerujem da u USA ima kompetentnih osoba koji neće dozvoliti samovolju ruskog čovjeka u Bijeloj Kući i da njegov hir i beskičmenih papaka sa kojima se okružio a koji su do juče za Trumpa govorili da je novi Adolf Hitler i nekompetentni klaun, neće ugroziti ono što su Ameri gradili preko 70 godina.
Ima kompetentnih ljudi samo oni više nisu ni blizu vlasti, tako da nemoj očekivati puno. Ali očekuj još i mnogo gore od ove administracije. :mrgreen:
GandalfSivi

#28175 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Regularno, kojih “kompetentnih ljudi”? Nigdje nikoga, isto kao da je bager prosao…
Post Reply