gozila555 wrote: ↑17/02/2025 12:24
Sanjarko wrote: ↑17/02/2025 12:18
Nek su oni sebi širom vlada povećali plate bilo putem koeficijenata ili na neki drugi način.
Ja ne znam nisam normalan možda ali bi samo uzeo da imam šta jesti i gdje prespavati, a ostalo bi dao narodu kroz stipendije i sl, jer bi i tu platu oni tzv Narodi Poslanici, pokrali na neki način kroz institucije razne.
Da bar rade kako treba za te plate pa hajde, ali ni to.
S obzirom da ja i mama imamo sada da životarimo, a pošto sam takav, iako nam treba novca opet ne bi uzeo tu platu njihovu.
Od 4 500 KM pa naviše im idu plate, gdje je tu ostalo šta dobiju od plaćenih telefonskih računa pa do naknada za rad u raznim komisijama i sl.
pa oni su svrha sami sebi,ko god je dosao na vlast obezbjedio je sebi jos veca primanja,trojka nas je slagala,prije izbora su obecali da ce upravo oni smanjit drzavni aparat i da se nece politicari bogatit.vec narod.
Koji ste vi pocetnici. Ja ne znam kako mogu da vas placaju da botujete po citav dan, a tako ste nesposobni.
Prvo, nisu to obecali. Obecali su mlade, sposobne, obrazovane i nestranace koji ce uzeti vodece funkcije i slagali - iskoristite to.
Drugo, obecali su poslati ratne profitere i njihove kolaboratore u zatvor, slagali su, iskoristite to.
Zaradite svoje sendvice posteno, a usput i uradite nesto korisno za nas, i svoju drzavu, trazite da ovi odrze sta su obecali. Znam da vam nije lako, branite crnog djavola, ali ipak budite profesionalni u svom poslu, i kurvaluk je profesija.