SaraFina wrote: ↑21/02/2025 16:44
detroit-mercy wrote: ↑21/02/2025 16:30
SaraFina wrote: ↑21/02/2025 15:59
Iskreno i ti djelujes da poprilicno uzivas u pizdarijama koje zuto govno radi. Doduse sve pod krinkom poslje j nema kajanja. No da ti imponira, sto si izgleda u drzavi koja je skrenula s kolosjeka i hebe posten svijet, imponira ti.
Uglavnom shvati jedno za fasiste ti si isti kao i neprilagodjeni arap koji zivi u getu.
To pricas i Austrijskog iskustva

dobro mi je poznato kako Austrijanci dozivljavaju ove sa neaustrijskim imenima

. Za njih je i jedna fasisticka Amerika deset kopalja ispred.
Ali da se malo prisjetimo skorasnjeg napada evropskih sila Francuske i Italije na Libiju

i njihove nesposobnosti da skinu jednog Gadafija pa su na kraju morali da mole Amere za pomoc da ga se rijese
Ili da krenemo od bivisih kolonijalnih sila i njihovog konstantnog uticaja na Afriku, izazivanju sukoba u Africi i pljackanju prirodnih resursa Afrike.
Ili da podjemo od ovih novijih perjanica desnicarenja poput Austrije (mada je Austrija izrodila jednog i jedinog), Slovacke, Madjarske. Sad sto oni nisu u stanju napraviti sranje ni u jednoj BiH a kamo li dalje je drugi par opanaka, a nije da ne bi.
Tako, drzati moralne pridike nekome iz kolijevke fasizma i netrpeljivosti je ipak malo sarkasticno. Na kraju, zna se odkle potice onaj izraz "naivan ko francuska sobarica". Tako se i ti ovdje postavljas glede evropskih drzava.
Evropske drzave su pravile sranja stotinama godina unazad, izazivale svjestke ratove i krize. Na kraju, trenutno najveci sukob u svijetu se vodi u Evropi izmedju dvije Evropske drzave. Evropske drzave su te koje reze jedna na drugu, svako malo jedni drugim prijete zatvaranjem granica jer im nepozeljni dolaze ili pak nekim teritorijalnim preraspodjelama ili pak novim kartama. Tako mani mi molim te tog glorifikovanja Evrope i evropskog puta.
Mi cemo budalu istrpiti 4 godine, ne sekiraj se.
Ti trebas sebe procitati prije postanja.
Ovo ti je iz upisa prije:
Mislim sta se cudis, kad ti i u Austriji desnicari non stop paradiraju u vlasti, samo sto je Austrija minorna drzava tako da nije isto kad budalu izaberu da vodi silu i kad budalu izaberu da vodi neku nebitnu drzavu.
Vidi ja sam bosanka, a ti bosanac. Nalazima de na forumu
mog rodnog grada. Koji je tvoj? . pojma nemam. No da cu ja pred tobom koji si se ufurao da si povlasteni Amer raspravljati iz perspektive svog zivota u Austriji i braniti Austriju da „nije minorna“ necu.
Nadalje.. ja sam tvoj americki san imala priliku dva puta da zivim. To zna ova raja s
foruma iz SA. I nisam zeljela ostati. Jbg. Vratila se. Mislim da su moje i tvoje perspektive razlicite od starta. Ti si nakon onog duldunga zavrsio u USA i tebi je USA i ova Donaldova n
esto sto nisi sanjao da ces dobaciti u svom zivotu. Jbg
Zato branis Donaldove pizdarije, zato osjecas ponos na ovo sto luk radi i zato na kraju prozivas EU za neke pizdarije iz proslosti. Da amnestiras idiota u drzavi koja ti je pruzila utociste. Po meni je to pogresno. U redu je biti zahvalan rezervnoj domaji, no glumiti da ne vidis dokle rezervna domaja ti je potonula to je vec licemjerje.
Ne moras replicirati.
Koje tebe frustracije biju
Moram, posto je ovo forum tvog "rodnog" grada, pa po tome osjecas da je ovo tvoj privatluk Ili pak se osjecas da si di povlastene kaste jer si iz "grada". Nekima je ovo pak najvece dostignuce, da su iz "grada".
Pocinjes da stvari spustas na licni nivo.
Dovoljno sam ja kritican spram Trumpa i trumpovaca vec duze vremena, a ne od juce kao neki.
Ja zivim Trumpa ovdje, zivio sam ga i u proslom mandatu i vidim cemu sve ovo vodi.
Vidim da si vise 2/3 posta poklonila meni inesto malo sebi i svojim dostignucima, ne vidim razlog, tema je D. Trump. Isto sta me boli neka stvar sta si mogla i sta si dobila.
Umjesto da si 2/3 posta poklonila impotentnim evropskim vladama koje nisu u stanju da se dogovore o nekim banalnim stvarima a kamo li da kreiraju svjetsku politiku ti ovdje ronis suze na zlu sudbinu, kao i naivni evropski vladari/lideri.
Gledati samo jednu stranu problema a pri tome amnestirati drugu stranu je suludo. Ne dolazi desnica u Evropu zbog Trumpa, desnica je u porastu u Evropi vec duze vremena.
Na kraju ni rijeci o pacifistickim evropskim drzavama, koje su do sada toliko ujebale i jos uvijek seru po svijetu, ali sam zato ja tema

.
Da ne produbljujem dalje onu glupavu tvrdnju o interesima i ratovima