Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Da li razumijete zasto ljudi glasaju za Trumpa?

Poll ended at 06/10/2016 21:19

Razumijem
108
59%
Ne razumijem
68
37%
Ne zelim odgovorit
8
4%

Total votes: 184

GandalfSivi

#26751 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

sumirprimus wrote: 12/02/2025 17:54 Malo po malo plove prema.diktaturi. ko bi reko jebte.da.nema.neki mehanizam.zastite drzave kao sto je usa :-)
U diktaturu smo usli prije par dana. Ovo danas je predaja Rusiji. Tulsi njihov asset vec godinama… Zena imala zabranu letenja, a danas je zaduzena za sve obavjestajne agencije.
sumirprimus

#26752 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

GandalfSivi wrote: 12/02/2025 18:01
sumirprimus wrote: 12/02/2025 17:54 Malo po malo plove prema.diktaturi. ko bi reko jebte.da.nema.neki mehanizam.zastite drzave kao sto je usa :-)
U diktaturu smo usli prije par dana. Ovo danas je predaja Rusiji. Tulsi njihov asset vec godinama… Zena imala zabranu letenja, a danas je zaduzena za sve obavjestajne agencije.
Zabrinut sam.za vasu zemlju. Samo da.ova.situscija ne proizvede nesto ozibljnije .
sumirprimus

#26753 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

📞🤔 Trump just had a "long and very productive" phone call with Putin.

"We discussed Ukraine, the Middle East, energy, AI, the power of the dollar, and many other topics. We both reflected on the great history of our nations and how we fought together so successfully in World War II, remembering that Russia lost tens of millions of people, and we lost so many too! We each spoke of the strengths of our nations and the great benefits we will one day have from working together."

"We agreed to work together, very closely, including visiting each other's countries. We also agreed that our respective teams would begin negotiations immediately, and we will begin by calling President Zelensky to inform him of our conversation, which I will do right now."

"I have asked Secretary of State Marco Rubio, CIA Director John Ratcliffe, National Security Advisor Michael Waltz, and Ambassador and Special Envoy Steve Witkoff to lead negotiations that I am confident will be successful. Millions of people have died in a war that would not have happened if I had been President, but it did happen, and it must end. No more lives must be lost!"

Ovo nije peace through strength, ovo je jebte izdaja :-)
Nije da nismo ocekivali
ultima_palabra

#26754 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by ultima_palabra »

dulekrele wrote: 12/02/2025 12:13
apsidejzi wrote: 12/02/2025 11:32
dulekrele wrote: 12/02/2025 10:24
Ako si imao imalo kontakata sa americkim gradanima mogao si i sam zakljuciti da je to poprilicno debilska nacija pa ovih kako ti kazes 77 miliona sto je glasalo za njega je u odnosu na broj stanovnika i nije bas nesto...
Rece covjek koji dolazi iz vukojebine koja je u svijetu jedino poznata po Atentatu u Sarajevu. Drug, ti i ja ne mozemo pricati americi jer moja i tvoja drzava je vukojebina i mi smo je takvom napravili. Za razliku od nas, ameri ciste svoju drzavu od uhljeba. Demokrate su napravile birokratiju od demokratije. Nasi su napravili oligarhiju od demokratije. Ameri ciste svoju birokratiju, ti i ja biramo ista govna od rata pa naovamo.

Volio bih i ja da su amerikancu glupi, al nisu. Ti i ja imamo ego tripove i mislimo da smo pametni. Hoces posljednji primjer od prije par dana? Jesil citao da su se posvadjale dvije grupe u vezi toga kako cemo bojkotovati prodavnice? Ako si citao, zapitaj se ko je glup: prosjecni amerikanac il prosjecni bosanac.
O da. O americi ja mogu da pricam itekako. A ti ne mozes jer si je vidio samo na TV. Od cega predsjednik musk i njegov potrcko trump ciste ameriku? Jedino sto vidimo da je ciste od demokratije. Demokratsko drustvo ne funkcionise onako kako ova dvojica zamisljaju, a ocito i ti. Tako funkcionise diktatura kojoj si ti sklon. Jedini gori ljudi od onih sto provode diktaturu su oni koji prihvataju diktature kao nesto normalno. A ti to radis. Dovoljno vidjeti njihove aspiracije prema teritoriji drugih suverenih zemalja da se covjeku pojavi upitnik iznad glave i da se sjetimo onoga sto se desavala u vrijeme nacisticke stranke. Jasno da u americi ima velikih nepravilnosti ali one se ne rjesavaju ovako. Napravis covjece duboku analizu i vidis sta treba uraditi da bi se poboljsala situacija. To nije da preko noci zatvaras drzavne institucije jer ti se direktor ili neko nebitan zamijerio. Nakon analize ako treba zatvaraj, otpustaj ili gasi. Inace ja ne zivim u vukojebini koja je poznata po gavrilu ili ZOIu. Da si proputovao ameriku makar jedan njen dio vidio bi sta je vukojebina pa ne bi lupao gluposti. Inace ovo sa poredenjem situacije oko podavnica ti je vrh :lol:
Nema to toliko veze sa diktaturom. Ovo je isto sto je Reagan radio, predstavi drzavnu administraciju neucinkovitom i korumpiranom i onda imas podrsku od ljudi da ukidas i smanjujes ovlasti agencijama koje ipak pokusavaju zastititi obicnog covjeka od kleptokratije i smanjujes socijalna davanja. Onda jos i smanjis poreze, pa su svi sretni :mrgreen: A ustvari si uzeo od siromasnih i dao bogatima, a siromasi ti najglasnije klicu.
Seawolf

#26755 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Seawolf »

ultima_palabra wrote: 12/02/2025 18:14
Rece covjek koji dolazi iz vukojebine koja je u svijetu jedino poznata po Atentatu u Sarajevu. Drug, ti i ja ne mozemo pricati americi jer moja i tvoja drzava je vukojebina i mi smo je takvom napravili. Za razliku od nas, ameri ciste svoju drzavu od uhljeba. Demokrate su napravile birokratiju od demokratije. Nasi su napravili oligarhiju od demokratije. Ameri ciste svoju birokratiju, ti i ja biramo ista govna od rata pa naovamo.

Volio bih i ja da su amerikancu glupi, al nisu. Ti i ja imamo ego tripove i mislimo da smo pametni. Hoces posljednji primjer od prije par dana? Jesil citao da su se posvadjale dvije grupe u vezi toga kako cemo bojkotovati prodavnice? Ako si citao, zapitaj se ko je glup: prosjecni amerikanac il prosjecni bosanac.
O da. O americi ja mogu da pricam itekako. A ti ne mozes jer si je vidio samo na TV. Od cega predsjednik musk i njegov potrcko trump ciste ameriku? Jedino sto vidimo da je ciste od demokratije. Demokratsko drustvo ne funkcionise onako kako ova dvojica zamisljaju, a ocito i ti. Tako funkcionise diktatura kojoj si ti sklon. Jedini gori ljudi od onih sto provode diktaturu su oni koji prihvataju diktature kao nesto normalno. A ti to radis. Dovoljno vidjeti njihove aspiracije prema teritoriji drugih suverenih zemalja da se covjeku pojavi upitnik iznad glave i da se sjetimo onoga sto se desavala u vrijeme nacisticke stranke. Jasno da u americi ima velikih nepravilnosti ali one se ne rjesavaju ovako. Napravis covjece duboku analizu i vidis sta treba uraditi da bi se poboljsala situacija. To nije da preko noci zatvaras drzavne institucije jer ti se direktor ili neko nebitan zamijerio. Nakon analize ako treba zatvaraj, otpustaj ili gasi. Inace ja ne zivim u vukojebini koja je poznata po gavrilu ili ZOIu. Da si proputovao ameriku makar jedan njen dio vidio bi sta je vukojebina pa ne bi lupao gluposti. Inace ovo sa poredenjem situacije oko podavnica ti je vrh :lol:
Nema to toliko veze sa diktaturom. Ovo je isto sto je Reagan radio, predstavi drzavnu administraciju neucinkovitom i korumpiranom i onda imas podrsku od ljudi da ukidas i smanjujes ovlasti agencijama koje ipak pokusavaju zastititi obicnog covjeka od kleptokratije i smanjujes socijalna davanja. Onda jos i smanjis poreze, pa su svi sretni :mrgreen: A ustvari si uzeo od siromasnih i dao bogatima, a siromasi ti najglasnije klicu.
Nije svako kao Donald

Mene plaši onaj Ronald ....

Đ. Balašević: Virovitica
jeza u ledja

#26756 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

ultima_palabra wrote: 12/02/2025 18:14

Neki dan slusah, sve ovo sto se sad radi je u stvari samo priprema novog zakidanja taksi. Moraju necim pokriti olaksice bogatima.
Haris.ba

#26757 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

Sacekaj. Neko se cudi nakon zenevskih principa kada je Bosna podjeljena 51-49% sto je neka americka administracija pristala da se nagradi genocid i agresija?

Da li je to neko stvarno mislio da ce Ukraina nekako vratiti teritoriju od Rusa?
JovicSA

#26758 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Haris.ba wrote: 12/02/2025 18:24 Sacekaj. Neko se cudi nakon zenevskih principa kada je Bosna podjeljena 51-49% sto je neka americka administracija pristala da se nagradi genocid i agresija?

Da li je to neko stvarno mislio da ce Ukraina nekako vratiti teritoriju od Rusa?
U određenom omjeru da.
SmokingMan

#26759 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by SmokingMan »

Nisam. U sobi punoj budala, jedino Tramp ima previsoko mišljenje o sebi.
Majke mi bi volio da znam kakvo mišljenje Put-in ima o Trumpu.
Iako zamšljam kako su ljudi u Kremlju doslovno napravili obilat banket, i ne-trijezne se tri dana.
I Cerekaju se, doslvono zbog činjenice da bi im Trumpet mogoa predati trijum u ruke.
Last edited by SmokingMan on 12/02/2025 18:29, edited 1 time in total.
sumirprimus

#26760 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 12/02/2025 18:24 Sacekaj. Neko se cudi nakon zenevskih principa kada je Bosna podjeljena 51-49% sto je neka americka administracija pristala da se nagradi genocid i agresija?

Poredis bosnu i ukrajiju po pitanji dejtona i otimanja zemlje prvi out.nakon ww2?
Haris.ba

#26761 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Haris.ba »

JovicSA wrote: 12/02/2025 18:27

U određenom omjeru da.
Kojem omjeru? Sta to moze Ukraina objektivno osloboditi u znacajnom omjeru?

Za isporuke oruzja ih stalno maltretiraju i imaju probleme sa mobilizacijom vojnika.
Tek ce se sa vremenom otkrivati cime im je sve uslovljavana isporuka oruzja.

Bajden je, kao i Evropljani, tempirao oruzje na dovoljno da ne izgube i djelimicno da mogu nagrditi Ruse da bi dosli za pregovaracki sto.
sumirprimus wrote: 12/02/2025 18:29

Poredis bosnu i ukrajiju po pitanji dejtona i otimanja zemlje prvi out.nakon ww2?
Princip je isti. Amerima agresija i genocid nista ne znace. Bio Klinton, Bajden ili Tramp predsjednik.

I genocid i agresija su zabranjeni bili isto 1995, kao i sada 2025.
Last edited by Haris.ba on 12/02/2025 18:36, edited 2 times in total.
omar little

#26762 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by omar little »

reagan je mozdao samo sanjao o ovakvom libertarijanskom napadu na drzavu, ali za osam godina nije prisao ovoj razini rastakanja sistema koju ovi cine.

za to vrijeme, demokrate imaju svoje dobre bilionere. <3

UPICKUMATERINU VISE I ZVIJEZDE
sumirprimus

#26763 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Haris.ba wrote: 12/02/2025 18:34
JovicSA wrote: 12/02/2025 18:27

U određenom omjeru da.
Kojem omjeru? Sta to moze Ukraina objektivno osloboditi u znacajnom omjeru?

Za isporuke oruzja ih stalno maltretiraju i imaju probleme sa mobilizacijom vojnika.
Tek ce se sa vremenom otkrivati cime im je sve uslovljavana isporuka oruzja.

Bajden je, kao i Evropljani, tempirao oruzje na dovoljno da ne izgube i djelimicno da mogu nagrditi Ruse da bi dosli za pregovaracki sto.
sumirprimus wrote: 12/02/2025 18:29

Princip je isti. Amerima agresija i genocid nista ne znace. Bio Klinton, Bajden ili Tramp predsjednik.

I genocid i agresija su zabranjeni bili isto 1995, kao i sada 2025.
Nije.bogme princip isti. Hoces reci da se tamo ukri tuku sa domicilnim rusima? Nije.nas srbija otvoreno napala i izvrsila invaziju niti javno pripojila teritorij.
Sad vidim kako tacno novalic moze biti spasitelj u nasem narodu. Sacuvaj.me boze domace geopoliticke.misli i djela. Amin
sumirprimus

#26764 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Mi smo u globalnim okvirima nebitni. Tj.bitni smo samo sebi. Nema dalje.
JovicSA

#26765 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

omar little wrote: 12/02/2025 18:35 reagan je mozdao samo sanjao o ovakvom libertarijanskom napadu na drzavu, ali za osam godina nije prisao ovoj razini rastakanja sistema koju ovi cine.

I ja smatram da poređenje sa Reganom ni blizu kao danas sa Trumpom. Šta mislite da je Regan u toku krize oko Grenade rekao da će usko sarađivati sa Rusima i da ih je hvalio? :lol: :mrgreen: Mislim da je niđe veze bilo poređenje Regana i Trumpa od kolege gore iznad.
sumirprimus wrote: 12/02/2025 18:42 Mi smo u globalnim okvirima nebitni. Tj.bitni smo samo sebi. Nema dalje.
Ušutiti se i gledati da prođe ovaj kijamet bez da se puno izlažemo i izliječemo.
Maliodmene

#26766 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Maliodmene »

Kakav debil, sta frajer uradi
sumirprimus

#26767 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

JovicSA wrote: 12/02/2025 18:48
omar little wrote: 12/02/2025 18:35 reagan je mozdao samo sanjao o ovakvom libertarijanskom napadu na drzavu, ali za osam godina nije prisao ovoj razini rastakanja sistema koju ovi cine.

I ja smatram da poređenje sa Reganom ni blizu kao danas sa Trumpom. Šta mislite da je Regan u toku krize oko Grenade rekao da će usko sarađivati sa Rusima i da ih je hvalio? :lol: :mrgreen: Mislim da je niđe veze bilo poređenje Regana i Trumpa od kolege gore iznad.
sumirprimus wrote: 12/02/2025 18:42 Mi smo u globalnim okvirima nebitni. Tj.bitni smo samo sebi. Nema dalje.
Ušutiti se i gledati da prođe ovaj kijamet bez da se puno izlažemo i izliječemo.
A sta sam ja viko 2 godine. Pogotov u vezi BI i javne podrske palestine. Vidi sad :-)
Toffee karamela

#26768 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by Toffee karamela »

GandalfSivi wrote: 12/02/2025 18:01
ova Tulsi mi je nepoznata skroz

zašto je imala zabranu letenja, da se i ona ne zabije u neki neboder? :shock:
jeza u ledja

#26769 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by jeza u ledja »

SSSR i Rusija nisu isto. Vremena totalno razlicita.

Manje panicarenja nije na odmet. MSM mediji se ponasaju kao da Trump nije dobio mandat vecine.
GandalfSivi

#26770 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Toffee karamela wrote: 12/02/2025 19:02 ova Tulsi mi je nepoznata skroz
E jebiga… Aktivna je sestra Tulsi odavno…
JovicSA

#26771 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

jeza u ledja wrote: 12/02/2025 19:06

SSSR i Rusija nisu isto. Vremena totalno razlicita.

Manje panicarenja nije na odmet. MSM mediji se ponasaju kao da Trump nije dobio mandat vecine.
Slažem se da nisu isto, Putin je mnogo nepredvidiviji i divlji od sistema koji je vladao SSSR-om. Trump je u biti zapadna verzija Putina.
JovicSA

#26772 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

sumirprimus wrote: 12/02/2025 19:01

A sta sam ja viko 2 godine. Pogotov u vezi BI i javne podrske palestine. Vidi sad :-)
Zvanična politika BiH i Bošnjaka po pitanju Palestine je stav koji dijeli većina ostalih zemalja, two state solution, nemoj mjeriti po forumu. Šta smo trebali? Postavljati Izraelske zastave na balkone?
Last edited by JovicSA on 12/02/2025 19:11, edited 1 time in total.
GandalfSivi

#26773 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by GandalfSivi »

Toffee karamela wrote: 12/02/2025 19:02
zašto je imala zabranu letenja, da se i ona ne zabije u neki neboder? :shock:
Sources indicated that her travel patterns and foreign connections triggered the government algorithm used by the TSA2.
It's important to note that the "Quiet Skies" program is separate from the U.S. government's terrorist "no fly list" and has looser standards for inclusion2.
sumirprimus

#26774 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by sumirprimus »

Ma.jbo forum. Bitno je kakva slika ide u svijet.a kakv je otisla. Umjesto da sutimo i gledamo svoja posla i interes i svoje prezivljavanje i samoodrzanje.
JovicSA

#26775 Re: Donald J Trump - Predsjednik USA All About

Post by JovicSA »

Ma jebeš više svijet, koji svijet? Po mjeri fašista i islamofoba? - Boj-se-ovna-boj-se-govna-a-kada-ćeš-zivjeti?
Post Reply