Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dječak sa šibicama wrote: ↑19/02/2025 17:18
Bome mi zvali mejtef, sjecam se mevludskih bombona (svilene, niko nije volio) i pletenica sa tehvida.
Namjerno pisem tehvid, tako zene zvale, danas kazu da je ispravno tevhid. Isto ko i barjak, odjednom je bajrak
Nana donese pletenicu sa tehvida, mi se djeca otimali ko ce sredinu
To mejtef kod vas tik ispod padina Trebevica i ja sam vazda govorio a i sad ne mogu svarit tevhid vec ko i vazda teHvid
Išo sam i ja u mekteb u Hadzijsku dzamiju--kad me krkanopulos hodza opalio šipkom iza uha jebo mu sve po spisku i više nikad u mekteb--jesu me moji tjerali, al jebo mazgu kolko sam ja tvrdoglav
dječak sa šibicama wrote: ↑19/02/2025 18:14
Nisam ni ja, nikada, nisam smio. A dio djetinjstva odrastao na Gorici gdje je kacenje za tramvaj i prodavanje cigle nacionalni sport
ispod Berkuse, ovuda su malog djecaka sa sibicama vodili na bocu u dom zdravlja nabistrik, svaki dan preko ovog mosta a dole rupe izmedju dasaka
Pretpostavljam demontaza, ja se sjecam da se prije rusenja ovoga moglo automobilom proci ispod pruge u Terzibasinoj pa sici do skole na Bistriku. Tu kod Malkocevica dzamije su rodjeni Koke pjevac, Causevic kriminalac i operna diva zaboravih joj ime
dječak sa šibicama wrote: ↑19/02/2025 18:25
Pretpostavljam demontaza, ja se sjecam da se prije rusenja ovoga moglo automobilom proci ispod pruge u Terzibasinoj pa sici do skole na Bistriku. Tu kod Malkocevica dzamije su rodjeni Koke pjevac, Causevic kriminalac i operna diva zaboravih joj ime
Da, brdodzamija, sire podrucje oko tunela.
Ih--ti si u centru moj dedo (mamin otac) --Komatin
Last edited by muha_sa on 19/02/2025 18:28, edited 1 time in total.
Imam ja gore na Komatinu rodbine i danas, a odozgo je i rodjena Londrc elitna naselja
Imam ja gore na Komatinu rodbine i danas, a odozgo je i rodjena Londrc elitna naselja
Znao sam joj oca Hasana--bogme smo i pokoju pivu popili
snijeg_led wrote: ↑19/02/2025 18:45
Vidi kako je fino bilo nema gužve na ulici
Al je bilo gužve u stanici--grad u malom
Tebi 2
Na spratu bio dobar restoran a još jedan bio na istom spratu al na suprotnoj strani--muzika uživo
Desno od ovog izlaza na perone-- pored one trafike-- bila sala sa igrama, fliperi, bilijar.............
Na spratu bio dobar restoran a još jedan bio na istom spratu al na suprotnoj strani--muzika uživo
Desno od ovog izlaza na perone-- pored one trafike-- bila sala sa igrama, fliperi, bilijar.............
Bilo nekoliko trafika, a sta ces bolje nego kada ti kupe Lunov Magnus Strip, Zlatnu Seriju, Super Strip Biblioteku, pa u voz na putovanje.