rusmir.ba wrote: ↑16/02/2025 22:05
Ima li neko voljan za preporuku-savjet oko osiguranja.
Bio manji udes, ostecen zadnji branik, i spojler.
Ponuda Euroherc 390KM. Meni su rekli oko 600 u servisu da je lakiranje i zamjena spojlera.
Ima li osnove traziti korekciju, i da li se isplati dati advokatu / ko placa te naknade/ ili pak samostalno na sud.
Nije neka razlika ali ne bih da ja placam ako ce vec uzeti preko 600KM samo na padu bonusa npr.
Ne razumijem, zašto bi ti umanjivali bonus ako nisi kriv? Ili je obostrana krivica?
U svakom slučaju, bez vještaka (a kojeg obično angažuje advokat/agencija kojoj se obratiš) koji obavi procjenu - nećeš imati konkretan pokazatelj da li se isplati sudski goniti, tj. da li možeš sudskim epilogom dobiti više od tih 390 KM.
Advokati i agencije obično uzimaju 10-15%, a treba odmah uzeti da je tih 600 KM sa predračuna ovlaštenog recimo gornja granica koju možeš dobiti.
Možeš se probati i sam žaliti. Nekom upali, nekom ne. Meni nije, kad sam se ja lično žalio i generalno je stanje da osiguranja tvoje žalbe počnu ozbiljno shvatati tek kad te pravno lice počne zastupati, iako ima situacija u kojim su osiguranja i povećala ponudu nakon žalbi od strane fizičkog lica.
U biti, nemaš šta osim vremena izgubiti ako prvu žalbu lično uputiš. Ako bude nepovoljna, razmisli o advokatu. Obično se i nalaz vještaka za tvoj (vaš) uvid plaća.