Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply

Najjadnije mjesto u BiH

Skender Vakuf
36
5%
Vareš
187
27%
Ilijaš
31
4%
Donji Vakuf
20
3%
Kladanj
33
5%
Olovo
50
7%
Bos. Gradiška
21
3%
Bos Grahovo
167
24%
Novi Travnik
24
3%
Zenica
133
19%

Total votes: 702

Sociolog

#3001 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Sociolog »

DebelinJoe wrote: 29/01/2025 20:38
Sociolog wrote: 29/01/2025 20:12 Volio bih ovu raju sto sumnja, da makar jednom samo jednom svrate u cafe Movie, u Kiseljaku, kad igra nasa reprezentacija u bilo kojem sportu, sta ce ti reci, kad ih upitas da upale na Tv.

Samo to, cak evo u 2025 :bih:

Lukavica ima pozitivnih primjera, ima kafica sto prate nasu repku, sto me pozitivno iznenadilo. :thumbup:
Radio sam jedno vrijeme u Kiseljaku. Vrlo rado svraćao na pauzi u Movie.
onda ti je sve jasno
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3002 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by PreWiBa »

_BataZiv_0809 wrote: 29/01/2025 20:23
sehohari wrote: 28/01/2025 20:57 Jedno je ekonomski, mislim da je u pravu reći da je Vitez sa PC-96 razvijeniji dio npr.

No, vi kada govorite da je nešto uređenje, čišće po defaultu, to je već nivo rasizma i (auto-)šovinizma.
I nije istina da se to samo ogledava u SBK, imamo temu o Mostaru gdje neki Sarajlija isto piše o Hercegovini, neki drugi lik tamo oko kraja oko Doboja.

Ja iskreno rečeno ne razumijem zašto je se onda ovdje od istih ljudi pravi nešto uvređeno kada vam Hrvati nacionalisti kažu da ste prljavi i crni, Milanovićevu o parfemu. Realno, čovjek samo prelista ovdje komentare i skonta da je to istina.
Svođenje neke razlike u toliku dubinu je bukvalno u rangu one Plavšićine o genetskoj prljavštini.
Pa nije isto kad mi to sami za sebe kazemo i kad nam neko drugi kaze.
Naravno da jeste, zato i postoji termin auto-šovinizam.

Zapravo, to je još i gore.
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#3003 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by PreWiBa »

Meni je zapravo čudnije što neko onda i zalazi u takav kafić gdje se zna da dobiješ degenek ako tražiš da ti puste repku BiH, makar dugoročno, pogotovo ako imaš makar neku alternativu.

Ali jbg. to je taj auto-šovinizam, iz kojeg onda često dođe i do manjka samopoštovanja
canvra888

#3004 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by canvra888 »

Sociolog wrote: 29/01/2025 20:40
DebelinJoe wrote: 29/01/2025 20:38
Sociolog wrote: 29/01/2025 20:12 Volio bih ovu raju sto sumnja, da makar jednom samo jednom svrate u cafe Movie, u Kiseljaku, kad igra nasa reprezentacija u bilo kojem sportu, sta ce ti reci, kad ih upitas da upale na Tv.

Samo to, cak evo u 2025 :bih:

Lukavica ima pozitivnih primjera, ima kafica sto prate nasu repku, sto me pozitivno iznenadilo. :thumbup:
Radio sam jedno vrijeme u Kiseljaku. Vrlo rado svraćao na pauzi u Movie.
onda ti je sve jasno
Bio sam i ja prije 10-ak godina u par navrata. Koliko se sjećam, u lokalu su samo obilježja države Republike Hrvatske, nigdje ničeg bosanskohercegovačkog ni s glave. Donekle i očekivano i neiznenađujuče. Da neki stranac samo bahne u taj lokal, ne znajući prethodno gdje je, mislio bi da je u Hrvatskoj.

Ali dobro, što Truba reče, problem je i šta Hrvati gledaju na TV-u... i kače po zidovima objekta :D :bih:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#3005 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Truba »

Watabautizam
Samo nastavi analizirati
canvra888

#3006 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by canvra888 »

Šta je ovdje whatabaoutisam, kažem svoje iskustvo. Doduše to je bilo prije 10 godina, možda su i mijenjali interijer.

Ali eto, ista općina, stotinjak metara zračne linije, Black Diamond i skroz je drugačija atmosfera. Neko dosta neisticajnije uređenje.
DebelinJoe

#3007 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by DebelinJoe »

https://www.biznisinfo.ba/ovo-je-tajna- ... -sarajeva/

Sad kad ih Hasičević, Nikšić, Lijepi Toni i Vojin teleportiraju u društvo Vareša i sličnih.
Domaci izdajnik
Horoskop: Vodokotlić

#3008 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Domaci izdajnik »

Novi Grad/ Bosanski Novi. Mrtav grad totalno! Subota veče nema žive duše na ulici, skoro svi lokali zatvoreni, samo dva marketa svijetle :shock: Da nema rasvjete i svjetla po stanovima i kućama mislio bi da sam u kakvom postapokaliptičnom filmu... :cry:
kokuz_sa

#3009 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kokuz_sa »

Domaci izdajnik wrote: 11/02/2025 14:03 Novi Grad/ Bosanski Novi. Mrtav grad totalno! Subota veče nema žive duše na ulici, skoro svi lokali zatvoreni, samo dva marketa svijetle :shock: Da nema rasvjete i svjetla po stanovima i kućama mislio bi da sam u kakvom postapokaliptičnom filmu... :cry:
Najjace radno vrijeme u tom gradu

Vecina radnji radi do 13h i zatvore
Na Urijama market zna radit samo do 10h
Namiri se ujutro sta treba i to je to
Chloe
Photo mod

#3010 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Chloe »

Domaci izdajnik wrote: 11/02/2025 14:03 Novi Grad/ Bosanski Novi. Mrtav grad totalno! Subota veče nema žive duše na ulici, skoro svi lokali zatvoreni, samo dva marketa svijetle :shock: Da nema rasvjete i svjetla po stanovima i kućama mislio bi da sam u kakvom postapokaliptičnom filmu... :cry:
Nekako od korone je baš osjetno počeo umirati. Zadnji put kad sam bila, od četiri kuće moje rodbine, ostao jedan stariji bračni par, stariji pomrli, mladež otišla. :-)
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#3011 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by _BataZiv_0809 »

Image

Jel realno da su likovi naziv skole napisali autolakom na betonu :run:
Karikaturist

#3012 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Karikaturist »

Chloe wrote: 11/02/2025 19:33
Nekako od korone je baš osjetno počeo umirati. Zadnji put kad sam bila, od četiri kuće moje rodbine, ostao jedan stariji bračni par, stariji pomrli, mladež otišla. :-)
A prelijep je taj kraj, ravnica + rijeka Una, blizu je Hrvatska i Zagreb. Ono nije neka zabacena rupa. Ali sve je manje ljudi po tim malim mjestima i sve ce ih manje i biti.
teskeredzic_22
Grijem se na: Toplane
Vozim: Peugeot

#3013 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by teskeredzic_22 »

Karikaturist wrote: 15/02/2025 16:18
Chloe wrote: 11/02/2025 19:33
A prelijep je taj kraj, ravnica + rijeka Una, blizu je Hrvatska i Zagreb. Ono nije neka zabacena rupa. Ali sve je manje ljudi po tim malim mjestima i sve ce ih manje i biti.
Zato će biti sve više "Novih Otoka" od Otoke do Kovača.
kakavdanakneiskustvu

#3014 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by kakavdanakneiskustvu »

_BataZiv_0809 wrote: 15/02/2025 16:09 Image

i ja vidio i ne mogu da vjerujem
izbjeglica_iz_besmisla

#3015 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

_BataZiv_0809 wrote: 15/02/2025 16:09 Image

To je ulaz za ucenike gimnazije, tipa onih malih vrata sa strane Tehnicke skole na marindvoru.

Ovo je sluzbeni ulaz zapravo, gimnazije i mjesovite: Image
zforumas

#3016 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by zforumas »

Da je ulaz u prostorije u kojima stoje kontejneri za smece, sramota je da ovako izgleda.
Ne treba nama nikakav dusmanin, sami smo sebi dovoljni.
stubrijez

#3017 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by stubrijez »

Nema veze ba, nije doslo na red... bitno je da djeca imaju gimnaziju neka uce. Nije bitna sminka, fasada...
Ludzak

#3018 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by Ludzak »

To je kod svih manjih gradova slučaj, posebno zimi. Ne vidim nešto bauu oko toga
husoboss

#3019 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by husoboss »

Skender Vakuf prije neki dabn, da ne bi policijske patrole covjeka na ulici ne bi vidio
aCme

#3021 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by aCme »

Ovaj momak iz Grahova lupa..spominje da je prije rata bilo oko 17.000 stanovnika, a ovaj drugi deda kaže 9.000
Malo je to mjesto za tako veliku razliku. Još je tu odrastao, sramota da ne zna :D

Image
stubrijez

#3022 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by stubrijez »

aCme wrote: 18/02/2025 07:53 Ovaj momak iz Grahova lupa..spominje da je prije rata bilo oko 17.000 stanovnika, a ovaj drugi deda kaže 9.000
Malo je to mjesto za tako veliku razliku. Još je tu odrastao, sramota da ne zna :D

Image
Jel ti svrha posta ispravak netacnog navoda ili da nam naglasis da je momak iz Grahova :mrgreen:
DebelinJoe

#3023 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by DebelinJoe »

Stanovnici Grahova su tokom rata bili sve samo ne nevinašcad. Žestoko su učestovali u napadima na Bihać i Livno. Bez grižnje savjesti u pogazili svoju antifašističku prošlost i zajahali zlo.

A i sada se u dane nekih pravoslavnih praznika Bosanskim Grahovom hodaju spodobe sa bradama i šubarama, valjda neko lokalno folklorno društvo.

Grad nije trebao biti uništen, to je za mene zločin, ali sadašnjih stanovnika i čemera u kojem žive nije nešto žao.
korisnicki

#3024 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by korisnicki »

DebelinJoe wrote: 18/02/2025 20:15 Stanovnici Grahova su tokom rata bili sve samo ne nevinašcad. Žestoko su učestovali u napadima na Bihać i Livno. Bez grižnje savjesti u pogazili svoju antifašističku prošlost i zajahali zlo.

A i sada se u dane nekih pravoslavnih praznika Bosanskim Grahovom hodaju spodobe sa bradama i šubarama, valjda neko lokalno folklorno društvo.

Grad nije trebao biti uništen, to je za mene zločin, ali sadašnjih stanovnika i čemera u kojem žive nije nešto žao.
Savršeno poznajem stanje u B.Grahovu. Uglavnom lažu da nešto loše žive, sigurno ne lošije od prosjeka BiH. Već pokušavaju što više iscijediti od Federacije, Kantona, Dodika, međunarodnih donatora. Nekoliko pilana koje tamo rade muku muče sa nedostatkom radnika koje nalaze širom BiH, Crne Gore... i daju im pristojne plate. Na stalnih 1000 stanovnika plaćene su sve javne službe kao i u normalnim općinama, nekoliko gazdinstava sa ozbiljnim stočnim fondom, tu je sjedište Carine i DGS, sve prednosti granice sa RH i EU, samo Šumarija u B. Grahovu ima blizu 200 zaposlenih. Banku , veći tržni centar, bolnicu ne mogu imati iz prostog razloga jer ne postoji tržište za iste.
DebelinJoe

#3025 Re: Najjadnija mjesta, gradovi, općine u BiH

Post by DebelinJoe »

korisnicki wrote: 18/02/2025 21:43
DebelinJoe wrote: 18/02/2025 20:15 Stanovnici Grahova su tokom rata bili sve samo ne nevinašcad. Žestoko su učestovali u napadima na Bihać i Livno. Bez grižnje savjesti u pogazili svoju antifašističku prošlost i zajahali zlo.

Savršeno poznajem stanje u B.Grahovu. Uglavnom lažu da nešto loše žive, sigurno ne lošije od prosjeka BiH. Već pokušavaju što više iscijediti od Federacije, Kantona, Dodika, međunarodnih donatora. Nekoliko pilana koje tamo rade muku muče sa nedostatkom radnika koje nalaze širom BiH, Crne Gore... i daju im pristojne plate. Na stalnih 1000 stanovnika plaćene su sve javne službe kao i u normalnim općinama, nekoliko gazdinstava sa ozbiljnim stočnim fondom, tu je sjedište Carine i DGS, sve prednosti granice sa RH i EU, samo Šumarija u B. Grahovu ima blizu 200 zaposlenih. Banku , veći tržni centar, bolnicu ne mogu imati iz prostog razloga jer ne postoji tržište za iste.
Hajdučko - neradnički mentalitet. sa primjesama komunizma odakle sigurno vuku osobinu da sve čekaju da im neko nešto pokloni i da neko za njih nešto uradi. Poduzetnički duh nula bodova, isto kao narod iz Vareša, najgore moguće iz socijalizma.
Post Reply