BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
apsidejzi

#3401 Re: BiH - Crna hronika

Post by apsidejzi »

haubica_i_to_teshka wrote: 15/02/2025 01:21
apsidejzi wrote: 14/02/2025 19:52
Thorgerson wrote: 14/02/2025 19:00
Zna se sve. To sto ti ne znas, to je druga stvar.
Vidis, tu je razlika mene i tebe. Ja trazim dokaz iako pretpostavljam nesto. Ti djelujes iako nisi 100% siguran. Sta ako je ovaj scenarij: On mislio da ga ona vara i da dijete nije njegovo. Udavio ih oboje. Nije trazio dokaz, znalo se sve... Tu je razlika drug, tebe i mene.
Nek’ im je laka zemlja, a porodici ubijene majke i djeteta saucesce!

@apsi,malo empatije prema zrtvama,( ne mora sva na stranu osumnjicenog zar ne!?)Nisam procitao sve tvoje upise na temi, ako sam propustio (empatiju prema zrtvama)halali,imas izvinjenje!

Ja cu malo povrsno, (ti k’o Pacifik,ja k’o Miljacka).
Znaci dijete i majka kockali, pa neki likovi dosli uradili sto jesu, njega oteli “na pravdi Boga”
Cekaj!
Nisam ja ovo dobro skont’o.
Da probam ponovo.
On kock’o, oni dosli ubili mu sina i zenu.
On nije kriv sto je prokock’o, dijete i zena krivi ,sto nisu vracali njegov kockarski dug.
Valjda sam sad nesto skont’o.

Kako sam procitao (znaci nista zvanicno): “zenu udavio, sina ugusio.”
Vidis li razliku?
99,9% (aka je preneseno tacno) znam razliku zasto je zenu udavio, a sina ugusio, znas li ti?

Izgleda da si veliki legalista i moralista pa ovaj drugi komentar (o nevjerstvu i kako se to kod nas naziva “kopile” necu komentarisati..sve si sam napisao (pa ako sebe drugi “vide” kroz postove gdje su na strani ubijenog djeteta i majke)…a ti i nesto kao opravdao u tom slucaju…
Ili sam opet nesto pogresno(napominjem, samo iz tvog teksta koji si samovoljno i bez prinude napisao.(mozda nisi????)

Prijatno.
Moj stav je da ne optuzujem nikoga dok se ne dokaze. Mi nemamo dokaze da je on ubio njih i dokle god je tako, sve su opcije na stolu. Iskreno se nadam da tuzitelj i inspektori zaduzeni za ovaj slucaj tako razmisljaju. Ako su pak ko ove forumske babetine onda... jbg.

Naravno da sam legalista. Svi ovi koji pisu da je on monstrum bez dokaza su isti monstrumi kao i on. Samo oni to ne razumiju. Al ne cudo kad znas da je prosjecni IQ u drustvu 86. Kad bolje skontam, do mene je sto ocekujem vise i svaki put se iznenadim i razocaram.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#3402 Re: BiH - Crna hronika

Post by Bobi »

Jooooj, sta bolan glumetas, niti si pravnik niti koji klinac, lijepo ti pise a sto preskačeš da je osoba osumnjičenja za ubistvo, znaci zvanicni drzavni organi rekli. Znači postoje dokazi da se optuži, jel tako, samo tebi to nije dovoljno.
darius_maximus

#3403 Re: BiH - Crna hronika

Post by darius_maximus »

A što se dalje raspravljate s trolom koji pored činjenica da:
- su muž i žena bili u brakorazvodnoj parnici
- je debil snimljen sam u autu na autoputu u njihovoj Škodi
- policija nije objavila nikakve olakšavajuće okolnosti (kao što je dokaz o prisustvu drugih osoba koje bi mogle biti osumnjičene za čin)

izmišlja shamalanovske twistove o kockarskim dugovima i plaćenim ubicama?
Da ne govorim o tome da je ubica u većini slučajeva muž ili drugi najbliži rod (od kojih je ona samo imala muža tu).

Sve pod krinkom "pravnog procesa", kao da je neko čovjeka optužio na osnovu mahalskih priča.

Veća je briga što do sada nije pronađen.
Ako prođe još koji dan, da ga se u glavama ne proglasi mrtvim, a lik negdje čeka da se situacija smiri...
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#3404 Re: BiH - Crna hronika

Post by laserShow »

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: da mogu dodao bih jos koji smajli to bih uradio. Svaki put, ali svaki put tragedija, cudjenje, kobiva kritikovanje i jovo nanovo do nekog drugog slucaja.

Ovaj apsisejdzi je obican trol, no vala i mi svi ostali smo. Bude komentar, share like i to je to. Nemamo mi savjesti, nemamo mi odgovornosti i nemamo mi muda da trazimo odgovornost od drugih.

Prema tome, mozda je i bolje biti apsdzejzi, u glavi voditi neke teorije zavjera, jer je lakse prihvatiti da je neko treci nego da smo kao narod propali, da nam je sistem urusen i da nemamo vrijednosti.
studeni76

#3405 Re: BiH - Crna hronika

Post by studeni76 »

laserShow wrote: 15/02/2025 10:48 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: da mogu dodao bih jos koji smajli to bih uradio. Svaki put, ali svaki put tragedija, cudjenje, kobiva kritikovanje i jovo nanovo do nekog drugog slucaja.

Ovaj apsisejdzi je obican trol, no vala i mi svi ostali smo. Bude komentar, share like i to je to. Nemamo mi savjesti, nemamo mi odgovornosti i nemamo mi muda da trazimo odgovornost od drugih.

Prema tome, mozda je i bolje biti apsdzejzi, u glavi voditi neke teorije zavjera, jer je lakse prihvatiti da je neko treci nego da smo kao narod propali, da nam je sistem urusen i da nemamo vrijednosti.
Halo ba, lik opravdava ubistvo djeteta od 13 godina time da možda nije njegovo. Hej ba, koji bolesnik moraš biti pa to napisati.
Sanjarko

#3406 Re: BiH - Crna hronika

Post by Sanjarko »

narcisaa wrote: 15/02/2025 09:53 Sto je pobjegao, bas, na podrucje BL i Prnjavora?
Tu mu majka živi negdje, tako su rekli na televiziji.

Ovo gore od Kuduza, monstruznije, ali ne znam da li je hajka veća?

Uključili su se mnogi ali da nije kasno. Da nije prebjegao u EU već nekako?
vjeshalica

#3407 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

apsidejzi wrote: 15/02/2025 09:53
Moj stav je da ne optuzujem nikoga dok se ne dokaze. Mi nemamo dokaze da je on ubio njih i dokle god je tako, sve su opcije na stolu. Iskreno se nadam da tuzitelj i inspektori zaduzeni za ovaj slucaj tako razmisljaju. Ako su pak ko ove forumske babetine onda... jbg.

Naravno da sam legalista. Svi ovi koji pisu da je on monstrum bez dokaza su isti monstrumi kao i on. Samo oni to ne razumiju. Al ne cudo kad znas da je prosjecni IQ u drustvu 86. Kad bolje skontam, do mene je sto ocekujem vise i svaki put se iznenadim i razocaram.
Ko si ti da tebi trebaju dokazi? Ima mjesto i postupak koji se vodi za te stvari. Hoces jel da istrazioci prezentiraju i izvode dokaze javnosti koji ce se koristiti u postupku jer si ti "legalista" ili da ne kazem nesto drugo. Gdje pise obaveza da se prezentiraju javnosti materijalni dokazi? Ti znas bolje od krim tehnicara?
Zaveži.
BiBi911

#3408 Re: BiH - Crna hronika

Post by BiBi911 »

Vidis, tu je razlika mene i tebe. Ja trazim dokaz iako pretpostavljam nesto. Ti djelujes iako nisi 100% siguran. Sta ako je ovaj scenarij: On mislio da ga ona vara i da dijete nije njegovo. Udavio ih oboje. Nije trazio dokaz, znalo se sve... Tu je razlika drug, tebe i mene.

@apsi,malo empatije prema zrtvama,( ne mora sva na stranu osumnjicenog zar ne!?)Nisam procitao sve tvoje upise na temi, ako sam propustio (empatiju prema zrtvama)halali,imas izvinjenje!

Znaci dijete i majka kockali, pa neki likovi dosli uradili sto jesu, njega oteli “na pravdi Boga”
Cekaj!
Da probam ponovo.
On nije kriv sto je prokock’o, dijete i zena krivi ,sto nisu vracali njegov kockarski dug.

Vidis li razliku?
99,9% (aka je preneseno tacno) znam razliku zasto je zenu udavio, a sina ugusio, znas li ti?

Izgleda da si veliki legalista i moralista pa ovaj drugi komentar (o nevjerstvu i kako se to kod nas naziva “kopile” necu komentarisati..sve si sam napisao (pa ako sebe drugi “vide” kroz postove gdje su na strani ubijenog djeteta i majke)…a ti i nesto kao opravdao u tom slucaju…
Ili sam opet nesto pogresno(napominjem, samo iz tvog teksta koji si samovoljno i bez prinude napisao.(mozda nisi????)

Prijatno.

Ti si jedan od ovih b92 bradatih muslimana koji bi nas pripojio rusiji.

Klocu jel ti kontas da je taj kloc zadavio suprugu i dijete
I pobjegao. Klocu na takve ne treba trosit pare od suda/zatvora. Samo ih treba baciti onim ratnim gladnim lavovima iz Pionirske Doline
Ateista

#3409 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Thorgerson wrote: 14/02/2025 19:03
Ateista wrote: 14/02/2025 15:06
apsidejzi wrote: 14/02/2025 10:52 Zanimljivo kako su forumske moralne vertikale vec osudile ovog covjeka bez da ista znaju o njemu. Ocito nevinost prije nego se DOKAZE krivica ni sta ne znaci. Vjerovali vi meni ili ne, ali svi vi koji zagovarate njegovo ubistvo, zelite mu dzehenem i patnju na ovom i na onom svijetu... ste zapravo isti kao i on. Iz vas progovara ista ona emocija zbog koje mislite da je on ubio zenu i dijete. Ne kazem ja da nije, najvjerovatnije jeste, ali i dalje postoji mogucnost da je treca osoba umjesana i da je neka treca prica u pitanju. Sta ako se lik kockao i prokockao sve i onda dosao neko, ubio mu porodicu a njega odveo da ga muci? Ne znamo. Apsolutno nista o njemu ne znamo, osim da su mu zena i dijete udavljeni i da je on nestao. sve ostalo su nagadjanja.

I onda dodju ljudi i pricaju kako mu zele patnju, dzeheneme, kako mu zele samoubistvo i bezbroj drugih pogrdnih naziva. Sto ustvari govore da ste i vi emotivni na isti nacin za koji njega optuzujete za emotivnost. Al haj ti to nekome objasni...
:thumbup:
U pravu si, iako je mala mogucnost za tako nesto, ona ipak postoji.
Uvijek postoji vjerovatnoca, naravno.

Ali jbt bas moras potegnuti i izvuci iz naftalina ovaj scenario. Pa najgori karteli na svijetu ne dave djecu.

I evo da idemo nategnutom pricom. Sta je ovaj mogao prokockati? I sta kamatar ili ko vec dobije tako sto ubije "klijenta" ili mu unisti zivot? Ne ide to tako.

Navedite jedan slucaj gdje je kamatar ubio "klijenta". Upravo se suprotno desava. I ja cu nabrojati barem 3 slucaja samo iz Sarajeva gdje je kamatar ubijen.

Ono, nije problem nateguti pricu. Ali vjerovatnoca da se ovo gore desilo, je ravna toj da su se sami podavili.
Slazem se da je mogucnost jako mala, pogotovo sto statisticki pocinioc ovakvih zlocina uglavnom jeste supruznik, ali niko ne razumije sta covjek hoce da kaze, vidim jos da mu se spocitava relativizacija zlocina i svaljivanje na zrtvu sto nigdje nije pomenuto, klasicno spinovanne od strane odredjenih forumasa.
Ne volim biti niciji advokat, ali ovakve reakcije su pretjerane.

Vidim u medjuvremenu je navedeno da je radjena obdukcija i da su nadjeni njegovi tragovi ako sam dobro shvatio, da je on vidjen negdje u autu pa samim tim nije moguce da je kidnapovan i ocito je da bjezi. Sve to naravno potvrdjuje da je gotovo sigurno on taj koji ih je ubio, stvar je u tome sto na pocetku nije bilo tih informacija u javnosti, a presuda od strane javnosti je vec u startu bila donesena cim je neko od novinara prenio da je muz osumnjicem da je ubio zenu i dijete, ili da je ubica, nisam siguran kako je u pocetku preneseno ali javnost ga je odmah osudila.

Vec sam pisao za jedan slucaj koji se pominjao skoro na ovim temama, gdje je jedna zena isto tako u javnosti "osudjena" za nesto, nema sta se nije pisalo ovdje o njoj. Sasvim slucajno sam nakon par mjeseci iz pouzdanih izvora cuo sta se stvarno desilo i da tu nema nikakve njene krivice vec jedne sasvim druge osobe, ali naravno te informacije nisu dosle do medija, i ne moraju, ali ljudi bez potrebe odmah potrcali da osude.

U ovom slucaju ako on jeste vidjen i ako su pronadjeni neki tragovi, ako ima jos nekih dokaza onda je i osuda javnosti ok, jer tu vec samo sci fi scenario moze donijeti preokret, ali u samom pocetku kada se nije nista znalo svi su poletili da osude bez ikakvih informacija.
Toffee karamela

#3410 Re: BiH - Crna hronika

Post by Toffee karamela »

dajte se prestanite pregoniti s ovim hapsidejzi ko boga vas molim

niste u toku očito...istog dana kad je ubistvo otkriveno ili sutradan, javio se na FB lično glavom i bradicom iz Luksemburga Jasmin Mulahuseinović s upisom da je ON (pejgmaber fb lično) dobio obavijest da je ubijena žena varala i da je zato ubijena...ova trolčina očito zarađuje za sendvič ovdje ili je Yasmin Mulahusein lično

SDA gamad je u svom paralelnom svemiru, jaše i regrutuje sve nestabilne i na žene bijesne frajere u BiH
Haris.ba

#3411 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

narcisaa wrote: 15/02/2025 09:53 Sto je pobjegao, bas, na podrucje BL i Prnjavora?
Valjda u tom pravcu ima rodbine.
haubica_i_to_teshka

#3412 Re: BiH - Crna hronika

Post by haubica_i_to_teshka »

Cekaj!
Da probam ponovo.

Vidis li razliku?

Prijatno.

Da si naveo neke druge primjere ,a ne te koje si naveo, ja bih razumio tvoj stav(pisem u svoje ime).
Mogao si napisati u stilu” narkomani provalili u stan ubili mu dijete i zenu, on ih prepoznao…pa potjeru za njima…ili dosao kuci zatekao zenu i dijete ubijene, pukao psihicki odlucio da sam sebi presudi”, et centera

Tvoji primjeri sa kockanjem i ku*vanjem nisu primjereni,narocito sto su izguljena dva nevina zivota.
Sa tim primjerima, ne ocekuj da te bilo ko razumije,jer za tvoje primjere, nema ni opravdanja ni razumijevanja.
Mislim da je ovo najjednostavnije sto sam mogao da napisem.
Pandakonda

#3413 Re: BiH - Crna hronika

Post by Pandakonda »

apsidejzi je DONEKLE upravu. Naravno ovdje je slucaj ocigledan i jasan, ali generalno ljudi u BiH imaju taj obicaj da bez posebnog citanja slucaja i detalja odma osuđuju, pozivaju na linc, i prave neke sudove. Na skoro svakoj vijesti o nekom zlocinu ces procitat milijardu komentara kako treba nekog : ubit, dozivotnu robiju, protjerat iz drzave, javno ga bicevat, rezat ruke za krađu itd.

Po ovom pitanju treba americki rezim, svaka zena koja je dozivjela nasilje ili smatra da ce ga dozivjeti treba imati pristup vatrenom oruzju. Broj ovih slucajeva bi se ako nista smanjio da je zena imala pistolj da se brani.
emirolini

#3414 Re: BiH - Crna hronika

Post by emirolini »

Cinjenica za nase ljude je da su pickice. Na komentarima se brani i Gaza, i Kolumbija i Nepal i Peru i Alaska i Grenland I Mars I cijela Alpha Centuri ali kada treba dici dupe ili Saku, pickice. Da vide ovog monstruma bjezali bi u misiju rupi. Ne bi ga uhvatili za vrat i pokazali mu sta je on ucinio svom djetetu, ali samo dovoljno da ostane ziv pa da se opet moze ponoviti dok ponovo ne dodje do zraka. Kakvi kockari o cemu vi pisete u pm? Da odete sada u neki kafic gdje se sastaju kockaste glave cula bi se prica ma imao je on razloga siguruno, pametan covjek i niko od vas ne bi nista rekao jer kontate pa cek mozda..... Truhlo drustvo, smrdi.
banjaluka078

#3415 Re: BiH - Crna hronika

Post by banjaluka078 »

Haris.ba wrote: 15/02/2025 13:06
Da je moj i da mi dođe na vrata, mogla bih samo repetirati. Pružiti sklonište nikad.
talijan97

#3416 Re: BiH - Crna hronika

Post by talijan97 »

banjaluka078 wrote: 15/02/2025 14:35
Da je moj i da mi dođe na vrata, mogla bih samo repetirati. Pružiti sklonište nikad.
Zene koje su neispunjene, zive zivot kroz svoju malu musku mazu ce ih stiti pa makar bili najveci monstrumi.

Naravno od muske rodbine se nauce nasilju i kukavicluku.
insaneinthebrain

#3417 Re: BiH - Crna hronika

Post by insaneinthebrain »

Ima. U onom jezeru spava s ribama
Haris.ba

#3418 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

insaneinthebrain wrote: 15/02/2025 15:40
Ima. U onom jezeru spava s ribama
Pa jedno 99% da se rokno. Ali, ako nije onda imamo problem.
apsidejzi

#3419 Re: BiH - Crna hronika

Post by apsidejzi »

Pandakonda wrote: 15/02/2025 13:25 apsidejzi je DONEKLE upravu. Naravno ovdje je slucaj ocigledan i jasan, ali generalno ljudi u BiH imaju taj obicaj da bez posebnog citanja slucaja i detalja odma osuđuju, pozivaju na linc, i prave neke sudove. Na skoro svakoj vijesti o nekom zlocinu ces procitat milijardu komentara kako treba nekog : ubit, dozivotnu robiju, protjerat iz drzave, javno ga bicevat, rezat ruke za krađu itd.

Po ovom pitanju treba americki rezim, svaka zena koja je dozivjela nasilje ili smatra da ce ga dozivjeti treba imati pristup vatrenom oruzju. Broj ovih slucajeva bi se ako nista smanjio da je zena imala pistolj da se brani.
apsiju cesto naumpadne sva ona drama sa Dankom. Isti ovi forumasi okrivise majku pa ojadise onog lika i na kraju se ispostavilo nesto skroz trece. I ovo se moze okrenut sad pa sad. Dok se on ne pronadje, mi nista ne znamo.
belfy

#3420 Re: BiH - Crna hronika

Post by belfy »

apsidejzi wrote: 16/02/2025 01:01 ...
djevojko, ti moras da odrastes.
studeni76

#3421 Re: BiH - Crna hronika

Post by studeni76 »

Pandakonda wrote: 15/02/2025 13:25 apsidejzi je DONEKLE upravu. Naravno ovdje je slucaj ocigledan i jasan, ali generalno ljudi u BiH imaju taj obicaj da bez posebnog citanja slucaja i detalja odma osuđuju, pozivaju na linc, i prave neke sudove. Na skoro svakoj vijesti o nekom zlocinu ces procitat milijardu komentara kako treba nekog : ubit, dozivotnu robiju, protjerat iz drzave, javno ga bicevat, rezat ruke za krađu itd.

Sta je ba donekle u pravu? Jel u pravu sa tim sto pravda ubistvo djeteta jer eto on sumnja da nije njegovo!? Pa vi ste ljudi bolesni!
Karikaturist

#3422 Re: BiH - Crna hronika

Post by Karikaturist »

Ima bolesnih likova po forumu bez dileme.
Pandakonda

#3423 Re: BiH - Crna hronika

Post by Pandakonda »

studeni76 wrote: 16/02/2025 09:26

Sta je ba donekle u pravu? Jel u pravu sa tim sto pravda ubistvo djeteta jer eto on sumnja da nije njegovo!? Pa vi ste ljudi bolesni!
Bukvalno sam napisao da je ovdje slucaj jasan i ocigledan :-) Ovo sto sam rekao donekle se odnosilo na to da nasi ljudi generalno donose zakljucke i sudove bez da uopste imaju sve informacije
apsidejzi

#3424 Re: BiH - Crna hronika

Post by apsidejzi »

belfy wrote: 16/02/2025 07:35
apsidejzi wrote: 16/02/2025 01:01 ...
djevojko, ti moras da odrastes.
Znam. Odrasli ljudi obicno ne vide slona u sobi i ne vole kad im se kaze za njega. Jbg.
SaraFina

#3425 Re: BiH - Crna hronika

Post by SaraFina »

Pandakonda wrote: 16/02/2025 11:42
studeni76 wrote: 16/02/2025 09:26

Bukvalno sam napisao da je ovdje slucaj jasan i ocigledan :-) Ovo sto sam rekao donekle se odnosilo na to da nasi ljudi generalno donose zakljucke i sudove bez da uopste imaju sve informacije
Pisete nebuloze. Ne postoji „opravdan razlog“ da nekome oduzme se zivot. Bez obzira na pozadinu slucaja. Ubojstvo ne moze biti amnestirano.

U ovom slucaju je Monstrum ulovljen u prevari no nije se zelio razvesti. Prijetio je zeni, nazalost bili su u istom stanu i onda je ubio i nju i djecaka.
Post Reply