Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

detroit-mercy

#28126 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 15:22
detroit-mercy wrote: 21/02/2025 15:16
SaraFina wrote: 21/02/2025 15:12

Da budem brutalno iskrena, njegov izbor vama u USA meni uopce ne bi bio problem, da lik nema ovaj utjecaj i poluge sile i pritiska po planetu zemlju. Mogli ste ga proglasiti dozivotnim presjednikom. 🫡
No uvaliti ostatku planete idiota ovog kalibra zarad nekih internih previranja izmedju demokrata i republikanaca je perverzija na n_tu.
Perverzija na Ntu, naravno, ali mozemo nadugo i nasiroko o evropskim liderima i njihovom sindromu uspavane ljepotice. Evropljani nisu sposobni da se dogovore je li jutro jutro a podne podne a da budu sposobni za nesto drugo.
USA nije u napruzanje ulagala da čuva EU, resurse drugih drzava i da pomaze nekome. Nego da profitira. To sto bi Zuti govnar sada amnestirao ulogu USA diljem svijeta gdje zabadala nokte i grabila je prica za maloumnike. USA se naoruzavala radi vlastitih interesa i stvarala politicki interesne zone. To je jedina istina.
Wow, ma nemoj zajebavat, a ja mislio da su se naoruzavali da sire Hare Krishna pokret po svijetu. Isto kao i Francuzi, Englezi i mnogi drugi :mrgreen:.
Mislim sta se cudis, kad ti i u Austriji desnicari non stop paradiraju u vlasti, samo sto je Austrija minorna drzava tako da nije isto kad budalu izaberu da vodi silu i kad budalu izaberu da vodi neku nebitnu drzavu.
detroit-mercy

#28127 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

ultima_palabra wrote: 21/02/2025 15:22
breuer wrote: 21/02/2025 14:47 ja mislim da Rusija ucjenjuje budaletinu Melanijinim video uratkom, bliže mi je to nego da je nekakav KGB špijun ili sl..
Ma nema to veze sa ucjenama, spijuniranjem i takvim stvarima. Trumpu i njegovom okruzenju je bliza Rusija i Putinov pogled na svijet nego Ukrajina ili ostatak Evrope. Znaci diktatura, namjesteni izbori, oligarsi, crkva u simbiozi sa drzavom, krscanski fanatici da se pitaju kako ce obican svijet zivjeti a bogatasi naravno kako su navikli… sve su to stvari koje on uvodi ili bi volio uvesti u Americi. Dakle Putin je njemu uzor, kao i Xi.
BiMgo :mrgreen:.
I samo da se nadovezem, pogledaj samo koliko nasih ljudi se je upecalo na to pricu oko woke propagande, gay prava, transgender-a, rodnih pitanja i sl. To su im postale glavne teme a ne degradacija zakona i sistema.
I ovdje ne aludiram na nase koji zive u USA, nego u BiH. Masi njih se svidja ta njegova prica. Jedino sto ih jebe sto ne znaju kako ce budaletina da se ponese po pitanju moguce krize u BiH.
Sad da kaze, ima da se najebem majke samo nek neko dirne u BiH, spomenik bi mu digli u po RajvaSa i zivo bi ih bolio kurac sta on i njegovi rade :mrgreen:
Last edited by detroit-mercy on 21/02/2025 15:49, edited 1 time in total.
detroit-mercy

#28128 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

Nisamsdaali wrote: 21/02/2025 15:40 Farage omekšao retoriku oko Ukrajine, očekujem slično i od AFDa. Već se nazire da Trump vodi desničarski fašistopopulizam u njegov konačni krah
Iskreno, smatram da Trump vise odmaze AfDeu nego sto pomaze.
Ova sad sranja ce mobilizirati dosta glasaca koji ce glasati protiv AfDa.
SaraFina

#28129 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 15:40
detroit-mercy wrote: 21/02/2025 15:16
Perverzija na Ntu, naravno, ali mozemo nadugo i nasiroko o evropskim liderima i njihovom sindromu uspavane ljepotice. Evropljani nisu sposobni da se dogovore je li jutro jutro a podne podne a da budu sposobni za nesto drugo.
USA nije u napruzanje ulagala da čuva EU, resurse drugih drzava i da pomaze nekome. Nego da profitira. To sto bi Zuti govnar sada amnestirao ulogu USA diljem svijeta gdje zabadala nokte i grabila je prica za maloumnike. USA se naoruzavala radi vlastitih interesa i stvarala politicki interesne zone. To je jedina istina.
Wow, ma nemoj zajebavat, a ja mislio da su se naoruzavali da sire Hare Krishna pokret po svijetu. Isto kao i Francuzi, Englezi i mnogi drugi :mrgreen:.
Mislim sta se cudis, kad ti i u Austriji desnicari non stop paradiraju u vlasti, samo sto je Austrija minorna drzava tako da nije isto kad budalu izaberu da vodi silu i kad budalu izaberu da vodi neku nebitnu drzavu.
Ne kuzim tvoj odgovor. Replicirala sam ti na tvoju tiradu i kritiku EU zvanicnika. Ti si ih nazvao uspavanim ljepoticama. To bi po mom misljenju znacilo da im Donald S pravom spocitava neznatno izdvajanje za naoruzanje? Jesi na to mislio?
Zato sam ti odgovorila da EU i zemlje EU nisu isle po svijetu praviti sranja i pizdarije kao USA i grabiti resurse i mijenjati vlade i izazivati proljeca. Stoga je sasvim logicno da je USA koja se nagrabila i mijesala u sve kao vegeta najvise trosila. I ovo sto Donald serki i prigovara je glupost na n-tu. USA nikog nije „pomogla“ a da nije imala dobiti. Ili stvorila interesnu zonu neku za ostvarivanje dobiti u buducnosti.
detroit-mercy

#28130 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 15:52

Ne kuzim tvoj odgovor. Replicirala sam ti na tvoju tiradu i kritiku EU zvanicnika. Ti si ih nazvao uspavanim ljepoticama. To bi po mom misljenju znacilo da im Donald S pravom spocitava neznatno izdvajanje za naoruzanje? Jesi na to mislio?
Zato sam ti odgovorila da EU i zemlje EU nisu isle po svijetu praviti sranja i pizdarije kao USA i grabiti resurse i mijenjati vlade i izazivati proljeca. Stoga je sasvim logicno da je USA koja se nagrabila i mijesala u sve kao vegeta najvise trosila. I ovo sto Donald serki i prigovara je glupost na n-tu. USA nikog nije „pomogla“ a da nije imala dobiti. Ili stvorila interesnu zonu neku za ostvarivanje dobiti u buducnosti.
Seriously :skoljka:
SaraFina

#28131 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 15:55
Iskreno i ti djelujes da poprilicno uzivas u pizdarijama koje zuto govno radi. Doduse sve pod krinkom poslje j nema kajanja. No da ti imponira, sto si izgleda u drzavi koja je skrenula s kolosjeka i hebe posten svijet, imponira ti.

Uglavnom shvati jedno za fasiste ti si isti kao i neprilagodjeni arap koji zivi u getu.
medvjed23

#28132 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by medvjed23 »

Interesantna je pozicija Evrope. Još od Aleksandra, pa preko Rima, pa do Britanskog Carstva, Evropa je vladala svijetom ili bar dobrim dijelom istog. U zadnje vrijeme, malo se uspavala. I sad je vrijeme da opet pokaže zube. Hoće li to i napraviti, vidjećemo. Haman i nema nekog izbora.
sinuhe

#28133 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sinuhe »

U EU vlada panika a strukturalnih problema k'o u prici.
Haris.ba

#28134 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

medvjed23 wrote: 21/02/2025 16:04 Interesantna je pozicija Evrope. Još od Aleksandra, pa preko Rima, pa do Britanskog Carstva, Evropa je vladala svijetom ili bar dobrim dijelom istog. U zadnje vrijeme, malo se uspavala. I sad je vrijeme da opet pokaže zube. Hoće li to i napraviti, vidjećemo. Haman i nema nekog izbora.
Pa ne znamo na sta ce to izaci. Nadamo se najboljem. Nikada Evropa nije ni imala ovako miroljubive odnose izmedju svojih velikih sila (izuzimajuci Rusiju).

Postoji rast radikalne desnice i u Evropi zbog ocite nesposobnosti alternative. Evropa sa Njemackom gdje se Afd pita, U Francuskoj Le Pen, u Britaniji Faraz...moze na naopako izaci.
medvjed23

#28135 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by medvjed23 »

EU je trom mehanizam. Ne znam da li će biti dovoljno hrabrosti da se nešto bitno napravi mimo tog okvira. Bilo bi poetično kad bi Britanija - al naravno, šanse za to su sasvim tanke do nikakve - uspjela disciplinovati svoje odbjeglo čedo :mrgreen:
medvjed23

#28136 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by medvjed23 »

Haris.ba wrote: 21/02/2025 16:13
medvjed23 wrote: 21/02/2025 16:04 Interesantna je pozicija Evrope. Još od Aleksandra, pa preko Rima, pa do Britanskog Carstva, Evropa je vladala svijetom ili bar dobrim dijelom istog. U zadnje vrijeme, malo se uspavala. I sad je vrijeme da opet pokaže zube. Hoće li to i napraviti, vidjećemo. Haman i nema nekog izbora.
Pa ne znamo na sta ce to izaci. Nadamo se najboljem. Nikada Evropa nije ni imala ovako miroljubive odnose izmedju svojih velikih sila (izuzimajuci Rusiju).

Postoji rast radikalne desnice i u Evropi zbog ocite nesposobnosti alternative. Evropa sa Njemackom gdje se Afd pita, U Francuskoj Le Pen, u Britaniji Faraz...moze na naopako izaci.
Ma da. Ako krajnja desnica poklopi sve bitno, a realne su šanse da hoće, to je to. Game over. Nećeš više imati jaku državu koja je spremna da se, kroz oficijelne kanale, suprotstavi fašizmu. Jedino što ćeš moći napraviti je: izgubiti glavu na nekim protestima.
detroit-mercy

#28137 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 15:59

Iskreno i ti djelujes da poprilicno uzivas u pizdarijama koje zuto govno radi. Doduse sve pod krinkom poslje j nema kajanja. No da ti imponira, sto si izgleda u drzavi koja je skrenula s kolosjeka i hebe posten svijet, imponira ti.

Uglavnom shvati jedno za fasiste ti si isti kao i neprilagodjeni arap koji zivi u getu.
To pricas i Austrijskog iskustva :mrgreen: dobro mi je poznato kako Austrijanci dozivljavaju ove sa neaustrijskim imenima :mrgreen:. Za njih je i jedna fasisticka Amerika deset kopalja ispred.
Ali da se malo prisjetimo skorasnjeg napada evropskih sila Francuske i Italije na Libiju :skoljka: i njihove nesposobnosti da skinu jednog Gadafija pa su na kraju morali da mole Amere za pomoc da ga se rijese :skoljka:
Ili da krenemo od bivisih kolonijalnih sila i njihovog konstantnog uticaja na Afriku, izazivanju sukoba u Africi i pljackanju prirodnih resursa Afrike.
Ili da podjemo od ovih novijih perjanica desnicarenja poput Austrije (mada je Austrija izrodila jednog i jedinog), Slovacke, Madjarske. Sad sto oni nisu u stanju napraviti sranje ni u jednoj BiH a kamo li dalje je drugi par opanaka, a nije da ne bi.
Tako, drzati moralne pridike nekome iz kolijevke fasizma i netrpeljivosti je ipak malo sarkasticno. Na kraju, zna se odkle potice onaj izraz "naivan ko francuska sobarica". Tako se i ti ovdje postavljas glede evropskih drzava.
Evropske drzave su pravile sranja stotinama godina unazad, izazivale svjestke ratove i krize. Na kraju, trenutno najveci sukob u svijetu se vodi u Evropi izmedju dvije Evropske drzave. Evropske drzave su te koje reze jedna na drugu, svako malo jedni drugim prijete zatvaranjem granica jer im nepozeljni dolaze ili pak nekim teritorijalnim preraspodjelama ili pak novim kartama. Tako mani mi molim te tog glorifikovanja Evrope i evropskog puta.
Mi cemo budalu istrpiti 4 godine, ne sekiraj se.
statixx

#28138 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 21/02/2025 16:13

Nemoj samo kao prosli put, da fasizam bude prihvatljiva alternativa komunizmu. Nekad imam osjecaj da nemaju nista protiv da opet gurnu Evropu u rat.
statixx

#28139 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

Sara prespavala 20 vijek. :D
Haris.ba

#28140 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

statixx wrote: 21/02/2025 16:33 Nemoj samo kao prosli put, da fasizam bude prihvatljiva alternativa komunizmu. Nekad imam osjecaj da nemaju nista protiv da opet gurnu Evropu u rat.
Ne znam kamo su Ameri to zamislili. Da ce se radikalna desnica u Evropi zadovoljiti ganjanjem muslimana umjesto Jevreja. Jer mislim da nece dugo moci trajati da neonacisti budu i cionisti.

Kako je krenulo, izgleda da ce svaka generacija u Bosni zapamtiti dva rata.
SaraFina

#28141 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 16:30

To pricas i Austrijskog iskustva :mrgreen: dobro mi je poznato kako Austrijanci dozivljavaju ove sa neaustrijskim imenima :mrgreen:. Za njih je i jedna fasisticka Amerika deset kopalja ispred.
Ali da se malo prisjetimo skorasnjeg napada evropskih sila Francuske i Italije na Libiju :skoljka: i njihove nesposobnosti da skinu jednog Gadafija pa su na kraju morali da mole Amere za pomoc da ga se rijese :skoljka:
Ili da krenemo od bivisih kolonijalnih sila i njihovog konstantnog uticaja na Afriku, izazivanju sukoba u Africi i pljackanju prirodnih resursa Afrike.
Ili da podjemo od ovih novijih perjanica desnicarenja poput Austrije (mada je Austrija izrodila jednog i jedinog), Slovacke, Madjarske. Sad sto oni nisu u stanju napraviti sranje ni u jednoj BiH a kamo li dalje je drugi par opanaka, a nije da ne bi.
Tako, drzati moralne pridike nekome iz kolijevke fasizma i netrpeljivosti je ipak malo sarkasticno. Na kraju, zna se odkle potice onaj izraz "naivan ko francuska sobarica". Tako se i ti ovdje postavljas glede evropskih drzava.
Evropske drzave su pravile sranja stotinama godina unazad, izazivale svjestke ratove i krize. Na kraju, trenutno najveci sukob u svijetu se vodi u Evropi izmedju dvije Evropske drzave. Evropske drzave su te koje reze jedna na drugu, svako malo jedni drugim prijete zatvaranjem granica jer im nepozeljni dolaze ili pak nekim teritorijalnim preraspodjelama ili pak novim kartama. Tako mani mi molim te tog glorifikovanja Evrope i evropskog puta.
Ti trebas sebe procitati prije postanja.

Ovo ti je iz upisa prije:
Vidi ja sam bosanka, a ti bosanac. Nalazima de na forumu mog rodnog grada. Koji je tvoj? . pojma nemam. No da cu ja pred tobom koji si se ufurao da si povlasteni Amer raspravljati iz perspektive svog zivota u Austriji i braniti Austriju da „nije minorna“ necu. 🙃

Nadalje.. ja sam tvoj americki san imala priliku dva puta da zivim. To zna ova raja s foruma iz SA. I nisam zeljela ostati. Jbg. Vratila se. Mislim da su moje i tvoje perspektive razlicite od starta. Ti si nakon onog duldunga zavrsio u USA i tebi je USA i ova Donaldova nesto sto nisi sanjao da ces dobaciti u svom zivotu. Jbg 🫡

Zato branis Donaldove pizdarije, zato osjecas ponos na ovo sto luk radi i zato na kraju prozivas EU za neke pizdarije iz proslosti. Da amnestiras idiota u drzavi koja ti je pruzila utociste. Po meni je to pogresno. U redu je biti zahvalan rezervnoj domaji, no glumiti da ne vidis dokle rezervna domaja ti je potonula to je vec licemjerje.

Ne moras replicirati. 🫡
SaraFina

#28142 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

statixx wrote: 21/02/2025 16:35 Sara prespavala 20 vijek. :D
NiJesam ja nista prespavala. Bogami naprotiv! Bice da drugi jesu.

Ubio ih Švabo Duldungom!
statixx

#28143 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by statixx »

Haris.ba wrote: 21/02/2025 16:38
statixx wrote: 21/02/2025 16:33 Nemoj samo kao prosli put, da fasizam bude prihvatljiva alternativa komunizmu. Nekad imam osjecaj da nemaju nista protiv da opet gurnu Evropu u rat.
Ne znam kamo su Ameri to zamislili. Da ce se radikalna desnica u Evropi zadovoljiti ganjanjem muslimana umjesto Jevreja. Jer mislim da nece dugo moci trajati da neonacisti budu i cionisti.

Kako je krenulo, izgleda da ce svaka generacija u Bosni zapamtiti dva rata.
Nisu Jevreji bitni nego da imas budale koje su spremne da prekrajaju granice u dogovoru s komunistima. Dok tikva ne pukne.
Sanjarko

#28144 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Sanjarko »

Dajte ba kakva EU i Europa. Pa EU ce imati stanovnika kao Amerika relativno brzo. EU manjak od oko 100 miliona stanovnika, a Amerika suficit oko 100 miliona. Ali sad sa Trampom je to pomjenjeno sta se tice Amerike.

Za EU ostaje isto, tesko ce se EU iscupati iz demografske krize.
detroit-mercy

#28145 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

SaraFina wrote: 21/02/2025 16:44

Vidi ja sam bosanka, a ti bosanac. Nalazima de na forumu mog rodnog grada. Koji je tvoj? . pojma nemam. No da cu ja pred tobom koji si se ufurao da si povlasteni Amer raspravljati iz perspektive svog zivota u Austriji i braniti Austriju da „nije minorna“ necu. 🙃

Nadalje.. ja sam tvoj americki san imala priliku dva puta da zivim. To zna ova raja s foruma iz SA. I nisam zeljela ostati. Jbg. Vratila se. Mislim da su moje i tvoje perspektive razlicite od starta. Ti si nakon onog duldunga zavrsio u USA i tebi je USA i ova Donaldova nesto sto nisi sanjao da ces dobaciti u svom zivotu. Jbg 🫡

Zato branis Donaldove pizdarije, zato osjecas ponos na ovo sto luk radi i zato na kraju prozivas EU za neke pizdarije iz proslosti. Da amnestiras idiota u drzavi koja ti je pruzila utociste. Po meni je to pogresno. U redu je biti zahvalan rezervnoj domaji, no glumiti da ne vidis dokle rezervna domaja ti je potonula to je vec licemjerje.

Ne moras replicirati. 🫡
Koje tebe frustracije biju :mrgreen:

Moram, posto je ovo forum tvog "rodnog" grada, pa po tome osjecas da je ovo tvoj privatluk Ili pak se osjecas da si di povlastene kaste jer si iz "grada". Nekima je ovo pak najvece dostignuce, da su iz "grada".

Pocinjes da stvari spustas na licni nivo.
Dovoljno sam ja kritican spram Trumpa i trumpovaca vec duze vremena, a ne od juce kao neki.
Ja zivim Trumpa ovdje, zivio sam ga i u proslom mandatu i vidim cemu sve ovo vodi.
Vidim da si vise 2/3 posta poklonila meni inesto malo sebi i svojim dostignucima, ne vidim razlog, tema je D. Trump. Isto sta me boli neka stvar sta si mogla i sta si dobila.
Umjesto da si 2/3 posta poklonila impotentnim evropskim vladama koje nisu u stanju da se dogovore o nekim banalnim stvarima a kamo li da kreiraju svjetsku politiku ti ovdje ronis suze na zlu sudbinu, kao i naivni evropski vladari/lideri.
Gledati samo jednu stranu problema a pri tome amnestirati drugu stranu je suludo. Ne dolazi desnica u Evropu zbog Trumpa, desnica je u porastu u Evropi vec duze vremena.
Na kraju ni rijeci o pacifistickim evropskim drzavama, koje su do sada toliko ujebale i jos uvijek seru po svijetu, ali sam zato ja tema :mrgreen: .
Da ne produbljujem dalje onu glupavu tvrdnju o interesima i ratovima :mrgreen:
ultima_palabra

#28146 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 15:37
Point. wrote: 21/02/2025 15:16 Kako je krenuo Krampa prije da će Rusija postati 51 država nego Kanada ili USA dio RF.

Nego, gdje je Biden sada? Ne mogu da odolim utisku da nas je sve zavalio svojim tvrdoglavim instiranjem da se kandiduje za drugi mandat pa se povuče 5 do12. Moglo se to sve bolje i ranije. Jebi se i ti Joe.
Nije samo Joe, nego cijeli taj ostarjeli establishment demokrata. Na kraju izadju sa Kamalom koja ima zero harizme. Masa ljudi je glasalo za nju samo eto da ne daju njemu glas. Da ne pricamo koliko swing voters nije htjelo da gubi glas na nju. Imas dobar slucaj u Michiganu, Trump pobijedi za presjednika a istovremeno Slotkin bude izabrana u senat kao demokrata iz Michigana. Znaci isti ljudi su davali glas i za presjednika i za senatora :skoljka:
Ja poznajem par ljudi koji su pokrenuli incijativu uncommitted za vrijeme predsjednickih primaries. U biti svelo se na to da se ti mladji demokrati posebno u Michiganu nisu slagali sa time da Biden bude ponovo kandidat za presjednika, i pobrali su dosta glasova u Michiganu i Minesoti. To je bilo vrijeme za wake up call, i sta bi se moglo desiti ako partija nastavi tvrdoglavo da insistira na Bidenu.
Kad oni krenu da pricaju o tom partijskom establishmenut i bolikurcima koji sjede u vlasti po 40tak godina, to je totalna diskonekcija od onog sto se desava na terenu.
I onda se havataju za glavu i pitaju " sta nam ovo rade Nedime" :mrgreen:.
Harris je osvojila vise glasova u Michiganu nego Slotkin. Fol je sto imas nekoliko procenata Trumpovih glasaca koje ne interesuje nista osim njega, pa preskoce i Senat i sve ispod na listicu. Tako se provukla i ona i jos nekoliko kandidata za Senat.
DebelinJoe

#28147 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by DebelinJoe »

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/za-a ... /250221035

Ne bi me začudilo da Trump počne donirati Abramse i F16 Putinu da lakše razvali i porazi Ukrajinu. Neka vas ne začudi ako za koji dan američki avioni počnu bombardirati Kijev.
detroit-mercy

#28148 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by detroit-mercy »

ultima_palabra wrote: 21/02/2025 17:09
Point. wrote: 21/02/2025 15:16 Kako je krenuo Krampa prije da će Rusija postati 51 država nego Kanada ili USA dio RF.

Nego, gdje je Biden sada? Ne mogu da odolim utisku da nas je sve zavalio svojim tvrdoglavim instiranjem da se kandiduje za drugi mandat pa se povuče 5 do12. Moglo se to sve bolje i ranije. Jebi se i ti Joe.
Nije samo Joe, nego cijeli taj ostarjeli establishment demokrata. Na kraju izadju sa Kamalom koja ima zero harizme. Masa ljudi je glasalo za nju samo eto da ne daju njemu glas. Da ne pricamo koliko swing voters nije htjelo da gubi glas na nju. Imas dobar slucaj u Michiganu, Trump pobijedi za presjednika a istovremeno Slotkin bude izabrana u senat kao demokrata iz Michigana. Znaci isti ljudi su davali glas i za presjednika i za senatora :skoljka:
Ja poznajem par ljudi koji su pokrenuli incijativu uncommitted za vrijeme predsjednickih primaries. U biti svelo se na to da se ti mladji demokrati posebno u Michiganu nisu slagali sa time da Biden bude ponovo kandidat za presjednika, i pobrali su dosta glasova u Michiganu i Minesoti. To je bilo vrijeme za wake up call, i sta bi se moglo desiti ako partija nastavi tvrdoglavo da insistira na Bidenu.
Kad oni krenu da pricaju o tom partijskom establishmenut i bolikurcima koji sjede u vlasti po 40tak godina, to je totalna diskonekcija od onog sto se desava na terenu.
Harris je osvojila vise glasova u Michiganu nego Slotkin. Fol je sto imas nekoliko procenata Trumpovih glasaca koje ne interesuje nista osim njega, pa preskoce i Senat i sve ispod na listicu. Tako se provukla i ona i jos nekoliko kandidata za Senat.
Ne osporavam ali iste stvari mozemo postaviti i obrnuto. Da imas demokratske glasace ili one koje ce zaokrziti demokratskog presjednika pa makar bio i magarac na listicu. To su dva tabora, ne treba zaboraviti onaj treci, swing voters, vjerjuj mi da je bilo glasaca koji su glasali na istom listicu za Trumpa i nju ili pak na birackim mjestima gdje je Trump odnio pobjedu za presjednika a Slotkin za senatora.
SaraFina

#28149 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SaraFina »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 17:08
SaraFina wrote: 21/02/2025 16:44

Ne moras replicirati. 🫡
Koje tebe frustracije biju :mrgreen:

Moram, posto je ovo forum tvog "rodnog" grada, pa po tome osjecas da je ovo tvoj privatluk Ili pak se osjecas da si di povlastene kaste jer si iz "grada". Nekima je ovo pak najvece dostignuce, da su iz "grada".

Pocinjes da stvari spustas na licni nivo.
Dovoljno sam ja kritican spram Trumpa i trumpovaca vec duze vremena, a ne od juce kao neki.
Ja zivim Trumpa ovdje, zivio sam ga i u proslom mandatu i vidim cemu sve ovo vodi.
Vidim da si vise 2/3 posta poklonila meni inesto malo sebi i svojim dostignucima, ne vidim razlog, tema je D. Trump. Isto sta me boli neka stvar sta si mogla i sta si dobila.
Umjesto da si 2/3 posta poklonila impotentnim evropskim vladama koje nisu u stanju da se dogovore o nekim banalnim stvarima a kamo li da kreiraju svjetsku politiku ti ovdje ronis suze na zlu sudbinu, kao i naivni evropski vladari/lideri.
Gledati samo jednu stranu problema a pri tome amnestirati drugu stranu je suludo. Ne dolazi desnica u Evropu zbog Trumpa, desnica je u porastu u Evropi vec duze vremena.
Na kraju ni rijeci o pacifistickim evropskim drzavama, koje su do sada toliko ujebale i jos uvijek seru po svijetu, ali sam zato ja tema :mrgreen: .
Da ne produbljujem dalje onu glupavu tvrdnju o interesima i ratovima :mrgreen:
Nisam ja Forum privatizirala. Naglasak je na drugoj recenici, gdje sam ti rekla da sam Bosanka. I podvukla i tvoju nacionalnu odrednicu. Glupo je izlisno ovo tvoje dociranje s visoka i amnestija ludjaka.
To sto bi ti da je pravdam Hitlera i fasisticku Austriju cetrdesetih jer izjednacavas u svojim nebulozama vremenake periode od koliko godina u razmaku? Pa to je jarane tvoj broblem. 🤣meni ne pada na um.

Jarane kad je nesto lose. Osnovna kultura komunikacije nalaze da ne vuces paralele i ne pokusavas unizavati druge strane u prici. Donald je govnar. I tu je kraj. Ovo sto radi je nehumano i necovjecno i .
Nema tu paralela i olakotnih okolnosti a da nisu odbrana. Zato ti je ovo „nesposobna EU“ i prizivanje povjesti gdje su se kojekakve EU drzave srozavale nepotrebno. Odnosno alibi usa i donaldu.
I ako ti je lakse Njemackoj je krivo zbog ponasanja prema nasim izbjeglicama. Jbg bilo pa proslo.
Last edited by SaraFina on 21/02/2025 18:05, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#28150 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

detroit-mercy wrote: 21/02/2025 17:21
ultima_palabra wrote: 21/02/2025 17:09
Ne osporavam ali iste stvari mozemo postaviti i obrnuto. Da imas demokratske glasace ili one koje ce zaokrziti demokratskog presjednika pa makar bio i magarac na listicu. To su dva tabora, ne treba zaboraviti onaj treci, swing voters, vjerjuj mi da je bilo glasaca koji su glasali na istom listicu za Trumpa i nju ili pak na birackim mjestima gdje je Trump odnio pobjedu za presjednika a Slotkin za senatora.
U principu nije ni bitno, Kamala nije bila los kandidat zato sto je Kamala nego zato sto je potpredsjednik koji se ne moze distancirati od svog sefa ili reci da je trebalo raditi drugacije. Neki guverner ili senator bi to mogao, zato je krivica na Bidenu koji je onemogucio normalne primaries.
Post Reply